User000 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Εχω ενα παλιο στερεοφωνικο και θελω να το συνδεσω στο λαπτοπ και στην tv. το λαπτοπ εχει hdmi και 3.5 jack θυρες και το στερεοφωνικο εχει rca οπτικη και 3.5 jack η tv εχει ολα τα προηγουμενα. Θελω να τα συνδεσω για να εχω 5.1 ηχο σε ταινιες. Αν συνδεσω το λαπτοπ μεσω hdmi στην tv και βαλω οπτικη στερεοφωνικο-tv θα εχω 5,1 ηχο; και ακομα μια ερωτηση αν παρω ενα ανταπτορα hdmi to rca θα εχω 5,1 ηχο χωρις δηλαδη να το συνδεσω στην τβ Το λαπτοπ δεν υποστηριζει 5,1 Εχω ψαξει παντου και τα εχω μπερδεψει λιγο αυτα περι ηχου...αν μπορειτε ενα χερι βοηθειας Ευχαριστω
solution1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Αν τα συνδέσεις όπως γράφεις (laptop-hdmi-tv-optical-στερεοφωνικό) λογικά θα δουλέψει. Δοκίμασε και δες το. Αν δε δουλέψει, μπορείς να πάρεις μια usb κάρτα ήχου για το laptop. Υπάρχουν πολύ οικονομικά μοντέλα αλλά μη βασίζεσαι στα χαρακτηριστικά του skroutz. Πολλά από τα μοντέλα που αναφέρονται, δεν υποστηρίζουν πολυκάναλο ήχο. 1
Crybal Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πως μπορεί/μπορείς να ακουσεις πραγματικο 5.1 από δύο ηχεία? Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από Crybal
KnightRider Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) To μόνο που μπορείς είναι να έχεις πολύ καλύτερο Stereo ήχο (επειδή τα HiFi βγάζουν καλύτερο ήχο από τις TV) με λίγο ψευτοDolby (αν βάλεις AC3Filter και πειράξεις λίγο το Surround). Όσο για τον αντάπτορα HDMI to RCA 5.1 πολύ δύσκολα να βρεις - πιο πολύ θα βρεις HDMI to RCA με 2 channels και 1 Video. Ακόμη και να καταφέρεις να βρεις αντάπτορα HDMI σε 5.1 τότε σίγουρα θα χρειαστείς άλλο ένα HiFi με ηχεία ώστε να συνδέσεις τα επόμενα RCA στο 2ο στερεοφωνικό για να έχεις τα πίσω ηχεία + για πλήρη 5.1 πρέπει να έχεις ακόμη άλλο ένα HiFi ή ενισχυτή με 1 ηχείο για να έχεις και το Center Channel. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από KnightRider
Crybal Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 8 λεπτά πριν, KnightRider είπε To μόνο που μπορείς είναι να έχεις πολύ καλύτερο Stereo ήχο (επειδή τα HiFi βγάζουν καλύτερο ήχο από τις TV) με λίγο ψευτοDolby (αν βάλεις AC3Filter και πειράξεις λίγο το Surround). Όσο για τον αντάπτορα HDMI to RCA 5.1 πολύ δύσκολα να βρεις - πιο πολύ θα βρεις HDMI to RCA με 2 channels και 1 Video. Ακόμη και να καταφέρεις να βρεις αντάπτορα HDMI σε 5.1 τότε σίγουρα θα χρειαστείς άλλο ένα HiFi με ηχεία ώστε να συνδέσεις τα επόμενα RCA στο 2ο στερεοφωνικό για να έχεις τα πίσω ηχεία + για πλήρη 5.1 πρέπει να έχεις ακόμη άλλο ένα HiFi ή ενισχυτή με 1 ηχείο για να έχεις και το Center Channel. Σ'αυτο ακιβως στοχευε το προηγουμενο ποστ μου! Με τα μέσα που εχει ΔΕΝ μπορεί να ακουσει 5.1! Γι αυτο και λεγεται 5.1!!!
User000 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, KnightRider είπε To μόνο που μπορείς είναι να έχεις πολύ καλύτερο Stereo ήχο (επειδή τα HiFi βγάζουν καλύτερο ήχο από τις TV) με λίγο ψευτοDolby (αν βάλεις AC3Filter και πειράξεις λίγο το Surround). Όσο για τον αντάπτορα HDMI to RCA 5.1 πολύ δύσκολα να βρεις - πιο πολύ θα βρεις HDMI to RCA με 2 channels και 1 Video. Ακόμη και να καταφέρεις να βρεις αντάπτορα HDMI σε 5.1 τότε σίγουρα θα χρειαστείς άλλο ένα HiFi με ηχεία ώστε να συνδέσεις τα επόμενα RCA στο 2ο στερεοφωνικό για να έχεις τα πίσω ηχεία + για πλήρη 5.1 πρέπει να έχεις ακόμη άλλο ένα HiFi ή ενισχυτή με 1 ηχείο για να έχεις και το Center Channel. Το στερεοφωνικο εχει πισω 4(2+2) θυρες κοκκινο-ασπρο που λενε ιν και δυο ακομα που λενε ουτ δεν ξερω αν βοηθαει πουθενα αυτο. Eχει 5 ηχεια και το καθενα συνδεεται ξεχωριστα και ακομα μια θυρα για γουφερ. Οσο για την αλλη συνδεση που ειπα με την TV θα γινει 5,1; Και αν δε γινεται πως θα μπορουσα να το συνδεσω ωστε να παιζει 5,1; Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από User000
KnightRider Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 50 λεπτά πριν, User000 είπε Το στερεοφωνικο εχει πισω 4(2+2) θυρες κοκκινο-ασπρο που λενε ιν και δυο ακομα που λενε ουτ δεν ξερω αν βοηθαει πουθενα αυτο και το στερεοφωνικο μου εχει 5 ηχεια και το καθενα συνδεεται ξεχωριστα και ακομα μια θυρα για γουφερ. Οσο για την αλλη συνδεση που ειπα με την TV θα γινει 5,1; Και αν δε γινεται πως θα μπορουσα να το συνδεσω ωστε να παιζει 5,1; Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας Tα In είναι η πηγή εισόδου 2 καναλιών (Stereo) που το συνδέεις - το Out είναι έξοδος δηλ αυτό το συνδέσεις σε κάποιον ενισχυτή ώστε να ακούς από τον ενισχυτή ότι βγάζει το στερεοφωνικό σου. Το στερεοφωνικό σου δέχεται πηγή Stereo δηλ δεν έχει παραπάνω "εισόδους/in" -- τα 5 ηχεία που έχει το HiFi σου είναι για ψευτοsurround/Virtual Surround δηλ τα πίσω ηχεία παίζουν "επεξεργασμένο Stereo" που είναι πιο Wide ο ήχος (δηλ χαμηλώνει ότι ακούγεται μονοφωνικό και ακούγονται περισσότερο τα εφέ). Όσο για την TV η έξοδος που έχει (συνήθως το coaxial και S/PDIF) είναι για να συνδεθεί σε έναν ενισχυτή homecinema που εκείνο μετατρέπει το ψηφιακό σήμα που έρχεται από την TV σε αναλογικό ήχο.
Crybal Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να εχει 5.1 χρειαζεσαι 3 εξοδους για ηχεια απο το laptop ή την τηλεόραση (εαν την συνδεσεις με hdmi) 1.center/woofer 2.front right/left 3.rear right/left Εαν δεν εχεις απλα δεν μπορεις Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από Crybal
CheOnWeb Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Crybal said: Για να εχει 5.1 χρειαζεσαι 3 εξοδους για ηχεια απο το laptop ή την τηλεόραση (εαν την συνδεσεις με hdmi) 1.center/woofer 2.front right/left 3.rear right/left Εαν δεν εχεις απλα δεν μπορεις Αφού λέει ότι το στερεοφωνικό του έχει 5 εξόδους + subwoofer. Λογικά υποστηρίζει 5.1 απ’ την optical in. 3 εξόδους stereo εννοείς αλλά αυτό αφορά αυτοενισχυόμενα εκτός αν εννοείς 3 stereo lines για εξακάναλο audio. Αυτό που θέλει γίνεται μέσω tv, με την προϋπόθεση ότι το laptop βγάζει 5.1 μέσω HDMI και η TV κάνει passthrough τον ήχο και τον βγάζει στην optical out, την οποία συνδέει στην optical in του στερεοφωνικού. Τα rca βέβαια τα ξεχνάει. @User000 Θα βοηθούσε να ανέβαζες καμμιά φωτό απ’ τα panels εισόδων-εξόδων των συσκευών, γιατί κι εγώ υποθέσεις κάνω. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από CheOnWeb
User000 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε Αφού λέει ότι το στερεοφωνικό του έχει 5 εξόδους + subwoofer. Λογικά υποστηρίζει 5.1 απ’ την optical in. 3 εξόδους stereo εννοείς αλλά αυτό αφορά αυτοενισχυόμενα. Αυτό που θέλει γίνεται μέσω tv, με την προϋπόθεση ότι το laptop βγάζει 5.1 μέσω HDMI και η TV κάνει passthrough τον ήχο και τον βγάζει στην optical out, την οποία συνδέει στην optical in του στερεοφωνικού. Τα rca βέβαια τα ξεχνάει. @User000 Θα βοηθούσε να ανέβαζες καμμιά φωτό απ’ τα panels εισόδων-εξόδων των συσκευών, γιατί κι εγώ υποθέσεις κάνω. εννουσα 3 εξοδους για rca ναι. Πως βλεπω αν η TV κανει passthrough τον ηχο ;
CheOnWeb Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 4 minutes ago, User000 said: εννουσα 3 εξοδους για rca ναι. Στον άλλον το είπα. Τώρα με μπέρδεψες. Ανέβασε φωτό να βγάλουμε άκρη. 6 minutes ago, User000 said: Πως βλεπω αν η TV κανει passthrough τον ηχο ; Αν δεν το αναφέρει στο menu ή στα specs στο manual δεν μπορείς να ξέρεις. Δοκίμασες το.
CheOnWeb Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 1 hour ago, User000 said: Οριστε και το πισω μερος Η οπτική που έχει είναι έξοδος. Εσύ θες είσοδο. Δεν γίνεται αυτό που θες. Έχει ενσωματωμένο DVD? Τι διάολο τις έχει τις 5.1 εξόδους για ηχεία;
User000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 18 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Η οπτική που έχει είναι έξοδος. Εσύ θες είσοδο. Δεν γίνεται αυτό που θες. Έχει ενσωματωμένο DVD? Τι διάολο τις έχει τις 5.1 εξόδους για ηχεία; DVD Δεν εχει Για να καταλαβω, δε γινεται με αυτο το μηχανημα να εχω 5.1 ηχο;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα