Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

Απασχολούμαι στον ίδιο εργοδότη 6 έτη 40 ώρες / Εβδομάδα με καθαρό μισθό 850 ευρώ. Ωστόσο, στη σύμβαση αναφέρεται ο βασικός μισθός δηλαδή μικτά ~650€. Τα 580€ τα καταθέτει στην τράπεζα και τα υπόλοιπα μέχρι τα 850€ τα παίρνω στο χέρι μαύρα. Όσες φορές έχω ζητήσει να ενημερωθεί ο λογιστής ώστε να αλλάξει ο μισθός στη σύμβαση το αποφεύγει και μου λέει πως αν το κάνει θα φορολογούμαι παραπάνω. Προσωπικά σαφως και θέλω ότι παίρνω να είναι νόμιμο και ας φορολογουμαι. Εσείς τι πιστεύετε ότι με συμφέρει ; Πως να το χειριστώ; Έχει τύχει σε κάποιον άλλον κάτι αντίστοιχο;

Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αποτελει μια συνηθισμενη πρακτικη που μειωνει εν μερει το μισθολογικο κοστος της επιχειρησης και το φορολογικο κοστος του εργαζομενου.

Απο κει και περα, εαν ο εργοδοτης σου εχει προυπολογισει ενα συγκεκριμενο ποσο για σενα, μεικτο, και του ζητησεις να γινουν ολα νομοτυπα, πολυ απλα διοτι με την αυξηση αυξανονται και οι εισφορες, κι επειδη τα κουκια ειναι μετρημενα, θα πεσει ο μισθος σου.

Επεξ/σία από kontinos
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, sugar90 είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Απασχολούμαι στον ίδιο εργοδότη 6 έτη 40 ώρες / Εβδομάδα με καθαρό μισθό 850 ευρώ. Ωστόσο, στη σύμβαση αναφέρεται ο βασικός μισθός δηλαδή μικτά ~650€. Τα 580€ τα καταθέτει στην τράπεζα και τα υπόλοιπα μέχρι τα 850€ τα παίρνω στο χέρι μαύρα. Όσες φορές έχω ζητήσει να ενημερωθεί ο λογιστής ώστε να αλλάξει ο μισθός στη σύμβαση το αποφεύγει και μου λέει πως αν το κάνει θα φορολογούμαι παραπάνω. Προσωπικά σαφως και θέλω ότι παίρνω να είναι νόμιμο και ας φορολογουμαι. Εσείς τι πιστεύετε ότι με συμφέρει ; Πως να το χειριστώ; Έχει τύχει σε κάποιον άλλον κάτι αντίστοιχο;

Κοίτα τώρα είσαι στο αφορολόγητο,  με τα 850 καθαρά το αφεντικό σου θα δίνει καμία 3 χιλιάρικα παραπανω.

Peanuts που λένε και οι Άγγλοι είτε για εσένα είτε για αυτόν. Απλά γλυτώνεις περίπτωση ελέγχου που ξοδεύεις περισσότερα από όσα βγάζεις αλλά παίζει να χάσεις τυχόν επιδόματα.

Του εξηγείς ότι φοβάσαι ή ότι θέλεις να φαίνονται περισσότερα για να κάνεις μια αγορά,  θα καταλάβει πιστεύω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sugar90 είπε

Καλησπέρα σε όλους!

Δηλαδή λαμόγιο.......εάν θα πάρεις ποτέ σύνταξη δεν θα είναι αρκετή ούτε για γιαούρτια, στην τράπεζα φαίνεστε σαν εργαζόμενος στα όρια τις φτώχειας που σημάνει ότι η πιστωλειπτικη δυνατότητα σου είναι μηδέν! Τώρα μπορεί να μην σου λέει τίποτα αλλά όταν χρειαστείς στο μέλλον δάνειο για στεγαστικό η αυτοκίνητο θα πάρεις από τα 3 the longest. Σε περίπτωση που απολυθείς η αποζημίωση θα είναι με βάση τις σύμβασης όχι τα μαύρα. Κάποια στιγμή θα σε πιάσουν λόγω τον κριτηρίων διαβιώσεις (αυτοκίνητο κλπ) και θα τα πληρώσεις, δεν θα μπορείς όλη την ζωή σου να είστε στην γκρίζα περιοχή, και στο τέλος τι εμπιστοσύνη έχει κάποιος να δουλεύει για λαμόγιο ???

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ συμφωνώ απόλυτα. Για αυτό έθεσα το ερώτημα. Το σωστό είναι να φαίνονται όλα και να πληρώνω το φόρο που αναλογεί. Το πρόβλημα είναι ότι το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί πάλι. Επίσης σε περίπτωση που το κάνει η προϋπηρεσία συνεχίζει να "μετράει" σε περίπτωση απόλυσης; Γενικώς, αν γίνει νέα σύμβαση θα χάσω κάποιο δικαίωμα ή όχι; 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H προϋπηρεσία σου δε χάνεται ούτε εάν αλλάξεις εργοδότη. Φαίνεται από τα ένσημα σου.

Αν το επάγγελμα σου έχει ζήτηση, θα σου έλεγα να ψαχτείς. Σιγά σιγά, χωρίς βιασύνη, άρχισε να "χτυπάς" μερικές πόρτες και κάποια ευκαιρία θα βρεθεί. Εγώ 4,5 χρόνια ήμουν σε παρόμοια κατάσταση (περίμενα το αφεντικό να εκτιμήσει το κόπο μου (ΛΟΛ)) μέχρι που το πήρα απόφαση να φύγω. Είχα ενημερώσει γνωστούς ότι ψάχνομαι, είχα στείλει μερικά βιογραφικά και μετά από 6 μήνες κατέληξα σε καλύτερο περιβάλλον και πολύ καλό μισθό.

Αρκεί να σου μπει η ιδέα για να κινητοποιηθείς. 😉

Επεξ/σία από afragorn
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, afragorn είπε

H προϋπηρεσία σου δε χάνεται ούτε εάν αλλάξεις εργοδότη. Φαίνεται από τα ένσημα σου.

Αν το επάγγελμα σου έχει ζήτηση, θα σου έλεγα να ψαχτείς. Σιγά σιγά, χωρίς βιασύνη, άρχισε να "χτυπάς" μερικές πόρτες και κάποια ευκαιρία θα βρεθεί. Εγώ 4,5 χρόνια ήμουν σε παρόμοια κατάσταση (περίμενα το αφεντικό να εκτιμήσει το κόπο μου (ΛΟΛ)) μέχρι που το πήρα απόφαση να φύγω. Είχα ενημερώσει γνωστούς ότι ψάχνομαι, είχα στείλει μερικά βιογραφικά και μετά από 6 μήνες κατέληξα σε καλύτερο περιβάλλον και πολύ καλό μισθό.

Αρκεί να σου μπει η ιδέα για να κινητοποιηθείς. 😉

Θα το προσπαθήσω. Δύσκολο το βήμα αλλά ίσως αξίζει τον κόπο και το ρίσκο.! Δυστυχώς στη δική μου περίπτωση ο κόπος μου αναγνωρίζεται μόνο στα λόγια! 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sugar90 είπε

Θα το προσπαθήσω. Δύσκολο το βήμα αλλά ίσως αξίζει τον κόπο και το ρίσκο.! Δυστυχώς στη δική μου περίπτωση ο κόπος μου αναγνωρίζεται μόνο στα λόγια! 

E πάντα έτσι γίνεται. Τα "μπράβο" πήγαιναν και έρχονταν, αλλά με τα "μπράβο" δε μπορείς να ψωνίσεις στο σούπερ μάρκετ...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...