Retromaniac Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, anax111 είπε Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνει η Google κάτι τέτοιο. Πρώτον να μην υπάρχει μονοπώλιο στους επεξεργαστές των Android phones και κατ επέκταση να μπορεί να πιέσει την Qualcom για να κάνει τις αλλαγές που θέλει. Θυμάστε το project ΑRA που πήγε άπατο; Υπήρχε μόνο και μόνο για να πιέζει τους κατασκευαστές να μην προχωρήσουν με το Tizen. Και το Tizen υπήρχε για να πιέζουν οι κατασκευαστές την Google. Δεύτερον για περισσότερα κέρδη. Τρίτον επιπλέον μοχλός πίεσης στους κατασκευαστές. Τέταρτον μεγαλύτερος έλεγχος του οικοσυστήματος. Πέμπτον περισσότερη ασφάλεια για το οικοσύστημα. Μετά από αυτά που είδαμε στους χ86 χ64 επεξεργαστές με τα σοβαρά θέματα ασφαλείας στο hardware είναι δυνατόν να μην θέλει η Google να μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του οικοσυστήματός της; Και βέβαια κακά τα ψέματα backdoors στο hardware. Δεν είμαι καθόλου ρομαντικός. Έχω δει με τα μάτια μου προγραμματιστή της Microsoft να κάνει "αυγό" έναν κλειδωμένο server στο πιτς φιτίλι παρακάμπτοντας κάθε κωδικό και κλείδωμα που υπήρχε. Όταν τον ρώτησα αν είχε δουλέψει μητρικό κώδικα των windows απέφυγε να μου απαντήσει προφανώς γιατί το είχε κάνει αλλά δεν ήθελε να το πει. Μην είστε αθώοι υπάρχουν παντού backdoors. Επίσης πιστεύω πως η επικείμενη διάλυση της ομάδας σχεδιασμού του Exynos ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την Google αφού με την κίνησή της αυτή πετά σωσίβιο στην Samsung για το project Exynos που δεν θα έχει κανένα λόγο να αρνηθεί. Backdoors σε cpu κινητού δεν έχει κανένα νόημα. Ο προγραμματιστής της Microsoft ήξερε vulnerabilities αδημοσίευτα των windows, και όχι backdoor στην cpu... Το τσιπακι της Google πάλι arm based θα είναι με Qualcomm modem. Ότι θέματα ασφαλείας έχουν τα άλλα θα έχει και αυτό. Δεν είναι ο λόγος το security. Ο λόγος είναι το performance. Ακριβώς ότι κάνουν Sony και Microsoft στις κονσόλες με τις custom apu της amd. Ούτε για να σπάσει το μονοπώλιο το κάνει γιατί δεν νομίζω να αρχίσει να πουλάει socs η Google σε άλλους... Επεξ/σία 17 Απριλίου 2020 από Retromaniac
AtiX Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 @Retromaniac Ελπίζω ειλικρινά να βγεις αληθινός και εγώ ο καχύποπτος... έτσι κι αλλιώς μέσα στα επόμενα δυο χρόνια θα ξέρουμε...
atheatos Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, Retromaniac είπε Άδεια δεν παίρνει. Απλά είναι arm based (όσον αφορά το σετ εντολών). Το θέμα είναι ότι modem δεν ξέρει (ακόμη). Qualcomm, intel και παλι Qualcomm θα πάει. Νομίζω πως ξέρει από πέρυσι ότι θα πάει σε Qualcomm μιας και εχασε την δικη. Η intel δεν το εχει με το 5G και συνεργαζεται με την mediatek, η οποια mediatek θα ειναι αυτη που θα τα δινει. Η Intel τελος προς το παρων με τα modem. Αλλα ας αφησουμε λιγο απο εξω το θεμα με τα modem, γιατι καποιοι ζουνε ακόμα στον μεσαίωνα και βαζουν φωτιά οπως βαζανε τότε και καλά τις μαγισσες... 1
Retromaniac Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, atheatos είπε Νομίζω πως ξέρει από πέρυσι ότι θα πάει σε Qualcomm μιας και εχασε την δικη. Η intel δεν το εχει με το 5G και συνεργαζεται με την mediatek, η οποια mediatek θα ειναι αυτη που θα τα δινει. Η Intel τελος προς το παρων με τα modem. Αλλα ας αφησουμε λιγο απο εξω το θεμα με τα modem, γιατι καποιοι ζουνε ακόμα στον μεσαίωνα και βαζουν φωτιά οπως βαζανε τότε και καλά τις μαγισσες... σόρρυ, δεν έχει ήθελα να γράψω (είμαι από το κινητό). Εννοώντας ότι δεν έχει δικός της και πρέπει να πάρει από Qualcomm. Το ότι θα πάρει από Qualcomm είναι σίγουρο αφού η intel δεν μπορεί...
Superuser Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μάλιστα, προέβη σε προσλήψεις, μεταξύ των οποίων και ειδικούς σε θέματα επεξεργαστών από την Apple, ούτως ώστε οι προσπάθειες του σήμερα να αντικατοπτριστούν σε επιτυχίες αύριο Την πλέμπα που έδιωξε η apple πήρε για τις επιτυχίες του αύριο;
Retromaniac Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, Superuser είπε Την πλέμπα που έδιωξε η apple πήρε για τις επιτυχίες του αύριο; Αυτούς που την οδήγησαν εκεί, ναι... 1
whoever81 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Ολεε ποσοι φούρνοι να γκρεμίστηκαν. Η Google προχωράει με πολύ αργά αλλά σταθερά βήματα. Αυτό θα επιταχύνει και την κυκλοφορία του μυθικού Pixel Watch να υποθέσουμε. Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από whoever81
Q-Taxys Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 17 ώρες πριν, Superuser είπε Την πλέμπα που έδιωξε η apple πήρε για τις επιτυχίες του αύριο; Στις ΗΠΑ δεν χρειάζεται να σε διώξουν για να αλλάξεις δουλειά. Μπορεί απλά να βρεις μια καλύτερη προσφορά. Συνεχώς δίνουν συνεντεύξεις σε διαφορετικές εταιρείες οι εργαζόμενοι, ακόμα και αν δεν θα φύγουν. Είναι κάτι συνηθισμένο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα