nikolasR200 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Πολλοί θα το δουν και θα το προσπεράσουν, κάποιους ίσως τους ενδιαφέρει. Κάποτε που τα resources στα sites / forums ήταν πιο περιορισμένα, αρκετοί είχαμε accounts σε λογαριασμούς με υπηρεσίες που έκανα host εικόνες, με ένα μικρό tradeoff τύπου κάποιο watermark ή hot link. Έτσι και εγώ είχα στο photobucket πάνω από 16 χρόνια. Το τελευταίο καιρό λάμβανα σε βαθμό πραγματικής όχλησης emails ότι με βάση το νέο τους μοντέλο, υπερβαίνω τη χρήση κλπ κλπ και στη συνέχεια ότι πρέπει να περάσω σε ένα paid μοντέλο. Δεν ήμουν διατεθιμένος να προχωρήσω σε κάτι τέτοιο, για διάφορους λόγους, οπότε αποφάσισα να κλείσω το account. Έλα όμως που δεν μου έδινε επιλογή να κατεβάσω εικόνες και album που είχα ήδη. Δοκίμασα κάποια work arounds με bash scripts και κάποιες άλλες επιλογές, αλλά δυστυχώς καταλάβαινε το photobucket ότι γίνεται download και εβαζε στις εικόνες watermark. Συνέχισα το ψάξιμο, καθώς η επιλογή 1-1 δεν ήταν υπό συζήτηση, και με τα πολλά βρήκα ένα chrome extension "PhotoBucket Album Downloader" με κόστος <1.5 ευρώ. Τονίζω ότι δεν σχετίζομαι, σε καμία περίπτωση ούτε εππαγελματικά ούτε σε επίπεδο affiliation με τον προγραμματιστή που το έφτιαξε, αλλά κυριολεκτικά μου έλυσε τα χέρια, από το να ασχοληθώ περαιτέρω με το να κάτσω να γράψω κάποιου είδους script, να περάσω ενδεχομένως valid agent params κλπ, μπας και κατάφερνα να τις κατεβάσω αυτούσιες, χωρίς watermarks κλπ. Σκοπός του άρθρου να μοιραστώ την εμπειρία, και αν ενδεχομένως κάποιοι βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με μένα, να ξέρουν ότι υπάρχει λύση ανάκτησης πριν το κλείσιμο. Στη συνέχεια ακολούθησε "delete account" και με αιτιολόγηση για ποιο λόγο πήρα την απόφαση, και τώρα είμαι στο 48ωρο που βάζουν σαν χρονικό περιθώριο για την μόνιμή διαγραφή του λογαριασμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα