Προς το περιεχόμενο

Xubuntu 19.10 γενικά....

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, πρώτη φορά ασχολούμαι με τα linux (εδώ και 2 μέρες) και μου φαίνεται πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Αφότου έκανα τις ρυθμίσεις που ήθελα για να το φέρω στα μέτρα μου βρήκα αυτόν τον πραγματικά χρυσό οδηγό. Θα κάτσω να κάνω αύριο όσα χρειαστώ από αυτά ωστόσο θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις πάνω σε αυτά... 

Στο 1.5 με τίτλο "Decrease the swap use (important!)" λέει πως καλό είναι να μειώσουμε το swappiness από 60 στο 10 (έχω HDD). Γενικά το σύστημα είναι γρήγορο, αν και σήμερα που το δοκίμασα ήταν λίγο πιο αργό αλλά χωρίς να ξεφεύγει από τα λογικά πλαίσια. Είμαι με 2GB ram, πιστεύετε πως θα ήταν καλό να το κάνω ή να παραμείνω στο "Αν δουλεύει καλά μην το πειράζεις." ?

Στο 1.7 που λέει για το τοίχος προστασίας θα χρειαστεί εφόσον θα είναι μόνο για οικιακή χρήση? Θα επιβαρύνει το σύστημά μου?

Στο 1.8 που λέει "Disable the upgrade button", γενικά ισχύει ότι οι εκδώσεις μπορεί να είναι προβληματικές? Οπότε καλό θα ήταν να το απενεργοποιήσω ώστε να τις εγκαθιστώ μετέπειτα?

Στο 3.7 θα μου προτείνατε να κάνω αυτό που λέει για το zRam?

Hardware:

1. Επεξεργαστής intel core tm 2 duo cpu 6600 2.40 ghz
2. Μητρική Asus P5KC
3. 2 x Rams kvr800d2n5/1g της kingston
4. Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 260
5. Ψήκτρα εργοστασιακή

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε

"Αν δουλεύει καλά μην το πειράζεις."

ετσι ακριβως, ειδικα αν εισαι αρχαριος μακρια τα χερια και ΟΧΙ σε ολα.

Σημερα η αυριο θα βγει η εκδοση Xubuntu 20.04 LTS με μακροχρονια υποστηριξη 5 ετων.

Upgrade θα κανεις αφου παρεις αντιγραφα απ τα αρχεια σου με την εντολη

sudo apt update && sudo apt -y dist-upgrade

Θα καθησεις σ αυτη την εκδοση τουλαχιστον μεχρι να βγει μετα απο δυο χρονια η επομενη LTS η 22.04

Μακρια τα χερια απ τις εκδοσεις που βγαινουν καθε 6μηνο ενδιαμεσα απ τις εκδοσεις LTS

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...