Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν ξέρω εξ αρχής ότι αυτό που θα πω θα διαγείρει εριστικά σχόλια και το χιουμορ κάποιων εδώ μέσα αλλά ειλικρινά θα ήθελα έχω αυτή την απορία (τώρα με τον κορωνοϊό σχεδόν όλη μέρα σπίτι δεν έχω και κάτι καλύτερο να κάνω :P )

Απλά μου ήρθε άξαφνα η ιδέα ότι αν αγοράσω την περιουσία των γωνιών μου δεν θα χρειαστεί να πληρώσω φόρο μεταβίβασης κληρονομιάς και θα ήθελα να ρωτήσω αν στέκει αυτό σαν ιδέα νομικά. 

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Λοιπόν ξέρω εξ αρχής ότι αυτό που θα πω θα διαγείρει εριστικά σχόλια και το χιουμορ κάποιων εδώ μέσα αλλά ειλικρινά θα ήθελα έχω αυτή την απορία (τώρα με τον κορωνοϊό σχεδόν όλη μέρα σπίτι δεν έχω και κάτι καλύτερο να κάνω :P )

Απλά μου ήρθε άξαφνα η ιδέα ότι αν αγοράσω την περιουσία των γωνιών μου δεν θα χρειαστεί να πληρώσω φόρο μεταβίβασης κληρονομιάς και θα ήθελα να ρωτήσω αν στέκει αυτό σαν ιδέα νομικά. 

Θα πρέπει να πληρώσεις φόρο με βάση την αντικειμενική αξία.Θα πρέπει να δείξεις προέλευση των χρημάτων σου.

Δημοσ.

Παίξε τα στο forex, αυτοί στο ότι θα πέσει το δολλάριο , εσύ ότι θα ανέβει. Θα χάσεις την προμήθεια του trader

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά υπάρχει ο όρος γονική παροχή, ψάξτε το λίγο .....

ε ναι αλλά αυτό αφορά μόνο την πρώτη κατοικία ή κάνω λάθος; αυτοκίνητα χωράφια κτλ δεν συγκαταλέγονται σωστά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Θα πρέπει να πληρώσεις φόρο με βάση την αντικειμενική αξία.Θα πρέπει να δείξεις προέλευση των χρημάτων σου.

το ποσό αγοράς όμως δεν χρειάζεται να είναι κοντά στην αντικειμενική αξία σωστά;( θεωρητικά θα μπορούσα να αγοράσω το χ οικόπεδο τους  ας πούμε για 100 ευρώ λέω εγώ τώρα για παράδειγμα) και έτσι και αλλιώς φορολογούνται οι γονείς μου για την περιουσία τους (και θα φορολογούμε εγώ όταν την αποκτήσω κληρονομώντας την με την "κλασσική μέθοδο" ) οπότε αυτό το βλέπω σαν ουδέτερο έξοδο. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

το ποσό αγοράς όμως δεν χρειάζεται να είναι κοντά στην αντικειμενική αξία σωστά;( θεωρητικά θα μπορούσα να αγοράσω το χ οικόπεδο τους  ας πούμε για 100 ευρώ λέω εγώ τώρα για παράδειγμα) και έτσι και αλλιώς φορολογούνται οι γονείς μου για την περιουσία τους (και θα φορολογούμε εγώ όταν την αποκτήσω κληρονομώντας την με την "κλασσική μέθοδο" ) οπότε αυτό το βλέπω σαν ουδέτερο έξοδο. 

Και 1€ να μπει ότι τα αγόρασες εσύ θα πληρώσεις φόρο με βάση την αντικειμενική αξία.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Και 1€ να μπει ότι τα αγόρασες εσύ θα πληρώσεις φόρο με βάση την αντικειμενική αξία.

ναι βρε παιδάκι μου αλλά ο φόρος μεταβίβασης για αγορά πχ ακινήτου δεν ειναι μικρότερος απο τον φόρο κληρονομιάς;  έπειτα όλες οι λοιπές φορολογίες τέλος του έτους παραμένουν ίδιες άρα ουδέτερες

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

ναι βρε παιδάκι μου αλλά ο φόρος μεταβίβασης για αγορά πχ ακινήτου δεν ειναι μικρότερος απο τον φόρο κληρονομιάς;  έπειτα όλες οι λοιπές φορολογίες τέλος του έτους παραμένουν ίδιες άρα ουδέτερες

Λογιστης...συμβολαιογράφος....

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Λογιστης...συμβολαιογράφος....

Θα πληρωθούν για ένα έργο δεν θα αγοράσω ξεχωριστά ένα ένα κάθε τι όλα μαζί μια και έξω τέσπα νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις συμφέρει τώρα αν μιλάμε για ένα χωράφι τζάμπα κόπος φυσικά αλλά το ερώτημα μου είναι αν όλα αυτά ειναι νόμιμα ή αν θα υπάρχει κίνδυνος να βρει κανείς το μπελά του και τότε ποιος ακριβώς ειναι ο κίνδυνος. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Θα πληρωθούν για ένα έργο δεν θα αγοράσω ξεχωριστά ένα ένα κάθε τι όλα μαζί μια και έξω τέσπα νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις συμφέρει τώρα αν μιλάμε για ένα χωράφι τζάμπα κόπος φυσικά αλλά το ερώτημα μου είναι αν όλα αυτά ειναι νόμιμα ή αν θα υπάρχει κίνδυνος να βρει κανείς το μπελά του και τότε ποιος ακριβώς ειναι ο κίνδυνος. 

Μπορείς να τους ρωτήσεις.Αλλωστε θα τους χρειαστείς για αυτό που σκέφτεσαι.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε

ΓΙΑΤΙ λες ότι ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων είναι μικρότερος από τον φόρο κληρονομιάς ??

ΠΡΙΝ φθάσουμε σε αγορά κτλ, ένα είναι το δεδομένο: ο ΕΝΦΙΑ είναι προτιμότερο να είναι πχ σε 3 ονόματα αντί για 2.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

ΓΙΑΤΙ λες ότι ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων είναι μικρότερος από τον φόρο κληρονομιάς ??

Έστω 3 διαμερίσματα αξίας 150.000 το καθένα, το ένα γίενται γονική παροχή

τα άλλα δύο με φόρο κληρονομίας Α κλίμακας(πχ απο γονείς σε παιδί) πάνε 5% ενώ ο φόρος μεταβίβασης ειναι 3% μιλάμε 9.000 ευρώ διαφορα λοιπόν και οσο μεγαλύτερη η περιοσία τόσο μεγαλώνει ο φόρος κληρονομιάς ενώ ο φόρος μεταβίβασης παραμένει ίδιος τέλος δεν ειναι μόνο τα ακίνητα περιουσία υπάρχουν και άλλου είδους περιουσιακά στοιχεία στα οποία δεν εφαρμόζει φόρος μεταβίβασης και είτε έχουν τέλος ή άλλη μορφή φόρου χαμηλότερη απο τον ΦΜΑ ή δεν έχουν κάποια σχετική φορολόγηση αν πουληθούν μεταξύ ιδιωτών... απο την άλλη όμως τα περιουσιακά στοιχεία αυτά συγκαταλέγονται στο φόρο κληρονομίας και όσο μεγαλώνει το συνολικό ποσό τόσο μεγαλώνει και ο φόρος .

Παρεμπιπτόντως ψάχνοντας να βρώ νουμερα έπεσα σε αυτό:

@g_alkis σε αυτούς να τα πεις όχι σε εμένα :P 

Α.8. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ  ΠΛΟΙΩΝ- απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς  

α) Η κτήση πλοίων, μετοχών ή μεριδίων ημεδαπών ή αλλοδαπών εταιρειών πλοιοκτητριών πλοίων ολικής χωρητικότητας άνω των χιλίων πεντακοσίων (1.500) κόρων.
β) ...........................................
Ν. 2961/2001άρθρο 25 παρ.2α

Α.9. ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ - απαλλαγή από τον φόρο κληρονομιάς  

Απαλλάσσεται από το φόρο η αιτία θανάτου κτήση πλοίων, μετοχών ή μεριδίων ημεδαπών ή αλλοδαπών εταιρειών πλοιοκτητριών πλοίων ολικής χωρητικότητας άνω των 1.500 κόρων. Προϋπόθεση για την εφαρμογή της διάταξης αυτής είναι η ολική χωρητικότητα του κάθε πλοίου (όγκος ανά πλοίο), να υπερβαίνει το όριο των 1.500 κόρων. Άλλως η διάταξη θα αναφερόταν ρητά σε «συνολική» ολική χωρητικότητα. (Δηλαδή: δεν υπάρχει απαλλαγή από το φόρο κληρονομίας μετοχών της εταιρείας ..... Α.Ε., μη εισηγμένης, που έχει στην κατοχή της πλοία ολικής χωρητικότητας καθενός λιγότερης από 1.500 κόρους (πλην ενός)

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/39484/o-foros-klhronomias-pws-epiballetai-se-diaforetikes-periptwseis

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...