Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα,

έσπασε η οθόνη του galaxy s7 μου. Υπέρ ευχαριστημένος με το "μικρο" μου αλλά πλέον κάθε εμπόδιο για καλό λέω.

ερωτήματα:

1. αξίζει η επισκευή του στα νομίζω 120€ που είδα τιμή σε online μαγαζί? και να μείνω στα αυγά μου? τιμή αντιπροσωπείας γνωρίζει κανείς? μπορεί να γίνει γνωμάτευση για τυχόν επιπλέον προβλήματα που μπορεί να εμφάνισε απο το "τροχαίο" που είχε? ε, να μην του βάλω και μια καινούργια μπαταρία? 

2. ή να πάω σε καινούργιο? εδώ μάλλον θα απαντήσω μόνος μου και θα πώ: πήγαινε σε καινούργιο. Οπότε ήρθε η ώρα του ερωτηματολογίου:

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; 250€ - 300€ με τα μεταφορικά! :-))
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Να το συζητήσουμε. Ανάλογα τις προτάσεις. Εγγύηση? τελωνείο? 
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; όχι
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; καινούριες
5) Μέγεθος οθόνης; όχι πάνω απο 6,4'"
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά. καμία ιδιαίτερη απαίτηση. 
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; ΝΑΙ. τη καλύτερη δυνατή απόδοση στα εύρος τιμής που ανέφερα
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; ΝΑΙ. τη καλύτερη δυνατή απόδοση στα εύρος τιμής που ανέφερα!
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; όχι. όλα τα αγαπώ - όλα τα μισώ!! 
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): internet browsing, ομιλία, video κλήσεις (skype, viber), λίγο social messaging, καμεροεφαρμογές, gaming καθόλου (άντε κανα τύπου puzzle), google maps, youtube.

Αν βοηθάει το διάλογο και τις προτάσεις σας, είμαι ανάμεσα σε :

Huawei Nova 5T (6GB/128GB) με κατά την οθόνη LCD αλλά καλύτερες κάμερες, γρήγορο

- Xiaomi Mi 9 Lite (128GB)  υπέρ η amoled οθόνη, κοντά σε κάμερες με το Nova

- Realme X2 (8GB/128GB) απο έξω έρχεται στα ίδια χρήματα και εντός του εύρους που όρισα. Αλλά δεν ξέρω σε ποιότητα κατασκευής που βρίσκεται.

Δυστυχώς, λόγω των μέτρων, δεν μπορώ να τα δω απο κοντά και να αποφάσιζα (για τα 2 πρώτα πάντα), οπότε οι γνώμες απο κατόχους θα εκτιμηθούν ιδιαιτέρως. Να επισημάνω ότι η αγορά του πρέπει να γίνει asap γι' αυτό αν γνωρίζεται το γρηγορότερο τρόπο για να το έχω στα χέρια μου, θα ήθελα να το μάθω! αλλιώς ακούω και μαθαίνω για 15νθημερα χρόνους παράδοσης!! κλάμα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.
Πριν 2 εβδομάδες πούλησα κι εγώ το αγαπημένο μου S7 (σχέση αγάπης και μίσους, λόγω της μπαταρίας του που με εγκατέλειπε όταν το χρειαζόμουν και με είχε κάνει αγχωτικό. Παρόλο που η μπαταρία ήταν καινούρια, αλλαγμένη το Δεκέμβριο στην Smartec). Το S7 είναι και ο λόγος που δεν πρόκειται να αγγίξω ξανά Samsung με Exynos. Τελος πάντων.
Εψαξα αρκετά να βρω κάτι αντίστοιχο με σχετικα μικρή οθόνη και με καλύτερη μπαταρία. Το S10e ήταν η προφανής λύση, αλλά πέρα από το ότι είναι ακριβό ακόμα, τα σχόλια που διαβασα για την μπαταρία του και η S7 εμπειρία μου, μου έβαλαν στοπ.
Σκεφτόμουν κι εγώ να δώσω γύρω στα 300 αλλά κατέληξα να δώσω λίγα περισσότερα για το Huawei P30. Παρακάτω η σύγκριση με το S7 (κι όχι μόνο).

Θετικά:
- πιο γρήγορο (λόγω νεότερης CPU + μεγαλύτερης μνήμης)
- μεγαλύτερη οθόνη στις ίδιες σχεδόν συνολικές διαστάσεις τηλεφώνου (ΟΚ το P30 είναι λίγο μεγαλύτερο αλλά όχι σε σημείο που να γίνεται δύσχρηστο)
- η μπαταρία του τα σπάει. Ειναι μεν έτσι κι αλλιώς λίγο μεγαλύτερη από αυτή του S7 αλλά και η απόδοσή της σε συνάρτηση με τη διαχείριση ενέργειας που κάνει το EMUI της Huawei με βοήθησαν να επανέλθω σε φυσιολογικά επίπεδα ηρεμίας (joking). Στο τεστ που έχω κάνει σε συγκεκριμένο μέρος στην Αθήνα, με κακό σήμα σε ορισμένα σημεία, το S7 φορτισμένο στο 100% από τις 06.00 το πρωί στις 13.00 έφτανε στο 38% και έπρεπε να το βάλω σε power saver mode + να εχω power bank μαζί μου. Με την ίδια ώρα φόρτισης στο 100% και ίδια χρήση το Huawei P30 στις 18.00 είχε 60% και το πρωί της επόμενης μέρας κρατούσε ακόμα (!).
- 2 έτη ελληνικής αντιπροσωπείας που λέγεται ότι είναι ισάξια της Smartec (σημαντικό αυτό)
- Εξαιρετικό interface το EMUI, ίσως όχι τόσο polished όσο το Samsung One UI αλλά πολύ κοντά του και σίγουρα αιώνες πιο όμορφο και λειτουργικό από το κακό MIUI της Xiaomi (έχω και 2 Xiaomi για τους γονείς μου).
- Ερχεται στην συσκευασία με τζαμάκι προστασίας εγκατεστημένο και super fast ταχυφορτιστή. Επίσης οι επίσημες θήκες του είναι φθηνές.
- Εχει google services, apps, κλπ. 
- Το Huawei connect σου λύνει τα χέρια για ασύρματη διαχείριση αρχείων του κινητού από τον υπολογιστή

Αρνητικά:
- δεν είναι πλήρως αδιάβροχο όπως το S7, παρά μόνο Splash proof
- δεν έχει ασύρματη φόρτιση. Για μένα αυτό δεν είναι αρνητικό διότι το S7 θερμαινόταν πολύ με τον original Samsung ασύρματο φορτιστή και πολλές φορές σταματούσε να φορτίζει (ενώ για λίγη ώρα και μέχρι να κρυώσει, έκανε και throttling ο επεξεργαστής και σερνόταν λίγο). Ο super fast φορτιστής της Huawei είναι τόσο γρήγορος που δεν υπάρχει ανάγκη για ασύρματη φόρτιση (για μένα).
- στην main camera δεν έχει OIS (όπως το S7), αλλά οι κάμερες του από τα έως τώρα test που έχω προλάβει να κάνω μου φαίνονται πάρα πολύ καλές.
- 128GB rom είναι για τους περισσότερους υπεραρκετά, αλλά αν θες και επέκταση μνήμης, πρέπει να πάρεις την κάρτα της Huawei, δηλαδή NanoMemory Card που είναι προς το παρόν αρκετά ακριβότερη από τις MicroSD. 

Αυτά, κι αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το προσθέσω.
Οπότε κατάλαβες ποια είναι η πρότασή μου, στην περίπτωση που μπορείς να διαθέσεις 75 - 90 ευρώ περισσότερα.

Αλλιώς καλή λύση ειναι και το Huawei Nova 5T, απλά έχε στο νου σου αυτό:
https://www.insomnia.gr/forums/topic/736726-ερώτηση-για-αγορά-smartphone/?do=findComment&comment=57845671

Επεξ/σία από stark
  • Thanks 1
Δημοσ.

Huawei Nova 5t από εμένα 

Αν μπορεις να ανέβεις χρηματικά πήγαινε κατευθείαν σε P30 (ήμουν κάτοχος 6μηνες άριστο κινητό σε όλα του) το έδωσα μόνο και μόνο για να πάρω το P30 PRO. 

Αξίζει φουλ σαν αγορά αν μπορείς να ανέβεις λίγο σε χρήματα. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κρατάω για αρχή το Nova 5t και μου χρωστάω να δω και το p30. 

Απλά καλύτερα να μην ξεφύγουμε του εύρους τιμής που θέλω ( παρόλα αυτά σεβαστή η κάθε επιπλέον προταση!) 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cmour79 είπε

Κρατάω για αρχή το Nova 5t και μου χρωστάω να δω και το p30. 

Απλά καλύτερα να μην ξεφύγουμε του εύρους τιμής που θέλω ( παρόλα αυτά σεβαστή η κάθε επιπλέον προταση!) 

Μόλις σήμερα άνοιξα το νέο Nova 5t…

Εντάξει… άλλη κατηγορία…

• Thanks 1
Δημοσ.

Πρώτο το xiaomi mi 9 lite (άριστη οθόνη, πολύ καλή κάμερα εμπρός και πίσω, πολύ καλή αυτονομία, έχει τα πάντα από συνδεσιμοτητα, μέτριες επιδόσεις αλλά αρκούν με το παραπάνω για την χρήση σου) και μένεις στο budget που έθεσες. 

Δεύτερο το realme που είναι εξαιρετικό σχεδόν σε όλα... Αλλά θα το πάρεις από εξωτερικό (το λέω ως αρνητικό). 

Τρίτο το Huawei 5t που θεωρώ ότι χάνει στην οθόνη. Επιδόσεις άριστες αλλά δεν σου χρειάζονται. Cameras καλές... Ξεφεύγει στην τιμή νομίζω. 

• Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, bromiaris είπε

Μόλις σήμερα άνοιξα το νέο Nova 5t…

Εντάξει… άλλη κατηγορία…

προηγούμενη συσκευή? το ρωτάω για να καταλάβω πώς σου φαίνεται το Nova σε σχέση με την προηγούμενη εμπειρία σου. Οθόνη? κάμερες? μπαταρία?

2 ώρες πριν, Kosmal είπε

Πρώτο το xiaomi mi 9 lite (άριστη οθόνη, πολύ καλή κάμερα εμπρός και πίσω, πολύ καλή αυτονομία, έχει τα πάντα από συνδεσιμοτητα, μέτριες επιδόσεις αλλά αρκούν με το παραπάνω για την χρήση σου) και μένεις στο budget που έθεσες. 

Δεύτερο το realme που είναι εξαιρετικό σχεδόν σε όλα... Αλλά θα το πάρεις από εξωτερικό (το λέω ως αρνητικό). 

Τρίτο το Huawei 5t που θεωρώ ότι χάνει στην οθόνη. Επιδόσεις άριστες αλλά δεν σου χρειάζονται. Cameras καλές... Ξεφεύγει στην τιμή νομίζω. 

κοίτα και εγώ το xiaomi το βλέπω πιο ισορροπημένο all around, με την amoled του, με τη μεγάλη μπαταρία του, με τις καλές κάμερες του. Αλλά κάτι με κρατάει πίσω. 

Θέλω η συσκευή να έχει premium αίσθηση!! νομίζω ότι γέρνω προς το nova για αυτό το λόγο. Άλλα και πάλι το σκέφτομαι.. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, cmour79 είπε

προηγούμενη συσκευή? το ρωτάω για να καταλάβω πώς σου φαίνεται το Nova σε σχέση με την προηγούμενη εμπειρία σου. Οθόνη? κάμερες? μπαταρία?

κοίτα και εγώ το xiaomi το βλέπω πιο ισορροπημένο all around, με την amoled του, με τη μεγάλη μπαταρία του, με τις καλές κάμερες του. Αλλά κάτι με κρατάει πίσω. 

Θέλω η συσκευή να έχει premium αίσθηση!! νομίζω ότι γέρνω προς το nova για αυτό το λόγο. Άλλα και πάλι το σκέφτομαι.. 

Η μετάβαση από S7 σε Xiaomi ίσως σε ξενερώσει λίγο. Το λέω από προσωπική εμπειρία. Ταυτόχρονα με το δικό μου Huawei P30 έχω πάρει στους γονείς μου 2 Redmi Note 8T. Το interface και μόνο του MIUI είναι απαράδεκτο κατ' εμέ. Κάθε φορά που τα παίρνω στα χέρια μου για να κανω κάποια ρύθμιση, να απενεργοποιησω πράγματα, κλπ νομίζω ότι έχω μπροστά μου ένα μισό-τελειωμένο λειτουργικό, κάτι που το έφτιαξαν και λίγο στο πόδι. Κάποια screens που έχουν κυκλοφορήσει από το MIUI 12 φαίνονται πολύ καλύτερα, αλλά είναι αρχή μου να μην παίρνω κάτι απλά με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα γίνει καλύτερο, πιο εύχρηστο, κλπ. Αν το Mi9 Lite είχε pure Android /  Android one, ίσως να μην ήμουν αρνητικός, αλλά αυτά είναι υποθέσεις. Και φυσικά είναι και θέμα γούστου όλα αυτά. Μπορεί εσένα να σου καθίσει πιο καλά. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stark είπε

Η μετάβαση από S7 σε Xiaomi ίσως σε ξενερώσει λίγο. Το λέω από προσωπική εμπειρία. Ταυτόχρονα με το δικό μου Huawei P30 έχω πάρει στους γονείς μου 2 Redmi Note 8T. Το interface και μόνο του MIUI είναι απαράδεκτο κατ' εμέ. Κάθε φορά που τα παίρνω στα χέρια μου για να κανω κάποια ρύθμιση, να απενεργοποιησω πράγματα, κλπ νομίζω ότι έχω μπροστά μου ένα μισό-τελειωμένο λειτουργικό, κάτι που το έφτιαξαν και λίγο στο πόδι. Κάποια screens που έχουν κυκλοφορήσει από το MIUI 12 φαίνονται πολύ καλύτερα, αλλά είναι αρχή μου να μην παίρνω κάτι απλά με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα γίνει καλύτερο, πιο εύχρηστο, κλπ. Αν το Mi9 Lite είχε pure Android /  Android one, ίσως να μην ήμουν αρνητικός, αλλά αυτά είναι υποθέσεις. Και φυσικά είναι και θέμα γούστου όλα αυτά. Μπορεί εσένα να σου καθίσει πιο καλά. 

είσαι μέσα στο μυαλό μου. ήθελα να κάνω edit στο post μου και να αναφέρω τα bugs του miui. Ήμουν χρήστης παλαιότερα και έχω εμπειρία. Για την ώρα η σειρά στο μυαλό μου είναι nova 5t - mi9 lite - realme x2. 

Μετράω τα μπικικίνια μου μήπως και κάνω καμιά υπέρβαση προς P30 που μου προαναφέραν και τα παιδιά, αλλά είμαι πολύ διστακτικός στο αν αξίζει για τη χρήση που κάνω αυτή η διαφορά!

Δημοσ.

Κάνε την μετάβαση και δεν θα το μετανιώσεις. Προχώρα για P30, θα πάθεις πλάκα με τις κάμερες, οθόνη, ταχύτητα. 

Και με τον ρυθμό που αλλάζεις εσύ κινητά θα το έχεις μέχρι το 2030 άνετα 😁

Δημοσ.
11 ώρες πριν, cmour79 είπε

Τo mi 9lite έχει πολύ premium αίσθηση και κατασκευή όπως έχουν όλες οι συσκευές που αναφέρεις. Αν δεν σε πειράζει η οθόνη του nova 5t που είναι ips μείνε εκεί στο nova 5t. Απλά αλλιώς είναι η amoled του mi 9 lite. Το p30 που αναφέρθηκε παραπάνω είναι άλλη κατηγορία σαν συσκευή (ανώτερη) αλλά και για τα χρήματα που ζητάει (σημαντικά ακριβότερο). 

Πάντως Κάτι που είπα και νωρίτερα και ίσως σε βοηθήσει .... Το mi 9lite έχει τα πάντα από συνδεσιμοτητα.. Θύρα ακουστικών, nfc, infrared sensor, παίρνει micro SD!, κλπ. 

• Thanks 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Κάνε την μετάβαση και δεν θα το μετανιώσεις. Προχώρα για P30, θα πάθεις πλάκα με τις κάμερες, οθόνη, ταχύτητα. 

Και με τον ρυθμό που αλλάζεις εσύ κινητά θα το έχεις μέχρι το 2030 άνετα 😁

Στέλιο, εγώ λέω να μου πουλήσεις το pro που πήρες πρόσφατα!! Αντε καιρός είναι να ανανεωθείς και πάλι, ε?? 😅 Σοβαρά τώρα, το σκέφτεσαι??? Τί χρώμα το πήρες? και τί χρώμα είχες το απλό p30?

Πέρα απο τη πλάκα, το p30 απο αυτονομία την πέρναγε τη μία μέρα? γιατί το Nova λέει ότι έχει πολύ καλή διαχείριση πόρων κτλ και φτάνει τις 2 μέρες ανάλογα πάντα τη χρήση. Είναι και η oled του p30. Βρέ λες???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, cmour79 είπε

Στέλιο, εγώ λέω να μου πουλήσεις το pro που πήρες πρόσφατα!! Αντε καιρός είναι να ανανεωθείς και πάλι, ε?? 😅 Σοβαρά τώρα, το σκέφτεσαι??? Τί χρώμα το πήρες? και τί χρώμα είχες το απλό p30?

Πέρα απο τη πλάκα, το p30 απο αυτονομία την πέρναγε τη μία μέρα? γιατί το Nova λέει ότι έχει πολύ καλή διαχείριση πόρων κτλ και φτάνει τις 2 μέρες ανάλογα πάντα τη χρήση. Είναι και η oled του p30. Βρέ λες???

Έτοιμος είμαι, μην με προκαλείς 😋

Έχω βάλει στο μάτι τώρα ένα note 10+ σε πολύ ωραίο χρώμα, αν τα βρούμε και στην διαφορά τιμής θα προχωρήσω χάχα 😁😁

Όσο για χρώματα που με ρώτησες, aurora blue είχα το P30 πάλι aurora blue πήρα το P30 pro. Μου αρέσει πιο πολύ απ όλα τα άλλα.

Αυτονομία άνετα 1 μέρα. Εκτός και αν όλη μέρα παίζεις παιχνίδια. 

Επεξ/σία από stelios18120
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. 

Αποφάσισα να ανέβω στα 400€ για αγορά συσκευής.  Πάω για P30 δαγκωτό ή έχουμε κι άλλη πρόταση να μου ταράξει την αναποφασιστηκοτητα μου???

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...