Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και ελπίζω να μη γράφω σε λάθος θέμα.

Είμαι καινούργιος στο φόρουμ σαν μέλος. Φέτος τελειώνω τη σχολή μου (τοπογράφος μηχανικός ΕΜΠ) και, παρότι τα πράγματα με κορωνοιο κλπ είναι κάπως αβέβαια, σκέφτομαι για το μέλλον να μεταπηδησω στην (εφαρμοσμένη) πληροφορική.

Γενικά έχω κάνει κάποια μαθήματα σε C++, έχω ασχοληθεί με SQL, Matlab σε βασικό επίπεδο. Επιπλέον έχω ασχοληθεί με επεξεργασία κώδικα (κυρίως Python) πίσω από συστήματα γεωγραφικών πληροφοριών(QGIS). Τέλος η διπλωματική μου και τα μαθήματα επιλογής μου έχουν να κάνουν με συγκοινωνιακα συστήματα-δικτυα-βελτιστοποιηση-επιχειρησιακη έρευνα-δρομολογηση στολου οχημάτων κλπ, και (ευτυχώς) για να την φέρω είς πέρας χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω και να ψάχνω στην Python, εννοείται είμαι αρχάριος ακόμα.

Αρχικά σκεφτόμουν μεταπτυχιακό σχετικό με συγκοινωνιακα-transport engineering, αλλά νιώθω ότι μπορώ να ασχοληθω με τα προβλήματα συγκοινωνιακης φύσεως και όχι μόνο, από την πλευρά του data analysis, ανάλυση προτύπων, μοντελοποίηση, και με ενδιαφέρουν όλα τα θέματα από social networking μέχρι σχετικών με το αντικείμενο που με κέντρισε στο πτυχίο μου.

Έχω δει μεταπτυχιακα και στην Ελλάδα - Αθήνα σχετικά με επιστήμη δεδομένων κλπ, μέχρι και μεταπτυχιακό του ΔΕΤ (ΟΠΑ) που μοιάζει να κουμπώνει στα ενδιαφέροντα μου, όπως και Business Analytics ακόμα.

Θα ήθελα κάποια γνώμη για το αν αξίζει η "μικρή" αλλαγή καριέρας που βέβαια εγώ δεν τη βλέπω έτσι καθώς η πληροφορική μάλλον ανοίγει πόρτες παρά κλείνει. Και που θα είχε αξία να επικεντρωθώ (γλώσσα, τομέας ίσως?) Για προσωπική μελέτη από online κλπ.

ΥΓ όπως είναι προφανές, παρά το πτυχίο του τοπογράφου, θέλω να εκμεταλλευτώ συγκεκριμένες πτυχές όπως η γεωπληροφορικη, οι βασεις δεδομένων και τα συγκοινωνιακα. Και με τα αμιγώς τοπογραφικά μόνο αν υπάρξει μεγάλη ανάγκη (δεν είμαι καν καλός σε αυτά 😅).

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Μιας και έχουν περάσει 3 χρόνια από την δημιουργία του θέματος, θα μπορούσα να ρωτήσω προς τα που κατευθύνθηκες τελικά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...