Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 6 minutes ago, EddieObscurant said: δεν ειναι καταστροφικο. To θέμα είναι να μην μπαίνουν ανάμεικτοι στο ίδιο RAID. Υποθέτω ότι ισχύει το ίδιο και για την περίπτωση του unraid κι ας μην είναι raid?
EddieObscurant Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 Δημοσ. 24 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, Thresh είπε Υποθέτω ότι ισχύει το ίδιο και για την περίπτωση του unraid κι ας μην είναι raid? Δεν έχω ασχοληθεί, οποτε δεν ξέρω να σου πω 1
kinitos Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Πάντως μιας και ρωτάνε κάποια άτομα μην ξεχνάμε ότι δεν ξέρουν όλοι αγγλικά ή καλύτερα καλά αγγλικά και ειδικά σε τέτοια θέματα που έχουν και όρους αλλά και λεπτομέρειες καλό θα είναι όταν ρωτάνε κάποια άτομα ας απαντάμε και να μην λέμε δες στο Google. Και είναι άσχημο να λένε δεν ξέρω αγγλικά πες μου. Προφανώς για να ρωτάει εδώ σίγουρα ξέρει το γκουγκλ αλλά για κάποιο λόγο ρωτάει εδώ. Στο κάτω κάτω έτσι ξεκίνησε το ινσομνια από όσο το θυμάμαι. Μην το χαλάμε. Δεν χρειάζεται όλες τις λεπτομερείς αλλά έστω τα βασικά. Και ναι ξέρω ότι πολύ δεν κάνουν καν σερς αλλά αντί το δες στο γκουγκλ επις 20 λέξεις παραπάνω σίγουρα θα αρέσει σε πολλούς. Ευχαριστώ και συγνώμη για το off topic αλλά τελευταία το βλέπω συχνά και με στεναχωρεί. 3
EddieObscurant Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 4 ώρες πριν, kinitos είπε Πάντως μιας και ρωτάνε κάποια άτομα μην ξεχνάμε ότι δεν ξέρουν όλοι αγγλικά ή καλύτερα καλά αγγλικά και ειδικά σε τέτοια θέματα που έχουν και όρους αλλά και λεπτομέρειες καλό θα είναι όταν ρωτάνε κάποια άτομα ας απαντάμε και να μην λέμε δες στο Google. Και είναι άσχημο να λένε δεν ξέρω αγγλικά πες μου. Προφανώς για να ρωτάει εδώ σίγουρα ξέρει το γκουγκλ αλλά για κάποιο λόγο ρωτάει εδώ. Στο κάτω κάτω έτσι ξεκίνησε το ινσομνια από όσο το θυμάμαι. Μην το χαλάμε. Δεν χρειάζεται όλες τις λεπτομερείς αλλά έστω τα βασικά. Και ναι ξέρω ότι πολύ δεν κάνουν καν σερς αλλά αντί το δες στο γκουγκλ επις 20 λέξεις παραπάνω σίγουρα θα αρέσει σε πολλούς. Ευχαριστώ και συγνώμη για το off topic αλλά τελευταία το βλέπω συχνά και με στεναχωρεί. Συμφωνώ, ωστόσο φανταζομαι οτι επιτρεπεις , στο καθενα να διαθέσει τον ήδη περιορισμένα χρόνο του όπως αυτος θεωρει καλύτερα. Εξαλλου δεν ειναι υποχρεωμενος να το κάνει. Αξιολογω πού αξίζει να αφιερώσω χρόνο και πού όχι 2
Da_rudakos Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Καλημέρα και καλή εβδομάδα, είμαι σε Raid 1 με 2 x WD40EFRX . Λογικά είμαι οκ προς το παρόν αν κατάλαβα καλά, αλλά η ερώτηση είναι: όταν θα χαλάσει ο ένας και θα πρέπει να πάω σε WD40EFAX, θα είμαι οκ ;
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Και εγώ έχω σε raid 2x1tb red οπότε φαντάζομαι πως αφού αφορά από 2tb και πάνω, είμαι οκ
EddieObscurant Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) To rebuild εγινε σε 4 cmr array με τον καινουριο μονο να ειναι smr. Απο 17 ωρες πήγε 9,5 μέρες Ψιλοαναμενομενοι οι χρονοι, αν και απ'οτι φαινεται υπαρχει και κάποιο compatibility issue με zfs Αναφορά σε κείμενο iXsystems and Western Digital have been working to identify and resolve the ZFS compatibility issue with the WD Red DM-SMR drives At least one of the WD Red DM-SMR models (the 4TB WD40EFAX with firmware rev 82.00A82) does have a ZFS compatibility issue which can cause it to enter a faulty state under heavy write loads, including resilvering. This was confirmed in our labs this week during testing, causing this drive model to be disqualified from our products. We expect that the other WD Red DM-SMR drives with the same firmware will have the same issue, but testing is still ongoing to validate that assumption. In the faulty state, the WD Red DM-SMR drive returns IDNF errors, becomes unusable, and is treated as a drive failure by ZFS. In this state, data on that drive can be lost. Data within a vdev or pool can be lost if multiple drives fail. https://www.servethehome.com/wd-red-smr-vs-cmr-tested-avoid-red-smr/2/ https://www.ixsystems.com/blog/library/wd-red-smr-drive-compatibility-with-zfs/ Επεξ/σία 29 Μαΐου 2020 από EddieObscurant
snbblp Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο πολύ μου λείπουν τα 80πινα σκάζια μου με τα σκαζόκουτά μου στα IBMια μου... Τι γκάζι στα rebuilds ήταν αυτό...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαΐου 2020 10 hours ago, EddieObscurant said: To rebuild εγινε σε 4 cmr array με τον καινουριο μονο να ειναι smr. Απο 17 ωρες πήγε 9,5 μέρες God damn...
kostasgr78 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Meanwhile ... "Western Digital gets sued for sneaking SMR disks into its NAS channel" https://arstechnica.com/gadgets/2020/05/western-digital-gets-sued-for-sneaking-smr-disks-into-its-nas-channel/ Επεξ/σία 1 Ιουνίου 2020 από kostasgr78
@topos Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Οκ, διαφορετικές τεχνολογίες. Οκ, "εξαπάτηση" της WD μιας και οι red θεωρητικά είναι dedicated για server. Αλλά το main issue δεν έχω καταλάβει.. Απλα δουλεύουν πιο αργά/καθυστερουν η "σκάνε" και χάνεις αρχεία? Υ.γΕχω 2 εξωτερικούς 8tb Seagate smr που βρίσκοντε και έλεγα να τους εβαζα σε ενα 2 bay nas (2 χρήστες με lan 3-4 ωρες/μερα και μετα power off) Υ.γ2Έχω δει διάφορα videaκια YouTube που αρκετοί τους χρησιμοποιουν ετσι. Επεξ/σία 2 Ιουνίου 2020 από @topos
malakudi Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, @topos είπε Οκ, διαφορετικές τεχνολογίες. Οκ, "εξαπάτηση" της WD μιας και οι red θεωρητικά είναι dedicated για server. Αλλά το main issue δεν έχω καταλάβει.. Απλα δουλεύουν πιο αργά/καθυστερουν η "σκάνε" και χάνεις αρχεία? Υ.γΕχω 2 εξωτερικούς 8tb Seagate smr που βρίσκοντε και έλεγα να τους εβαζα σε ενα 2 bay nas (2 χρήστες με lan 3-4 ωρες/μερα και μετα power off) Υ.γ2Έχω δει διάφορα videaκια YouTube που αρκετοί τους χρησιμοποιουν ετσι. Δουλεύουν τόσο απελπιστικά αργά που το raid λογισμικό είναι πιθανό να τους θεωρήσει failed και να τους πετάξει από το array. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2020 https://www.guru3d.com/news-story/wd-shares-a-few-more-words-on-wd-red-nas-drives.html 1
kostasgr78 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2021 Ξέθαψα λίγο αυτό το περυσινό θέμα, που είχε αποκαλυφθεί με τη σειρά Red. Έχουμε ανανεωμένη εικόνα για το τί γίνεται; Ποιά είναι η προτεινόμενη σειρά για NAS; Είτε για backup λύση μόνο είτε για streaming στο σπίτι.
samtwo Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Στις 26/6/2021 στις 4:17 ΜΜ, kostasgr78 είπε Ξέθαψα λίγο αυτό το περυσινό θέμα, που είχε αποκαλυφθεί με τη σειρά Red. Έχουμε ανανεωμένη εικόνα για το τί γίνεται; Ποιά είναι η προτεινόμενη σειρά για NAS; Είτε για backup λύση μόνο είτε για streaming στο σπίτι. Πλέον οι cmr Red δίσκοι της wd μετονομάστηκαν σε Red plus και οι Red δίσκοι μάλλον είναι smr. Αυτό έχω καταλάβει όσον αφορά την WD ενώ για τις άλλες δεν ξέρω τι γίνεται. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα