mphxths Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε ή να το κατεβάσω από εδώ κατευθείαν? Αν το κατεβάσω με διπλό κλικ θα περαστεί ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Οχι , οχι και οχι. Tον driver , απο το συστημα. sudo apt και τα σχετικα. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2020 από mphxths 1
dancer_69 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Απ' αυτά που περιγράφεις μάλλον η κάρτα γραφικών δεν κάνει καλή επαφή με τη μητρική, είτε επειδή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά είτε επειδή οι επαφές της έχουν μαζέψει σκόνη. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με ένα δίσκο πριν λίγο καιρό το οποίο διορθώθηκε άμεσα αφού καθάρισα με καθαρό οινόπνευμα την υποδοχή για το καλώδιο sata.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, dancer_69 είπε Απ' αυτά που περιγράφεις μάλλον η κάρτα γραφικών δεν κάνει καλή επαφή με τη μητρική, είτε επειδή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά είτε επειδή οι επαφές της έχουν μαζέψει σκόνη. Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με ένα δίσκο πριν λίγο καιρό το οποίο διορθώθηκε άμεσα αφού καθάρισα με καθαρό οινόπνευμα την υποδοχή για το καλώδιο sata. Την μητρική την είχα αποθηκευμένη σε καλή κατάσταση (χωρίς σκόνες πέρα από κάτι ψιλά), την κάρτα την επανατοποθέτησα 2 φορές με την 2 φορά να έχω φυσήξει το slot pci της μητρικής μπας και... Θα δω πρώτα τις θερμοκρασίες και ίσως έπειτα το δοκιμάσω. Η κάρτα είναι καλά κουμπωμένη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Χμ... Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, ακολούθησα τον οδηγό με το sudo apt, έκανε όλες τις ενημερώσεις αλλά στην τελευταία εντολή μου λέει πως δεν βρέθηκε ούτε το 260 αλλά ούτε και ο 340 που είπαμε στην αρχή. Δοκίμασα και το εξής μπας και μου δείξει την θερμοκρασία: sudo apt-get install lm-sensors sudo sensors-detect και μου λέει πως δεν είναι root. Να το κάνω root? Ή μήπως να κάνω αυτό που δεν ολοκλήρωσα στην αρχή: sudo sensors-detect το οποίο μου έβγαζε ένα σωρό ερωτήματα με yes/no και κάποια στιγμή σταμάτησα γιατί δεν ήμουν σίγουρος αν έπρεπε να προχωρήσω.
dancer_69 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Τις επαφές της κάρτας εννοούσα, όχι της μητρικής. Όσον αφορά το sensors, ναι θέλει root για την ανίχνευση τη υλικού. 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Ναι καθαρές ήταν και οι επαφές της κάρτας... Για να το κάνω root να ακολουθήσω το παρακάτω και είμαι έτοιμος ή θα χρειαστεί και κάτι ακόμα? Δεν το δοκιμάζω ακόμα γιατί συνηστάται από πολλούς να μην γίνει, οπότε θέλω να είμαι σίγουρος για τα βήματα που κάνω.
hp8 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Την μητρική την είχα αποθηκευμένη σε καλή κατάσταση (χωρίς σκόνες πέρα από κάτι ψιλά), την κάρτα την επανατοποθέτησα 2 φορές με την 2 φορά να έχω φυσήξει το slot pci της μητρικής μπας και... Θα δω πρώτα τις θερμοκρασίες και ίσως έπειτα το δοκιμάσω. Η κάρτα είναι καλά κουμπωμένη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Σου είχα γράψει και στο άλλο ποστ που είχες ανεβάσει και σου είχα πει για την κάρτα Δοκίμασες να βάλεις windows να δεις πως συμπεριφέρεται? Εχω σένα pc windows 10 με αυτήν την κάρτα εδώ Πάω να βάλω dual boot δεν δέχεται linux με τίποτα Βαζω δισκο μονο για linux μόλις αρχίσει να φορτώνει το linux δείξει τις πρώτες επιλογές live κλπ και μετά μουλαρώνει Βάζω άλλη κάρτα κανένα θέμα Επεξ/σία 17 Απριλίου 2020 από hp8
dancer_69 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 36 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Ναι καθαρές ήταν και οι επαφές της κάρτας... Για να το κάνω root να ακολουθήσω το παρακάτω και είμαι έτοιμος ή θα χρειαστεί και κάτι ακόμα? Δεν το δοκιμάζω ακόμα γιατί συνηστάται από πολλούς να μην γίνει, οπότε θέλω να είμαι σίγουρος για τα βήματα που κάνω. Όχι, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο. Με το sudo παίρνεις δικαιώματα root. Δοκίμασε πάλι το "sudo sensors-detect" και απάντησε σε όλα ναι, δε βλάπτει σε κάτι, ανίχνευση κάνει για διάφορες συσκευές. 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 38 λεπτά πριν, hp8 είπε Σου είχα γράψει και στο άλλο ποστ που είχες ανεβάσει και σου είχα πει για την κάρτα Δοκίμασες να βάλεις windows να δεις πως συμπεριφέρεται? Εχω σένα pc windows 10 με αυτήν την κάρτα εδώ Πάω να βάλω dual boot δεν δέχεται linux με τίποτα Βαζω δισκο μονο για linux μόλις αρχίσει να φορτώνει το linux δείξει τις πρώτες επιλογές live κλπ και μετά μουλαρώνει Βάζω άλλη κάρτα κανένα θέμα Μόνο windows xp μπορεί να πάρει και με το που τα περνούσα με το ζόρι λειτουργούσε για 5 λεπτά και μετά το σύστημα έπεφτε ή πλάκωνε τις μπλε οθόνες. Δε θέλω να κουμποσω την κάρτα γραφικών στον βασικό μου υπολογιστή, δεν είμαι τώρα για φορμάτ. 24 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Όχι, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι τέτοιο. Με το sudo παίρνεις δικαιώματα root. Δοκίμασε πάλι το "sudo sensors-detect" και απάντησε σε όλα ναι, δε βλάπτει σε κάτι, ανίχνευση κάνει για διάφορες συσκευές. Μόλις βρω χρόνο θα το κάνω, ευχαριστώ 🙂
hp8 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 16 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Μόνο windows xp μπορεί να πάρει και με το που τα περνούσα με το ζόρι λειτουργούσε για 5 λεπτά και μετά το σύστημα έπεφτε ή πλάκωνε τις μπλε οθόνες. Δε θέλω να κουμποσω την κάρτα γραφικών στον βασικό μου υπολογιστή, δεν είμαι τώρα για φορμάτ. γιατί ΧΡ μόνο Αν μιλάμε για την asus μητρική του προηγούμενου post που της έχεις πάνω έναν q6600 Ακόμα και με τα 2 gb ram θα φορτώσουν τα 10ρια
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν έχω ιδέα για να είμαι ειλικρινής, σε 2 διαφορετικούς τεχνικούς το είχα πάει όταν ακόμα το χρησιμοποιούσα και μου είπαν πως δεν μπορούσε να πάρει κάτι ανώτερο από τα xp. Δεν ξέρω τον λόγο, δεν είχα και ιδέα τότε. Αλλά με 2 gb ram τα W10 με τίποτα. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2020 από GeorgeR1_700
hp8 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Αλλά με 2 gb ram τα W10 με τίποτα. είπαμε να φορτώσεις Όχι να γκαζώσεις https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-10-specifications%23sysreqs
mphxths Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 45 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Μόλις βρω χρόνο θα το κάνω, ευχαριστώ 🙂 Μολις βρεις χρονο , κατσε διαβασε περι λινουξ. Αλλαξες λειτουργικο.Οχι κειμενογραφο. Οι ερωτησεις σου υποδηλωνουν (και δεν ειναι κακο αυτο φυσικα) ελλειψη βασικων γνωσεων του λειτουργικου. Και βουτας στα βαθια (drivers,sensors,κλπ) , χωρις να γνωριζεις τις βασικες εντολες του λειτουργικου.Δεν προκειται να γινει δουλεια ετσι , οταν στην καθε απαντηση που παιρνεις θα πρεπει να σου λενε και τι κανει η καθε εντολη , ποια η λειτουργια της και ποια η λογικη της. Αυτο το λεω σε εσενα να το ακουνε ολοι.Το λινουξ ειναι ολοκληρο λειτουργικο , με την δικη του φιλοσοφια.Δεν ειναι , αντε το εβαλα , ας δουμε τι κανει και αυτο το παιχνιδι , ποια ειναι τα κουμπια του , να παιξουμε.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, hp8 είπε είπαμε να φορτώσεις Όχι να γκαζώσεις https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-10-specifications%23sysreqs Κοιτούσα το δικό μου pc με W10 που με το άνοιγμα ήδη πιάνει 3 gb ram. Αλλά έχω βάλει να εκινούνται ένα δύο προγράμματα στην εκκίνηση οπότε για αυτό ίσως... Αλλά και πάλι, δεν ξέρω το γιατί αλλά δύο τεχνικοί μου είπαν πως δεν μπορεί να πάρει κάτι παραπάνω από xp. Αλλά όπως και να έχει θα το ψάξω με το λογισμικό που έχω τώρα και βλέπουμε την συνέχεια για το αν θα πειραματιστώ και με τα δεκάρια. 1 ώρα πριν, mphxths είπε Μολις βρεις χρονο , κατσε διαβασε περι λινουξ. Αλλαξες λειτουργικο.Οχι κειμενογραφο. Οι ερωτησεις σου υποδηλωνουν (και δεν ειναι κακο αυτο φυσικα) ελλειψη βασικων γνωσεων του λειτουργικου. Και βουτας στα βαθια (drivers,sensors,κλπ) , χωρις να γνωριζεις τις βασικες εντολες του λειτουργικου.Δεν προκειται να γινει δουλεια ετσι , οταν στην καθε απαντηση που παιρνεις θα πρεπει να σου λενε και τι κανει η καθε εντολη , ποια η λειτουργια της και ποια η λογικη της. Αυτο το λεω σε εσενα να το ακουνε ολοι.Το λινουξ ειναι ολοκληρο λειτουργικο , με την δικη του φιλοσοφια.Δεν ειναι , αντε το εβαλα , ας δουμε τι κανει και αυτο το παιχνιδι , ποια ειναι τα κουμπια του , να παιξουμε. Εννοείται πως θα το ψάξω, και γενικά θέλω να πειραματιστώ μέσα στο καλοκαίρι γιατί μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον (αν και πιθανώς τότε να πειραματιστώ με το Puppy για μια άλλη μητρική που δεν έχω σκληρό, και με ubuntu που θα τα περάσω μέσω vitrual box στο βασικό μου pc). Αλλά το pc το έκανα για ένα οικογενειακό μέλος που θέλει σε ένα firefox να μπαίνει και λίγο στο office. Για τώρα με νοιάζει να του ολοκληρώσω όλα όσα χρειάζεται ώστε να μην έχει θέμα μετέπειτα.
GeorgeR1_700 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Καλησπέρα σας! Χθες ενώ το μεσημέρι λειτουργούσε μια χαρά για κάποιες ώρες το pc (όχι από μένα αλλά από το συγγενικό άτομο που ήθελε να το δει), το απόγευμα που πήγα να το ανοίξω για να συνεχίσω τις ενέργειες, δεν μου έβγαζε εικόνα και πάλι χτυπούσε 4 μπιπ του bios (που όπως προείπα σημάνει θέμα ως προς την gpu). Το έκανα επανεκκίνηση τίποτα, το έβγαλα από την πρίζα για ένα τέταρτο πάλι τίποτα, το άφησα χωρίς ρεύμα και τελικά ευτυχώς σήμερα bootαρε κανονικά. Τελικά έβαλα ξανά τις εντολές sudo apt install lm-sensors hddtemp sudo sensors-detect και πάτησα σε όλα yes. Στην συνέχεια έβαλα το sudo apt install nvidia-340 και η ενημέρωση έγινε κανονικά αυτήν την φορά. Μετά από επανεκκίνηση μπήκα στον driver της nvidia και από κει μπόρεσα να δω την θερμοκρασία επιτέλους 😄. Τελικά ήταν πολύ εύκολο. Σας ευχαριστώ για την μέχρι τώρα βοήθειά σας και συγνώμη που λίγο κούρασα. Η θερμοκρασία είναι καλή, αν δεν του βάζω κάποια εργασία είναι στους 46 C ενώ αν του ανοίξω ένα word, 3 καρτέλες στο firefox με ένα youtube να παίζει, και τον μετρητή απόδοσης ram-cpu, πάει στους 48 C. Όλες μου οι θερμοκρασίες μου είναι καλές σε όλα τα pc parts. Έχω κάνει και ένα memtest στις ραμ και έδειξε πως δεν είχαν θέμα. Το επόμενο βήμα είναι να κάνω stress test στην cpu - gpu. Το θέμα όμως είναι πως αν το κάνω αυτό το σύστημα πιθανώς να γονατίσει και να μου προξενήσει κάποια μόνιμη βλάβη. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να βρω που είναι το πρόβλημα (εκτός από το να πάρω τα κομμάτια και να τα κουμπώσω σε άλλο pc)? Ίσως βέβαια το θέμα να ήταν που δεν του είχα βάλει driver. Οπότε ίσως και το θέμα να λύθηκε...
mphxths Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Το επόμενο βήμα είναι να κάνω stress test στην cpu - gpu. Το θέμα όμως είναι πως αν το κάνω αυτό το σύστημα πιθανώς να γονατίσει και να μου προξενήσει κάποια μόνιμη βλάβη. Σε ποιο ονειρο το ειδες αυτο ? Αν τα parts δεν εχουν προβλημα , κανενα stress test δεν προκειται να τους προξενησει μονιμη ή μη , βλαβη. 2 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Ίσως βέβαια το θέμα να ήταν που δεν του είχα βάλει driver. Οπότε ίσως και το θέμα να λύθηκε... Ισως εισαι ακομα στο ονειρο το παραπανω. Καμμια μητρικη δεν σφυραει επειδη υπηρχε θεμα με drivers...και κανενα θεμα δεν λυνεται απο μονο του , ως δια μαγειας. Αν σφυριζει η μητρικη και οπως ειπες η διαγνωση λεει προβλημα στην gpu , παει να πει , προβλημα στην gpu. Αν δεν δεις τι ειδους (το slot ? η ιδια η καρτα ? η τροφοδοσια της ? η μητρικη γενικως? ) , οσο και να ονειρευεσαι οτι το θεμα λυθηκε, απλα...δεν λυθηκε. Μην μου πεις , οτι τωρα δουλευει , μετα μπορει να μην δουλευει και μετα ξανα να δουλευει , αρα λυθηκε το προβλημα. Παρε προβληματικη ram , και βαλτην σε ενα μηχανημα.Μεχρι το λειτουργικο ή καποιο προγραμμα να χρησιμοποιησει τα data banks της ram που εχουν προβλημα , μια χαρα θα δουλευει το μηχανημα. Απαξ και χρησιμοποιηθουν τα προβληματικα data banks θα σκασουν οι μπλε οθονες... Βγαζεις , με λιγα λογια , αυθαιρετα συμπερασματα , βασισμενα σε ευσεβεις ποθους... Επεξ/σία 18 Απριλίου 2020 από mphxths 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα