Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ο,τι συμβαινει το τελευταιο καιρο ειναι αναμενομενο το ping να ειναι αυξημενο, ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ενας φιλος μου στον ακριβως παραλληλο δρομο εχει 75 ping in-game(league of legends) με 24adsl γραμμη, ενω εγω στην ιδια εταιρεια εχω σταθερα πανω απο 90 σε 50vdsl. Να τονισω οτι πριν 3 χρονια περιπου επιανα 60 σε fastpath 24adsl. 

Οι αποριες μου ειναι οι εξης, γιατι εχω τοσο υψηλο ping in game; Και δευτερον η γραμμη μου πως μπορω να μαθω αν ειναι fastpath, διοτι στο firmware του H300s δεν βλεπω κατι. Επιπλεον αν καποιος που γνωριζει απο αυτα μπορει να μου εξηγησει τι σημαινει το signal to noise ratio και πως επηρεαζει την γραμμη και τη ταχυτητα ping? 

Να τονισω οτι σε ookla speed test, αν και προφανως δεν ειναι καποια αξιοπιστη ενδειξη ταχυτητας, πιανω 51down/~5.1 up

Τελος θελω να πω πως μετα απο επικοινωνια της vodafone μου ειπαν οτι οι γραμμες vdsl δεν εχουν Fastpath/Interleaved profiles και πως αυτα ειναι προφιλ που χρησιμοποιουσαν στο adsl

Eυχαριστω για την βοηθεια
image.png.d6157d977a0d409b5f0f4e95d1f90ca9.png

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, smartbonobo είπε

Με ο,τι συμβαινει το τελευταιο καιρο ειναι αναμενομενο το ping να ειναι αυξημενο, ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι ενας φιλος μου στον ακριβως παραλληλο δρομο εχει 75 ping in-game(league of legends) με 24adsl γραμμη, ενω εγω στην ιδια εταιρεια εχω σταθερα πανω απο 90 σε 50vdsl. Να τονισω οτι πριν 3 χρονια περιπου επιανα 60 σε fastpath 24adsl. 

Οι αποριες μου ειναι οι εξης, γιατι εχω τοσο υψηλο ping in game; Και δευτερον η γραμμη μου πως μπορω να μαθω αν ειναι fastpath, διοτι στο firmware του H300s δεν βλεπω κατι. Επιπλεον αν καποιος που γνωριζει απο αυτα μπορει να μου εξηγησει τι σημαινει το signal to noise ratio και πως επηρεαζει την γραμμη και τη ταχυτητα ping? 

Να τονισω οτι σε ookla speed test, αν και προφανως δεν ειναι καποια αξιοπιστη ενδειξη ταχυτητας, πιανω 51down/~5.1 up

Τελος θελω να πω πως μετα απο επικοινωνια της vodafone μου ειπαν οτι οι γραμμες vdsl δεν εχουν Fastpath/Interleaved profiles και πως αυτα ειναι προφιλ που χρησιμοποιουσαν στο adsl

Eυχαριστω για την βοηθεια
image.png.d6157d977a0d409b5f0f4e95d1f90ca9.png

Εχει fast path φιλε μου κ σε vdsl απλα πιστευω οτι δεν βαζουν ευκολα γιατι σου λεμε με πηρε να μου πει βαλε μου fast path . Μετα πχ θα κολαει η γραμη η θα εχει αποσυνδεσεις οποτε θα ξαναπαρει να τον γυρισουμε σε interleave οποτε υα εχουν περισσοτερη δουλεια στο τηλ κεντρο. 
Μερικα ρουτερ δειχνουν αν εισαι fast p η οχι. Με speed test ookla ποσο ping δειχνει ; Αν ειναι πχ 10 τοτε εισαι fast path. Aν ειναι 25 τοτε οχι. 
Η γραμμη μου φαινετε να μπορει να πιασει 190mbps κ πιανει 54 δηλαδει την τερματιζει!! 
Το snr ειναι προφιλ απο καθε εταιρεια. Πχ 6-9-12 κτλ κτλ
Σημαινει ποσο θορυβο εχει η γραμη. Αν πχ επιανες με snr 9 σε 24αρα γραμμη 16mbps κ ζητουσες χαμηλοτερο snr . Πχ 6 τοτε εκει που επιανε 16mbps θα πηγαινες 18 αλλα η γραμμη θα ειχε περισσοτερο θορυβο. Εσυ τωρα που τερματιζεις τη γραμμη στα 55mbps εχεις κ τοσο υψηλο γιατι εχεις καβατζα κ δεν υπαρχει νοημα να στο εχουν σε χαμηλοτερο προφιλ

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, malias4 είπε

Εχει fast path φιλε μου κ σε vdsl απλα πιστευω οτι δεν βαζουν ευκολα γιατι σου λεμε με πηρε να μου πει βαλε μου fast path . Μετα πχ θα κολαει η γραμη η θα εχει αποσυνδεσεις οποτε θα ξαναπαρει να τον γυρισουμε σε interleave οποτε υα εχουν περισσοτερη δουλεια στο τηλ κεντρο. 

Το καταλαβαινω, και λογικο. Αλλα εφοσον πριν την αναβαθμιση σε 50αρα ειχα και παλι fastpath και μαλιστα ηταν αρκετα σταθερο θεωρω οτι θα μπορεσουν να μου βαλουν και παλι. Θυμαμαι ομως χαρακτηριστηκα οτι η ολη διαδικασια "αλλαγης" ειχε κρατησει 5 με 10 λεπτα.

Οσο για το αν εχω fastpath εκανα μια αναζητηση σε φορουμ πριν λιγο και ειδα πολλοι να λενε για το tracert 1.1.1.1 και καποιο οριο ms στο πρωτο hop. Το οοκλα μου βγαζει σταθερα 19 με 21 ms αυτο σημαινει fastpath ή interleaved?
image.png.a21bcae4869ab875c0996a9a9378be91.pngimage.png.f3b3e91a13c0a85e6f927e9fa59f3270.png

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, smartbonobo είπε

Το καταλαβαινω, και λογικο. Αλλα εφοσον πριν την αναβαθμιση σε 50αρα ειχα και παλι fastpath και μαλιστα ηταν αρκετα σταθερο θεωρω οτι θα μπορεσουν να μου βαλουν και παλι. Θυμαμαι ομως χαρακτηριστηκα οτι η ολη διαδικασια "αλλαγης" ειχε κρατησει 5 με 10 λεπτα.

Οσο για το αν εχω fastpath εκανα μια αναζητηση σε φορουμ πριν λιγο και ειδα πολλοι να λενε για το tracert 1.1.1.1 και καποιο οριο ms στο πρωτο hop. Το οοκλα μου βγαζει σταθερα 19 με 21 ms αυτο σημαινει fastpath ή interleaved?
image.png.a21bcae4869ab875c0996a9a9378be91.pngimage.png.f3b3e91a13c0a85e6f927e9fa59f3270.png

Εμενα που εχω ping 22 δεν ειμαι fast οποτε πιστευω κ εσυ δεν εισαι. Πεντως σιγουρα εχω φιλο που εχει fast με ote κ πολλα αλλα παιδια εδω μεσα που εχω δει. Κ εγω σκεφτομαι να τους ζητησω μετα το Πασχα αλλαγη σε fast ! Στον οτε στο κανουν πιο ευκολα η βονταφον θελει πολλα παρακαλια

Δεν ξερω κ εγω πολλα φιλε μου οτι εχω μαθει απο εδω μεσα 😊

685C5CD3-9E68-440E-9120-FDFD3CCB4A2E.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

Στον οτε στο κανουν πιο ευκολα η βονταφον θελει πολλα παρακαλια

Καταλαβα, θα περασω τα ιδια που περασε φιλος μου. Ειναι πιο δικτυακιας. Να τους λεει μα πρεπει το hop να ειναι <9 και αυτο και αυτο κλπ. Να του λενε δεν γινεται, αλλος του ειπε οτι ειναι ηδη, αλλος του ειπε οτι ειναι τεχνολογια adsl και οχι vdsl. 

Αν καποιος μπορει να βοηθησει στο πως μπορω να τους πεισω για αλλαγη, γιατι θα χασω την ψυχραιμια μου με αυτος. Εκαναν 2 μηνες για αλλαγη απο adsl σε vdsl, με την κλασσικη δικαιολογια "Ειναι συστημικο" "Το συστημα εχει προβλημα". Οταν τους ρωτουσα τι προβλημα, και τι συστημα εχουν απλα μα και μου, δεν λεγαν κουβεντα. Και ο φιλος μου τα ιδια στη wind. Μακαρι να μπορουσα να γυρισω σε inalan, μιλαμε για τετοιες γραμμες.......image.png.305b608b4b88f797c015bebc564ea2ec.png

Επεξ/σία από smartbonobo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...