Σαϊνόμπι Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια, Περιμενω τα νεα parts για build με Ryzen 5 3600 και ο κατασκευαστης της ψυκτρας (ARCTIC Freezer 34 eSports DUO) προτεινει την εξης μεθοδο: Ποια μεθοδος for applying thermal paste πιστευτε εσεις οτι ειναι η καλυτερη; Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από Σαϊνόμπι
rical Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Φιλε εγω αυτο που κανω ειναι να σχηματισω εναν σταυρο με την παστα .. αλλα οι ακρες του να μην φτανουν μεχρι τις ακρες του chip. Γενικα θα δεις πολλες μεθοδους , αλλοι λενε λιγο στα κετρο 🤷🏻♂️. 1
Νυσταγμένος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Εχω δει να βαζουν ενα μπιζελι απο θερμοαγωγημη και μετα να το απλωνουν με καρτα τραπεζας ταυτοτητα ή κατι αλλο καταλληλο. Υπαρχουν πολλα. Αυτο που προτεινω ειναι ενα μπιζέλι οπως στην παραπανω εικονα, θα πιεστει και θα φτασει ως τις ακρες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δοκιμάζεις όποια μέθοδο προτιμάς, προσωπικά το μπιζέλι, τρέχεις ένα prime95 και αν οι Τ είναι καλές, τελείωσε. Όλα ΟΚ. Αν δεν είναι, το ανοίγεις και βλέπεις το spread και πράττεις αναλόγως.. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης
Σαϊνόμπι Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Και γω φιλος του μπιζελιου ειμαι, αλλα διαβαζω οτι για το συγκεκριμενο cpu cooler (που εχει αυτους τους 4 σωληνες), αποδηδει καλυτερα το να κανεις 4 γραμμουλες 😵. Ισως οντως να χρειαζεται δοκιμη για να φανει το αποτελεσμα. Εχεις κανεις σας δοκιμασει την τροπο που απεικονιζεται στην φωτο του πρωτου post? Επεξ/σία 16 Απριλίου 2020 από Σαϊνόμπι
Dantε Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Δημοσ. 16 Απριλίου 2020 Μου φαινεται κακος ο τροπος που προτεινει η εταιρεια καθως μπορει να εγκλωβιστει αερας ετσι. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Μπιζέλι στη cpu και είσαι άρχοντας. Περίεργο μου φαίνεται αυτό το ζιγκ-ζαγκ..
kkatzos Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Σαϊνόμπι είπε Και γω φιλος του μπιζελιου ειμαι, αλλα διαβαζω οτι για το συγκεκριμενο cpu cooler (που εχει αυτους τους 4 σωληνες), αποδηδει καλυτερα το να κανεις 4 γραμμουλες 😵. Ισως οντως να χρειαζεται δοκιμη για να φανει το αποτελεσμα. Εχεις κανεις σας δοκιμασει την τροπο που απεικονιζεται στην φωτο του πρωτου post? Direct heatpipe βάση έχει. Βάλε το όπως λέει η εταιρία, κάθεσαι και ακούς για μπιζέλια. Λες και η εταιρία δεν ξέρει. Το μπιζέλι θα εξαφανιστεί στα αυλάκια, απλή λογική είναι. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2020 από kkatzos
leros2004 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Η εταιρία συνήθως προτείνει μια μέθοδο γενική, αλλά κάθε cpu έχει τις παραξενιές του, Πάλι όποιο τρόπο και να διαλέξει με το ζόρι να έχει 1 με 2 βαθμούς διαφορά.. Στον δικό μου 2700x έκατσε καλύτερα η γραμμή cocaine.. Είχα μια Mx4 που ήθελα να τελειώσω και δοκίμαζα μπιζέλια , γραμμές ,μάσκα του Ζορό
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Πράγματι πρέπει να παίζει ρόλο και η ψήκτρα. Εμένα στη Noctua που έχει flat βάση σαν καθρέπτης το μπιζέλι απλώνεται ομοιόμορφα..
raul7 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Δημοσ. 17 Απριλίου 2020 Έχω την ίδια ψήκτρα αλλά την έκδοση με το ένα fan στον 3600, και είχα βάλει την πάστα με τον τρόπο που δείχνει το βίντεο γιατί κι εγώ το είχα δει όταν έστηνα το pc (παλιότερα πάντως σε μια raijintek themis είχα βάλει το μπιζέλι, και πάλι μια χαρά temps είχε σε fx 6300 @ 4.2.) Έχω Idle 35 C - Load 65-70 C,Είμαι με PBO enabled και γενικά δεν θυμάμαι να έχω δει πάνω από 72-73 βαθμούς, και αυτό σε gaming που ζεσταίνεται και η κάρτα και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες στο κουτί. Cinebench r20 που είναι στο 100% όλα τα cores, παίζει στα 65-69 C με όλους τους πυρήνες στα 3900mhz περίπου (γενικά όταν δεν είναι όλοι μαξαρισμένοι όπως στο gaming, μπορούν να ανέβουν μέχρι τα 4.15 - 4.2.). Τα παραπάνω με τον ανεμιστήρα να παίζει στα 870 - 1300rpm βάσει του curve που έχω βάλει μου φαίνονται νορμάλ οπότε δεν ψάχτηκα παραπάνω για το thermal paste. Εσύ λογικά με τις ίδιες συνθήκες θα έχεις και λίγο καλύτερες θερμοκρασίες λόγω δεύτερου ανεμιστήρα.
Σαϊνόμπι Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2020 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά.
tsoukalasKaminia Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 Δημοσ. 19 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Παιδιά εντελώς άσχετο και συγγνώμη, έχει κανείς λίγο θερμοαγωγιμη πάστα στη περιοχή Πειραιά επειδή ξέμεινα. (Βρέθηκε ευχαριστώ πολύ) Επεξ/σία 19 Απριλίου 2020 από tsoukalasKaminia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα