asaltuom Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Καλησπέρα, Εχω νοικιάσει σπίτι εδώ και κάποιους μήνες από μέσα Σεπτέμβρη έως τέλη Ιούνη. Μετά από πολλή προσπάθεια μου έκανε συμβόλαιο στην εφορία με ενοίκιο 50 ευρώ. Εγώ δίνω 400. Τα υπόλοιπα μαύρα, αλλά μέσω τραπέζης. Ζήτησε δύο εγγυήσεις. Δηλαδή 800 ευρώ. Ενώ η εγγύηση στο συμβόλαιο φαίνεται 100 ευρώ. Τους τελευταίους 2 μήνες λέω στον ιδιοκτήτη ότι δεν μπορώ να καλυφθώ για τα 700 ευρώ που δεν φαινονται πουθενα (800 εγγύηση - 100 εγγύηση επίσημη) οπότε θα σας βάλω το ενοίκιο που φαίνεται στο συμβόλαιο και όποιοι λογαριασμοί θα πληρωθούν άμεσα μόλις εκδοθούν. Κάτι που δεν δέχεται και οι απειλές πάνε κι έρχονται και λέει θα μου κόψει το ρεύμα και άλλα πολλά. Εάν του έχει τύχει κάποιου κάτι παρόμοιο θα ήθελα βοήθεια. Δεν έχω σκοπό να αφήσω απλήρωτα τίποτα ούτε να καταστρέψω το σπίτι, απλώς 700 ευρώ που δεν φαίνονται πουθενά είναι πολλά και θα πρέπει να περιμένω ένα τρίμηνο για να μου τα επιστρέψει. Εντωμεταξύ μετά από διάφορες απειλές έχουν ξεκινήσει και οι κλήσεις με απόκρυψη χωρίς να μιλάει κανείς.
invisiblesurfer Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Ο ιδιοκτήτης δεν θα έπρεπε να δεχθεί συμβόλαιο με τέτοιο χαμηλό ενοίκιο, αλλά ο απατεώνας ιδιοκτήτης είναι αναμενόμενο να προσελκύσει απατεώνες ενοικιαστές. It takes two to tango. 4 1
takoulou Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 17 λεπτά πριν, asaltuom είπε Καλησπέρα, Εχω νοικιάσει σπίτι εδώ και κάποιους μήνες από μέσα Σεπτέμβρη έως τέλη Ιούνη. Μετά από πολλή προσπάθεια μου έκανε συμβόλαιο στην εφορία με ενοίκιο 50 ευρώ. Εγώ δίνω 400. Τα υπόλοιπα μαύρα, αλλά μέσω τραπέζης. Ζήτησε δύο εγγυήσεις. Δηλαδή 800 ευρώ. Ενώ η εγγύηση στο συμβόλαιο φαίνεται 100 ευρώ. Τους τελευταίους 2 μήνες λέω στον ιδιοκτήτη ότι δεν μπορώ να καλυφθώ για τα 700 ευρώ που δεν φαινονται πουθενα (800 εγγύηση - 100 εγγύηση επίσημη) οπότε θα σας βάλω το ενοίκιο που φαίνεται στο συμβόλαιο και όποιοι λογαριασμοί θα πληρωθούν άμεσα μόλις εκδοθούν. Κάτι που δεν δέχεται και οι απειλές πάνε κι έρχονται και λέει θα μου κόψει το ρεύμα και άλλα πολλά. Εάν του έχει τύχει κάποιου κάτι παρόμοιο θα ήθελα βοήθεια. Δεν έχω σκοπό να αφήσω απλήρωτα τίποτα ούτε να καταστρέψω το σπίτι, απλώς 700 ευρώ που δεν φαίνονται πουθενά είναι πολλά και θα πρέπει να περιμένω ένα τρίμηνο για να μου τα επιστρέψει. Εντωμεταξύ μετά από διάφορες απειλές έχουν ξεκινήσει και οι κλήσεις με απόκρυψη χωρίς να μιλάει κανείς. Καλησπερα... Να συμφωνησετε σε ενα ποσο αλλο λιγο μεγαλυτερο... Καπου στην μεση...Ας πουμε 250...Το ρευμα σε πιο ονομα ειναι;;
asaltuom Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 7 λεπτά πριν, invisiblesurfer είπε Ο ιδιοκτήτης δεν θα έπρεπε να δεχθεί συμβόλαιο με τέτοιο χαμηλό ενοίκιο Ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε συμβόλαιο. Δεν το επέλεξα εγώ. Και επίσης στο συνάφι αυτό δεν είναι εξαίρεση δυστυχώς, αλλά τείνει να γίνει κανόνας. Και αυτός που έχει ανάγκη να νοικιάσει και δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει χρόνο, τότε ενδίδει. 2 λεπτά πριν, takoulou είπε Το ρευμα σε πιο ονομα ειναι;; Του ιδιοκτήτη.
takoulou Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 8 λεπτά πριν, asaltuom είπε Ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε συμβόλαιο. Δεν το επέλεξα εγώ. Και επίσης στο συνάφι αυτό δεν είναι εξαίρεση δυστυχώς, αλλά τείνει να γίνει κανόνας. Και αυτός που έχει ανάγκη να νοικιάσει και δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει χρόνο, τότε ενδίδει. Του ιδιοκτήτη. Μπορει να σου κοψει το ρευμα... Εχει το δικαιωμα... Απλα και εσυ μπορεις να τους κανεις καταγγελεια αν θελεις...Θα το παρεις αποφαση οτι αν του κανεις αυτο θα ειστε στα μαχαιρια... Δεν θα επρεπε να το δεχτεις αυτο απο την αρχη...Τωρα η φευγεις η μενεις με καποιες αλλαγες αν το δεχτει αυτος...
Dinos1973 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Σε ποια περιοχή δίνεις 400 μαύρα, και για ποσα τετραγωνικά (εάν επιτρέπετε)?
1comment Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, asaltuom είπε Καλησπέρα, Εχω νοικιάσει σπίτι εδώ και κάποιους μήνες από μέσα Σεπτέμβρη έως τέλη Ιούνη. Μετά από πολλή προσπάθεια μου έκανε συμβόλαιο στην εφορία με ενοίκιο 50 ευρώ. Εγώ δίνω 400. Τα υπόλοιπα μαύρα, αλλά μέσω τραπέζης. Ζήτησε δύο εγγυήσεις. Δηλαδή 800 ευρώ. Ενώ η εγγύηση στο συμβόλαιο φαίνεται 100 ευρώ. Τους τελευταίους 2 μήνες λέω στον ιδιοκτήτη ότι δεν μπορώ να καλυφθώ για τα 700 ευρώ που δεν φαινονται πουθενα (800 εγγύηση - 100 εγγύηση επίσημη) οπότε θα σας βάλω το ενοίκιο που φαίνεται στο συμβόλαιο και όποιοι λογαριασμοί θα πληρωθούν άμεσα μόλις εκδοθούν. Κάτι που δεν δέχεται και οι απειλές πάνε κι έρχονται και λέει θα μου κόψει το ρεύμα και άλλα πολλά. Εάν του έχει τύχει κάποιου κάτι παρόμοιο θα ήθελα βοήθεια. Δεν έχω σκοπό να αφήσω απλήρωτα τίποτα ούτε να καταστρέψω το σπίτι, απλώς 700 ευρώ που δεν φαίνονται πουθενά είναι πολλά και θα πρέπει να περιμένω ένα τρίμηνο για να μου τα επιστρέψει. Εντωμεταξύ μετά από διάφορες απειλές έχουν ξεκινήσει και οι κλήσεις με απόκρυψη χωρίς να μιλάει κανείς. Τι εννοείς δεν μπορείς να καλυφθείς για τα 700; Αυτός δέχεται την κατάθεση, αυτός θα έχει πρόβλημα στην εφορία. Εσύ όχι. Αυτός κρύβει εισόδημα. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι μετάνιωσες που σου δίνει τόσο μικρή απόδειξη και είπες να το εκμεταλλευτείς και να του ζητήσεις πίσω τα λεφτά. Όμως εσύ ο ίδιος συμφώνησες σε αυτό το νοίκι και στην εγγύηση. Δεν φταίει ο ιδιοκτήτης κάπου. Το ότι κλέβει την εφορία είναι άλλο θέμα, κάντου καταγγελία στο σδοε. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από 1comment
acomaedo Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, takoulou είπε Μπορει να σου κοψει το ρευμα... Εχει το δικαιωμα... Απλα και εσυ μπορεις να τους κανεις καταγγελεια αν θελεις...Θα το παρεις αποφαση οτι αν του κανεις αυτο θα ειστε στα μαχαιρια... Δεν θα επρεπε να το δεχτεις αυτο απο την αρχη...Τωρα η φευγεις η μενεις με καποιες αλλαγες αν το δεχτει αυτος... Από τη στιγμή που έχεις συμβόλαιο και αποδεικτικό στο όνομα σου από το taxis μπορείς να πάρεις το ρεύμα στο όνομα σου άμεσα. Αν έχουν περάσει 15 χρόνια από το τελευταίο πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου θα σου ζητήσουν νέο. Δεν μπαίνω στη συζήτηση ποιος φταίει ή πόσο...
Joshua21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 1 ώρα πριν, asaltuom είπε Εντωμεταξύ μετά από διάφορες απειλές έχουν ξεκινήσει και οι κλήσεις με απόκρυψη χωρίς να μιλάει κανείς. Ρε το κάθαρμα, έκανε τις απειλές πραγματικότητα! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 εφοσον λεει 50ε το συμβολαιο...καθε μηνα μεσω τραπεζης βαζεις 50ε και δεν του δινεις τιποτε αλλο..εισαι νομικα οκ..στην περιπτωση σου μπορει να τον τρεξεις οσο δεν παει για ολη την διαρκεια του συμβολαιου
Backpacker Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Πάρε το ρεύμα στο ονομα σου. Πας με το μισθωτήριο του taxis στην ΔΕΗ και την ίδια μέρα έχεις ρεύμα. Δίνε 50ευρώ ενοίκιο μέχρι να φύγεις και άσε να απειλεί. Δεν μπορεί να κάνει ΤΙΠΟΤΑ!!! 1 1
solton57010 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Ακόμα καλύτερα μην του δίνεις τπτ μια κατάθεση 400ευρώ αντιστοιχεί σε ενοίκια 8μηνων πες ότι του τα προπλήρωσες 1
Maurikycli Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, acomaedo είπε Από τη στιγμή που έχεις συμβόλαιο και αποδεικτικό στο όνομα σου από το taxis μπορείς να πάρεις το ρεύμα στο όνομα σου άμεσα. Αν έχουν περάσει 15 χρόνια από το τελευταίο πιστοποιητικού ηλεκτρολόγου θα σου ζητήσουν νέο. Δεν μπαίνω στη συζήτηση ποιος φταίει ή πόσο... επίσης να συνεχίσεις να τον πληρώνεις όσο λέει το συμβόλαιο μπας και βάλουν μυαλό οι πονηροί! (το έγραψαν κι άλλοι) Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από Maurikycli
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, asaltuom είπε Ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε συμβόλαιο. Δεν το επέλεξα εγώ. Και επίσης στο συνάφι αυτό δεν είναι εξαίρεση δυστυχώς, αλλά τείνει να γίνει κανόνας. Και αυτός που έχει ανάγκη να νοικιάσει και δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει χρόνο, τότε ενδίδει. Του ιδιοκτήτη. Φυσικα και το επελεξες εσυ. Αν δε το επελεγες δε θα νοικιαζες αυτο το σπιτι αλλα θα εψαχνες ενα αλλο στο οποιο ο ιδιοκτητης θα δεχοταν συμβολαιο και να φαινονται ολα στο taxis. Αρα για να μιλαμε καθαρα και ξαστερα, ηξερες οτι νοικιαζεις χωρις συμβολαιο, στο ξεκαθαρισε εξ'αρχης ο ιδιοκτητης, και δεχτηκες τον ορο του. Ουτε μυστικο στο κρατησε, ουτε αλλαξε κατι απο οσα συμφωνησατε. Aν ηθελες συμβολαιο μπορουσες να το ζητησεις απλα τα 400 ευρω ενοικιου θα γινοντουσαν 500+ και απ'οτι καταλαβαινω σε βολευε παραπανω η κουρτινα 1, δηλαδη ολα ψιλομαυρα αλλα λιγοτερα εξοδα. Ε τωρα ομως ζητας και την πιτα γεματη και το σκυλο χορτατο, δηλαδη και να μεινεις στο χαμηλο νοικι, και να ασπρισουν ξαφνικα ολα τα λεφτα που συμφωνησες να ειναι μαυρα για να σου το δωσει στα 400... Καλα ξεμπερδεματα λοιπον. Και το τονιζω αυτο, διοτι βλεποντας τις κοντοφθαλμες συμβουλες που σου δινονται πιο πανω, τυπου να γυρισεις το ρευμα στο ονομα σου και μετα να του κανεις κολπα, ή να του δινεις 50 το μηνα, ή να μη τον πληρωνεις κλπ επειδη δηθεν δε θα μπορει να σου κοψει το ρευμα, θα σου πω το εξης: Αν του παιξεις αυτο το παιχνιδι, μαντεψε τι θα γινει τον Ιουλιο. Ναι καλα μαντεψες, δε θα παρεις ουτε ευρω απο αυτα της εγγυησης. Οποτε επι της αρχης η δικη μου συμβουλη ειναι να κοιταξεις να μη τα κανεις χειροτερα απ'οτι ειναι ηδη...Τον τροπο , η αληθεια ειναι, δεν τον γνωριζω διοτι οταν εχεις συμφωνησει κατι και ξαφνικα απαιτεις να αλλαξουν οι οροι της συμφωνιας χωρις τη συναινεση της αλλης πλευρας, αυτοματως υπαρχει προβλημα. Οπως ειπωθηκε και πιο πανω πολυ ευστοχα, it takes two to tango, οποτε ανελαβε τις ευθυνες σου και προχωρα παρακατω...Συνυπευθυνοι στην παρανομια και την μαυριλα ειστε και οι δυο. Επεξ/σία 15 Απριλίου 2020 από BackFromHell
djuan1988 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 Δημοσ. 15 Απριλίου 2020 51 λεπτά πριν, BackFromHell είπε Φυσικα και το επελεξες εσυ. Αν δε το επελεγες δε θα νοικιαζες αυτο το σπιτι αλλα θα εψαχνες ενα αλλο στο οποιο ο ιδιοκτητης θα δεχοταν συμβολαιο και να φαινονται ολα στο taxis. Αρα για να μιλαμε καθαρα και ξαστερα, ηξερες οτι νοικιαζεις χωρις συμβολαιο, στο ξεκαθαρισε εξ'αρχης ο ιδιοκτητης, και δεχτηκες τον ορο του. Ουτε μυστικο στο κρατησε, ουτε αλλαξε κατι απο οσα συμφωνησατε. Aν ηθελες συμβολαιο μπορουσες να το ζητησεις απλα τα 400 ευρω ενοικιου θα γινοντουσαν 500+ και απ'οτι καταλαβαινω σε βολευε παραπανω η κουρτινα 1, δηλαδη ολα ψιλομαυρα αλλα λιγοτερα εξοδα. Ε τωρα ομως ζητας και την πιτα γεματη και το σκυλο χορτατο, δηλαδη και να μεινεις στο χαμηλο νοικι, και να ασπρισουν ξαφνικα ολα τα λεφτα που συμφωνησες να ειναι μαυρα για να σου το δωσει στα 400... Καλα ξεμπερδεματα λοιπον. Και το τονιζω αυτο, διοτι βλεποντας τις κοντοφθαλμες συμβουλες που σου δινονται πιο πανω, τυπου να γυρισεις το ρευμα στο ονομα σου και μετα να του κανεις κολπα, ή να του δινεις 50 το μηνα, ή να μη τον πληρωνεις κλπ επειδη δηθεν δε θα μπορει να σου κοψει το ρευμα, θα σου πω το εξης: Αν του παιξεις αυτο το παιχνιδι, μαντεψε τι θα γινει τον Ιουλιο. Ναι καλα μαντεψες, δε θα παρεις ουτε ευρω απο αυτα της εγγυησης. Οποτε επι της αρχης η δικη μου συμβουλη ειναι να κοιταξεις να μη τα κανεις χειροτερα απ'οτι ειναι ηδη...Τον τροπο , η αληθεια ειναι, δεν τον γνωριζω διοτι οταν εχεις συμφωνησει κατι και ξαφνικα απαιτεις να αλλαξουν οι οροι της συμφωνιας χωρις τη συναινεση της αλλης πλευρας, αυτοματως υπαρχει προβλημα. Οπως ειπωθηκε και πιο πανω πολυ ευστοχα, it takes two to tango, οποτε ανελαβε τις ευθυνες σου και προχωρα παρακατω...Συνυπευθυνοι στην παρανομια και την μαυριλα ειστε και οι δυο. Προφανώς και μπορεί να τα κάνει. Εφόσον το συμβόλαιο λέει 50€, μπορεί να του δίνει 50€ μέχρι να λήξει. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Βέβαια θα πρέπει να είναι έτοιμος για φασαρίες και οτιδήποτε "άλλο" προκύψει. Και φυσικά εφόσον έχει πληρώσει ήδη μέσω τράπεζας ένα σεβαστό ποσό, μπορεί να μην ξαναπληρώσει. Νομικά είναι καλυμμένος. Κακώς μπήκε σε αυτή τη διαδικασία από την αρχή. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτεστε και μπαίνετε σε τέτοιες καταστάσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις