Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ παράγγειλα έναν 5800x3d. Σε συνδυασμό με μια 3080 που έχω, είμαι οκ. Για νέα πλατφόρμα θέλει βαθιά το χέρι στην τσέπη.  

• Like 7
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Eloy είπε

Και απο πού συμπεραίνει κανείς ότι ξεστοκάρουν και οτι οι γραμμές παραγωγής δεν βγάζουν φρέσκιες am4 ?

Είναι απλό. Όταν μια μητρική ΑΜ4 φαίνεται να εκλείπει από την αγορά σημαίνει πως δεν βγάζουν φρέσκιες AM4.

Παράδειγμα:

α) MSI B550M Pro-VDH WIFI. Το ότι υπάρχει μόνο σε ένα κατάστημα δεν φαίνεται φυσικό!

β) MSI B450 Tomahawk Max II. Υπάρχει μόνο σε 12 καταστήματα ενώ πριν καιρό (όπως ανέφερα παραπάνω) την έβρισκα σε πάνω από 20-25 (και με χαμηλότερη τιμή).

γ) Gigabyte B450M DS3H (rev. 1.0). Μόνο 9 καταστήματα και η V2 μόνο σε 3!!!

Δεν σου μοιάζει με ξεστοκάρισμα;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Shadow Explorer είπε

ΤΑΦΟ!!!

Αδερφέ εγώ το δηλώνω ότι για εμένα οι μέρες ως PC enthusiast έφτασαν στην αρχή του τέλους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν πρόκειται να χαλάσω μία περιουσία για να πάρω PC. Έχω ξενερώσει φουλ με αυτά που βλέπω γιατί το μέλλον του PC Building πάει κατά διαόλου. 

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas_anes είπε

Αδερφέ εγώ το δηλώνω ότι για εμένα οι μέρες ως PC enthusiast έφτασαν στην αρχή του τέλους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Δεν πρόκειται να χαλάσω μία περιουσία για να πάρω PC. Έχω ξενερώσει φουλ με αυτά που βλέπω γιατί το μέλλον του PC Building πάει κατά διαόλου. 

Κοιτα εκει θα πηγαινε αυτο, φαινόταν απο μακρυα... αλλα παραείναι "εξτρημ..."
Και τι εχουν ολες αυτες οι μητρικες δλδ για να δικαιολογήσουν τα λεφτα τους, πλαστικα μπλιμπλι και οθόνες?
οι vrm που ουτε σε tr βλέπεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Από τη στιγμή που για γενική χρήση μπορεί να σταθεί ακόμα και ένας quad core C2Q ή Phenom, σημαίνει πως η αγοραστική ζήτηση είναι σχετικά μικρή.

Αυτό οδηγεί τις τιμές προς τα πάνω γιατί κάπως πρέπει να βγει το RnD.

Αυτό Γενικά όμως σε σχέση με τα μοντέλα που εδειξαν παραπάνω έχω να πω ότι είναι άνευ ουσίας.

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Από τη στιγμή που για γενική χρήση μπορεί να σταθεί ακόμα και ένας quad core C2Q ή Phenom, σημαίνει πως η αγοραστική ζήτηση είναι σχετικά μικρή.

Αυτό δεν ήταν ανέκαθεν πρόβλημα, άρχισε δηλαδή με τους C2Q και Phenom; Όταν δηλαδή βγήκαν αυτά τα CPU, πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν καλύπτονταν στην καθημερινή του χρήση από παλαιότερα συστήματα; 

Μην κρίνεις με δεδομένα Ελλάδας, όπου το μεγαλύτερο δημογραφικό αποτελείται από μπάρμπες που έστω και αν δεν την παλεύουν με τον C2Q, δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πάρουν κάτι σύγχρονο ώστε να τους βγάλει μια 10ετία παραπάνω, για πολλούς λόγους. 

Ο κόσμος έξω κατά μέσο όρο κρατάει έναν υπολογιστή 7 χρόνια, μετά όπως είναι και λογικό αναβαθμίζει σε κάτι αντίστοιχο όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, το οποίο θα τον βγάλει λίγο ή πολύ το ίδιο διάστημα. Τον τελευταίο καιρό τι βλέπουμε; Το low-mid range οι εταιρείες το έχουνε γραμμένο στα παλαιά τους τα υποδήματα και αυτό μάλιστα και μέσα σε καραντίνα όπου η ανάγκη για υπολογιστές εκτοξεύθηκε κατακόρυφα.  

Από τις πωλήσεις του 7950Χ και του 7900Χ νομίζεις ότι περιμένει η AMD να βγάλει το R&D; Τα 50-60k τσιπάκια που θα πουλήσουν, πιστεύεις πως είναι ικανά να καλύψουν τα εκατοντάδες χιλιάδες low-mid range τσιπάκια που θα πουλούσαν στον απλό κόσμο, διότι αυτά χρειάζεται η συντριπτική πλειοψηφία; 

Με τις τιμές στις μητρικές όπως είναι, οτιδήποτε κάτω του 7950Χ για εμένα δεν δικαιολογεί το κόστος του, ακόμα και αν πας στα φθηνότερα που έχουμε δει έως τώρα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ βλέπω από AMD 6-πυρηνο στα 120 ευρώ και μητρικές από 60-70 ευρώ  και από Intel τον 12100F στα 105 ευρώ και μητρικές από 100 ευρώ. Που είδατε ότι οι εταιρείες έχουν γράψει στα παλιά τους παπούτσια το low-mid end ??

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω μια ρητορική ερώτηση, (εξαιρούνται οι επαγγελματίες)  τι τους θέλετε στο σπίτι τέτοιους επεξεργαστές (7950 - 13900) με μητρικές πανάκριβες κτλ αν δεν λαμβάνετε 3-5Κ ευρώ το μήνα. 
Όταν με έναν 12500-5600Χ κάνεις τα πάντα.  
Το αναφέρω γιατί διακρίνω ένα άγχος για αυξημένες τιμές κτλ 

Επεξ/σία από nick0lis
  • Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Να κάνω μια ρητορική ερώτηση, (εξαιρούνται οι επαγγελματίες)  τι τους θέλετε στο σπίτι τέτοιους επεξεργαστές (7950 - 13900) με μητρικές πανάκριβες κτλ αν δεν λαμβάνετε 3-5Κ ευρώ το μήνα. 

για να απαντήσω στο ερώτημα σου με τη δικη μου περίπτωση αλλάζω hardware κάθε 5 χρονια περίπου... οποτε όταν το κάνω αυτό κοιτάω να αγοράσω το καλύτερο δυνατό που μπορώ να πάρω εκείνη την περίοδο για να κρατήσει στο χρόνο... αυτή τη στιγμή έχω 5820k με 6800xt και στα 4k είναι κομπλέ... αλλα με την 4090 που σκοπεύω να πάω και βλέποντας τι γίνετε πχ στο batman πάω για αναβάθμιση οποτε το λιγότερο θα πάω για 13700 η 7900x

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Τρεχουμε εντελώς ερασιτεχνικά 8 VM

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Προσπαθώ να τρέξω Ελληνικό tech channel με reviews 😅

Σε όλα τα άλλα με τον 5800Χ να έμενα για τα επόμενα 3-4 χρόνια, δεν θα είχα κανένα παράπονο.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...