Armoral Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Herald είπε Θες να βρείς 1 πόστ που έχω γράψει κάτι τέτοιο; 1, όχι 2 Δες τις αναρτήσεις από το launch των σειράς 12. Πάνω κάτω αυτό έλεγες. Τι κάνει η σειρά 12xxx στα μπρίκια κτλ. Δεν το λέω ειρωνικά, θυμάμαι πλήθος από ποστ με αυτό το νόημα. 1
hln3 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, kostas_anes είπε Κάτσε ρε μαν, γιατί θα με βγάλεις και τρελό, ενώ το να τεστάρω games είναι πρακτικά το 1/2 του ελεύθερού μου χρόνου. Που κάνουν τα games scale πολύ καλά μέχρι 8 πυρήνες; Γι αυτό ο 5600X βγάζει σχεδόν ίδια νούμερα σε gaming με τον 5950X; Συγκριτικά με το πόσα παιχνίδια παίζονται, ένα μικρό μέρος μπορεί να εκμεταλλευτεί πάνω από 8 threads. Η AMD σου πούλησε το καλύτερο που μπορούσε να δώσει, σε ανάλογες τιμές. Τώρα αν πχ είχες 2700Χ και πήγες σε 5600Χ, ε δεν φταίει η AMD με την παραπάνω τιμολόγηση, εσύ φταις που επέλεξες να κάνεις οριακά sidegrade στο multicore. Η AMD ξεκάθαρα στόχευσε το ST performance με τους 5000 και ήταν γνωστό. Στο MT είχες πρακτικά τα CPU με 2 πυρήνες λιγότερους να βαράνε την προηγούμενη γενιά με +2 πυρήνες. Αν ήθελες multicore, ας καθόσουν παραπάνω με τον 2700Χ και ας έπαιρνες τον 5800Χ αργότερα που έπεσε, ή ας περίμενες τον 7600Χ καλή ώρα (έστω και αν ο 5600Χ είναι και πάλι πιο πάνω σε MC). Εφόσον αναβάθμισες όμως λόγω SC, μην μου λες πως σου κακοπέφτει ο 5600Χ, διότι σε σχέση με τον 2700Χ κάνει παπάδες. Για τις τιμές ήμουν από τους πρώτους που έκραζε, για απολογητές κοίτα αλλού. 6 χρόνια εδώ μέσα δεν έχω αφήσει εταιρεία άκραχτη. Υπάρχουν games όπου θα δεις διαφορές μεταξύ 5600Χ σε 5800Χ. Προφανώς και όταν εχω συγκεκριμένο budget δεν θα κάνω το λάθος να δώσω άλλα 200 στην cpu αντί να τα ρίξω στην gpu. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει διαφορά. Τέλος τα review δεν δινουν πάντα την πλήρη εικόνα, δύο παράθυρα με java να τρέχεις και μερικά background procs, πάει το 10% της ισχύς του εξαπύρηνου... Οπότε πρέπει να κλείνεις εφαρμογές για να πιάσεις τα νούμερα που βλέπεις όταν είσαι με λίγους πυρήνες.
Herald Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Armoral είπε Δες τις αναρτήσεις από το launch των σειράς 12. Πάνω κάτω αυτό έλεγες. Τι κάνει η σειρά 12xxx στα μπρίκια κτλ. Δεν το λέω ειρωνικά, θυμάμαι πλήθος από ποστ με αυτό το νόημα. E τότε θυμάσαι λάθος. Ούτε εγώ το λέω ειρωνικά. Περιμένω να βρείς 1 πόστ που να λέω ότι ο 12400 πατάει τον 5950x...
kostas_anes Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 29 λεπτά πριν, Armoral είπε Εάν τρέχουν δύο renders και ταυτόχρονα ή όχι χρειάζεσαι να δημιουργείς πολύ μεγάλα σε διάρκεια video, ε κάπου θα χρειασθεί. Ειδικά όταν προσθέτεις εφέ. Ε και αν τρέχω 40 VM's θέλω γύρω στα 512GB, αλλά δεν είναι πράγματα απλής καθημερινής χρήσης Το 95% είναι μια χαρά με τα 32GB, ακόμα και για πιο βαριά χρήση από αυτήν που κάνει ο περισσότερος κόσμος. 1
Armoral Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Ε και αν τρέχω 40 VM's θέλω γύρω στα 512GB, αλλά δεν είναι πράγματα απλής καθημερινής χρήσης Το 95% είναι μια χαρά με τα 32GB, ακόμα και για πιο βαριά χρήση από αυτήν που κάνει ο περισσότερος κόσμος. Είναι τόσο σύνηθες να τρέχει 40 vm's όσο το να κάνεις editing videos την ώρα που κάνεις άλλα πράγματα; Δε νομίζω. 19 λεπτά πριν, Herald είπε E τότε θυμάσαι λάθος. Ούτε εγώ το λέω ειρωνικά. Περιμένω να βρείς 1 πόστ που να λέω ότι ο 12400 πατάει τον 5950x... Μην παίζουμε με τις λέξεις. Όσον αφορά τη single thread απόδοση παρόμοια έλεγες, το νόημα είναι ότι όσο υπερβολικό σου φαίνεται το ποστ του Νικολή άλλο τόσο υπερβολικά αφοριστικά είναι συνήθως και τα δικά σου. 1
Herald Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 4 λεπτά πριν, Armoral είπε Μην παίζουμε με τις λέξεις. Όσον αφορά τη single thread απόδοση παρόμοια έλεγες, το νόημα είναι ότι όσο υπερβολικό σου φαίνεται το ποστ του Νικολή άλλο τόσο υπερβολικά αφοριστικά είναι συνήθως και τα δικά σου. Δεν ξέρω σε τι αναφέρεσαι - αλλά αν έγραψα "οι alderlake τσαλαπάνε τους zen 3 σε ST", μιλάμε για κάτι που είναι γεγονός. Αν σου φαίνεται η αποτύπωση γεγονότος εξίσου ακραία με αυτά που γράφει ο νικολάκης της amd, τότε και ο ουρανός είναι μπλέ - σοκ και δέος
7nisiotis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Fulgore είπε Τα παιχνίδια τα οποία παίζει περισσότερο η πλειοψηφια του κόσμου εκει έξω, τα τρέχουν παραπάνω από αξιοπρεπώς οι 6πυρηνοι,ειδικά μιας και οι περισσότεροι , δεν έχουν καν high end κάρτες για να τους απασχολούν τα μπουκάλια. ΤΙ να τον κάνεις τον 8πυρηνο για αυτά εδώ https://steamcharts.com/top ? 290ευρώ έχει αυτή την στιγμή ο 5700x. Οι πιο πολλοί μόνο για επεξεργαστή δεν διαθέτουν(και δεν τους χρειάζεται)τέτοιου κόστους επεξεργαστής.... Δεν είμαι η πλειοψηφία. Το έγραψα Δεν παίζω καν CS GO που παίζει το 90% του Steam. Εχετε πάθει μια ψύχωση και δέσιμο μόνο με ένα κατάστημα λες και είναι το άγιο δισκοπότηρο των στατιστικών για το τι παίζει ο καθένας. Πάντως 370€ για 6 πυρήνες μόνο γέλιο μπορεί να προκαλεί. Το μοναδικό τσιπ που έχει σωστή τιμή παίζει να ειναι ο 7950Χ. ( πάντως δε περιμένω κάτι καλύτερο από πλευράς τιμολόγησης ούτε από Intel φυσικά same shit κι εκεί ) Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από 7nisiotis
leros2004 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μεταξύ μας, στο 90% των χρηστών εκεί έξω αλλά και εδώ μέσα, πάνω από 10400 δύσκολα να μπορεί να τον έχει πραγματικά ανάγκη..... Πες το gaming, πες το δουλειά πες το ότι θες. Άλλο το τι αγοράζουμε και γιατί το αγοράζουμε.... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από leros2004 1
Fulgore Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε Δεν είμαι η πλειοψηφία. Το έγραψα Σε ένα τεχνολογικό forum όπως αυτό στο οποίο σχολιάζουν περισσότερο άτομα με καλούς υπολογιστές, τι απάντηση να δώσει ο καθένας για τον εαυτό του? Οτι θα πήγαινε σε 6πυρηνο εαν έφτιαχνε pc το 2022? Ολοι θα έλεγαν 8 και πάνω ,μιας και προφανώς θα είχαν και ανάλογο το υπόλοιπο σύστημα(και εγώ το ίδιο προφανώς). Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από Fulgore
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, leros2004 είπε Μεταξύ μας, στο 90% των χρηστών εκεί έξω αλλά και εδώ μέσα, πάνω από 10400 δύσκολα να μπορεί να τον έχει πραγματικά ανάγκη..... Πες το gaming, πες το δουλειά πες το ότι θες. Άλλο το τι αγοράζουμε και γιατί το αγοράζουμε.... Καλά εξαρτάται πως ορίζεις το "ανάγκη" Δηλαδή πιστεύω ότι ένα σύστημα που είχα το 17 κάπου εκει (FX 8320 OC @5GHz 16GB DDR3 Gskill TridentX 2400 cl 10 Sappire RX vega 64 nitro+ ) Θα μπορούσα να κάνω ότι κάνω και σήμερα και ειδικά τα "ελαφριά" πχ boot times άνοιγμα browser office κτλ θα ήταν (όσο αφορά την ανθρώπινη αίσθηση δεν μιλάω τώρα για ms που δεν τα καταλαβαίνω ακόμη και αν υπήρχε διαφορά) ακριβώς το ίδιο με τώρα αλλά σε άλλα πράματα όπως encoding ή gaming κτλ αν και 100% θα μπορούσα να κάνω θα γίνόταν πιο αργά.. θέλω να πω ειναι ανάγκη να βάλω 1440p γραφικά αντί για 1080π; είναι ανάγκη να τρέχω σε 120+ FPS αντι σε 60-80+ ? Είναι ανάγκη να περιμένω 10 λεπτά αντι για 30 για να τελειώσει ένα βίντεο; Όχι ανάγκη δεν ειναι (εξαρτάται βέβαια πως το ορίζουμε) αλλά σίγουρα ειμαι πιο "χαρούμενος" ή "ικανοποιημένος" έχοντας πολύ πιο γρήγορα σύστημα απο αυτό που είχα τότε Δεν το είχα ανάγκη δηλαδή θα μπορούσα να ζήσω και να παίξω και να δουλέψω με το πιο παλιό δεν ειναι ότι πχ δεν τρέχει κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιώ ή δεν παίζει κάποιο game που παίζει τώρα απλά δεν το κάνει το ίδιο καλά... Αλλά δεν θα ήθελα να το κάνω. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από Dr_Pepper
Aten-Ra Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 42 λεπτά πριν, adtakhs είπε Τα B650 , ποτέ βγαίνουν; Οκτώβριο
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν αξίζει το σκέτο B650 για μένα, μόνο το B650E που θα υποστηρίζει PCI-E 5.0 για GPU και M2. 1
adtakhs Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Δεν αξίζει το σκέτο B650 για μένα, μόνο το B650E που θα υποστηρίζει PCI-E 5.0 για GPU και M2. Από ότι έχω καταλάβει 28 pci-express lanes version 5 βγαίνουν από κάθε ζεν 4. Ποιος ο λόγος να μην έχω υποστηρίξει στο απλό 650; Το promοntory chip δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνει Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από adtakhs
Psycho_Warhead Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Μόλις τώρα, adtakhs είπε Από ότι έχω καταλάβει 28 pci-express lanes version 5 βγαίνουν από κάθε ζεν 4. Ποιος ο λόγος να μην έχω υποστηρίξει στο απλό 650; Το promοntory chip δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι κάνει Γιατί η AMD αποφάσισε να βγάλει απλό B650 και B650E(xpensive).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα