Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Διότι αυτές οι σόμπες 8P/16Th+4e / 8P16Th+8e δεν είναι συμφέρουσες στο gaming. 

Αστα να πανε, τα 25w που τραβαει στο fc6 ο 12900k ειναι καταστροφή 😅

Ηδη ξερουμε οτι τα zen 3 τον πίνουν σε Gaming efficiency. Πλακα θα έχει να τον πινουν και τα zen4 🤣😅🤣

Επεξ/σία από Herald
  • Sad 1
  • Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

5820k έχω και φέτος θα κάνω αναβάθμιση το pc... ένα λόγο 8 χρονια μετά να ξαναπάω σε 6\12t?

Δεν είναι έτσι ακριβώς, παίζει ο 3300 της amd να είναι χ5 καλύτερος από τον 5820κ οπότε επέλεξε ότι σε βολεύει.

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Ηδη ξερουμε οτι τα zen 3 τον πίνουν σε Gaming efficiency. Πλακα θα έχει να τον πινουν και τα zen4 🤣😅🤣

Ευκαιρία είναι να πουλήσεις την ψησταριά μα με μηδέν ευρώ θα πάρεις το τέρας 7600.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Herald είπε

Που το ειδες το 49? Σοβαρα ρωτάω, κατι slides που πηρε το μάτι μου έλεγε για 25% perf per watt το Λιζάκι. Φανταζομαι εννοει στα ιδια watt βεβαια, γιατι στοκ με στοκ μαλλον θα είναι χειρότεροι οι zen 4. 

otpfPCu87IUAmuoT.jpg

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν ξέρω από efficiency αλλά με 3D cache στους Zen 4 θα φάει καλό ξύλο η Intel.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

otpfPCu87IUAmuoT.jpg

Αυτο ειναι average ρε συ μεταξύ 65 105 και 170w. Αχρηστο metric. Στα watt του 5950x 35% πανω εδειξε, ενώ το 25% που δηλωσε η λιζα μαλλον θα είναι για τα μικροτερα μοντελα.

Δημοσ.

Εγώ ξέρω από τα 6c/12t του 1600 στα ~200-220 msrp όταν ο ανταγωνισμός είχε γλαρόσουπα 7600k 4c/4t 250$ χωρίς ψύκτρα και σάλιο, πήγαμε τσούκου τσούκου στα 300 ταρίφα όταν ο ανταγωνισμός έχει 10πύρηνους έστω και hybrid στα ίδια λεφτά (12600k). Αλλά ντακς ναούμε είμαστε gaymers και κυνηγάμε το τελευταίο φουπουες, άρα καλά ξηγιέται το Λιζάκι αφού ξεφτυλίζει τον 12900k στην dota.

Τουλάχιστον παίζει/έπαιζε μέσα στο καλοκαίρι 5900x sub 400 οπότε όποιος ήθελε / χρειάζεται σοβαρό cpu είχε επιλογή από amd.

• Like 7
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν ξέρω από efficiency αλλά με 3D cache στους Zen 4 θα φάει καλό ξύλο η Intel.

Δεν περιμένω την ίδια αύξηση επιδοσεων που εδωσε ο zen 3 3d, με τις ddr5 φανταζομαι υπαρχει λιγότερη εξάρτηση απο cache. Θα δειξει. 

1 λεπτό πριν, ilos είπε

Εγώ ξέρω από τα 6c/12t του 1600 στα ~200-220 msrp όταν ο ανταγωνισμός είχε γλαρόσουπα 7600k 4c/4t 250$ χωρίς ψύκτρα και σάλιο, πήγαμε τσούκου τσούκου στα 300 ταρίφα όταν ο ανταγωνισμός έχει 10πύρηνους έστω και hybrid στα ίδια λεφτά (12600k). Αλλά ντακς ναούμε είμαστε gaymers και κυνηγάμε το τελευταίο φουπουες, άρα καλά ξηγιέται το Λιζάκι αφού ξεφτυλίζει τον 12900k στην dota.

Τουλάχιστον παίζει/έπαιζε μέσα στο καλοκαίρι 5900x sub 400 οπότε όποιος ήθελε / χρειάζεται σοβαρό cpu είχε επιλογή από amd.

14c θα εχει ο 13600k 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Συγκρίνεις την αγοραστική δύναμη της δραχμής με του ευρώ ; Καμία σχέση, εκτός αυτού τότε κάθε 1.5 χρόνο ήθελες αναβάθμιση για να παίζεις παιχνίδια. Τώρα παίρνεις με μεσαία GPU και την κρατάς 5ετία για πλάκα αν ρίχνεις settings.

Όχι, θέλω να πω ότι το κορυφαίο hardware πάντα ήταν ακριβό. Και εκείνη την εποχή, στα πρώτα βήματα των Pc, υπήρχε και διάφορα από τη μια γενιά στην άλλη, ειδικά όταν παρουσιάστηκε και εξειδικευμένο hardware για γραφικά ήχο κτλ οπότε έπρεπε να αλλάξεις αν ήθελες το καλύτερο αποτέλεσμα στους νέους τίτλους που εκμεταλλευονταν κάτι εντελώς νέο.

Το δεύτερο σημείο είναι ότι από γενιά σε γενιά έχουμε μεγάλη διαφορά στην απόδοση και αυτό μόνο θετικό είναι. Τώρα το αν το σηκώνει το πορτοφόλι μας ή όχι είναι άλλο θέμα.

Αν οι εταιρίες δουν ότι δεν έχουν αρκετά έσοδα θα παρουσιάσουν και οικονομικότερες εκδόσεις.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Υπέρ τον gamers ο 7600, άνετα όσοι έχουν κάτι 12700-900 τους ξεφορτώνονται και παίρνουν ζεν4

Και έλεγα καλά το πήγαινες μέχρι στιγμής, δεν είχες γράψει κάτι κουλό.

Επιστροφή στην κανονικότητα τελικά. Ο κλασικός Νικολής.😂

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

14c θα εχει ο 13600k 

Το ξέρω, αλλά μπορεί να ανεβάσει σε αυτόν το msrp στα 400 η intel και καλά θα κάνει tbh, αν πατάει σε MT τον 7700x.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, AlexandrosKle είπε

Και έλεγα καλά το πήγαινες μέχρι στιγμής, δεν είχες γράψει κάτι κουλό.

Επιστροφή στην κανονικότητα τελικά. Ο κλασικός Νικολής.😂

Καθυστερημένη εμφάνιση γιατί ; Δυσκόλεψαν τα χορευτικά σας 😂

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Herald είπε

Αυτο ειναι average ρε συ μεταξύ 65 105 και 170w. Αχρηστο metric. Στα watt του 5950x 35% πανω εδειξε, ενώ το 25% που δηλωσε η λιζα μαλλον θα είναι για τα μικροτερα μοντελα.

Έχεις δίκιο για το average, αλλά στα watt του 5950Χ (105W TDP) είναι 37%, στα 170W είναι 35%

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ilos είπε

Εγώ ξέρω από τα 6c/12t του 1600 στα ~200-220 msrp

Άλλες εποχές, κάπως έπρεπε να ξεκολλήσει ο κόσμος από τα χρεπια της ιντελ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...