Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ανάμεσα σε MSI MAG B650 TOMAHAWK Wifi και GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 Wifi τι θα διαλέγατε? 

Για 7700x ή 7700

Κοντινές τιμές από e-shop(198 € και 189 € αντιστοιχα)

(Ελαφρώς καλύτερος εξοπλισμός η gigabyte καλύτερη θέση μπαταρίας, αλλά από συμβατότητα μνημών bios software?  Καλύτερα vrm,εμφάνιση η tomahawk, λιγότερα πράγματα και λίγο άβολη θέση μπαταρίας )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, explorerT said:

Καλησπέρα!

Ανάμεσα σε MSI MAG B650 TOMAHAWK Wifi και GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 Wifi τι θα διαλέγατε? 

Για 7700x ή 7700

Κοντινές τιμές από e-shop(198 € και 189 € αντιστοιχα)

(Ελαφρώς καλύτερος εξοπλισμός η gigabyte καλύτερη θέση μπαταρίας, αλλά από συμβατότητα μνημών bios software?  Καλύτερα vrm,εμφάνιση η tomahawk, λιγότερα πράγματα και λίγο άβολη θέση μπαταρίας )

Εγώ διάλεξα tomahawk επειδή ήθελα να βάλω μνήμες στα 6000 MT/s στο συγκεκριμένο PC. Αν ήθελα να κάνω RAM OC για 7600+ τότε κατά τη γνώμη μου από τη μικρή μου εμπειρία σε mid range μητρικές Gigabyte >= Asus > MSI >> Asrock. Κάτω από 7200 MT/s όλες είναι σχεδόν ίδιες στις RAM. Σε ποιότητα κατασκευής και QC η γνώμη μου είναι ότι Asrock > MSI > Asus >= Gigabyte (στο mid range).

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγώ διάλεξα tomahawk επειδή ήθελα να βάλω μνήμες στα 6000 MT/s στο συγκεκριμένο PC. Αν ήθελα να κάνω RAM OC για 7600+ τότε κατά τη γνώμη μου από τη μικρή μου εμπειρία σε mid range μητρικές Gigabyte >= Asus > MSI >> Asrock. Κάτω από 7200 MT/s όλες είναι σχεδόν ίδιες στις RAM. Σε ποιότητα κατασκευής και QC η γνώμη μου είναι ότι Asrock > MSI > Asus >= Gigabyte (στο mid range).

Μπα, και γω στα 6000 hz θα τις βάλω να  λειτουργήσουν, overclock δεν θα κάνω πέρα από το xmp/expo

Το default μου είναι και μένα η tomahawk, αλλά με πειράζουν ένα δύο πραγματάκια..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, explorerT said:

Μπα, και γω στα 6000 hz θα τις βάλω να  λειτουργήσουν, overclock δεν θα κάνω πέρα από το xmp/expo

Το default μου είναι και μένα η tomahawk, αλλά με πειράζουν ένα δύο πραγματάκια..

Εγώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω με όλες τις νέες μητρικές είναι το mediatek wifi chip. Έχω χάσει χρόνο που δεν θα έπρεπε σε συγκρίσεις και είναι τραγικό μπροστά στα Intel/Realtek.

Πήρα πρόσφατα για την ανιψιά μου μία TUF GAMING B650-E μόνο και μόνο για το realtek wifi και τη δυνατότητα να τρέξω τις RAM γρήγορα και τελικά το νέο revision που μου ήρθε είχε και αυτό mediatek μέσα και όσο αφορά τις RAM δεν βρήκα ποτέ το χρόνο. Τουλάχιστον το πήρα πραγματικά τζάμπα από το Amazon.

Και με την MSI έχω παράπονα βέβαια, μετά από 2 1/2 χρόνια σε μία ακριβή X570 σταμάτησε να δουλεύει X16 το PCIe (δοκίμασα 2 CPU και 2 GPU).

Εσένα τι σε πειράζει στην Β650 Tomahawk;

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.

46 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εγώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω με όλες τις νέες μητρικές είναι το mediatek wifi chip. Έχω χάσει χρόνο που δεν θα έπρεπε σε συγκρίσεις και είναι τραγικό μπροστά στα Intel/Realtek.

Πήρα πρόσφατα για την ανιψιά μου μία TUF GAMING B650-E μόνο και μόνο για το realtek wifi και τη δυνατότητα να τρέξω τις RAM γρήγορα και τελικά το νέο revision που μου ήρθε είχε και αυτό mediatek μέσα και όσο αφορά τις RAM δεν βρήκα ποτέ το χρόνο. Τουλάχιστον το πήρα πραγματικά τζάμπα από το Amazon.

Και με την MSI έχω παράπονα βέβαια, μετά από 2 1/2 χρόνια σε μία ακριβή X570 σταμάτησε να δουλεύει X16 το PCIe (δοκίμασα 2 CPU και 2 GPU).

Εσένα τι σε πειράζει στην Β650 Tomahawk;

Άσε, δεν την γλιτώνουμε από πουθενά τελικά, είναι κινούμενη άμμος το τεχνολογικό πεδίο ειδικά τα τελευταία χρόνια.Με αυτά τα silent revisions να είναι από τα χειρότερα - βγάζεις τα μάτια σου να συγκρίνεις και δεν ξέρεις τι θα έρθει από  firmware controllers τσιπακια...πφφ

Όσον αφορά την b650 tomahawk, νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει λίιγο παραπάνω πράγματα ( nvme PCIe 5.0, ψυκτρα και στην τρίτη θέση m2 ) και την μπαταρία του bios κάπου πιο προσβάσιμη. Έστω και με λίγα χρήματα ακόμα. Έχω  την εντύπωση ότι λίγο  κεφαλαιοποιουν το όνομα και την καλή φήμη από το παρελθόν.

Anyway, δεν είναι και προς ...θάνατον. Αν σε θέμα σταθερότητας/ραμ/ συμβατότητας είναι οκ, το ξεπερνάμε!

Υποθέτω ότι είναι..

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αλάνια από θέμα αξιοπιστίας και δεδομένου ότι θέλω να κρατήσω το πισι για τουλάχιστον 10 χρόνια αν δεν θα ασχοληθώ σε καμία 3ετια αποταν τον φτιάξω θα παίρνατε μητρική στα 280€ με 60Ampere???

Τι παίζει ρόλο να έχει πχ 12+2+2 με 80Ampere ή 14+2+2 με 60Ampere?

Επίσης σε καινούριο σύστημα με ryzen 9700x θα πηγαίνατε σε asus rog strix B650E ,msi X670E tomahawk ή οποιαδήποτε x870?

Επίσης 6 layer PCB vs 8 layer PCB είναι κάτι που θα έπρεπε να ξέρω?

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από konik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, konik είπε

Αλάνια από θέμα αξιοπιστίας και δεδομένου ότι θέλω να κρατήσω το πισι για τουλάχιστον 10 χρόνια αν δεν θα ασχοληθώ σε καμία 3ετια αποταν τον φτιάξω θα παίρνατε μητρική στα 280€ με 60Ampere???

Τι παίζει ρόλο να έχει πχ 12+2+2 με 80Ampere ή 14+2+2 με 60Ampere?

Επίσης σε καινούριο σύστημα με ryzen 9700x θα πηγαίνατε σε asus rog strix B650E ,msi X670E tomahawk ή οποιαδήποτε x870?

Επίσης 6 layer PCB vs 8 layer PCB είναι κάτι που θα έπρεπε να ξέρω?

Ευχαριστώ.

Για μένα το κυριότερο εξάρτημα για να έχεις αξιοπιστία είναι ένα ποιοτικό τροφοδοτικό! Από εκεί και πέρα οι δύο επιλογές που έγραψες είναι πολύ δυνατές, εγώ προσωπικά θα πήγαινα στην Asus καθαρά λόγο προσωπικής εμπειρίας( αν και δεν έδωσα ποτέ τόσα λεφτά για μητρική😁). Καμία Asus που είχα δεν έβγαλε πρόβλημα, MSI δεν δοκίμασα. Βέβαια πρέπει να δεις και από θύρες USB, επεκτάσεις,SATA κτλ. ποια μητρική σε εξυπηρετεί. 

Επεξ/σία από aetos1988

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...