Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Eloy είπε

Εννοείς αθροιστικά  7600x + καλή mobo = 400-450 E τα Χριστούγενα ??

Θα πρόκειται κυριολεκτικά για το θαύμα των Χριστουγέννων...

Μα στα 300 ευρώ θα βγει + 150 για mobo 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Οπότε έχεις έναν επεξεργαστή στην χειρότερη 10.000 multi score και 2175 single score 120 ευρώ τουλάχιστον φθηνότερο απο έναν επεξεργαστή (5900x)  που καίει παραπάνω ρεύμα ενώ παράλληλα αυτός ο επεξεργαστής θα ειναι καλύτερος στο gaming και απο τον 5900x και απο έναν επεξεργαστή 600 ευρώ όπως ο 12900Κ 

Σε single και gaming θα είναι +30% από τον 5900X. Ενώ σε multi θα είναι τουλάχιστον +30% μπροστά ο 5900X. To 120 ευρώ φθηνότερο που το βγάζεις; 300$ MSRP στην Ελλάδα θα κοστίζει 300 ευρώ + ΦΠΑ = 372 ευρώ. Ο 5900Χ έχει σήμερα 415 ευρώ. Άρα 43 ευρώ ακριβότερος. Και αν βάλεις μέσα και το επιπλέον κόστος που έχει η DDR5 και οι μητρικές AM5, θα είναι ακριβότερο το πακετάκι 7600X+DDR5+B650.

Κρατάω μία μικρή επιφύλαξη για τις τιμές σε ευρώ, ίσως βγουν στα 300 ευρώ με ΦΠΑ Γερμανίας (οπότε Ελλάδα περίπου 315 ευρώ) γιατί βλέπω και τις τιμές του 5900X στις ΗΠΑ να είναι 410$ και όχι 335$ που έχει εδώ ο 5900X. Αν βγει σε αυτή τη τιμή αλλάζει το πράγμα, θα δούμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, malakudi είπε

Προσωπικά κρίνω κάθε επεξεργαστή συνολικά.

Δεν είναι λογικό να κοιτάς πχ μόνο gaming performance

Μια χαρά λογικό είναι να κοιτάει ο καθένας την χρήση που τον ενδιαφέρει.

Εαν οι περισσότεροι θέλουν να αγοράσουν επεξεργαστή για παιχνίδια, προφανώς θα κοιτάξουν μόνο το gaming performance. Το ποιος είναι καλύτερος στο blender και στο cinnebench τους είναι τέρμα αδιάφορο.

Μια από τα ίδια και με τις τιμές. Οποιος κρίνει ότι θελει οπως και δήποτε να παει σε Zen4, αλλα οι day one τιμές του είναι απαγορευτικές, περιμένει να πέσουν οι τιμές/κυκλοφορήσουν φθηνοτερα μοντέλα όπως και με τους Zen3.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Πολύ νωρίς. 2 χρόνια δεν πέρασαν από την κυκλοφορία των 5000; Ε λογικά την επόμενη χρονιά ή καλό καλοκαίρι αυτής θα έρθουν(ει) (οι ή ο ) 3D.

Νομίζω νωρίτερα θα έρθουν διότι ο ανταγωνισμός πιέζει, οψόμεθα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Προς το παρόν στα 150Ε η αγορά έχει μόνο κάτι σαπάκια ddr4 της gigabyte και της asrock για intel... Μην μπερδεύεις τιμες am4 με το νέο  am5...

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Έχεις χάσει επεισόδια. Ευρώ - δολλάριο παίζουν γύρω στο 1:1 πλέον, οπότε με 299$ msrp + 24% ΦΠΑ θα είσαι κάπου στα ... 370 ευρώ, αν υπάρχει καλό στοκ πάντα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

300 ευρώ + ΦΠΑ = 372 ευρώ

Δεν νομίζω  πχ ο 5600x που είχε και αυτός MSRP $299

Βγήκε στα 300 ευρώ περίπου στην ευρώπη 

image.png.92043f4e300dad283a2efe71b76f0806.png

Τέσπα θα δούμε κοντός ψαλμός.. 

Όπως και να έχει επειδή πλησιάζουν γιορτές και ειναι νέοι επεξεργαστές μπλαμπλα εγώ σου λέω και καπέλο να έχουν μέχρι τέλος του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα εξομαλυνθεί στα 300 και απο εκει και ύστερα μετά απο μερικούς μήνες (ειδικά με το που βγουν τα μοντέλα με 3D cache αλλά και raptorlake αν βγουν κοντά τότε θα πέσει και άλλο) 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν νομίζω  πχ ο 5600x που είχε και αυτός MSRP $299

Βγήκε στα 300 ευρώ περίπου στην ευρώπη 

image.png.92043f4e300dad283a2efe71b76f0806.png

Όπως και να έχει επειδή πλησιάζουν γιορτές και ειναι νέοι επεξεργαστές μπλαμπλα εγώ σου λέω και καπέλο να έχουν μέχρι τέλος του χρόνου είμαι σίγουρος ότι θα εξομαλυνθεί στα 300 και απο εκει και ύστερα μετά απο μερικούς μήνες (ειδικά με το που βγουν τα μοντέλα με 3D cache αλλά και raptorlake αν βγουν κοντά τότε θα πέσει και άλλο) 

Δεν βγήκε στα 300 ευρώ, στα 320+ είχε βγει
Και τότε δεν ήταν δολλάριο ευρώ γύρω από το 1:1

Στα 300 θα πέσει αν κάνουν price cuts επειδή δεν θα πουλάνε και θα μαζεύεται το στοκ. Αν δηλαδή ήταν άπληστοι κατά την τιμολόγηση

Δημοσ.

Αντικειμενικά πολύ ή λίγο το 300αρι δεν καταλαβαίνω συγκριτικά με τι ; Με τον 5600; Με τον 12900Κ ; Με το ps5; Στα παιχνίδια είναι ο νέος πρωταθλητής. Ποσό έπρεπε να κάνει όταν η ιντελ είχε ορίσει αυτή την τιμή (350-450€) με τις υποτιθέμενες πρωτιές της (3-5%) επίδοση από την προηγούμενη γενιά της. Έστω η διαφορά 5600-7600 είναι ένα 30% 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, hln3 είπε

Έχεις χάσει επεισόδια. Ευρώ - δολλάριο παίζουν γύρω στο 1:1 πλέον

Δεν ειναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό γενικά παίζουν οι ισοτιμίες θα ξαναπέσει 

Αλλά δεν ειναι και απλά τα θέματα τους επεξεργαστές δεν τους κάνουμε εισαγωγή απο τις ΗΠΑ στην ευρώπη αλλά απο την κίνα 

Οι ΗΠΑ έχουν αυξημένο τελωνείο για εισαγωγές απο την κίνα  + USD to YUAN ανέβηκε, στην ευρώπη δεν άλλαξε κάτι όσο αφορά το τελωνείο απο κίνα + euro to ΥUAN κατέβηκε. 

42 λεπτά πριν, hln3 είπε

Δεν βγήκε στα 300 ευρώ, στα 320+ είχε βγει

Εγώ βλέπω 313 και έπεφτε (αυτό ειναι απο gaizhals έχει τιμές απο εκατοντάδες καταστήματα σε όλη την ευρώπη) 

μετά πήρε μερικά καπέλα ναι αλλά τότε ήταν οι σκάλπινγκ εποχές μην ξεχνάς και γρήγορα ξανακατέβηκε. 

42 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Αντικειμενικά πολύ ή λίγο το 300αρι δεν καταλαβαίνω συγκριτικά με τι ; Με τον 5600; Με τον 12900Κ ; Με το ps5; Στα παιχνίδια είναι ο νέος πρωταθλητής. Ποσό έπρεπε να κάνει όταν η ιντελ είχε ορίσει αυτή την τιμή (350-450€) με τις υποτιθέμενες πρωτιές της (3-5%) επίδοση από την προηγούμενη γενιά της. Έστω η διαφορά 5600-7600 είναι ένα 30% 

Υποκειμενικά σαν καταναλωτές φυσικά πρέπει να ζητάμε χαμηλότερες τιμές.

Αντικειμενικά οι τιμές έχουν ανεβεί γενικά στο ότιδήποτε. 

Αντικειμενικά η AMD όταν λάνσαρε τους 5000 ανέβασε λίγο τις τιμές(σε σχέση με την σειρά 3000) αρχικά και καλώς δυσαρέστησε κάτι τέτοιο τον κόσμο (ειδικά σε boxed χωρίς cooler) 

Αντικειμενικά παρότι απο τότε συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι τιμές και ο πληθωρισμός κρατάει τις ίδιες τιμές με αυτές που είχε όταν λάνσαρε την 5000 και μάλιστα ο 7950x ειναι φθηνότερος σε σχέση με τον 5950x όταν λανσαρίστικε. 

Αντικειμενικά ο 7600x ειναι τερατάκι η τιμή του υποκειμενικά (βάσει της πρώτης γραμμής στο συγκεκριμένο ποστ) δεν ειναι τέλεια! Αλλά επίσης αντικειμενικά δεν ειναι και ακριβός, για εμένα έχει το άνω άκρο του spread των καλών τιμών   που θα μπορούσε να έχει ένας επεξεργαστής με τέτοιες επιδόσεις. 

(το spread ειναι με τιμή στα 200 θα ήταν τέλεια πάρε ένα νάχεις για spare ακόμη και αν δεν χρειάζεσαι :P  και 350 η τσιμπημένη αλλά τίμια τιμή σε σχέση με αυτά που προσφέρει αλλά θα έβλεπα και τι θα κάνει ο ανταγωνισμός πριν αγοράσω. ) 

Αντικειμενικά περιμένω να κάνει η intel ένα σκόντο στους raptorlake (όπως ανακοίνωσε πως θα κάνει με την σειρά ARC καρτών γραφικών που είπε ότι θα τις τιμολογήσει με βάση την τιμή ανταγωνιστικών μοντέλων σε DX 11 -που εκει έχουν οι arc το πρόβλημα στις επιδόσεις- ) μπας και πάρω φθηνότερα τον 7950x3D όταν βγει :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Λίγα με τον Dr_Pepper γιατί θα σας αρχίσει στα ανούσια σεντόνια και δε θα ξέρετε από που να φύγετε...

🤣😂

Εσύ ακόμα πονάς επειδή έχω γρηγορότερες μνήμες απο εσένα; :P 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Λίγα με τον Dr_Pepper γιατί θα σας αρχίσει στα ανούσια σεντόνια και δε θα ξέρετε από που να φύγετε...

🤣😂

Δεν έχεις γνωρίσει τον τσιρλιντερ της ιντελ;  😱

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

Εσύ ακόμα πονάς επειδή έχω γρηγορότερες μνήμες απο εσένα; :P 

Οι μνήμες και ο IMC του Pepper αψηφούν τους νόμους της Φυσικής/Ηλεκτρονικής 🤣

2 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Δεν έχεις γνωρίσει τον τσιρλιντερ της ιντελ;  😱

Δεν κλάνει μία εκείνος. Εδώ μιλάμε για σεντόνια... 😂

• Like 1
Δημοσ.

Να δούμε ποσο θα κοστολογείται ένα τίμιο board B650E ώστε να έχεις και PCIE 5 + GEN 5 M2 για όλα τα χρόνια της πλατφόρμας. Καλά τα Χ670Ε θα είναι πανάκριβα φαίνεται κιόλας σαν αστακοί είναι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...