Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Μην λες μ…..κιες,  "100" CPU έχει να αγοράσεις από AMD ακόμα και κάτω από τα 200 ευρώ. Το θέμα είναι ότι δεν έχει την παραγωγή να καλύψει όλο το φάσμα της αγοράς και επικεντρώνεται στα ακριβότερα μοντέλα.

Λέγανε κάποιοι με τους ΖΕΝ 3 πως βάζει ακριβά τον 8 πύρηνο επειδή θελει τα οκταρια τσιπλετ να τα βαλει σε κονσόλες.
Τώρα για ποιον λόγο να τα βάζει τοσο ακριβά, αλλά την ίδια ώρα να ρίχνει την τιμή στον 16αρι; Προφανώς για να σπρώξει να αγοράσεις τον 7950Χ, δεν υπάρχει άλλος λόγος. Πονηρή τακτική upselling είναι...

Τέλος, δείτε ποσο έχει ο 5700Χ και πόσο θα έχει ο 7700Χ αν βάλεις και το ΦΠΑ πάνω στο msrp... πολύ μεγάλη διαφορά + την διαφορά τιμής σε μνήμες...

Δημοσ.

Αυτό το 7600x > 12900k (+11% στο F1 22). Δεν ξέρω πόσο μπορεί να το σώσει ο επερχόμενος RL αλλά να ξεπερνάς την ναυαρχίδα του ανταγωνιστή σου με mid-range chip είναι εντυπωσιακό (σε gaming πάντα). Καλό για εμάς που βλέπουμε ξανά σοβαρό ανταγωνισμό.

Δημοσ.

Καλά cherry-picked τίτλους της AMD για να δείξει προβάδισμα. Αφήστε να δούμε reviews από τρίτους και βλέπουμε πως είναι στο gaming σε σχέση με τον 12900Κ.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα θα μεινω με τον 3700x ,  για gaming  παιζω σε 4Κ  , οποτε δεν θα κανω την αναβαθμιση.. Τοσα λεφτα που θα χρειαστει απλα προτιμω να τα δωσω για νεα gpu...

• Like 3
Δημοσ.

Είναι πολύ μεγάλο το κόστος της πλατφόρμας αφού σε αναγκάζει να πάρεις DDR5 μνήμες αλλά και οι CPUs είναι ακριβοί με εξαίρεση τους 7900/7950X.

Θα είναι η Intel VFM από 'δω και πέρα..Ρε πως αλλάζουν οι καιροί..

Δημοσ.

Από το παρακάτω graph πάντως δεν φαίνεται κανένα "cherry-picking" (πχ. -3% GTA V). Eίναι όλοι τίτλοι από διάφορα genres, αρκετά δημοφιλείς. Μη ξεχνάμε ότι συζητάμε για 300$ vs 580$ επεξεργαστές.

Ryzen%207000%20Tech%20Day%20-%20Keynote%

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ρε πως αλλάζουν οι καιροί..

Μια χαρά. Κανείς ψηλά τον αμανέ.

Το ζήτημα είναι αν η consumer αγορά ενδιαφέρει τόσο πολύ την ΑΜΔ πλέον ή κοιτάζει τους πάνω ορόφους (prosumer) και τις βίλες (server etc), με ότι περισσέψει για "εμάς".

Δημοσ.

Όσο η TSMC έχει ~1.4x density σε σχέση με τα ίδια nm της Samsung δεν νομίζω ότι η AMD θα μπορεί να διαπραγματευτεί ώστε να δώσει budget CPU.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Είναι πολύ μεγάλο το κόστος της πλατφόρμας αφού σε αναγκάζει να πάρεις DDR5 μνήμες αλλά και οι CPUs είναι ακριβοί με εξαίρεση τους 7900/7950X.

Θα είναι η Intel VFM από 'δω και πέρα..Ρε πως αλλάζουν οι καιροί..

ΟΙ καιροί όντως αλλάξανε αλλα όχι όπως το εννοείς.

Απλά επειδή είμαστε σε μεταβατική περίοδο, η Intel κερδίζει έδαφος με τους κλειδωμένους και φθηνότερους επεξεργαστές της, αυτούς βέβαια τους οποίους πριν λίγα χρόνια εδώ μέσα τους έθαβαν για τις χαμηλότερες επιδόσεις και ρολόγια τους ,αλλά ξαφνικά έγιναν ''οτι το καλύτερο''.

Τα βλέπεις και στις κάρτες γραφικών τι γίνεται που και εκεί έχει στραφεί το ενδιαφέρον στις φθηνότερες λόγω των όσων γίνονται τον τελευταίο καιρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, malakudi είπε

Όταν έλεγα πως δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε 7600X κάτω από 299$ MSRP, κάποιοι φαντάζονταν 200$. Η AMD φαίνεται και πάλι πως δε την ενδιαφέρει να πουλήσει ποσότητα επεξεργαστών, μάλλον έχει και πάλι περιορισμένη παραγωγή από τα 5nm, θέλει να πουλήσει όσο πιο ακριβά μπορεί. Ένα μεγάλο Χ από μένα

μην μπερδεύεσαι με τα ονόματα φίλε μου επειδή τελειώνει σε 600 και επειδή ειναι το τελευταίο (έως τώρα που ειναι νωρίς ακόμη) της σειράς zen 4 βάσει συνολικών επιδόσεων δεν σημαίνει ότι ειναι το "φθηνό" "οικονομικό" CPU

Δεν ξέρω αν δεν το αντιλήφθηκες αλλα ο 7600Χ ειναι καλύτερος ή ισάξιος (ανάλογα την μέτρηση) με έναν Intel 12900K  600 ευρώ CPU δηλαδή.. μην περιμένεις να τον δώσουν σε τιμή i3... 

Δηλαδή μιλάμε για τερας επεξεργαστή όχι entry level.

Αν θες κάτι αρκετά καλό και οικονομικό είμαι σίγουρος ότι 1) θα πέσει λίγο η τιμή όταν βγούν οι 3d cache 2) θα πέσουν οι τιμές στους zen 3, 3) σίγουρα θα κυκλοφορήσουν και 7400 ή κάτι αντίστοιχο δηλαδή πιο οικονομικά zen 4 μοντέλα. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

μην μπερδεύεσαι με τα ονόματα φίλε μου επειδή τελειώνει σε 600 και επειδή ειναι το τελευταίο (έως τώρα που ειναι νωρίς ακόμη) της σειράς zen 4 βάση συνολικών επιδόσεων δεν σημαίνει ότι ειναι το "φθηνό" "οικονομικό" CPU

Δεν ξέρω αν δεν το αντιλήφθηκε αλλα ο 7600Χ ειναι καλύτερος ή ισάξιος (ανάλογα την μέτρηση) με έναν Intel 12900K  600 ευρώ CPU δηλαδή.. μην περιμένεις να τον δώσουν σε τιμή i3... 

Αν θες κάτι αρκετά καλό και οικονομικό είμαι σίγουρος ότι 1) θα πέσει λίγο η τιμή όταν βγούν οι 3d cache 2) θα πέσουν οι τιμές στους zen 3 

Ξέρεις δεν ενδιαφέρουν όλους τα παιχνιδάκια. Ο 7600Χ είναι ο φθηνός Zen 4 (μέχρι να βγει 7600 - αν βγει κάποτε) και ο 5900X του κάνει πλάκα σε οποιοδήποτε productivity εκμεταλλεύεται πυρήνες. Με 40 ευρώ παραπάνω, με συνολικά χαμηλότερη τιμή αν υπολογίσεις και το platform cost. Ομοίως θα του κάνει πλάκα ο 13600K με 6+8 πυρήνες και τιμή πιθανότατα χαμηλότερη (ο 12600k τώρα έχει 330 ευρώ)

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ξέρεις δεν ενδιαφέρουν όλους τα παιχνιδάκια. Ο 7600Χ είναι ο φθηνός Zen 4 (μέχρι να βγει 7600 - αν βγει κάποτε) και ο 5900X του κάνει πλάκα σε οποιοδήποτε productivity εκμεταλλεύεται πυρήνες.

Δεν νομίζω αφού έχουν 45-60 % διαφορά στο productivity  (7950x vs 5950x) άρα θα ειναι ισάξιος στην καλύτερη ο 5900x vs 7600x

+avx 512
+DDR 5
+καλύτερος στα παιχνίδια.

Είναι τέρας επεξεργαστής 

Το ότι ειναι η "ουρά" της σειράς δεν σημαίνει ότι ειναι για υπολογιστές entry level συνεχίζει να ειναι τέρατακι. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Δεν νομίζω αφού έχουν 45-60 % διαφορά στο productivity  (7950x vs 5950x) άρα θα ειναι ισάξιος στην καλύτερη ο 5900x vs 7600x

+avx 512
+DDR 5
+καλύτερος στα παιχνίδια.

Είναι τέρας επεξεργαστής 

Το ότι ειναι η "ουρά" της σειράς δεν σημαίνει ότι ειναι για υπολογιστές entry level συνεχίζει να ειναι τέρατακι. 

Με 60% πάνω από 5600X, πάλι θα χάνει από τον 5900X που είναι σχεδόν 95% πάνω από 5600X. Και το 60% δεν ισχύει, θα είναι σε ειδικές περιπτώσεις που είναι σημαντικό το memory bandwidth από DDR5. Με 45%, θα είναι ένα max 10% καλύτερος από 5800X σε all-core productivity.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...