Zaknafein Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου 17 ώρες πριν, just_a_dude είπε Πρέπει να πάρω και contact frame απαραίτητα; Σαφώς και όχι, σε 7950x3d+360AIO δεν είδα μετρήσιμη διαφορά. 2
just_a_dude Δημοσ. 13 Ιουνίου Δημοσ. 13 Ιουνίου Μαζεύεται το crew σιγά σιγά. Ήρθε και η κουτάρα. Ανεμοστρόβιλος Spoiler 9
Vaggos84 Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου On 12/06/2024 at 18:30, just_a_dude said: Για cooling για τον 7800Χ3D τι λέτε; Να πάω safe σε αυτή να τελειώνουμε; Επειδή η noctua μπορεί να μου στείλει τζάμπα το bracket έχω περιέργεια να δοκιμάσω την ψύκτρα που έχω να δω πως τα πάει σε ένα κουτί με τόσο καλό airflow όσο το lian li 216 και αν δεν την παλεύει θα πάρω το AiO. Αν θα παρεις LF 360 μπες στο site εχει εκπωσεις, θα σου βγει 10 ευρω φθηνοτερα απο σκρουτζ. https://www.arctic.de/en/Liquid-Freezer-III-360/ACFRE00136A 1
just_a_dude Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου Βλέπω η μητρική έχει 8πινα για cpu. Το τροφοδοτικό έχει θέση και για δεύτερο 8πινο αλλά έχω χάσει το καλώδιο. Να πάρω άλλο ή δεν χρειάζεται δεύτερο 8πινο ούτε καν;
Retromaniac Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 5 ώρες πριν, just_a_dude είπε Βλέπω η μητρική έχει 8πινα για cpu. Το τροφοδοτικό έχει θέση και για δεύτερο 8πινο αλλά έχω χάσει το καλώδιο. Να πάρω άλλο ή δεν χρειάζεται δεύτερο 8πινο ούτε καν; Δεν χρειάζεται εκτός και αν γεμίσεις όλες τις PCI, usb και sata υποδοχές 1
Eloy Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 17 hours ago, just_a_dude said: Βλέπω η μητρική έχει 8πινα για cpu. Το τροφοδοτικό έχει θέση και για δεύτερο 8πινο αλλά έχω χάσει το καλώδιο. Να πάρω άλλο ή δεν χρειάζεται δεύτερο 8πινο ούτε καν; Μόνο αν ο επεξεργαστής ζητάει πολύ ρεύμα ίσως χρειαστείς (σπάνια) το 2ο 8πινο ή και 4πινο σε μερικές μητρικές (8+4)... Συνήθως στις μητρικές είναι εκεί για ψυχολογικούς και μαρκετίστικους λόγους και οι κατασκευαστές PSU ακολουθούν το ρεύμα (αγορά καινούργιου psu κλπ... τι μπορεί να πάει στραβά ? )... 11 hours ago, Retromaniac said: Δεν χρειάζεται εκτός και αν γεμίσεις όλες τις PCI, usb και sata υποδοχές Για αυτά φροντίζει το κύριο 24πινο ρε συ... Επεξ/σία 15 Ιουνίου από Eloy 1
Retromaniac Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου 4 ώρες πριν, Eloy είπε Μόνο αν ο επεξεργαστής ζητάει πολύ ρεύμα ίσως χρειαστείς (σπάνια) το 2ο 8πινο ή και 4πινο σε μερικές μητρικές (8+4)... Συνήθως στις μητρικές είναι εκεί για ψυχολογικούς και μαρκετίστικους λόγους και οι κατασκευαστές PSU ακολουθούν το ρεύμα (αγορά καινούργιου psu κλπ... τι μπορεί να πάει στραβά ? )... Για αυτά φροντίζει το κύριο 24πινο ρε συ... Έχεις δίκιο, το ξέχασα
akoinonitos Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου Στις 13/6/2024 στις 8:40 ΜΜ, just_a_dude είπε Μαζεύεται το crew σιγά σιγά. Ήρθε και η κουτάρα. Ανεμοστρόβιλος Απόκρυψη περιεχομένων με γειες Γιαννη 1
just getting started Δημοσ. 15 Ιουνίου Δημοσ. 15 Ιουνίου On 13/06/2024 at 20:40, just_a_dude said: Μαζεύεται το crew σιγά σιγά. Ήρθε και η κουτάρα. Ανεμοστρόβιλος Reveal hidden contents Πες και διαφορές αν είδες σε GPU temps και fan speed. Το σκέφτομαι για αυτό το κουτί μόνο και μόνο για να βάλω το ψυγείο πάνω σαν exhaust. Αν και βγαίνει βλέπω από Σεπτέμβρη 217 και 207.
just_a_dude Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 9 ώρες πριν, just getting started είπε Πες και διαφορές αν είδες σε GPU temps και fan speed. Το σκέφτομαι για αυτό το κουτί μόνο και μόνο για να βάλω το ψυγείο πάνω σαν exhaust. Αν και βγαίνει βλέπω από Σεπτέμβρη 217 και 207. 8 βαθμούς κάτω σε GPU και 10 σε CPU με 10% και 20% χαμηλότερο fan speed αντίστοιχα. Μεγάλη διαφορά. 5 1
just getting started Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Ωραίος, με γεια! Σίγουρα θα δεις και κάποια διαφορά σε m2/chipset/vrm κλπ λόγω του καλύτερου airflow. Άντε με το καλό και το υπόλοιπο build. 1
just_a_dude Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, just getting started είπε Ωραίος, με γεια! Σίγουρα θα δεις και κάποια διαφορά σε m2/chipset/vrm κλπ λόγω του καλύτερου airflow. Άντε με το καλό και το υπόλοιπο build. ναι και σε αυτά έχει διαφορά. Καλά η Β650 Tomahawk με 14 φάσεις vrm θα κάθεται με τον 7800Χ3D που με το ζόρι φτάνει τα 80-85w. Εντωμεταξύ στο CP77 που είναι το μόνο game που ο 5600Χ φτάνει τα 85w είδα μέχρι 63 βαθμούς με το A/C στους 25. Ο 7800Χ3D σε gaming ειδικά με την 4070 θα αράζει, άντε να φτάνει 50w. Πιστεύω θα την παλεύει με το cooler που έχω, δεν θα χρειαστεί ΑiO. Βέβαια άλλο thermal density ο 7800Χ3D, θα δείξει. Επεξ/σία 16 Ιουνίου από just_a_dude
just getting started Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου Και λόγω cache επίσης ο x3d θα είναι αισθητά πάνω σε θερμοκρασία ακόμα και σε λίγο χαμηλότερα watt Οπότε τσίμπα τώρα και μια liquid freezer 3 aio πριν το στήσεις 😂 Εμένα σκέψου που δεν έχω AC στο δωμάτιο με 29-30 βαθμούς μέσα και δεν πατούσε καν 50, με pbo +200. Ξέρω overkill, αλλά υποτίθεται κάποια στιγμή θα πάω σε 5700x3d. Ποια ψύξη έχεις τώρα?
just_a_dude Δημοσ. 16 Ιουνίου Δημοσ. 16 Ιουνίου 7 λεπτά πριν, just getting started είπε Και λόγω cache επίσης ο x3d θα είναι αισθητά πάνω σε θερμοκρασία ακόμα και σε λίγο χαμηλότερα watt Οπότε τσίμπα τώρα και μια liquid freezer 3 aio πριν το στήσεις 😂 Εμένα σκέψου που δεν έχω AC στο δωμάτιο με 29-30 βαθμούς μέσα και δεν πατούσε καν 50, με pbo +200. Ξέρω overkill, αλλά υποτίθεται κάποια στιγμή θα πάω σε 5700x3d. Ποια ψύξη έχεις τώρα? noctua u-12s. Θα δω πως θα πάει με αυτή και αν χτυπάει 80αρια σε gaming θα πάω στο AiO. Το θέμα είναι με το AiO να δω καλή διαφορά, όχι 5 βαθμούς ξέρω ΄γω, αλλιώς δεν έχει νόημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα