Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

στον δίνω όσο θεωρείς εσύ λογικό... βοήθησες και στην αρχή που τα είχα πάρει και ήμουν έτοιμος να τον πετάξω απ το παράθυρο :P 

εγώ στη θέση σου θα τσίμπαγα πάντως μια 4070ti με τιμολόγιο που θα παίξεις απ ότι κατάλαβα μια χαρά είναι

Δεν έχω επιστροφή/απαλλαγή ΦΠΑ, οπότε παραμένουν κακές τιμολογιακά επιλογές.

Εντάξει, με επανέφεραν λίγο στον ίσιο δρόμο οι τιμές για Β650Ε μητρικές.

Μόνο η Riptide της Asrock (καρδούλα-καρδούλα-καρδούλα) είναι σε αξιοπρεπή τιμή, αλλά με οριακά επαρκές σύστημα τροφοδοσίας/ψύξης και ελλείψεις σε 1-2 δευτερεύοντα πράγματα που όμως θέλω.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Δεν έχω επιστροφή/απαλλαγή ΦΠΑ, οπότε παραμένουν κακές τιμολογιακά επιλογές.

Εντάξει, με επανέφεραν λίγο στον ίσιο δρόμο οι τιμές για Β650Ε μητρικές.

Μόνο η Riptide της Asrock (καρδούλα-καρδούλα-καρδούλα) είναι σε αξιοπρεπή τιμή, αλλά με οριακά επαρκές σύστημα τροφοδοσίας/ψύξης και ελλείψεις σε 1-2 δευτερεύοντα πράγματα που όμως θέλω.

Το έψαξες τελικά με τις ενδοκοινοτικές που λέγαμε και δεν ε; Χτύπα τον 5800x3d από Tambas91 και περίμενε να δεις αν αξίζει το fsr3 και η 7800xt μπας και παραμείνεις σε amd με την προυπόθεση ότι θα τη βρεις σε λογική τιμή, βεβαίως βεβαίως.

• Like 1

Από 5800X3D δεν θα πήγαινα σε 7800Χ3D πάντως, ο πρώτος έχει πολύ ψωμί ακόμα. Χτυπήστε κάμια OLED αν σας τρώει η τσέπη όπου θα δείτε αισθητή διαφορά.

• Like 4
  • Thanks 1

38 λεπτά πριν, chrisde είπε

Το έψαξες τελικά με τις ενδοκοινοτικές που λέγαμε και δεν ε; Χτύπα τον 5800x3d από Tambas91 και περίμενε να δεις αν αξίζει το fsr3 και η 7800xt μπας και παραμείνεις σε amd με την προυπόθεση ότι θα τη βρεις σε λογική τιμή, βεβαίως βεβαίως.

Eίμαι ειδική κατηγορία, δεν έχω επίσημα απαλλαγή και δεν υπάρχει και λόγος να μπλέκω.

Η 7800ΧΤ σε raster προβλέπεται να είναι με το ζόρι στα ίδια με την 6800ΧΤ, μην έρθει και παρακάτω με αυτά που έχουν κάνει. Να πάω σε ένα +20-30% (κι αν) σε σχέση με την 6700ΧΤ που είμαι, δεν υπάρχει κανένας λόγος, ότι κι αν κάνει το FSR.

12 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Από 5800X3D δεν θα πήγαινα σε 7800Χ3D πάντως, ο πρώτος έχει πολύ ψωμί ακόμα. Χτυπήστε κάμια OLED αν σας τρώει η τσέπη όπου θα δείτε αισθητή διαφορά.

Δεν συζητάμε να είχα τον 58003δ και να έβλεπα προς 78003δ. Με 5600Χ είμαι και κοιτάζω αν θα δώσω μια τελευταία καλή πνοή στο ΑΜ4 ή θα πάω πια σε ΑΜ5 για να ξεκινήσω νέο κύκλο.

• Like 1

1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε

Χτυπήστε κάμια OLED αν σας τρώει η τσέπη όπου θα δείτε αισθητή διαφορά.

Για κάποιον που χρησιμοποιεί το pc και για δουλειές και διάβασμα, δεν θα το πρότεινα. Για gaming και movies/series κυρίως ναι, ασυζητητί.

50 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Η 7800ΧΤ σε raster προβλέπεται να είναι με το ζόρι στα ίδια με την 6800ΧΤ, μην έρθει και παρακάτω με αυτά που έχουν κάνει. Να πάω σε ένα +20-30% (κι αν) σε σχέση με την 6700ΧΤ που είμαι, δεν υπάρχει κανένας λόγος, ότι κι αν κάνει το FSR.

Για αυτό λέω να δούμε reviews πρώτα, που ξέρεις μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα, αν και δεν το κόβω να μαι ειλικρινής...

Προφανώς αν είναι σαν 6800xt (που μάλλον είναι), κλάιν δεν ασχολείσαι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλύτερα 78003D και απ' την 6700ΧΤ, τουλάχιστον 4070Ti ή 7900ΧΤ έχει νόημα για να είναι πιο ουσιώδης η αναβάθμιση 

Επεξ/σία από just_a_dude

Μόλις τώρα, chrisde είπε

Για κάποιον που χρησιμοποιεί το pc και για δουλειές και διάβασμα, δεν θα το πρότεινα. Για gaming και movies/series κυρίως ναι, ασυζητητί.

Καλά έτσι κι αλλιώς δεν βολεύει λόγω μεγέθους..Μια 42άρα OLED ας πούμε είναι μόνο για movies/games. Αν πάρεις 27άρι OLED που το θεωρώ πεταμένα λεφτά αφού είναι πιο ακριβό από μια 42άρα OLED, ''χαζοκάνει'' γι' αυτά που λες και λέω ''χαζοκάνει'' γιατί έχουν θέμα με το text clarity ακόμα.

Burn-in δεν παθαίνουν πλέον, έχουν πολλές προστασίες. Μόνο οι QD-OLED κινδυνεύουν με burn-in γιατί φτάνουν πολλά nits σε HDR.

• Like 1

1 hour ago, Πέτρος said:

Eίμαι ειδική κατηγορία, δεν έχω επίσημα απαλλαγή και δεν υπάρχει και λόγος να μπλέκω.

Δεν συζητάμε να είχα τον 58003δ και να έβλεπα προς 78003δ. Με 5600Χ είμαι και κοιτάζω αν θα δώσω μια τελευταία καλή πνοή στο ΑΜ4 ή θα πάω πια σε ΑΜ5 για να ξεκινήσω νέο κύκλο.

Στην περίπτωση σου θα πήγαινα στο 7700 , ίδιες επιδόσεις με τον 5800Χ3D έχει στα ίδια λεφτά και θα είσαι σε καινούργια πλατφόρμα για να πας σε κάνα 8800Χ3D σε 2 χρόνια.

6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Στην περίπτωση σου θα πήγαινα στο 7700 , ίδιες επιδόσεις με τον 5800Χ3D έχει στα ίδια λεφτά και θα είσαι σε καινούργια πλατφόρμα για να πας σε κάνα 8800Χ3D σε 2 χρόνια.

Αυτό σκεφτόμουν αρχικά, αλλά ξενέρωσα με τις μητρικές (υπολογίζω σε κάτι που "θα μείνει", όπως η Τ μου) και το άφησα.

Τώρα μπήκα ξανά στο δίλημμα λόγω της πτώσης του 3δ. Οι μητρικές, αλλού για αλλού.

1 hour ago, Πέτρος said:

αν έχεις 32gb ddr4 κάτσε στα αυγά σου. Αν είσαι με 16 έχει νόημα να κοιτάς   φουλ αναβάθμιση

1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

αν έχεις 32gb ddr4 κάτσε στα αυγά σου. Αν είσαι με 16 έχει νόημα να κοιτάς   φουλ αναβάθμιση

Με 16 είμαι, είναι ένα θέμα (ειδικά αφού δεν γίνεται να βρω πια e-dies ίδιες με τις δικές μου).

Σατανάδες, γύρω-γύρω με πάτε.

Ακολούθησα τον οδηγό Fixing Ryzen 7000 - PBO2 Tune

Όντως η θερμοκρασία  δεν πέρασε τους 63C εσκεμμένα χωρίς κλιματιστικό θερμοκρασία δωματίου 30C με την u12a να κυμαίνεται 45-50% των στροφών.

spacer.png

• Like 4

Πέρασα στην σκοτεινή πλευρά, έλεγα να πάρω ακόμα έναν 13700k μιας και χρειάζεται - αλλά για αλλαγή πήγα σε 7900x... Πήρα το κιτάκι 2x24gb της g.skill στα 6000, για δοκιμή, με σκοπό να το πάω στα 96gb. Να προσέξω κάτι ή βάζω expo και παίζει τρένο;

the.dark.side.jpg

• Like 5

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψύκτρα ;

Aσ' τον default να δεις θερμοκρασίες βατ και αν δεν σου αρέσουν δοκίμασε με PTT 150-170W.

Επεξ/σία από nick0lis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...