Herald Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 4 minutes ago, Πέτρος said: Δηλαδή αν τώρα βάλω τύπο που τρέχει 8k σταθερός, τί συμπέρασμα θα βγει? Θα βγεί το συμπέρασμα ότι κάποιοι είναι σταθεροί και κάποιοι όχι, και ότι όλοι έχουν χαμηλότερες επιδόσεις από ότι όταν τρέχοχυν 1:1 ratio 1
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2023 54 λεπτά πριν, Herald είπε Θα βγεί το συμπέρασμα ότι κάποιοι είναι σταθεροί και κάποιοι όχι, και ότι όλοι έχουν χαμηλότερες επιδόσεις από ότι όταν τρέχοχυν 1:1 ratio Δεν έχουν καλά καλά κυκλοφορήσει τα αντίστοιχα bios, δεν υπάρχουν καν για κατέβασμα ως stable στις περισσότερες περιπτώσεις-μητρικές. Ρύθμιση μέσω ΧΜΡ σε κάτι τέτοιο, για αστείο μου κάνει. Ως προς τις επιδόσεις, δεν υπάρχει 1:1 στους Ζεν4. Περιμένουμε να δούμε κανένα στήσιμο στοιχειωδως της προκοπής, έτσι κι αλλιώς, όχι φλασιες. 1
leros2004 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, nick0lis said: ναι αλλά idle μας το κρύβεις, εκεί γυρίζει τούμπα το παιχνίδι, παίζει να καίει σε idle και 3 ολόκληρα cents λιγότερα την μέρα.. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από leros2004
Arkin Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 5 ώρες πριν, nick0lis είπε Είναι τραγικά δυστυχώς τα raptor και alder στο efficiency. Μπας και φτιάξει τίποτα η Intel με τους arrow γιατί έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. 3
ilos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 1 ώρα πριν, Arkin είπε Είναι τραγικά δυστυχώς τα raptor και alder στο efficiency. Μπας και φτιάξει τίποτα η Intel με τους arrow γιατί έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου? Σε 1080p low σε esports title είσσαι καθαρά cpu bound. Αν ο 12900KS βγάζει τα τριπλά fps από τον 3700x τότε είναι το ίδιο και περισσότερο efficient παρά inefficient. Το όποιο inefficiency με τους zen 2/3 το έχω γράψει 1000 φορές δεν φαίνεται ούτε στα idle, ούτε στα all-core, ούτε στα gaming workloads. Το πρόβλημα υπάρχει σε light workloads με τα default power plans (πλην power saver) όπως πχ το browsing, οι εφαρμογές γραφείου ή το extracting όταν το bottleneck είναι ο δίσκος. Εκεί σε σχέση με 12th/13th gen έχουν θέμα (τα 45ρια που γράφει και ο όσιος Heraldιος). 3
dimoskoutr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ilos είπε Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου? Σε 1080p low σε esports title είσσαι καθαρά cpu bound. Αν ο 12900KS βγάζει τα τριπλά fps από τον 3700x τότε είναι το ίδιο και περισσότερο efficient παρά inefficient. Το όποιο inefficiency με τους zen 2/3 το έχω γράψει 1000 φορές δεν φαίνεται ούτε στα idle, ούτε στα all-core, ούτε στα gaming workloads. Το πρόβλημα υπάρχει σε light workloads με τα default power plans (πλην power saver) όπως πχ το browsing, οι εφαρμογές γραφείου ή το extracting όταν το bottleneck είναι ο δίσκος. Εκεί σε σχέση με 12th/13th gen έχουν θέμα (τα 45ρια που γράφει και ο όσιος Heraldιος). Από όσες δοκιμές έχω ψάξει στα διάφορα γνωστά sites σε 1080p low δεν φαίνεται να είναι ούτε δυο φορές πιο γρήγορος ο ks με 3090 οποτε δεν νομίζω να υπάρχει θέμα καλύτερου efficiency σε παιχνίδια σε σχέση με τον 3700x. Αν η Intel αυτή την εποχή ψάξει να τους κάνει πιο efficient θα μείνει πίσω σε επιδόσεις σίγουρα. Δεν θα το έκανε αν το είχε θεωρείτε; Πρέπει να ξεζουμίζει τα chip από κατανάλωση για να μείνει ανταγωνιστική και λίγο μπροστά όπως πάντα ήθελε. Αν βαλουμε στη σύγκριση τα 5xxx και 7xxx cpu της amd εκεί το παιχνίδι efficiency για την Intel σε παιχνίδια χάνεται εντελώς. Γενικά πάντως έχουν χάσει τη μπάλα και οι δυο από καταναλώσεις. Τα CPUs καίνε τα άντερα τους και τα desktop και τα mobile. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από dimoskoutr 2
Herald Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, ilos said: Να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου? Σε 1080p low σε esports title είσσαι καθαρά cpu bound. Αν ο 12900KS βγάζει τα τριπλά fps από τον 3700x τότε είναι το ίδιο και περισσότερο efficient παρά inefficient. Το όποιο inefficiency με τους zen 2/3 το έχω γράψει 1000 φορές δεν φαίνεται ούτε στα idle, ούτε στα all-core, ούτε στα gaming workloads. Το πρόβλημα υπάρχει σε light workloads με τα default power plans (πλην power saver) όπως πχ το browsing, οι εφαρμογές γραφείου ή το extracting όταν το bottleneck είναι ο δίσκος. Εκεί σε σχέση με 12th/13th gen έχουν θέμα (τα 45ρια που γράφει και ο όσιος Heraldιος). 12900ks μαν, το prevoverclocked CPU σχολιάζουμε για να βγεί σωστό συμπέρασμα Όταν βάζουμε τους κανονικούς Intel απέναντι στα AMD - με προσοχή το spoiler - o 12400 μόνος του στην κορυφή του κάνανε αέρα στα τέτοια τα amd Eίναιι δυστηχώς όπως λες και εσύ τραγικά τα amd σε κατανάλωση Spoiler 1 hour ago, dimoskoutr said: Από όσες δοκιμές έχω ψάξει στα διάφορα γνωστά sites σε 1080p low δεν φαίνεται να είναι ούτε δυο φορές πιο γρήγορος ο ks με 3090 οποτε δεν νομίζω να υπάρχει θέμα καλύτερου efficiency σε παιχνίδια σε σχέση με τον 3700x. Αν η Intel αυτή την εποχή ψάξει να τους κάνει πιο efficient θα μείνει πίσω σε επιδόσεις σίγουρα. Δεν θα το έκανε αν το είχε θεωρείτε; Πρέπει να ξεζουμίζει τα chip από κατανάλωση για να μείνει ανταγωνιστική και λίγο μπροστά όπως πάντα ήθελε. Αν βαλουμε στη σύγκριση τα 5xxx και 7xxx cpu της amd εκεί το παιχνίδι efficiency για την Intel σε παιχνίδια χάνεται εντελώς. Γενικά πάντως έχουν χάσει τη μπάλα και οι δυο από καταναλώσεις. Τα CPUs καίνε τα άντερα τους και τα desktop και τα mobile. Eίναι σίγουρα πάνω από 2 φορές πιο γρήγορος - τους έχω και τους 2. Σε ρεύμα τα ίδια τραβάνε σε games Oι καταναλώσεις φτιάχνονται σε 2 δευτερόλεπτα από το bios και για τους 2. Σιγά το θέμα 3 hours ago, Arkin said: Είναι τραγικά δυστυχώς τα raptor και alder στο efficiency. Μπας και φτιάξει τίποτα η Intel με τους arrow γιατί έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Από το ίδιο κανάλι το οποίο σχολιάζεις, 5w διαφορά μεταξύ 7950x και 13900k. O 13600k χαβαλεδιάζει τα πάντα, όχι μόνο καίει λιγότερα, αλλά είναιι και πιο γρήγορος από τον 5800x 3d. Αλλά είπαμε, τραγικά τα Intel 🤪 Μετά από 20 επαναλήψεις, δεν είναι ότι δεν κατανοείται το πρόβλημα στις συγκρίσεις σας, είναι ότι δεν θέλετε να κατανοήσετε. Με το να τεστάρις 2 CPU με το ένα να έχει 1000w power limit και το άλλο 50w power limit, ε χαίρω πολύ αυτό με τα 50w θα είναι πιο efficient. Τι γίνεται όμως όταν βάλεις και το άλλο στα 50? Ευτυχώς για εμάς, δοκίμασε το hwunboxed. Ανασκολοπισμός γίνεται, 12700f stock στα 65w του με stock cooler Spoiler Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2023 από Herald 3
akoinonitos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Ακομα για την καταναλωση τσακωνεστε εσεις ρε 2
Tambas91 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Ακομα για την καταναλωση τσακωνεστε εσεις ρε εμ αφού όσοι έχετε intel δε παραδέχεστε ότι τα κουτσαλογα σας καίνε μαζούτ να προχωρήσουμε παρακάτω btw. τι κουταρα είναι αυτή που έχεις ρε? από τις φωτό έτοιμος ήμουν να πατήσω το κουμπί, αλλα δεν έχω χώρο να το βάλω γιατί από το πλάι που έχει τις γρίλιες ακουμπάει στο γραφείο 😕 1
akoinonitos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Tambas91 είπε εμ αφού όσοι έχετε intel δε παραδέχεστε ότι τα κουτσαλογα σας καίνε μαζούτ να προχωρήσουμε παρακάτω btw. τι κουταρα είναι αυτή που έχεις ρε? από τις φωτό έτοιμος ήμουν να πατήσω το κουμπί, αλλα δεν έχω χώρο να το βάλω γιατί από το πλάι που έχει τις γρίλιες ακουμπάει στο γραφείο 😕 ολα θερμαστρες ειναι ,το καλοκαιρι τα σβηνεις αμα δεν εχεις ac :p κοψε το γραφειο ρε 😝 Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2023 από akoinonitos 1
Aten-Ra Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 1 hour ago, noFEARgr said: Δεν θα τρέξει κανείς σε Gaming τον 13900Κ σε 250W, όλοι αγοράζουν 13900Κ για να τον βάλουν στα 65W. 1
noFEARgr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2023 15 minutes ago, Aten-Ra said: Δεν θα τρέξει κανείς σε Gaming τον 13900Κ σε 250W, όλοι αγοράζουν 13900Κ για να τον βάλουν στα 65W. Ειρωνικό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα