Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 minutes ago, kkatzos said:

Ποιο handicap; Πλύση εγκεφάλου έχετε υποστεί;

Τα ίδια είναι και επειδή είναι ή σύμφωνα με κάποιους χαμηλότερο idle consumption ο 7800Χ3D.

Εκτός και αν πιστεύετε και εσείς τις ενδείξεις του HWInfo 🤣

Ποια 110W; Με software readings; Ουα χα χα χα.

Άκυρο, τα software readings όπως και τα power limits της Intel είναι ότι να'ναι.

Σίγουρα 65W είναι; Μήπως είναι όπως τα 2,5W;

Κουράζεις. Εκτός από την παραγόμενη θερμότητα είναι και η αποτελεσματική απαγωγή της.

Μπορεί να υπάρχει διαφορά 15C με ίδια κατανάλωση ανάμεσα σε δύο CPUs με ίδια ψύξη και να οφείλεται μόνο σε αυτό το λόγο.

Το έχουμε πεί, έτσι είναι. 200w τραβάέι στους 50c με αερόψυξη και κλειστά τα fans :P 

O hwunboxed από μπρίζα μέτρησε 12700 non k = 7700x σε efficiency. 

5 minutes ago, Arkin said:

Ναι το 45 ηταν υπερβολη προφανως ειδικα για τωρα καλοκαιρι οταν πηρα το cpu θυμαμαι εβλεπα κατω απο 50 στο cinebench αλλα τωρα με τετοιο ambient ειναι πρακτικα ακατορθωτο περα απο loop. Πολυ δυνατα νουμερα παλι παντως μιας και αυτο ειναι το stock του δεν ξερω πολλα cpu να δουλευουν stock και να εχουν τετοια temps σε cb23. 

Στο ξαναείπα, όταν κρατάς χαμηλά τα ρολόγια όπως έχει ο δικός σου είναι εξαιρετικοί οι zen 3. Όταν πας να πουσάρις στα 4.8-4.9 που προσπαθούν να boostaroon και τα mobile αλλά και τα μεγάλα zen 3 γίνεται το έλα να δείς. 50w τραβάνε για ST workloads/

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
  • Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Το έχουμε πεί, έτσι είναι. 200w τραβάέι στους 50c με αερόψυξη :P 

Στο ξαναείπα, όταν κρατάς χαμηλά τα ρολόγια όπως έχει ο δικός σου είναι εξαιρετικοί οι zen 3. Όταν πας να πουσάρις στα 4.8-4.9 που προσπαθούν να boostaroon και τα mobile αλλά και τα μεγάλα zen 3 γίνεται το έλα να δείς. 50w τραβάνε για ST workloads/

Βρε συ 4850 τον εχω δεν παει πιο πανω. +200 δηλαδη στο bios. Σε παιχνιδια βλεπω παντα τους καλους πυρηνες στα 4850mhz δεν ειναι all cores 4850 προφανως δεν εχει και νοημα κατι τετοιο για κανα bench να βαρεσω 16000 cb23 ειναι κομπλε αλλα για daily οχι. Μονο curve πειραξα -30 και +200 στη συχνοτητα δεν εχω ακουμπησει vcore η κατι αλλο στο bios και xmp προφανως. 

Δημοσ.
25 minutes ago, kkatzos said:

Ποιο handicap; Πλύση εγκεφάλου έχετε υποστεί;

Τα ίδια είναι και επειδή είναι ή σύμφωνα με κάποιους χαμηλότερο idle consumption ο 7800Χ3D.

Εκτός και αν πιστεύετε και εσείς τις ενδείξεις του HWInfo 🤣

Τρελός είσαι να γράψω τέτοια ? Να πάμε άλλες 150 σελίδες για το idle ? Σαρώνει η ιντελα στο idle και παίρνει και σώβρακα άμα τραβήξεις και την πρίζα από τον τοίχο. 

Δημοσ.
1 minute ago, Arkin said:

Βρε συ 4850 τον εχω δεν παει πιο πανω. +200 δηλαδη στο bios. Σε παιχνιδια βλεπω παντα τους καλους πυρηνες στα 4850mhz δεν ειναι all cores 4850 προφανως δεν εχει και νοημα κατι τετοιο για κανα bench να βαρεσω 16000 cb23 ειναι κομπλε αλλα για daily οχι. Μονο curve πειραξα -30 και +200 στη συχνοτητα δεν εχω ακουμπησει vcore η κατι αλλο στο bios και xmp προφανως. 

Tα games δεν είναι instructions heavy, και 100% usage να βαρέσει το CPU σε ένα game δεν θα τραβήξει πχ. όσο ρεύμα τρααβάει το CBR. Και το CBR δεν είναι καν βαρύ, γιαυτό και δεν χρησιμοποιείται για stability test. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Tα games δεν είναι instructions heavy, και 100% usage να βαρέσει το CPU σε ένα game δεν θα τραβήξει πχ. όσο ρεύμα τρααβάει το CBR. Και το CBR δεν είναι καν βαρύ, γιαυτό και δεν χρησιμοποιείται για stability test. 

Ναι για αυτο βλεπω maxarisma συνηθως 2 πυρηνων στα 4850 σε πολλα παιχνιδια. Το IBTL very high τραβαει αρκετα αλλα και εκει μεχρι 77watt βλεπω ετσι οπως ειναι stock δεν παει παραπανω δηλαδη απλα με curve+συχνοτητα εισαι stock ρευματα+πολυ καλυτερες επιδοσεις και χαμηλοτερες θερμοκρασιες λογο curve. Stability εχω τρεξει ibtl very high 10 runs αν περασει αυτο κυριως ειναι safe το προφιλ. 

Δημοσ.
3 minutes ago, Arkin said:

Ναι για αυτο βλεπω maxarisma συνηθως 2 πυρηνων στα 4850 σε πολλα παιχνιδια. Το IBTL very high τραβαει αρκετα αλλα και εκει μεχρι 77watt βλεπω ετσι οπως ειναι stock δεν παει παραπανω δηλαδη απλα με curve+συχνοτητα εισαι stock ρευματα+πολυ καλυτερες επιδοσεις και χαμηλοτερες θερμοκρασιες λογο curve. Stability εχω τρεξει ibtl very high 10 runs αν περασει αυτο κυριως ειναι safe το προφιλ. 

Εγώ ξέρεις σε τι έχω απορία? Αν πούμε ότι έχετε δίκιο, τραβάει 30% παραπάνω ρεύμα από όσο δείχνει τo hwinfo που λέει ο kkatzos. Οκ, έχω τρέξει ycruncher στα 330w, οτι δηλαδή το CPU τράβαγε 430 watt στην ουσία και το έψυχα με μια u12? Kαι χωρίς να κάνει throttle??  :P Δεν βγάζει νόημα, κάτι βρωμάει στην ιστορία που πάει να μας πασάρι ο kkatzos.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Herald είπε

Εδώ 12900k, από τα 110w peak  του 12900 φτάνουμε στα 270w average για τον 13700k. Legit τα νούμερα του hwunboxed :P Εγώ το πιστεύω.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1)O 7800x3D πρέπει να καίει -50w

2)ο Intel να έχει απώλειες 50w από vrms ενώ ο 7800x3d 0

3)ο Intel να έχει απώλειες 100w vrms ενώ ο 7800x3d κάτω από 50w. 

ή

4)το μόνο λογικό σενάριο η gpu καίει περισσότερο με Intel γιατί δουλεύει περισσότερο.

Συγκρίνoντας νούμερα Cyberpunk στα 2 review. Το avg του 7800x3D είναι 50 στο techpower up πάλι.

Screenshot_2023-06-21-21-51-20-76_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 minutes ago, Jts said:

1)O 7800x3D πρέπει να καίει -50w

2)ο Intel να έχει απώλειες 50w από vrms ενώ ο 7800x3d 0

3)ο Intel να έχει απώλειες 100w vrms ενώ ο 7800x3d κάτω από 50w. 

ή

4)το μόνο λογικό σενάριο η gpu καίει περισσότερο με Intel γιατί δουλεύει περισσότερο.

Συγκρίνoντας νούμερα Cyberpunk στα 2 review.

Screenshot_2023-06-21-21-51-20-76_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Γιατί το λές αυτό? Αποκλείεται να τραβάει 270w στο TLOU ο 13700k? :P 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Herald είπε

Γιατί το λές αυτό? Αποκλείεται να τραβάει 270w στο TLOU ο 13700k? :P 

Ρε θυμάμαι σε ένα playthrough video in game είχε 100% usage (μέχρι να φορτώσουν shaders η κάτι τέτοιο) μήπως αυτό έγινε;

Αλλά το cyberpunk σίγουρα δεν έχει τέτοια.

13900k, φτάνει και 120w οκ αλλά τι 200+ που λέει το HU, δεν τους φάνηκε περίεργο.

Screenshot_2023-06-21-22-09-40-79_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg

Ή μάλλον μετράγαν με το 20 λεπτό shader compilation που κάνει σε κάθε αλλαγή πριν αρχίσει το game. Δεν ξέρω τι fail τρελό ήταν αυτό.

Edit: η φωτογραφία tlou είναι 1440p καταλάθος αλλά και 1080p ελάχιστα πιο πάνω είναι.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, Jts said:

Ρε θυμάμαι σε ένα playthrough video in game είχε 100% usage (μέχρι να φορτώσουν shaders η κάτι τέτοιο) μήπως αυτό έγινε;

Αλλά το cyberpunk σίγουρα δεν έχει τέτοια.

Ναι και εγώ σκέφτηκα μήπως έκανε μετρήσεις την ώρα που έκανε shader compile αλλά πρώτον, πόσο πόντιος μπορεί να είναι να κάνει κάτι τέτοιο, και δεύτερον, πάλι - 270 watt? 140-150 τράβηξε ο 12900k εκείνη την ώρα, ε πόσο παραπάνω να ρουφήξει ο 13ας? 

Mπορεί βέβαια να το έκανε και επίτηδες, σου λέει αυτό είναι το κοινό μου, θα το πιστέψουν. Απλά δεν μας είπε σε πόση ώρα τελείωσε το compile ο 13700k  Φήμες λένε ακόμα δεν το έχει τελειώσει ο 7800x 3d :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Ναι και εγώ σκέφτηκα μήπως έκανε μετρήσεις την ώρα που έκανε shader compile αλλά πρώτον, πόσο πόντιος μπορεί να είναι να κάνει κάτι τέτοιο, και δεύτερον, πάλι - 270 watt? 140-150 τράβηξε ο 12900k εκείνη την ώρα, ε πόσο παραπάνω να ρουφήξει ο 13ας? 

Mπορεί βέβαια να το έκανε και επίτηδες, σου λέει αυτό είναι το κοινό μου, θα το πιστέψουν. Απλά δεν μας είπε σε πόση ώρα τελείωσε το compile ο 13700k  Φήμες λένε ακόμα δεν το έχει τελειώσει ο 7800x 3d :P 

Κάτσε θα βάλω το Hogwarts legacy, για shader compile, δεν έχω το tlou να σου πω εκεί πόσο γράφει το HWinfo έστω.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, Jts said:

Κάτσε θα βάλω το Hogwarts legacy, για shader compile, δεν έχω το tlou να σου πω εκεί πόσο γράφει το HWinfo έστω.

Καμία σχέση το hogwarts, τελείωνει γρήγορα και δεν τραβάει τόσο ρεύμα. Το TLOU είναι αρκετά πιο βαρύ και παίρνει μπόλικη ώρα. Ειδικά day one version παίζει να περίμενα 25 λέπτα στον 12900k και καμιά ώρα στον 3950x 

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Herald είπε

Καμία σχέση το hogwarts, τελείωνει γρήγορα και δεν τραβάει τόσο ρεύμα. Το TLOU είναι αρκετά πιο βαρύ και παίρνει μπόλικη ώρα. Ειδικά day one version παίζει να περίμενα 25 λέπτα στον 12900k και καμιά ώρα στον 3950x 

Χτύπησε 220 max αλλά 100avg, είχες δίκιο είναι πιο ελαφρύ.

Αλλά μάλλον εκεί(tlou) stock σε καμία μητρική που δίνει τον κώλο της μπορεί όντως να φτάσει 250.

Επεξ/σία από Jts
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Jts είπε

To θέμα είναι ότι στο TLOU που έχει την πιο μεγάλη (και εξωφρενική) διαφορά, τα ίδια βγάζουν σε fps κλπ...οπότε στα ίδια πρέπει να είναι η κάρτα πάνω-κάτω.

Όσο και να τραβάει παραπάνω ο ι7, όσο παραπάνω κι αν χρειάζεται για να τα διώξει η ψύξη αυτά, όσο θέμα κι αν έχει η μητρική του ι7, όντως τέτοια διαφορά δεν στέκει.

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Jts said:

Χτύπησε 220 max αλλά 100avg, είχες δίκιο είναι πιο ελαφρύ.

Ναι το hogwarts είναι σαν του warzone, κάνει 1-2 burst αλλά γενικά είναι πολύ χαμηλά σε ρεύμα. Τo TLOU είναι περίπου σαν να τρέχεις CPU z σε κατανάλωση.

Τέσπα, έτσι και αλλιώς το power draw σε 1080p είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Θελω να δω σε 4k τι παίζει και αν είναι πιο efficient και πόσο ο 3d. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...