Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
3 hours ago, isaias1983 said:

New bios 1616 για Asus b650e-f!

Σε λίγο πάω για δοκιμή μήπως κ φτιάξουν τα πράγματα!

Το πέρασα στην B650E-E

Έβαλα όμως αυτή τη φορά EXPO II αντί για Ι, οπότε δεν μπορώ να κάνω άμεση σύγκριση με πριν.

Ίσως το δοκιμάσω αργότερα να δω πόσο έχει στο Ι.

Πλέον έχει VSOC στο 1.239 αντί για 1.335 που είχε με τα προηγούμενα BIOS αλλά με EXPO I.

Eco-Mode 105w πάντα.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Thresh είπε

Το πέρασα στην B650E-E

Έβαλα όμως αυτή τη φορά EXPO II αντί για Ι, οπότε δεν μπορώ να κάνω άμεση σύγκριση με πριν.

Πλέον έχει VSOC στο 1.239 αντί για 1.339 που είχε με τα προηγούμενα BIOS αλλά με EXPO I.

Eco-Mode 105w πάντα.

Tο Eco-Mode 105w ειναι ουσιαστικα τιμη 105 στο PPT σωστα?

Μαζί με αυτό έχεις ορίσει και αρνητικο all core CO ?

Επεξ/σία από Warlord1981

• Super Moderators
9 minutes ago, Warlord1981 said:

Tο Eco-Mode 105w ειναι ουσιαστικα τιμη 105 στο PPT σωστα?

Μαζί με αυτό έχεις ορίσει και αρνητικο all core CO ?

H Asus έχει συγκεκριμένο/"ονομαστικό" option για το Eco Mode, οπότε δεν πείραξα κάτι άλλο πέρα από αυτό.

Όχι, το άφησα default. 😛

• Thanks 1

4 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Ελπίζω να μάθουμε κάποια στιγμή ποιος ευθύνεται γι' αυτό το μπάχαλο. Τη δεδομένη στιγμή -μέχρις ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα- δεν θα ακουμπούσα την AM5 πλατφόρμα, καθώς δεν μιλάμε πλέον για παιδικές ασθένειες, αλλά για πολύ σοβαρά προβλήματα, ικανά να μειώσουν το προσδόκιμο ζωής του επεξεργαστή.

Μακάρι οι επεξεργαστές που έχουν σηκώσει το βαρύ φορτίο του overvoltage μέχρι τώρα να μη σκάσουν στα χέρια των κατόχων τους μόλις λήξει η εγγύηση.

Πάντως τυχαία βρήκα φωτό του  cinebech από τον Ιανουάριο(bios 0802) , και τα ρεύματα είναι ακριβώς τα ίδια με το τελευταιο stable bios στο hwinfo( δες παραπάνω ),

πιστευω ότι η ζημιά έγινε με τα μεταγενέστερα  bios που υποστήριζαν τους x3d …

• Super Moderators
1 hour ago, Teddy77 said:

Εσείς που βάλατε από τα φρέσκα BIOSes, ο χρόνος που κάνει memory train, μειώθηκε καθόλου?

Επειδή φαινόταν μια αιωνιότητα και πάλι δεν κοίταξα το "last bios time" στο task manager και τώρα πρόσεξα ότι έπεσε από 40 στα 33 secs! 

Όταν πέσει κάτω από 20secs θα είμαστε καλά. Μετά βέβαια βλέπω το laptop που έχει 5 secs και κλαίω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε

Ελπίζω να μάθουμε κάποια στιγμή ποιος ευθύνεται γι' αυτό το μπάχαλο. Τη δεδομένη στιγμή -μέχρις ότου ξεκαθαρίσουν τα πράγματα- δεν θα ακουμπούσα την AM5 πλατφόρμα, καθώς δεν μιλάμε πλέον για παιδικές ασθένειες, αλλά για πολύ σοβαρά προβλήματα, ικανά να μειώσουν το προσδόκιμο ζωής του επεξεργαστή.

Μακάρι οι επεξεργαστές που έχουν σηκώσει το βαρύ φορτίο του overvoltage μέχρι τώρα να μη σκάσουν στα χέρια των κατόχων τους μόλις λήξει η εγγύηση.

Εντάξει, μέχρι (και) το 2025 θα κυκλοφορεί το AM5 είπε η κινέζα... Δεν μπορεί, μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση στα προβλήματα... Xρειάζεται υπομονή μέχρι το 2025 που θα βγει το ΑΜ6 και οπωσδήποτε- homepage την σελίδα του bios...  Καλά πήγε κι αυτό... Οσο για τους τρέχοντες επεξεργαστές, μην ξεχνάμε οτι ακόμα οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν σηκώσει ή δεν τολμούν να σηκώσουν το τσιπ να δουν τι γίνεται απο κάτω - αφού δουλεύει δεν το πειράζεις... "Μόνο για αυτούς που τολμούν" όπως λέει και η Asus.... Δεν είναι δουλειές αυτές τώρα - είμαστε και σε επικίνδυνη ηλικία... :) - Σαν μεταχειρισμένα τώρα, τα am5 δεν έχουν καμμιά τύχη στο μέλλον - ποιός θα ρισκάρει να πέσει σε τραγανό κομμάτι - εκτός αν είναι σε τιμή κάρβουνο χώμα...

Επεξ/σία από Eloy

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό με το training που σας καθυστερεί. Αν ενεργοποίησετε το "restore memory context", τότε δεν κάνει retrain κάθε φορά αλλά θυμάται τις ρυθμίσεις από την τελευταία φορά που έκανε train. Και αυτό δεν είναι workaround ή κάτι άλλο.

Αν δεν αλλάξω ρυθμίσεις, λοιπόν, κάνει 0 δευτερόλεπτα. Αν αλλάξω θα κάνει 30 αλλά από την επόμενη πάλι 0 μέχρι να ξαναλλάξω. Ποιος ο λόγος να μην το βάλω να θυμάται το τελευταίο training που έκανε με τις τρέχουσες ρυθμίσεις.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό με το training που σας καθυστερεί. Αν ενεργοποίησετε το "restore memory context", τότε δεν κάνει retrain κάθε φορά αλλά θυμάται τις ρυθμίσεις από την τελευταία φορά που έκανε train. Και αυτό δεν είναι workaround ή κάτι άλλο.

Αν δεν αλλάξω ρυθμίσεις, λοιπόν, κάνει 0 δευτερόλεπτα. Αν αλλάξω θα κάνει 30 αλλά από την επόμενη πάλι 0 μέχρι να ξαναλλάξω. Ποιος ο λόγος να μην το βάλω να θυμάται το τελευταίο training που έκανε με τις τρέχουσες ρυθμίσεις.

το ιδιο εχω κανει ,και το boot πλεον ειναι αστραπη ...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια το AMD eco mode δεν δουλεθει στους 3D? Στο συστημα της υπογραφης τι εχω τον cpu τελειως stock , τι με amd eco mode 105W, όλα είναι τα ιδια οταν τρεχω το CB23 (temps, watt, volt, clocks, score)

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Πρεπει να βαλουμε κ το Power Down enabled σωστα?

Επεξ/σία από Warlord1981

11 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε

Ρε παιδια το AMD eco mode δεν δουλεθει στους 3D? Στο συστημα της υπογραφης τι εχω τον cpu τελειως stock , τι με amd eco mode 105W, όλα είναι τα ιδια οταν τρεχω το CB23 (temps, watt, volt, clocks, score)

Πρεπει να βαλουμε κ το Power Down enabled σωστα?

Το έχω disabled. Το είχα και enabled. Και με enabled και με disabled μου δουλεύει κανονικά.

• Thanks 1

Εγώ σε b650e-f με fast boot, memory context και power down μου κάνει boot σε 10sec με το 1414 bios. 

8 ώρες πριν, Thresh είπε

Το πέρασα στην B650E-E

Πλέον έχει VSOC στο 1.239 αντί για 1.335 που είχε με τα προηγούμενα BIOS αλλά με EXPO I.

Eco-Mode 105w πάντα.

Για πιο λόγο πήγες στην e-e για τα vrms το DAC και το clear cmos; το τρίτο μου λείπει αρκετά. Κάθομαι και βγάζω την μπαταρία όταν δεν κάνει boot... 

17 λεπτά πριν, Strategos είπε

Εγώ σε b650e-f με fast boot, memory context και power down μου κάνει boot σε 10sec με το 1414 bios. 

Για πιο λόγο πήγες στην e-e για τα vrms το DAC και το clear cmos; το τρίτο μου λείπει αρκετά. Κάθομαι και βγάζω την μπαταρία όταν δεν κάνει boot... 

Aντί να βγάζεις την μπαταρία δοκίμασε να βγάζεις το 1 στικάκι της ram

• Super Moderators
12 minutes ago, Strategos said:

Λίγο καλύτερα VRMs, την Optical port, την Q-Code πως λεγεται ένδειξη κι ασφαλώς το clear cmos κουμπί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...