Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, nick0lis είπε

dram timings control μπες και κατέβα προς τα κάτω της σελίδας να βρεις το uclk και αλλάξε το σε uclk=mclk

Ναι με τα subtimmings του buildzoid με αυτό το ratio τρώω freeze. Με expo 2 και 1:1 βγάζω λιγότερο bandwidth και cb23. Έχει νόημα να πάω με 1:1, fclk 2166 και μνήμες στα 6200;

image.png.5a924f243ab5926719fa69eeebf31891.png

image.png.d6f9eb1a35ae7796a036f59af303ea67.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Strategos είπε

Με πολύ restart φαίνεται κάπου οκ με όλα on αλλά στο CB23 μικρές διαφορές:

image.png.564b9a39c532bdd6611ddb438bb77b4e.png

δεν κανουν διαφορα οι μνημες στο cb ρε προφανως εχεις θεμα με πολυ ψηλα το if και σου ριχνει  το σκορ

Επεξ/σία από akoinonitos

55 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δεν κανουν διαφορα οι μνημες στο cb ρε προφανως εχεις θεμα με πολυ ψηλα το if και σου ριχνει  το σκορ

Στο Memory benchmark νομίζω τα καλύτερα νούμερα τα πιάνω με fclk 2066. Είτε βάλω 2033 είτε 2167 έχω χειρότερα νούμερα σε bandwidth και latency. Από την άλλη με uclk 1:1 με memclock δεν βλέπω διαφορά προς το καλύτερο. Βέβαια είναι ανάλογα και με τι benchmark το βλέπεις. 

Στις 12/5/2023 στις 10:12 ΠΜ, akoinonitos είπε

ετσι ελεγα και εγω ρε ,το εχουν φτιαξει και επαθα οτι επαθα μετα απο το τελευταιο του update

Τελικά είχες απόλυτο δίκιο. Αφαίρεσα ότι είχε να κάνει με ASUS (services armory crate και τα ρέστα), το idle usage πήγε από τα 11-15w στα 3-5w! Διάρκεια μπαταρίας από 6-7 ώρες browsing σε πάνω από 12!! WTF?

• Like 2

3 λεπτά πριν, Herald είπε

Τελικά είχες απόλυτο δίκιο. Αφαίρεσα ότι είχε να κάνει με ASUS (services armory crate και τα ρέστα), το idle usage πήγε από τα 11-15w στα 3-5w! Διάρκεια μπαταρίας από 6-7 ώρες browsing σε πάνω από 12!! WTF?

Aφού επιμένετε με τη VW του h/w, τί περιμένετε?

30 λεπτά πριν, Herald είπε

ρε φιλε ειναι σκουπιδι εντελως τι συζηταμε

1 ώρα πριν, Strategos είπε

Στο Memory benchmark νομίζω τα καλύτερα νούμερα τα πιάνω με fclk 2066. Είτε βάλω 2033 είτε 2167 έχω χειρότερα νούμερα σε bandwidth και latency. Από την άλλη με uclk 1:1 με memclock δεν βλέπω διαφορά προς το καλύτερο. Βέβαια είναι ανάλογα και με τι benchmark το βλέπεις. 

δλδ με 1:1 δεν εχεις καλυτερα νουμερα στο aida σε bandwidth και latency απο οτι με 1:2 ?

5 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δλδ με 1:1 δεν εχεις καλυτερα νουμερα στο aida σε bandwidth και latency απο οτι με 1:2 ?

Ούτε στον 7700Χ έχει διαφορά με το (aida) σε αλλά bench δεν ξέρω.

2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

ρε φιλε ειναι σκουπιδι εντελως τι συζηταμε

Δεν είδα κάτι προς το καλύτερο. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...