Strategos Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, akoinonitos είπε Αν δεν κανω λαθος βαζει οριο στο Vsoc και επισης εσυ δεν εχεις 3d το vsoc το έχω 1.22 με το χέρι το vcore γιατι πάει 1.5v; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teddy77 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Άλλο το vcore, άλλο το VID, άλλο το VSOC (σ'αυτό μπήκε το 1.3 cap). Δεν ξέρω από σκέτο 7950X αλλά πολύ μου φαίνεται το 1.5 στο VID anyway Just now, Strategos said: το vsoc το έχω 1.22 με το χέρι το vcore γιατι πάει 1.5v; Μήπως παίζεις με LLC και τέτοιες ρυθμίσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolisrx8 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Jts είπε Όχι το ένα απ'τα 2, το πρώτο νομίζω, είναι τα settings που έχει το EXPO αλλά το vsoc καθορίζεται πάντα απ'τον εκάστοτε vendor της μητρικής, και αυτό που έδινε και δίνει ακόμα δηλαδή απ'ότι είδα από gamer nexus, είναι αχρείαστα και επικίνδυνα υψηλό. Ή τουλάχιστον έτσι γράφει ότι είναι, και σε παλιότερες μητρικές και intel, έτσι ήταν πάντως το ένα ήταν το κλασικό XMP/EXPO και το άλλο με ρυθμίσεις που επέλεξε η Asus. Αντιθετα ειναι το EXPOII διαβαζει τις default ρυθμισεις απο τις μνημες ,ενω το EXPOI βαζει και ρυθμισεις απο την asus... Τωρα πιο ειναι πιο ασφαλες δεν ξερω, Οταν βγει stable bios θα κατσω να τα συγκρινω,μεχρι τοτε εχω default ρυθμισεις... Υσ : η MSI εβγαλε AGESA 1007a bios ,οχι beta, οποτε πιστευω και η asus δεν θα αργησει ... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2023 από tolisrx8 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Strategos είπε το vsoc το έχω 1.22 με το χέρι το vcore γιατι πάει 1.5v; και στους 5xxx τοσο πηγαινε φυσιολογικο μου φαινεται αφου εχεις x και οχι 3d ,η ταση αυτη εφαρμοζεται μονο σε single core boost γιαυτο και δεν ειναι επικινδυνη 1 λεπτό πριν, tolisrx8 είπε Αντιθετα ειναι το EXPOII διαβαζει τις default ρυθμισεις απο τις μνημες ,ενω το EXPOI βαζει και ρυθμισεις απο την asus... Τωρα πιο ειναι πιο ασφαλες δεν ξερω, Σωστός Επεξ/σία 12 Μαΐου 2023 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Strategos Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, Teddy77 είπε Άλλο το vcore, άλλο το VID, άλλο το VSOC (σ'αυτό μπήκε το 1.3 cap). Δεν ξέρω από σκέτο 7950X αλλά πολύ μου φαίνεται το 1.5 στο VID anyway Μήπως παίζεις με LLC και τέτοιες ρυθμίσεις? load line calibration; auto ειναι ολα εκτός απο τα ρεύματα: VSOC: 1.22v VDDIO / MVDD / MVDDQ: 1.35v Το από πάνω είναι πάλι CB23 αλλά αυτη την φορά όχι με Expo tweaked αλλά με Expo 2. 3 λεπτά πριν, tolisrx8 είπε Αντιθετα ειναι το EXPOII διαβαζει τις default ρυθμισεις απο τις μνημες ,ενω το EXPOI βαζει και ρυθμισεις απο την asus... Τωρα πιο ειναι πιο ασφαλες δεν ξερω, Οταν βγει stable bios θα κατσω να τα συγκρινω,μεχρι τοτε εχω default ρυθμισεις... Υσ : η MSI εβγαλε AGESA 1007a bios ,οχι beta, οποτε πιστευω και η asus δεν θα αργισει ... Με το beta bios 1603 της asus νομίζω οτι από τότε που το δοκίμασα άρχησε η μητρική extreme coil whine (δεν ξέρω αν σχετίζεται) και είχε και χαμηλότερο performance, γύρισα στο 1414. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Αυτά με asrock. Το καρφώνει στο 1.25 Πάλι καλά που δεν πήρα asus γιατί με όλα αυτά τα o/v που κάνω μπορεί και να το είχα κάψει το σύστημα. Πάντως στο προηγούμενο mb που είχα, ήταν asus και με είχε κρεμάσει κανονικά από υποστήριξη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Επομενως μεχρι να βγει το 1007a τι κανουμε παιδες, EXPO II? να βαλω και ενα AMD Eco 105 ή thermal limit στα 70C ξερω γω? Αγχωθηκα γιατι ειμαι στην χειροτερη περιπτωση: ASUS X670 Hero + 7950X3D + 2x32GB Να αποφυγω τα games και τα CB23?? Επεξ/σία 12 Μαΐου 2023 από Warlord1981 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Παιδες το vid δεν ειναι η ταση που παινρει το cpu ειναι η ταση που ζηταει. Το vcore να κοιτατε 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Strategos Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 22 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Παιδες το vid δεν ειναι η ταση που παινρει το cpu ειναι η ταση που ζηταει. Το vcore να κοιτατε στο hwmonitor είναι το vddcr; αν ναι με tweak vs expo 2 είναι + 0.1v Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jts Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 54 λεπτά πριν, tolisrx8 είπε Αντιθετα ειναι το EXPOII διαβαζει τις default ρυθμισεις απο τις μνημες ,ενω το EXPOI βαζει και ρυθμισεις απο την asus... Τωρα πιο ειναι πιο ασφαλες δεν ξερω, Οταν βγει stable bios θα κατσω να τα συγκρινω,μεχρι τοτε εχω default ρυθμισεις... Υσ : η MSI εβγαλε AGESA 1007a bios ,οχι beta, οποτε πιστευω και η asus δεν θα αργησει ... Ναι δεν ήμουν σίγουρος πιο απ'τα δυο,πάντως τα κάνανε σαλάτα, κι όπως πήγαν να τα μπαλώσουν ακόμα χειρότερα. Εν τω μεταξύ, βλέπω αισθητή πτώση τιμών κυρίως σε μητρικές asus x670e/b650e οπότε πιστεύω πλέον κανείς δεν αγοράζει, μέχρι τουλάχιστον να αλλάξει κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Strategos είπε στο hwmonitor είναι το vddcr; αν ναι με tweak vs expo 2 είναι + 0.1v κατεβασε hwinfo64 ,ειναι καλυτερο εργαλειο και δες το vcore 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 ASUS 1.0.0.7a Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isaias1983 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Παιδιά μόλις έβαλα πάνω τον 7800x3d. Μητρική Asus b650e-f Reset bios κ πέρασμα το τελευταίο 1602 beta bios. Έβαλα να κάνει καθαρή εγκατάσταση windows 11 κ έχω φάει ήδη 30 bsod στην εγκατάσταση... Όλα σε διαφορετικά σημεία κ με διαφορετικά error codes.... Πριν ήμουν με το 1410 beta bios κ δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα με τον 7600x... Το λιγότερο τραγικό από μεριά asus κ amd... Αρχίζω πραγματικά να το μετανιώνω που δεν πήγα σε 13900k να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, isaias1983 είπε Παιδιά μόλις έβαλα πάνω τον 7800x3d. Μητρική Asus b650e-f Reset bios κ πέρασμα το τελευταίο 1602 beta bios. Έβαλα να κάνει καθαρή εγκατάσταση windows 11 κ έχω φάει ήδη 30 bsod στην εγκατάσταση... Όλα σε διαφορετικά σημεία κ με διαφορετικά error codes.... Πριν ήμουν με το 1410 beta bios κ δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα με τον 7600x... Το λιγότερο τραγικό από μεριά asus κ amd... Αρχίζω πραγματικά να το μετανιώνω που δεν πήγα σε 13900k να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.... Δοκίμασε το καινούργιο που μόλις έβγαλε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isaias1983 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Πριν μια ώρα το κατέβασα... Date 04/05/2023 Πιο καινούριο δεν υπάρχει στη σελίδα της asus... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα