thanosAIAS Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Τελικά είναι θέμα Asus ή amd? Το expo δουλεύει κανονικά ή οι μνήμες δε δουλεύουν σωστά; Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει ο 7800x3d αλλά ακόμη είμαστε στο beta bios? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Despotas Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε Επισης αλλη ερώτηση, να περασω amd igpu driver tou 7950x3d ή το μονο που θα κανω ειναι να τρωω παλι resources ασκοπα και θα γινεται conflict amd/nvidia? Δεν θα χρησιμοποιήσω ποτε την igpu (λογικά). Θα βοηθούσε σε κάτι άλλο τον cpu? Την έκανα disable στο Device Manager (είναι ο ίδιος driver αν έχεις και Radeon GPU). Μπορείς και στο BIOS. Δεν προσφέρει κάτι από τη στιγμή που έχεις ξεχωριστή GPU. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teddy77 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 6 minutes ago, thanosAIAS said: Τελικά είναι θέμα Asus ή amd? Το expo δουλεύει κανονικά ή οι μνήμες δε δουλεύουν σωστά; Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει ο 7800x3d αλλά ακόμη είμαστε στο beta bios? Είναι και των δύο το πρόβλημα αλλά περισσότερο της ASUS. Απ'ότι φαίνεται, το EXPO1-2 setting που έχει στην "φάτσα" του bios η ASUS δεν είναι τα profile τα οποία είναι περασμένα στις μνήμες αλλά "δικά τους" και επίσης επηρεάζουν υπερβολικά το VSOC που κανονικά το EXPO δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τo VSOC. Το οποίο το "tweaked" EXPO1/2 της ASUS ανεβάζει κάτι τραγικά πολύ +.30volt! Αν πάς από το amd overclocking menu και κάνεις enable to "κανονικό" EXPO, τα άλλα auto values της ASUS κάνουν το σύστημα ασταθές. Τραγικό tbh Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Οπότε υπαρχει καποιο workaround ή κανουμε το σταυρο μας μεχρι να βγει το επομενο stable bios? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teddy77 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 3 minutes ago, Warlord1981 said: Οπότε υπαρχει καποιο workaround ή κανουμε το σταυρο μας μεχρι να βγει το επομενο stable bios? Εγώ κοίταξα αναλυτικά όλους τους αισθητήρες με το hwinfo just incase, αλλά έχω 650board. Εμένα το EXPO1 της Asus βάζει 1,24 VSoc που είναι μια χαρά, εκτός αν βέβαια έχει πρόβλημα ο αισθητήρας voltage της board, οπότε ton bulo 😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Οκ θα κατσω αποψε να παρατηρησω VSoc. Μεχρι 1.25 ειναι καλα? Ποιο αλλο voltage χρειαζεται προσοχη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teddy77 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 10 minutes ago, Warlord1981 said: Οκ θα κατσω αποψε να παρατηρησω VSoc. Μεχρι 1.25 ειναι καλα? Ποιο αλλο voltage χρειαζεται προσοχη? 1,25 είναι σίγουρα καλά, αφού σκέψου το cap-αραν στα 1,3 και στα χαρτιά, μέχρι 1,35 είναι safe. Εγώ έχω το νου μου και στα Core ViD αλλά για τον 7950x3d που έχεις δεν ξέρω που πρέπει να παίζουν... κάτω από 1,1v φαντάζομαι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 AMD Ryzen 7 7700X CPU drops to $295. https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-7-7700x-cpu-drops-to-295-cheaper-than-7700-non-x 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 23 λεπτά πριν, Teddy77 είπε 1,25 είναι σίγουρα καλά, αφού σκέψου το cap-αραν στα 1,3 και στα χαρτιά, μέχρι 1,35 είναι safe. Εγώ έχω το νου μου και στα Core ViD αλλά για τον 7950x3d που έχεις δεν ξέρω που πρέπει να παίζουν... κάτω από 1,1v φαντάζομαι. Ελπιζω να μην ειναι hardware limitation και απλα να ταχουν κανει μανταρα στο bios. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teddy77 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 2 minutes ago, Warlord1981 said: Ελπιζω να μην ειναι hardware limitation και απλα να ταχουν κανει μανταρα στο bios. Κι εγώ αυτό ελπίζω. Με προβλημάτισε πολύ ότι στο video του Steve, παρότι το beta bios που τέσταραν είχε set voltage ~1.29, το μέτρησαν ~1,33 που είναι μεγάλη απόκλιση. Γι'αυτό και αισθάνομαι οκ με 1,24 😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 9 λεπτά πριν, Teddy77 είπε Κι εγώ αυτό ελπίζω. Με προβλημάτισε πολύ ότι στο video του Steve, παρότι το beta bios που τέσταραν είχε set voltage ~1.29, το μέτρησαν ~1,33 που είναι μεγάλη απόκλιση. Γι'αυτό και αισθάνομαι οκ με 1,24 😁 Ε να το cap-αρουν στα 1.25 να'μαστε μεσα Ασοβαροι εντελως στην Asus.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isaias1983 Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Ήρθε επιτέλους.... Τώρα μένει να τον βάλω κ να κάνω κ format γτ τον 7600x τον είχα βάλει κατευθείαν εκεί που είχα τον 10850k... Ταλαιπωρία λίγο αλλά ελπίζω να αξίζει... 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jts Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Teddy77 είπε Είναι και των δύο το πρόβλημα αλλά περισσότερο της ASUS. Απ'ότι φαίνεται, το EXPO1-2 setting που έχει στην "φάτσα" του bios η ASUS δεν είναι τα profile τα οποία είναι περασμένα στις μνήμες αλλά "δικά τους" και επίσης επηρεάζουν υπερβολικά το VSOC που κανονικά το EXPO δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τo VSOC. Το οποίο το "tweaked" EXPO1/2 της ASUS ανεβάζει κάτι τραγικά πολύ +.30volt! Αν πάς από το amd overclocking menu και κάνεις enable to "κανονικό" EXPO, τα άλλα auto values της ASUS κάνουν το σύστημα ασταθές. Τραγικό tbh Όχι το ένα απ'τα 2, το πρώτο νομίζω, είναι τα settings που έχει το EXPO αλλά το vsoc καθορίζεται πάντα απ'τον εκάστοτε vendor της μητρικής, και αυτό που έδινε και δίνει ακόμα δηλαδή απ'ότι είδα από gamer nexus, είναι αχρείαστα και επικίνδυνα υψηλό. Ή τουλάχιστον έτσι γράφει ότι είναι, και σε παλιότερες μητρικές και intel, έτσι ήταν πάντως το ένα ήταν το κλασικό XMP/EXPO και το άλλο με ρυθμίσεις που επέλεξε η Asus. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2023 από Jts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Strategos Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) εγώ πάντως με το bios 1414 που και καλα βάζει limit 1.3v στο vcore στο cinenbench μου δειχνει το HWMonitor και 1.5v max. ενώ είμαι και σε 105 eco mode και EXPO tweaked. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2023 από Strategos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, Strategos είπε εγώ πάντως με το bios 1414 που και καλα βάζει limit 1.3v στο vcore στο cinenbench μου δειχνει το HWMonitor και 1.5v max. ενώ είμαι και σε 105 eco mode και EXPO tweaked. Αν δεν κανω λαθος βαζει οριο στο Vsoc και επισης εσυ δεν εχεις 3d Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα