Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρες, μετα την αναβαθμιση απο 5950Χ ΑΜ4 πλατφορμα και Αorus mobo σε αυτην της υπογραφης κρατησα το windows installation (αφαιρεσα βεβαια πρωτα οτι driver ειχε σχεση me Gigabyte + audio/network, chipset κλπ κ μετα εγκατεστησα τα νεα), οκ δουλευουν ολα μια χαρα απλα παρατηρω καποια προγραμματα κανουν γυρω στα 10-15 δευτερολεπτα να ανοιξουν. Μετα πανε σφαιρα. Θα δοκιμασω να βγαλω armoury crate και οτι service bloatware εχει σχεση με asus που εβαλα και θα ξαναδοκιμασω. Ειναι κατι αλλο που σας ερχεται στο μυαλο ή να τραβήξω ενα re-install στα win (κατι που θα ηθελα να αποφυγω λογω του οτι θα χρειαστει να κανω αρκετο config σε αρκετα software απτην αρχη και εχω περιορισμενο χρονο). Βοηθαει σε κατι αλλο το fresh install? διοτι και η ιδια amd το προτεινει για τους 3D.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

34 minutes ago, Warlord1981 said:

Βοηθαει σε κατι αλλο το fresh install? διοτι και η ιδια amd το προτεινει για τους 3D.

Για τους 7900/7950X3D το προτείνει πάαααααρα πολύ.

Συμπάσχω στο ότι δεν έχεις χρόνο, αλλά εγώ σίγουρα θα έβαζα φρέσκο install, γι'αυτό το chip.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, noFEARgr είπε

να εχει πολλες θυρες m2

Από την πλευρά της asus η proart x670e αλλά πρέπει να ανέβεις ακόμα 80€ αν και παλεύω με σωρεία email για την επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια που αναγράφει το κουτί της και το site της αλλά σφυράνε κλέφτικα….

Στα αρνητικά της άσους τα αιώνια beta bios….

1 ώρα πριν, nick0lis είπε

Από την πλευρά της asus η proart x670e αλλά πρέπει να ανέβεις ακόμα 80€ αν και παλεύω με σωρεία email για την επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια που αναγράφει το κουτί της και το site της αλλά σφυράνε κλέφτικα….

Στα αρνητικά της άσους τα αιώνια beta bios….

Πολυ δυνατο design , οπως και io αλλα αξιζει 80 ευρω παραπανω απο την rog strix ; Και αυτη 4 m2  εχει . 

Το 10gbit lane της pro art οπως και το usb4 δεν νομιζω να μου χρειαστει 

6 λεπτά πριν, stratdevel1 είπε

Αν και δεν ξέρω αν θέλω να πάω σε Asus πια, αυτή είχα ξεχωρίσει: Asus ROG Strix B650E-F

Αυτή έχω εδώ κ 2 μήνες!

Με το τελευταίο bios παίζει απροβληματιστα!

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε

Οσοι έχετε Asus, τι κανετε με τα Armoury Crate, Sonic Studio και ενα καρο bloatware app & services της Asus? Τα βαζετε ή οχι?

Eγώ όχι. Και μάλιστα τα κόβω με επιλογή στο bios - γιατί το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις εγκαταστήσεις τα windows και πριν ακόμα αποκτήσει πρόσβαση στο internet, είναι να σε παραμυθιάσει και να κατεβάσει/εγκαταστήσει (με generic network driver) αυτόματα το armoury crate

Επεξ/σία από Eloy
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Kαλησπερα , καποια προταση για motherboard για τον 7800x3d ; Mε ενδιαφερει να εχει πολλες θυρες m2 . Ταβανι το 400αρικο . Λογικα msi η asus κοιταω μιας και δεν την παλευω με το bios των gigabyte και asrock . 

Εγω για μένα συνεχίζω να βλέπω την από κάτω σαν την καλύτερη επιλογή καθώς τα έχει όλα. Ο μόνος λόγος να μη σου κάνει είναι στην περίπτωση που θες περισσότερα PCIe 5.0 M.2 slots (2 vs 3). Πραγματικά πέρα από αυτό και κάπως πιο λίγες USB και ταχύτητα δεν βλέπω πως διακιολογεί το +200 η αντίστοιχη σε 670.

https://www.skroutz.gr/s/38713086/Asus-ROG-Strix-B650E-E-Gaming-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html

Σύγκριση με 670E-E που είναι +200 ευρώ

https://www.asus.com/product-compare?ProductID=R_158336,R_156678&LevelId=motherboards-components-motherboards

Επίσης μην κολλάς στο 650vs670. Αν ας πουμε δεις την x670 TUF κάνει μπαμ ότι είναι πολύ πιο φτωχή από την x650E-E στα πάντα.

2 ώρες πριν, Warlord1981 είπε

Οσοι έχετε Asus, τι κανετε με τα Armoury Crate, Sonic Studio και ενα καρο bloatware app & services της Asus? Τα βαζετε ή οχι?

Όχι, ούτε καν. Άσε που αν τα βαλεις , μετά δεν βγαίνουν κ όλας με τίποτα. Δύσκολο το uninstall, μένουν υπολείμματα, αρχεία, registry , services κτλπ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Warlord1981 είπε

Όσοι διαχρονικά είναι με Asus products, ειδικά mobo, το πρώτο πράγμα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν είναι  disable από το BIOS την επιλογή για installation του Armoury Crate.

Κατεβάζεις ότι χρειάζεσαι για την μητρική manually, άντε βάζεις το Intel Driver & Support Assistant ή το αντίστοιχο της AMD, και αν έχεις πολύ RGB φωτισμούς και θέλεις και λίγο fan control, κατεβάζεις ότι third party υπάρχει εκτός (εννοείται) του Armoury Cra(p)te.

Εγώ χρησιμοποιώ αναγκαστικά μόνο το stand alone (ναι υπάρχει ακόμα) του AURA γιατί αλλιώς δεν μπορώ να ρυθμίσω το RGB τoυ mobo μου. Που και αυτό έχει τις δικές του *ίπες αλλά είναι ''managable'' 

Τέλος, δεν ασπάζομαι την άποψη ''το έχουν φτιάξει'' κτλ γιατί μόνο και μόνο ότι έχει (ακόμα) ξεχωριστό unistall tool το οποίο παρέχει η ASUS στο site της, (κατόπιν λαϊκής απαίτησης) δείχνει πόσο shady πρόγραμμα είναι...

Mακριά και αγαπημένοι.

Επεξ/σία από Alex21121988

43 λεπτά πριν, Alex21121988 είπε

Εγώ χρησιμοποιώ αναγκαστικά μόνο το stand alone (ναι υπάρχει ακόμα) του AURA γιατί αλλιώς δεν μπορώ να ρυθμίσω το RGB τoυ mobo μου.

Ναι όντως υπάρχει το μεμονωμένο install του Aura sync, βέβαια θέλει λίγο ψάξιμο για να το βρεις, δεν στο δίνει απλόχερα η asus.. Yπάρχει και το openrgb εναλλακτικά.

5 ώρες πριν, isaias1983 είπε

Αυτή έχω εδώ κ 2 μήνες!

Με το τελευταίο bios παίζει απροβληματιστα!

Με το 1603 μου φαίνεται άρχισε να κάνει coil whine. Γύρισα στο 1413. Εκτός και αν ο ήχος έρχεται ξαφνικά από το gpu. 

1 ώρα πριν, Alex21121988 είπε

Όσοι διαχρονικά είναι με Asus products, ειδικά mobo, το πρώτο πράγμα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν είναι  disable από το BIOS την επιλογή για installation του Armoury Crate.

Κατεβάζεις ότι χρειάζεσαι για την μητρική manually, άντε βάζεις το Intel Driver & Support Assistant ή το αντίστοιχο της AMD, και αν έχεις πολύ RGB φωτισμούς και θέλεις και λίγο fan control, κατεβάζεις ότι third party υπάρχει εκτός (εννοείται) του Armoury Cra(p)te.

Εγώ χρησιμοποιώ αναγκαστικά μόνο το stand alone (ναι υπάρχει ακόμα) του AURA γιατί αλλιώς δεν μπορώ να ρυθμίσω το RGB τoυ mobo μου. Που και αυτό έχει τις δικές του *ίπες αλλά είναι ''managable'' 

Τέλος, δεν ασπάζομαι την άποψη ''το έχουν φτιάξει'' κτλ γιατί μόνο και μόνο ότι έχει (ακόμα) ξεχωριστό unistall tool το οποίο παρέχει η ASUS στο site της, (κατόπιν λαϊκής απαίτησης) δείχνει πόσο shady πρόγραμμα είναι...

Mακριά και αγαπημένοι.

Τι πρόβλημα έχετε με το armory crate? Εμενα μια χαρά μου λειτουργεί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...