akoinonitos Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, nick0lis είπε Φόρτωσα το [email protected]ν αλλά δεν νομίζω να υπάκουσε, το read πως ανέβηκε ; ρε βαλε στο bios με το χερι uclk=mclk χανεις performance, εκτος αν το rtc δεν διαβαζει σωστα Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από akoinonitos 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε ρε βαλε στο bios με το χερι uclk=mclk χανεις performance, εκτος αν το rtc δεν διαβαζει σωστα Αύριο θα το κάνω, ελπίζω να δώσει πραγματικό performance στις εφαρμογές που τρέχω. 23 λεπτά πριν, akoinonitos είπε uclk=mclk το uclk θα καταφέρει να είναι σταθερό στα 3000mhz; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, nick0lis είπε Φόρτωσα το [email protected]ν αλλά δεν νομίζω να υπάκουσε, το read πως ανέβηκε ; Κατέβασε αυτό γιατί το AIDA χτυπάει cache και δείχνει ό,τι ναναι. PassMark Performance Test download page Πριν και μετά. Prime95 stable. Έχει διαφορά. Τώρα θα αρχίσω να ρίχνω voltage μέχρι εκεί που παίρνει. Και ανταποκρίνεται και σε αποτελέσματα. 2 δευτερόλεπτα κάτω. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από Retromaniac 6 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Auto:1:1 ratio FCLK UCLK=MCLK Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από nick0lis 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Xoroxronis είπε Κοίτα πραγματικό perf increase (όχι aida) στο AM5 φέρνει το trfc, mclk/fclk/uclk, trefi, gd off(αν μπορεί να κάνει το setup), και κάτι ψιλά το tcl με το trcd. Τα υπόλοιπα όσο και να τα σφίξεις δεν φέρνουν τίποτα το ιδιαίτερο. Κάποια δείχνει να τα αγνοεί τελείως ο imc ή κάνει auto correction κτλ. Τα sammy μια χαρά είναι, αλλά δε φτάνουν Μ και Α. Kαι στην Intel χοντρικά τα ίδια, Trefi + TRFC ρίχνουν latency στο πάτωμα και μετά μαζεύεις ψίχουλα για το aida 11 ώρες πριν, Retromaniac είπε Κατέβασε αυτό γιατί το AIDA χτυπάει cache και δείχνει ό,τι ναναι. PassMark Performance Test download page Πριν και μετά. Prime95 stable. Έχει διαφορά. Τώρα θα αρχίσω να ρίχνω voltage μέχρι εκεί που παίρνει. Και ανταποκρίνεται και σε αποτελέσματα. 2 δευτερόλεπτα κάτω. Τα 36αρια δεν πέφτουν άλλο ? Το TRC? Δεν δουλεύει με 30? To Trefi σου έριξε πολύ το latency, δυνατό. Μπορείς να το βαλεις και 240k αλλά είνια ύπουλο λίγο και παίζει να φας κανά corruption στα windows αν δεν προσέχεις τις θερμοκρασίες των μνημών. Στα 65k είναι safe και αφήνει τις μνήμες να πάρουν ανάσες για να μην ανεβάζουν temps Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Herald είπε Kαι στην Intel χοντρικά τα ίδια, Trefi + TRFC ρίχνουν latency στο πάτωμα και μετά μαζεύεις ψίχουλα για το aida Τα 36αρια δεν πέφτουν άλλο ? Το TRC? Δεν δουλεύει με 30? To Trefi σου έριξε πολύ το latency, δυνατό. Μπορείς να το βαλεις και 240k αλλά είνια ύπουλο λίγο και παίζει να φας κανά corruption στα windows αν δεν προσέχεις τις θερμοκρασίες των μνημών. Στα 65k είναι safe και αφήνει τις μνήμες να πάρουν ανάσες για να μην ανεβάζουν temps Το tras πάει και 28 αλλά δεν βλέπω καμία απολύτως διαφορά. To trc πάει μέχρι 34 μετά τα παίζει. Αλλά πάλι δεν βλέπω διαφορά. Οπότε τα άφησα λίγο πιο πάνω και τα 2. Το Trcd (τα έχει μαζί εμένα wr και rd) και το trp δεν πάνε κάτω από 36 με τίποτα. Ούτε στα 1.45 και πιο ψηλά δεν θέλω να το πάω. Το trefi δεν με αφήνει πάνω από 65k, μου το κάνει cap εκεί. Πάντως είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, που θα βοηθήσει πιστεύω αρκετά σε games αφού μειώθηκε το latency πολύ. Με την βοήθειά σας @Herald @Xoroxronis πάντα. Thanks! * Και το multithread στο geekbench ανέβηκε. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από Retromaniac 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Το tras πάει και 28 αλλά δεν βλέπω καμία απολύτως διαφορά. To trc πάει μέχρι 34 μετά τα παίζει. Αλλά πάλι δεν βλέπω διαφορά. Οπότε τα άφησα λίγο πιο πάνω και τα 2. Το Trcd (τα έχει μαζί εμένα wr και rd) και το trp δεν πάνε κάτω από 36 με τίποτα. Ούτε στα 1.45 και πιο ψηλά δεν θέλω να το πάω. Το trefi δεν με αφήνει πάνω από 65k, μου το κάνει cap εκεί. Πάντως είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, που θα βοηθήσει πιστεύω αρκετά σε games αφού μειώθηκε το latency πολύ. Με την βοήθειά σας @Herald @Xoroxronis πάντα. Thanks! * Και το multithread στο geekbench ανέβηκε. Aνώμαλες μνήμες έχεις! Aλλά δυνατό αποτέλεσμα, και άλλαξες 5 πράγματα όλα και όλα. Αυτά είναι τα ωραία με το memory tuning, θες 30 λεπτά για να πάρεις το 97%, και 3 βδομάδες για να πάρεις το υπόλοιπο 3% ΤΜ5 έτρεξες ε? Και μόλις πάρεις κάρτα δοκίμασε games, με την θερμότητα της GPU ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες των μνημών και μπορεί να τρως CTD Επεξ/σία 7 Μαΐου 2023 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 14 λεπτά πριν, Herald είπε Aνώμαλες μνήμες έχεις! Aλλά δυνατό αποτέλεσμα, και άλλαξες 5 πράγματα όλα και όλα. Αυτά είναι τα ωραία με το memory tuning, θες 30 λεπτά για να πάρεις το 97%, και 3 βδομάδες για να πάρεις το υπόλοιπο 3% ΤΜ5 έτρεξες ε? Και μόλις πάρεις κάρτα δοκίμασε games, με την θερμότητα της GPU ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες των μνημών και μπορεί να τρως CTD Indeed. Τώρα θα τρέξω και αυτό. Προς το παρόν μόνο prime95. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 12 ώρες πριν, Retromaniac είπε Looks good αλλά τα voltages τα έχεις βάλει εσύ η το mobo; Βάλε Vsoc 1.20 άντε 1.25 vddp 1.10-1.15 vpp 1.80 Vmisc 1.10 Στον imc τι έδωσες; Αν τον έχεις auto, το auto βάζει imc=vdd=vddq οπότε του δίνεις 1.43 το οποίο είναι υπερβολικό για αυτά τα settings αλλά και γενικότερα. Δώστου 1.35 max Το PD το χρειάζεσαι για το MCR; Αν όχι disabled κι αυτό. Στο tm5 κλείσε fan αν έχουν, ώστε να ανεβάσουν κάνα 50αρι+ 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Στις 6/5/2023 στις 1:08 ΜΜ, Xoroxronis είπε H fclk δε χρειάζεται να είναι 3/2. Χρειάζεται όμως να μη κάνει throttle και ρίχνει επιδόσεις. 2000 και 2033 fclk εκτιμώ ότι όλα τα samples θα το κάνουν χωρίς throttle. Ενδεικτικά τα δικά μου samples ήθελαν 2 σκάλες κάτω. ο 3D κάνει 2200fclk και τον έχω 2133 για να μη ρίχνει perf. o απλός έκανε 2133fclk και τον είχα 2066 για να μη ρίχνει perf. Στα 2133 ή στα 2066, σε σχέση με το 2000, το latency παραμένει ίδιο; Οι επιδόσεις βελτιώνονται, έστω και λίγο; Είχα την εντύπωση πως το βέλτιστο latency είναι με 3/2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xoroxronis Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, malakudi είπε Στα 2133 ή στα 2066, σε σχέση με το 2000, το latency παραμένει ίδιο; Οι επιδόσεις βελτιώνονται, έστω και λίγο; Είχα την εντύπωση πως το βέλτιστο latency είναι με 3/2 Όσο ανεβαίνει η fclk αυξάνονται και οι επιδόσεις και το latency πέφτει, αρκεί να μη throttλαρει. Βέβαια μιλάμε για πολύ μικρές διάφορες, τα 2000-2033 που κάνουν όλα τα cpus είναι μια χαρά κομπλέ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά, το ΣΚ αναβαθμισα mobo/cpu/ram σε αυτα της υπογραφής. Περασα το τελευταίο BIOS στην mobo και εβαλα EXPO I. Τιποτα αλλο. Ειχα γενικα διαβάσει για θεματα με αργο boot σε am5 αλλα πίστευα είχε λυθεί ως τώρα.. Κατά τη διαρκεια του post μένει περίπου μισό λεπτο στην ram με code 15 στο q-code. Μετά οκ. Ίσως διότι ειμαι με dual rank 2x32GB? Ενεργοποιώντας το Context Memory Restore μου δινει BSOD στο ξεκινημα των Win11. Επίσης τι power plan βαζουμε για 7950x3d? Balanced ή High Performance? Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από Warlord1981 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Καλύτερα πρώτα να το σταθεροποιήσεις και μετά να δεις τα υπόλοιπα. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από nick0lis 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 42 λεπτά πριν, Warlord1981 είπε Καλημέρα παιδιά, το ΣΚ αναβαθμισα mobo/cpu/ram σε αυτα της υπογραφής. Περασα το τελευταίο BIOS στην mobo και εβαλα EXPO I. Τιποτα αλλο. Ειχα γενικα διαβάσει για θεματα με αργο boot σε am5 αλλα πίστευα είχε λυθεί ως τώρα.. Κατά τη διαρκεια του post μένει περίπου μισό λεπτο στην ram με code 15 στο q-code. Μετά οκ. Ίσως διότι ειμαι με dual rank 2x32GB? Ενεργοποιώντας το Context Memory Restore μου δινει BSOD στο ξεκινημα των Win11. Επίσης τι power plan βαζουμε για 7950x3d? Balanced ή High Performance? Όντως έχει επιλυθεί. Εμένα bootarei απευθείας με Context Memory Restore. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Warlord1981 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, nick0lis είπε Καλύτερα πρώτα να το σταθεροποιήσεις και μετά να δεις τα υπόλοιπα. Τι εννοεις ακριβως? Να πειραξω timings ωστε να μην εχω BSOD με ενεργοποιημενο CMR? 16 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Όντως έχει επιλυθεί. Εμένα bootarei απευθείας με Context Memory Restore. Εχει εννοεις επιλυθει ενεργοποιώντας το CMR? Γιατι αυτο απο οσο γνωριζω αυτο ειναι workaround δεν ειναι η λύση και καποιοι εχουν BSOD σαν εμενα. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από Warlord1981 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα