Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 1.4 volt είμαι stable με C28. Στα 1.32v είμαι stable με C30.

Είναι εντάξει τα 1.4 για everyday ή να το παω C30 και 1.32v;

image.png.13245a51046f4065a1c0c0158c35386a.png

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

39 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Στα 1.4 volt είμαι stable με C28. Στα 1.32v είμαι stable με C30.

Είναι εντάξει τα 1.4 για everyday ή να το παω C30 και 1.32v;

image.png.13245a51046f4065a1c0c0158c35386a.png

Αν εννοείς 1.4 μνήμες, ναι δεν έχουν θέμα. Μέχρι 1.45v πας με τα gskill κιτακια. Γενικά safe ειναι μέχρι 1.5+, απλά θα ζεσταίνονται και μπορείς να κρασάρις - πρέπει να τις κρατάς μέχρι 50-55c.

Δεν ξέρω από ρυζια ομολογώ αλλά το trefi σου είναι πολύ χαμηλά. Βάλτο 65535 και αλαχ ου ακμπαρ. Επίσης κατέβασε το tRFC, samsung kits έχεις η adie? 

19 λεπτά πριν, Herald είπε

Αν εννοείς 1.4 μνήμες, ναι δεν έχουν θέμα. Μέχρι 1.45v πας με τα gskill κιτακια. Γενικά safe ειναι μέχρι 1.5+, απλά θα ζεσταίνονται και μπορείς να κρασάρις - πρέπει να τις κρατάς μέχρι 50-55c.

Δεν ξέρω από ρυζια ομολογώ αλλά το trefi σου είναι πολύ χαμηλά. Βάλτο 65535 και αλαχ ου ακμπαρ. Επίσης κατέβασε το tRFC, samsung kits έχεις η adie? 

Hynix mdie.

Πόσο να το πάω το tRFC;

5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Hynix mdie.

Πόσο να το πάω το tRFC;

Είσαι σίγουρος ότι είναι mdie? 

Αν είναι mdie πάει και κάτω από 420-440, αν είναι adie κάπου εκεί θα βρεις ταβάνι. TREFI βάλτο 65535. Μετά σφιξε τα primaries λίγο. Δοκίμασε 28-34-34-30 / 28. 

Επειδή μερικές μητρικές το trcdwr και το trcdrd τα έχουν σαν μια επιλογή, μην μπερδευτείς, βαλτα και τα δύο 34, το trp στο 34 και το tras 30 η 28.

Αυτά δουλεύουν σε intel με adie, σε mdie ίσως μπορείς να σφίξεις παραπάνω αλλά ξεκινά έτσι και δες. Βάλε και ρεύμα 1.45v για να κάνεις train και boot Και δοκίμασε stability. Αν είσαι σταθερός ξεκινά να ρίχνεις και το voltage 

• Like 1

Παιδιά τα Μ-Die θα κάνουν 160 άντε 150ns trfc.

Τα Α-Die θα κάνουν 120-130ns trfc. Επίσης τα Α-Die θα χρειαστούν κατά πολύ λιγότερο vdd για τα ίδια settings, και συνήθως κάνουν και χαμηλότερο trcd και trp.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κάτι που τα Μ-Die κάνουν καλύτερα. Μη μπερδεύεστε με intel και αρχαίες version των ICs.

Βάζω μια λίστα με τα trfc που κάνουν τα διάφορα ICs.

spacer.png

Αλλά νομίζω καλύτερα εδώ η συζήτηση.

• Like 3

7 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε

Τα Α-Die θα κάνουν 120-130ns trfc. Επίσης τα Α-Die θα χρειαστούν κατά πολύ λιγότερο vdd για τα ίδια settings, και συνήθως κάνουν και χαμηλότερο trcd και trp.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει κάτι που τα Μ-Die κάνουν καλύτερα. Μη μπερδεύεστε με intel και αρχαίες version των ICs.

spacer.png

Στα 6k πέφτουν στα 370-390 τα adie? Τα δικά΄μου με τίποτα, αλλά είμαι σε Intel. 

Επιβεβαιωνω. Τωρα που δοκιμαζα τα ορια, 459 μπουταρει, 458 οχι. Φανταζομαι λιγο παραπανω για να ειμαι stable.

35 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε

spacer.png

Πως ακριβώς διαβάζω τον πίνακα αυτόν;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Πως ακριβώς διαβάζω τον πίνακα αυτόν;

Οριζόντια έχει τα mt/s, κάθετα έχει τα ns και μπάρες με το τι μπορούν να κάνουν τα διάφορα ICs.

Άμα πας στα 6000+M-Die που σ ενδιαφέρουν θα δεις ότι σου λέει 480trfc (160ns). Τα τονισμένα λευκά.

Δε χρειάζεσαι όμως τον πίνακα.

trfc x 2000 / mt/s = ns

mt/s x ns / 2000 = trfc

οπότε 458 που βάζεις x 2000 / 6000mt/s = 152ns

Ο πίνακας είναι περισσότερο για πριν την αγορά. πχ ξέρεις ότι τα καινούργια 24Gbit της micron θα πάνε άκλαυτα απο trfc.

Επεξ/σία από Xoroxronis
  • Thanks 1

15 λεπτά πριν, Xoroxronis είπε

Οριζόντια έχει τα mt/s, κάθετα έχει τα ns και μπάρες με το τι μπορούν να κάνουν τα διάφορα ICs.

Άμα πας στα 6000+M-Die που σ ενδιαφέρουν θα δεις ότι σου λέει 480trfc (160ns). Τα τονισμένα λευκά.

Δε χρειάζεσαι όμως τον πίνακα.

trfc x 2000 / mt/s = ns

mt/s x ns / 2000 = trfc

οπότε 458 που βάζεις x 2000 / 6000mt/s = 152ns

Ο πίνακας είναι περισσότερο για πριν την αγορά. πχ ξέρεις ότι τα καινούργια 24Gbit της micron θα πάνε άκλαυτα απο trfc.

Aπό samsung die έχεις καθόλου εμπειρία? Το λέώ γιατί στις συχνότητες που παίζουν τα ρύζια παίρνουν περισσότερο σφίξιμο από τα adies που έχω τώρα. Ίσως είναι καλύτερη επιλογή για ryzen τα sammy

29 λεπτά πριν, Herald είπε

Aπό samsung die έχεις καθόλου εμπειρία? Το λέώ γιατί στις συχνότητες που παίζουν τα ρύζια παίρνουν περισσότερο σφίξιμο από τα adies που έχω τώρα. Ίσως είναι καλύτερη επιλογή για ryzen τα sammy

Κοίτα πραγματικό perf increase (όχι aida) στο AM5 φέρνει το trfc, mclk/fclk/uclk, trefi, gd off(αν μπορεί να κάνει το setup), και κάτι ψιλά το tcl με το trcd.

Τα υπόλοιπα όσο και να τα σφίξεις δεν φέρνουν τίποτα το ιδιαίτερο. Κάποια δείχνει να τα αγνοεί τελείως ο imc ή κάνει auto correction κτλ.

Τα sammy μια χαρά είναι, αλλά δε φτάνουν Μ και Α.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...