Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Εμένα δεν έλιωσε, (7700X)  στα 107 watt κάνω compile τον c++ στα 24sec ενώ στα 277w o 13900K 20sec. 

Τα 107w τα έχουμε για την προθέρμανση στο μοτερ, όχι να το τινάξουμε κιόλας. Αν νισαρεις λίγο ακόμα το workload θα τον βγάλεις και πιο γρήγορο, κάτι θα έχει, κάνα avx512 workload, ψάξε κάτι θα βρεις.

13 λεπτά πριν, Herald είπε

Απορία το έχω, τα zen 4 δεν φτάνουν 500w? Αν θες να τα πουσαρις εννοώ, δεν μπορείς? Πέρα απτό τι προφανώς δεν ψύχονται λόγω κακιστης θερμικής απαγωγής και θες πανάκριβες ψύκτρες. 

Δηλαδή πλέον θεωρείτε μειονέκτημα το ότι είναι εύκολο να ψύξεις τα intel και μπορείς να τα φτάσεις στα 500w. Εκει φτάσαμε 😁

Με ένα παρόμοιο τερατώδες custom loop, τα 235w με 7950x είναι αντίστοιχα 300w σε 13900Κ για να έχεις ίδια temps, το performance έιδη στα 260w είναι καλύτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Herald είπε

Το πρόβλημα των fx δεν είναι ότι έφταναν τα 500w. Το πρόβλημα είναι ότι στα ίδια watt με τα υπόλοιπα cpu δεν απέδιδαν, και φυσικά το τραγικό st performance. Δεν ήταν efficient. 

Τί σχέση έχουν αυτά με αυτό που έγραψες και το οποίο σχολίασα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα προφανώς και είναι μύθος. Το efficiency υποχρεωτικά και δια ροπάλου το μετράς σε ίδια Watt. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά βλακώδες για πολλούς και διαφόρους λόγους. Το ότι ο 3d είναι "efficient" δεν οφείλεται σε κάτι άλλο παρά μόνο στο ότι έχει πολύ χαμηλά limits. Και τον fx8350 αν τον βάλεις στα 30watt efficient θα είναι. Γιαυτό συγκρίνεις στα ίδια watt όπου εκεί τα μεγάλα amd μοντέλα έχουν ένα μικρό προβάδισμα σε mt και τον πίνουν με το καλαμάκι στα lightly threaded 

Μα και στα ιδια watt πιο efficient ειναι οι amd. Πχ ο 7945hx ειναι 20% πιο efficient απο τον 13980HX στα 120w... και ο intel εχει 24 cores ενω o amd 16... δες εδω

Επισης υπαρχει ενα πολυ καλο συγκριτικό με πολλους επεξεργαστες στα ιδια watt , αν το θες θα ψαξω να το βρω.

Επεξ/σία από dimos15
  • Like 1

3 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Τα 107w τα έχουμε για την προθέρμανση στο μοτερ, όχι να το τινάξουμε κιόλας. Αν νισαρεις λίγο ακόμα το workload θα τον βγάλεις και πιο γρήγορο, κάτι θα έχει, κάνα avx512 workload, ψάξε κάτι θα βρεις.

Με ένα παρόμοιο τερατώδες custom loop, τα 235w με 7950x είναι αντίστοιχα 300w σε 13900Κ για να έχεις ίδια temps, το performance έιδη στα 260w είναι καλύτερο.

Ε στα 260w 41500 έβγαζε ο 13900k. Δεν ξέρω τι κάνει ο 7950x αλλά και πιο efficient να είναι, πόσο πιο efficient? Θα περάσει τα 42k στα 260w? Χλωμό το κόβω 

21 λεπτά πριν, Herald είπε

Δηλαδή πλέον θεωρείτε μειονέκτημα το ότι είναι εύκολο να ψύξεις τα intel και μπορείς να τα φτάσεις στα 500w. Εκει φτάσαμε 😁

Μια ευκαιρία ακόμα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dimos15 είπε

Μα και στα ιδια watt πιο efficient ειναι οι amd. Πχ ο 7945hx ειναι 20% πιο efficient απο τον 13980HX στα 120w... και ο intel εχει 24 cores ενω o amd 16... δες εδω

Επισης παρχει ενα πολυ καλο συγκριτικό με πολλους επεξεργαστες στα ιδια watt , αν το θες θα ψαξω να το βρω.

Αυτά είναι mobile parts, ασχετο. Αλλα δεν είπα ότι οι intel ειναι πιο efficient, είπα ότι η διαφορά είναι 10-15% σε iso wattage. 

1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Μια ευκαιρία ακόμα...

Ε πάλι δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ήταν μειονεκτημα ότι μπορείς να φτάσεις τους fx στα 500w?

Επεξ/σία από Herald

10 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε πάλι δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ήταν μειονεκτημα ότι μπορείς να φτάσεις τους fx στα 500w?

Μια χαρά ανέβαζαν και μια χαρά πανεύκολα τους έψυχες...αλλά τα άκουγαν αλύπητα και για αυτό.

Εκεί πήγαινε το σχόλιο στο σχόλιό σου.

20 λεπτά πριν, Metaksas είπε

παιδια σιγουρα θα εχει αναφερθει πολλες φορες σε αυτο το thread, αλλα εγω με εναν 5800x θα δω διαφορα αν τον πουλησω για να παω σε εναν 5800x3D με μια 4070ti η δεν αξιζει λετε η αλλαγη?

Βασικά δεν έχει αναφερθεί καμία γιατί οι 5800x και 3d δεν είναι zen4.:P

Αλλά για να απαντήσω το ερώτημα σου, ναι, με χίλια. Εγώ το έκανα και είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Αξίζει.

• Like 3

3 λεπτά πριν, chrisde είπε

Βασικά δεν έχει αναφερθεί καμία γιατί οι 5800x και 3d δεν είναι zen4.:P

Αλλά για να απαντήσω το ερώτημα σου, ναι, με χίλια. Εγώ το έκανα και είμαι υπερ-ευχαριστημένος. Αξίζει.

ωχ ναι εχεις δικιο!! ενταξει πηρα την απαντηση π ηθελα!!!!!!! :D

• Like 1

23 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Avx512 κάνει χρήση και ξεφτιλίζει την σόμπα των 500w 

120-130w ανάλογα την εφαρμογή δίνει επιδόσεις το εξακρίβωσα. 
Με απογοήτευσε το xmp profile 6000@32 τίποτα δεν κάνει στις εφαρμογές φρου φρου της ιντελ για τα μπεντς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον το θέμα με τους καμένους επεξεργαστές θεωρείται λήξαν. Δεν βλέπω να υπάρχει συνέχεια όπως με τα κινητά της Samsung που έπαιρναν φωτιά. Επίσης βλέπω εν απώλεια περαιτέρω στοιχείων και περιστατικών η συζήτηση να γίνεται ξανά βαρετή και να πάει στα watt και το efficacy, πράγματα που τα έχετε γράψει εκατό φορές και τα ανακυκλώνεται.

Επεξ/σία από nickelodeon
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τωρα το θεμα ειναι αν θα μπορεις να φτασεις 6000 με mdie η θα θες adie😛

λεω να παρω 7800x3d κ εγω για να μην ασχολουμε με ram

Επεξ/σία από dimos15

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@dimos15

Με mdie πάντως είμαι 6000 30-36-36-76-112  1.35v (5600 36-38-38-80-118 1.25v τα specs της μνήμης)

Το λειτουργώ μήνες έτσι χωρίς πρόβλημα.

Επεξ/σία από Retromaniac

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...