Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, malakudi είπε

Συγκρίνω το point per watt του 5950Χ στοκ με τον 7700Χ undervolt 5.1Ghz στο cb23 (19419 στα 82w = 236.8) λίγο καλύτερος, φαντάζομαι πόσο καλά θα πάει ο 5950Χ αν υποστεί την καλύτερη τιμή.

Ετσι οπως πάνε τα κρούσματα, μην περιμένεις καλύτερη τιμή στον 5950Χ... Το αντίθετο...

Επεξ/σία από Eloy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Από την στιγμή που το λες εσύ ο ίδιος προφανώς θα σου δείξει το ………

Mα αυτό λέμε, ότι το ΕXPO είναι OC και δεν σε καλύπτει η εγγύηση. Που σημαίνει δεν μπορείς να κάνεις RMA επειδή δεν δουλεύουν οι μνήμες στα 6000 πχ. 

3 ώρες πριν, malakudi είπε

Και τον 5950X αν τον τρέξεις με power limit 82W, θα βγάλει πολύ παραπάνω. Τι νόημα έχει να τεστάρεις efficiency (αυτό τεστάρει το points per Watt) σε διαφορετικό power envelope;

Αν βγάζει τόσα με 8 πυρήνες είναι καλό το σκορ, 20500 βγάζω με 8+8. 

15 minutes ago, Herald said:

Mα αυτό λέμε, ότι το ΕXPO είναι OC και δεν σε καλύπτει η εγγύηση. Που σημαίνει δεν μπορείς να κάνεις RMA επειδή δεν δουλεύουν οι μνήμες στα 6000 πχ. 

Ναι μόνο που δεν μιλάμε για αυτήν την περίπτωση

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Δεν βλέπω να ζητάει να αναφέρεις τη μνήμες έχεις στο σύστημα και πόσο τις τρέχεις

https://www.amd.com/en/support/kb/warranty-information/pib

Εγώ όταν έκανα RMA τον 1700Χ για το segfault bug σε Linux, είχαν ρωτήσει σε τι ταχύτητα τρέχω τις μνήμες. Φυσικά δεν ήμουν χαζός, είπα ότι τις τρέχω JEDEC 2400. Μόνοι τους ζήτησαν να δοκιμάσω και σε XMP και τους ρώτησα αν υπάρχει πρόβλημα γιατί θεωρείται O/C και είπαν όχι. Παρ' ολ' αυτά, θεωρητικά θα μπορούσαν να αρνηθούν την εγγύηση αν αποδειχθεί πως έτρεχε ο IMC σε παραπάνω ταχύτητα. Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει εσωτερική τηλεμετρία η CPU που σώζει σε κάποια nvram στοιχεία; Εγώ θα ήμουν σχεδόν σίγουρος πως έχει.

7 minutes ago, malakudi said:

Εγώ όταν έκανα RMA τον 1700Χ για το segfault bug σε Linux, είχαν ρωτήσει σε τι ταχύτητα τρέχω τις μνήμες. Φυσικά δεν ήμουν χαζός, είπα ότι τις τρέχω JEDEC 2400. Μόνοι τους ζήτησαν να δοκιμάσω και σε XMP και τους ρώτησα αν υπάρχει πρόβλημα γιατί θεωρείται O/C και είπαν όχι. Παρ' ολ' αυτά, θεωρητικά θα μπορούσαν να αρνηθούν την εγγύηση αν αποδειχθεί πως έτρεχε ο IMC σε παραπάνω ταχύτητα. Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει εσωτερική τηλεμετρία η CPU που σώζει σε κάποια nvram στοιχεία; Εγώ θα ήμουν σχεδόν σίγουρος πως έχει.

Δεν αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο, κατά δεύτερον είμαι κατά 99% σίγουρος ότι αν είχε κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

4 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν αναφέρεται πουθενά κάτι τέτοιο, κατά δεύτερον είμαι κατά 99% σίγουρος ότι αν είχε κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο.

Παράνομο να έχει τηλεμετρία η CPU και να σώζει αν ποτέ πχ δούλεψε στους 110C, αν ποτέ είχε Vcore 1,60V κτλ; Δε μου φαίνεται καθόλου παράνομο και πιθανότατα υπάρχει ήδη αυτή η δυνατότητα στις CPU. Τι νομίζεις κάνει το PSP; Έχει πλήρη έλεγχο της CPU και του πως λειτουργεί, το να έχει και μερικά KB nvram για κάποια στατιστικά το PSP είναι εξαιρετικά πιθανό.

1 minute ago, malakudi said:

Παράνομο να έχει τηλεμετρία η CPU και να σώζει αν ποτέ πχ δούλεψε στους 110C, αν ποτέ είχε Vcore 1,60V κτλ; Δε μου φαίνεται καθόλου παράνομο και πιθανότατα υπάρχει ήδη αυτή η δυνατότητα στις CPU. Τι νομίζεις κάνει το PSP; Έχει πλήρη έλεγχο της CPU και του πως λειτουργεί, το να έχει και μερικά KB nvram για κάποια στατιστικά το PSP είναι εξαιρετικά πιθανό.

Προσωπικά δεδομένα, άσε που θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν καταγράφει και άλλα πράγματα και θα γινόταν χαμός και μόνο να έβγαινε κάτι τέτοιο στον τύπο.

Επίσημη ανακοίνωση από AMD

https://www.anandtech.com/show/18828/amd-issues-official-statement-on-reported-ryzen-7000-burnout-issues

"We are aware of a limited number of reports online claiming that excess voltage while overclocking may have damaged the motherboard socket and pin pads. We are actively investigating the situation and are working with our ODM partners to ensure voltages applied to Ryzen 7000X3D CPUs via motherboard BIOS settings are within product specifications. Anyone whose CPU may have been impacted by this issue should contact AMD customer support."

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Προσωπικά δεδομένα, άσε που θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν καταγράφει και άλλα πράγματα και θα γινόταν χαμός και μόνο να έβγαινε κάτι τέτοιο στον τύπο.

Το PSP σαν security concern έχει ήδη κατηγορηθεί αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της AMD (ούτε της Intel που έχει αντίστοιχα το IME). Δε δέχονται να το κάνουν open source πχ.

Δεν είναι προσωπικά δεδομένα η τηλεμετρία της CPU. Ούτε χρείαζεται να αποδείξει κάτι. Στέλνεις τη CPU, σου λέει δεν έχεις εγγύηση γιατί μπορούμε να αποδείξουμε ότι την έχεις κάνει overclock. Τι θα κάνεις, μήνυση; Αν κάνεις, στο δικαστήριο θα δώσουν under NDA τα στοιχεία και πάλι θα χάσεις.

Απλώς δε θα γίνει ποτέ τίποτα απ' όλα αυτά γιατί η χασούρα τους θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα χρήματα που θα γλυτώσουν για μερικά RMA.

• Like 1

5 minutes ago, malakudi said:

Απλώς δε θα γίνει ποτέ τίποτα απ' όλα αυτά γιατί η χασούρα τους θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα χρήματα που θα γλυτώσουν για μερικά RMA.

Για αυτό σου λέω δεν έχουν τίποτα που να καταγράφει αν έτρεξες την μνήμη στα 5200 η στα 6000 κλπ. Αλλά και να είχαν , ποιο πολλά θα χάσουν με μηνύσεις, θα χάσουν από το Branding κλπ κλπ από το να δώσουν RMA μερικά CPU.  

1 ώρα πριν, malakudi είπε

Το PSP σαν security concern έχει ήδη κατηγορηθεί αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της AMD (ούτε της Intel που έχει αντίστοιχα το IME). Δε δέχονται να το κάνουν open source πχ.

Δεν είναι προσωπικά δεδομένα η τηλεμετρία της CPU. Ούτε χρείαζεται να αποδείξει κάτι. Στέλνεις τη CPU, σου λέει δεν έχεις εγγύηση γιατί μπορούμε να αποδείξουμε ότι την έχεις κάνει overclock. Τι θα κάνεις, μήνυση; Αν κάνεις, στο δικαστήριο θα δώσουν under NDA τα στοιχεία και πάλι θα χάσεις.

με το psp και το ime μπορουν να μπουν στο pc σου ανα πασα στιγμη.. και εχουν live τηλεμετρια μετα😂 .

Μονος τροπος να βαλεις coreboot κτλπ η να παρεις κατι απο εδω https://3mdeb.com/shop/open-source-hardware/dasharo-compatible-with-msi-pro-z-690a-ddr4-motherboard/

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Thresh είπε

https://www.youtube.com/watch?v=lUKxchsOjo4&t=409s

Ενδιαφέρον εύρημα από τον Άρη.

Aρη, εσύ αυτό που βρήκες και ανάλυσες είναι τα power spikes 130 και 120 W σε idle τουλάχιστον για όση ώρα έκανες το τεστ σου... Δεν βρήκες τι τα προκαλεί αλλά όπως λες δεν ξέρεις αν σε κάποιο ανοιχτό pc 24/7 μπορούν να ανεβούν περισσότερο και και να προκαλέσουν ζημιά (απίθανο θα έλεγα εγώ). Αλλά το σκηνικό που όπως λες δεν σου άρεσε στην αρχή του βίντεο, είναι υπαρκτό... Δεν βγήκαν μόνο 2 τύποι στο Reddit όπως λες - Ηδη 2 άτομα στο Ινσόμνια έχουν πρόβλημα στην επαφή socket-cpu και φαντάσου πόσοι άλλοι ακόμα στο εξωτερικό. (και πόσοι ακόμα δεν έχουν βγάλει τις cpu να ελέγξουν τι γίνεται απο κάτω στις επαφές...). Δεν είναι συνομωσία κατα της AMD αυτό... Το οτι η σειρά 5000 έχει περισσότερα RMA απο την 7000 είναι φυσικό γιατί πούλησε εκατομμύρια κομμάτια και είναι 2 χρόνια στην αγορά ενώ η 7000 είναι μερικούς μήνες και με πολύ λιγότερα κομμάτια... Και πριν βρεθεί λύση για το υπαρκτό πρόβλημα, προτείνεις να μην αγοράζει ο κόσμος τις σόμπες, αλλά τις ψησταριές...

Επεξ/σία από Eloy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...