Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 2 minutes ago, Eloy said: Κι εγώ όπως όλοι μας υποθέσεις κάνω... Απο τους μητρικάδες ούτε ένας δεν βγήκε αλώβητος ? Δεν προέβλεψε κανείς το πρόβλημα ? Από ότι πήρε το μάτι μου και για Gigabyte αναφέρουν και για MSI και για ASrock, τρελός κουβάς.
Eloy Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Οι μπαγάσες έχουν δοκιμαστήρια - βάζουν 10 κομμάτια και τα αφήνουν να τρέχουν 2-3 μέρες άνοιξε-κλείσε, στο 100%. Αν υπάρχει κάτι θα τους το δείξει...δεν χρειάζεται να το βρει ο άλλος στο σπίτι του... εκτος αν... οι μειώσεις τιμών έχουν αντίκτυπο που αφορά και τα δοκιμαστήρια... AKA quality control... 4 εταιρίες, όλο και κάποιο alarm θα έσκουζε... Δεν είναι βλάβες που προέκυψαν λόγω παλαιότητας/γήρανσης υλικών, κλπ... 17 λεπτά πριν, Thresh είπε Από ότι πήρε το μάτι μου και για Gigabyte αναφέρουν και για MSI και για ASrock, τρελός κουβάς. Το μεγάλο πρόβλημα κι εκεί που θα γίνει μύλος είναι αν το πρόβλημα αφορά συνδιασμό και στα δύο μέρη cpu-mobo... ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο... Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από Eloy
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 hour ago, Eloy said: οι μειώσεις τιμών Δεν υπάρχουν μειώσεις τιμών στις μητρικές, όλες έχουν ανέβει κι αρκετά μάλιστα.
akoinonitos Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 51 λεπτά πριν, Eloy είπε Οι μπαγάσες έχουν δοκιμαστήρια - βάζουν 10 κομμάτια και τα αφήνουν να τρέχουν 2-3 μέρες άνοιξε-κλείσε, στο 100%. Αν υπάρχει κάτι θα τους το δείξει...δεν χρειάζεται να το βρει ο άλλος στο σπίτι του... εκτος αν... οι μειώσεις τιμών έχουν αντίκτυπο που αφορά και τα δοκιμαστήρια... AKA quality control... 4 εταιρίες, όλο και κάποιο alarm θα έσκουζε... Δεν είναι βλάβες που προέκυψαν λόγω παλαιότητας/γήρανσης υλικών, κλπ... Το μεγάλο πρόβλημα κι εκεί που θα γίνει μύλος είναι αν το πρόβλημα αφορά συνδιασμό και στα δύο μέρη cpu-mobo... ο ένας θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο... Τα cpu δεν ειναι καρτες γραφικων ,στα αλλαζουν αμεσως χωρις πολλα πολλα. Ποσο δε τωρα που υπαρχει ζητημα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 18 minutes ago, Retromaniac said: ASRock ακούστηκε τίποτα; MSI; Νομίζω ότι πήρε το μάτι μου κι Asrock στα σχόλια. 1
zyx1979 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ήθελα να γράψω πολλά πράγματα αλλά τελικά αποφάσισα να πω πολύ λίγα.. Απλά ενώ παρήγγειλα τον 7800 3d εχθές σήμερα έδωσα μια ωραία ακύρωση παραγγελίας. Η ξενερα στο κεφάλι μου είναι τεράστια . δεν με νοιάζει αν το φτιάξουν το θέμα. Θα τους δώσω ένα χιλιάρικο cpu και mobo και θα περιμένω κάθε bios να δω στο Internet αν έσκασε κάνα cpu με το νέο bios. Το αστείο είναι ότι έχουν σκάσει και cpu non 3d. Intel ξανά μετά από πολλά πολλά χρόνια.. 24 λεπτά πριν, Retromaniac είπε ASRock ακούστηκε τίποτα; MSI; Asrock msi και asus από όσο έχω δει Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από zyx1979 2
Retromaniac Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Εγώ είδα κάτι τώρα που είχα βγάλει την cpu (7700x) για να βάλω liquid metal. Είχα βάλει την cpu πολύ προσεχτικά την πρώτη φορά. Και όταν την έβγαλα πάλι προσεχτικά το έκανα. Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν ακούμπησα κανένα pin στο mb. Όμως 2 pin και μάλιστα στην περιοχή που φαίνεται ότι προκαλείται το κάψιμο, είχαν στραβώσει πολύ και είχαν πέσει πάνω σε άλλα. Με το κινητό για μικροσκόπιο και μία τσιμπίδα τα έβαλα πάλι σωστά. Το έψαξα για να δω τι γίνεται και είδα ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ακίδες και ότι κολλάνε πάνω στη cpu με αποτέλεσμα να στραβώνουν όταν βγάζεις την cpu. Για αυτό και θέλει να βγει πολύ σιγά και αφού πρώτα ζεστάνεις την cpu με θερμό αέρα. Δεν ξέρω αν κάποιες περιπτώσεις cpu ήταν σαν την δικιά μου. Δηλαδή την έβγαλε κάποιος, στράβωσαν, δεν το πρόσεξε και μετά όταν την έβαλε πάλι έγινε το κακό. Πάντως πρέπει να ζεσταίνεται ιδιαίτερα σε εκείνη την περιοχή και θα βάλω σήμερα ένα νέο bios που έβγαλε η asrock. 1
Eloy Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αντε, τσάμπα ηλεκτροκόλληση... Μαζί με την cpu, 2 σε 1... Α, ρε AM5 με τα ωραία σου... - Πόσα χρόνια υποσχέθηκε η κινέζα? μέχρι και το 2025 ? Ούτε το 2023 δεν θα βγάλει... Αλλαγή μητρικής όλοι... Και το θερμό σημείο επαφής socket-cpu (που θα φανεί μόνο μετά την αφαίρεση της cpu) πόσα χρόνια θα έχει αφαιρέσει άραγε απο την ζωή του επεξεργαστή... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από Eloy
dimos15 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 12 ώρες πριν, zyx1979 είπε Ήθελα να γράψω πολλά πράγματα αλλά τελικά αποφάσισα να πω πολύ λίγα.. Απλά ενώ παρήγγειλα τον 7800 3d εχθές σήμερα έδωσα μια ωραία ακύρωση παραγγελίας. Η ξενερα στο κεφάλι μου είναι τεράστια . δεν με νοιάζει αν το φτιάξουν το θέμα. Θα τους δώσω ένα χιλιάρικο cpu και mobo και θα περιμένω κάθε bios να δω στο Internet αν έσκασε κάνα cpu με το νέο bios. Το αστείο είναι ότι έχουν σκάσει και cpu non 3d. Intel ξανά μετά από πολλά πολλά χρόνια.. Asrock msi και asus από όσο έχω δει και εγω ημουν ετοιμος να παρω 7900x αλλα θα περιμενω να δω τι θα γινει.. παντως σε intel δεν ξαναπαω.. εχω βαρεθει να γινεται φουρνος το δωματιο🤪
Eloy Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Retromaniac είπε Όμως 2 pin και μάλιστα στην περιοχή που φαίνεται ότι προκαλείται το κάψιμο, είχαν στραβώσει πολύ και είχαν πέσει πάνω σε άλλα. Με το κινητό για μικροσκόπιο και μία τσιμπίδα τα έβαλα πάλι σωστά. Το έψαξα για να δω τι γίνεται και είδα ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ακίδες και ότι κολλάνε πάνω στη cpu με αποτέλεσμα να στραβώνουν όταν βγάζεις την cpu. Για αυτό και θέλει να βγει πολύ σιγά και αφού πρώτα ζεστάνεις την cpu με θερμό αέρα. Ρε συ, αφού κατακόρυφα απομακρύνεις την cpu. - τo έκανες και συνάντησες αντίσταση? Επειδή μιλάμε για επαφή μέταλλο με μέταλλο, ο ζεστός αέρας δεν κάνει την διαφορά για να βοηθήσει.... Μήπως η όλη φάση με το πιο χοντρό IHS και την μεγαλύτερη θερμοκρασία μεταφέρει πιέσεις προς τα κάτω με έμφαση στο συγκεκριμένο σημείο... Oπως όταν καμπούριαζε το IHS της Ιntel - εδώ λόγω πιο χοντρού IHS μήπως η παραμόρφωση πάει στην απο κάτω πλευρά... 12 λεπτά πριν, dimos15 είπε ... εχω βαρεθει να γινεται φουρνος το δωματιο🤪 Μη λες φούρνος εδώ !... μη λες φούρνος !!... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από Eloy
kostas_anes Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Retromaniac είπε Για αυτό και θέλει να βγει πολύ σιγά και αφού πρώτα ζεστάνεις την cpu με θερμό αέρα. X for doubt, γιατι οι επαφες ειναι επιχρυσωμενες και ο χρυσος εχει σημειο τηξεος τους 1000C. Ουτε μπορω να δω πως εστω και τοπικα εφτασε τοσο ψηλα η θερμοκρασια κατα την χρηση για να εχει κολλησει κατι, ουτε με τι θερμο αερα του εριξες για να ξεκολλησει και δεν ελιωσαν μητρικες, χερια, γραφεια κτλ 😅 Το αλλο σεναριο το οποιο παιζει ειναι συστολης/διαστολης, αλλα και παλι μου φαινεται πολυ δυσκολο να υπαρχουν τοσο μεγαλες αλλαγες που το CPU κολλαει και δε μονο στο συγκεκριμενο σοκετ. 1 ώρα πριν, Eloy είπε Μήπως η όλη φάση με το πιο χοντρό IHS και την μεγαλύτερη θερμοκρασία μεταφέρει πιέσεις προς τα κάτω με έμφαση στο συγκεκριμένο σημείο... Oπως όταν καμπούριαζε το IHS της Ιntel - εδώ λόγω πιο χοντρού IHS μήπως η παραμόρφωση πάει στην απο κάτω πλευρά... Αν γινοταν αυτο ομως, δεν θα επρεπε να ειχε στραβωσει και το IHS; Εφοσον το PCB ειναι κολλημενο σε αυτο, ειτε θα υπαρχει σπασιμο στην κολλα και το IHS απλως θα βγαινει, ειτε θα στραβωνε μαζι και το IHS. Ουσιαστικα λειτουργει σαν το backplate των GPU που αποτρεπει το bend, ως σταθερο σημειο στηριξης. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από kostas_anes
Retromaniac Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, kostas_anes είπε X for doubt, γιατι οι επαφες ειναι επιχρυσωμενες και ο χρυσος εχει σημειο τηξεος τους 1000C. Ουτε μπορω να δω πως εστω και τοπικα εφτασε τοσο ψηλα η θερμοκρασια κατα την χρηση για να εχει κολλησει κατι, ουτε με τι θερμο αερα του εριξες για να ξεκολλησει και δεν ελιωσαν μητρικες, χερια, γραφεια κτλ 😅 Το αλλο σεναριο το οποιο παιζει ειναι συστολης/διαστολης, αλλα και παλι μου φαινεται πολυ δυσκολο να υπαρχουν τοσο μεγαλες αλλαγες που το CPU κολλαει και δε μονο στο συγκεκριμενο σοκετ. Αν γινοταν αυτο ομως, δεν θα επρεπε να ειχε στραβωσει και το IHS; Εφοσον το PCB ειναι κολλημενο σε αυτο, ειτε θα υπαρχει σπασιμο στην κολλα και το IHS απλως θα βγαινει, ειτε θα στραβωνε μαζι και το IHS. Ουσιαστικα λειτουργει σαν το backplate των GPU που αποτρεπει το bend, ως σταθερο σημειο στηριξης. 1 ώρα πριν, Eloy είπε Ρε συ, αφού κατακόρυφα απομακρύνεις την cpu. - τo έκανες και συνάντησες αντίσταση? Επειδή μιλάμε για επαφή μέταλλο με μέταλλο, ο ζεστός αέρας δεν κάνει την διαφορά για να βοηθήσει.... Μήπως η όλη φάση με το πιο χοντρό IHS και την μεγαλύτερη θερμοκρασία μεταφέρει πιέσεις προς τα κάτω με έμφαση στο συγκεκριμένο σημείο... Oπως όταν καμπούριαζε το IHS της Ιntel - εδώ λόγω πιο χοντρού IHS μήπως η παραμόρφωση πάει στην απο κάτω πλευρά... Μη λες φούρνος εδώ !... μη λες φούρνος !!... Παιδιά τι λέτε; Δεν έχει κλασσικά pin το motherboard. είναι ελάσματα που ακουμπάνε πάνω στη cpu. Όσο και να πιέσεις δεν στραβώνουν απλά πάνε προς τα κάτω. Όταν λέω κολλάνε δεν εννοώ ότι έχουν λιώσει και έχουν ενωθεί σε ένα. Αλλά μηχανική κόλληση λόγω της πίεσης και της θερμοκρασίας. Δεν μιλάμε για σπουδαία δύναμη αλλά αρκετή για να στραβώσει το έλασμα γιατί το σηκώνεις μαζί με την cpu. Αναφορά σε κείμενο Make a better retention system. It honestly daily that somebody will post on the subreddit or bluidapc that they pull there cooler off and the CPU comes off with it and they bend their pins. You and I understand that you should warm up the cpu then twist it off. The average person doesn't. It's also not a education issue it a socket issue. You shouldn't need to go download and run a stress test to heat up your cpu to prevent it from sticking. It also doesn't help if you have something dead in the system as you won't be able to run a benchmark. With the demographic of pc DIY builder I say the chance they own a hair dryer is lower than you would expect. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από Retromaniac 1
kostas_anes Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Δεν έχει κλασσικά pin το motherboard. είναι ελάσματα που ακουμπάνε πάνω στη cpu. Όσο και να πιέσεις δεν στραβώνουν απλά πάνε προς τα κάτω Since the dawn of LGA... 18 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Όταν λέω κολλάνε δεν εννοώ ότι έχουν λιώσει και έχουν ενωθεί σε ένα. Αλλά μηχανική κόλληση λόγω της πίεσης και της θερμοκρασίας. Δεν μιλάμε για σπουδαία δύναμη αλλά αρκετή για να στραβώσει το έλασμα γιατί το σηκώνεις μαζί με την cpu. H μηχανικη κολληση καταρχας δεν μπορει να προκυπτει απο μεταβολη θερμοκρασιας, γιατι τοτε ειναι θερμικη και εξηγησα πανω το γιατι δεν μπορει να συμβει αυτο. Επισης η κολληση σαν ορος περιγραφει δυο ξεχωριστα στοιχεια τα οποια ειναι ενωμενα μαζι και συκγρατουνται, αντιστεκομενα σε εξωτερικες αντιρροπες δυναμεις. Οπως λες και εσυ, ειναι ελλασματα τα οποια λυγιζουν προς τα κατω χωρις να παραμορφονωνται πλαστικα, οταν εγκαθισταται το CPU. Πως λοιπον προκυπτει κολληση, οποιασδηποτε μορφης; Κανενα απο τα δυο στοιχεια δεν εχει παραμορφωθει με τετοιον τροπο ετσι ωστε να συγκρατει το ενα το αλλο, εκτος και αν μου λες οτι τα ελλασματα εχουν σκαψει μεσα στα pads ελαφρως. Πιεσε μια μεταλλικη επιφανεια πανω σε μια αλλη, δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησουν απλως με την πιεση, εκτος και αν παραμορφωθουν πλαστικα. 18 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Make a better retention system. It honestly daily that somebody will post on the subreddit or bluidapc that they pull there cooler off and the CPU comes off with it and they bend their pins. You and I understand that you should warm up the cpu then twist it off. The average person doesn't. It's also not a education issue it a socket issue. You shouldn't need to go download and run a stress test to heat up your cpu to prevent it from sticking. It also doesn't help if you have something dead in the system as you won't be able to run a benchmark. With the demographic of pc DIY builder I say the chance they own a hair dryer is lower than you would expect. Αδερφε, συγγνωμη αλλα διαβασες καθολου τι λινκαρες; Που κολλαει thread το οποιο εχει γινει πριν 2 χρονια και αναφερεται στο γεγονος οτι στο AM4 (PGA), το CPU βγαινει καμια φορα μαζι με την ψυκτρα, αν εχει μπετωσει η παστα. Νομιζω οτι μαλλον μας πουλας φουμαρα... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από kostas_anes 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα