Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Ίσως το frame να έκανε διαφορά, δεν έχω ιδέα τι παίζει με αυτά σε am5. Aio έχεις η σε αέρα? Σε aio που είναι flat τα frame παίζει να κάνουν καλή δουλίτσα, σε αέρα παπατζες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Ίσως το frame να έκανε διαφορά, δεν έχω ιδέα τι παίζει με αυτά σε am5. Aio έχεις η σε αέρα? Σε aio που είναι flat τα frame παίζει να κάνουν καλή δουλίτσα, σε αέρα παπατζες

AIO 280

Μου έπαιξε το cb23 με -35 uv που δεν έπαιζε. Ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση και θερμοκρασία. Μένει να δω αν μπορεί να μείνει σταθερό με -35

image.png.46895da341e5aa9bfb0a16f63cb3328a.png

5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

AIO 280

Ε λογικά απτό frame είναι η διαφορά. Καλά ρε για επιστημονικους λόγους δεν δοκίμασες και με κανονική πάστα μόνο με το frame? Τστς, αυτές τις πατέντες για την επιστήμη τις κάνουμε 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Herald είπε

υπεργρήγορος ο 7700x σε compiling

κάτι κάνουν τα 8core, μόλις 5sec διαφορά από τα 24κορ του 13900κ στα τριπλάσια Watt.  

Επεξ/σία από nick0lis
  • Like 3

Μόλις τώρα, Herald είπε

Ε λογικά απτό frame είναι η διαφορά. Καλά ρε για επιστημονικους λόγους δεν δοκίμασες και με κανονική πάστα μόνο με το frame? Τστς, αυτές τις πατέντες για την επιστήμη τις κάνουμε 😁

Επειδή έλυσα όλο το σύστημα για να κάνω καλά την δουλειά, πραγματικά βαρέθηκα. Πάντως με το frame σκέτο, από τι βλέπω στα reviews, έχει 5-6 βαθμούς. Οπότε μάλλον πήγε 50-50 η διαφορά στη θερμοκρασία.

• Like 1

15 minutes ago, Retromaniac said:

Επειδή έλυσα όλο το σύστημα για να κάνω καλά την δουλειά, πραγματικά βαρέθηκα. Πάντως με το frame σκέτο, από τι βλέπω στα reviews, έχει 5-6 βαθμούς. Οπότε μάλλον πήγε 50-50 η διαφορά στη θερμοκρασία.

Απλά στο test που ανέβασες έχει πέσει και η κατανάλωση λίγο, οπότε αν η διαφορά είναι 10 βαθμούς σε παρόμοια watt οκ, με τα 5-6 που λες ότι κάνει το frame θα έβγαζε νόημα να σε έριξε 4 βαθμούς η lm. Που και πάλι πολλά μου φαίνονται για 120w αλλά οκ, δεν είναι απίθανο. Εξαρτάται και τι πάσα είχες πριν, αν ήταν καμιά arctic mx ναι οκ, άνετα 😁

Στα 170w που είναι ο 12900k είδα οριακά 4 βαθμούς με lm. 

3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Μου έπαιξε το cb23 με -35 uv που δεν έπαιζε

Αν βρεις τρόπο να κάνεις αποσυμφόρηση της συσσωρευμένης θερμοκρασίας καλυτερεύει κατά πολύ.

• Like 1

7 hours ago, Herald said:

Και τα 16core του 7950 πάστα φάγανε 😭

Απλά στο test που ανέβασες έχει πέσει και η κατανάλωση λίγο, οπότε αν η διαφορά είναι 10 βαθμούς σε παρόμοια watt οκ, με τα 5-6 που λες ότι κάνει το frame θα έβγαζε νόημα να σε έριξε 4 βαθμούς η lm. Που και πάλι πολλά μου φαίνονται για 120w αλλά οκ, δεν είναι απίθανο. Εξαρτάται και τι πάσα είχες πριν, αν ήταν καμιά arctic mx ναι οκ, άνετα 😁

Στα 170w που είναι ο 12900k είδα οριακά 4 βαθμούς με lm. 

Λογικό που έπεσαν τα watt, αφού μένει κρύα η cpu και καταναλώνει λιγότερο. Εγώ δεν τα άλλαξα. Με pbo κάνω o/c και δεν βάζω watt μόνο πόσο uv θέλω. Η διαφορά που έβαλα ήταν με -30.

Για να καταλάβεις την διαφορά με πριν, με -35uv δεν έπαιζε καν.

Τώρα με -35 και ανεβάζοντας του στόχους του pbo, μου έβγαλε 21319. Δεν είχε βγάλει ποτέ τέτοιο score με τόσο μικρή κατανάλωση.΄Άσε που ποτέ δεν πήγαινε πάνω από 5500...

Προφανώς αν δεν είχε κάνει την μαλακία η amd να κρατήσει την συμβατότητα με τις παλιές ψύκτρες, όλα αυτά θα γινόντουσαν χωρίς όλα αυτά που έκανα.

image.png.9253cd0c5090eaef0df9150d059294b8.png

• Like 2

4 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Προφανώς αν δεν είχε κάνει την μαλακία η amd να κρατήσει την συμβατότητα με τις παλιές ψύκτρες, όλα αυτά θα γινόντουσαν χωρίς όλα αυτά που έκανα.

Δυστυχώς, θεωρώ αυτό κόστισε 20C πάνω.  

• Like 2

10 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Λογικό που έπεσαν τα watt, αφού μένει κρύα η cpu και καταναλώνει λιγότερο. Εγώ δεν τα άλλαξα. Με pbo κάνω o/c και δεν βάζω watt μόνο πόσο uv θέλω. Η διαφορά που έβαλα ήταν με -30.

Για να καταλάβεις την διαφορά με πριν, με -35uv δεν έπαιζε καν.

Τώρα με -35 και ανεβάζοντας του στόχους του pbo, μου έβγαλε 21319. Δεν είχε βγάλει ποτέ τέτοιο score με τόσο μικρή κατανάλωση.΄Άσε που ποτέ δεν πήγαινε πάνω από 5500...

image.png.9253cd0c5090eaef0df9150d059294b8.png

Ναι λογικό είναι να έπεσε η κατανάλωση, δεν διαφωνώ, απλά την ψύξη την μετράμε με watt και temps, αν πέσουν τα watts δεν έχει νόημα η σύγγκριση. Κατα τα άλλα συμφωνώ, είναι αρκετά καλά τα αποτελέσματα σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...