Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

συγνώμη αλλά θα πω τον πόνο μου.

καλά γιατί πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει stock 7800x3d / 7950x3d αλλά υπάρχει της μουφιάς 7900x3d;

επίσης πλέον δεν βρίσκεις πουθενά 7950x stock και σε λογική τιμή. είχε το eshop στα 599 για μερικές μέρες και τα πήρανε όλα.

η άλλη τρέλα είναι με τις μνήμες που δεν βρίσκεις expo kit 64gb 6000mhz cl 30, τις δικές μου τις παράγγειλα από Amazon που και εκεί η τιμή έχει μεγάλο volatility.

αυτή τη στιγμή δεν έχω παραγγείλει μόνο το CPU και με τις διαφαινόμενες τιμές αν έχει 500+ ευρώ o 7800x3d και 580 ευρώ 7950x νομίζω ότι η δεύτερη επιλογή είναι πιο safe value for money ακόμα και για gaming.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Strategos είπε

καλά γιατί πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει stock 7800x3d / 7950x3d αλλά υπάρχει της μουφιάς 7900x3d;

Και γενικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατι μονο το πλαίσιο τον εχει listed και όλοι οι άλλοι οι ανάπηροι ούτε καν. Bestprice, skroutz, ακόμα και οι επίσημοι msystems, mg manager, you, eshop, τίποτα. Ούτε καν προ-παραγγελία. 

Msystems εξαιρετικό scalping 7950X3D στα 819 €.

Επεξ/σία από pogchamp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή είναι paper launch.
μόνο mindfactory έχει κάποιο stock
τα καστήματα στην Γερμανία (από geizhals) είχαν ημερομηνία παραλαβής από 14/4

όταν θα αρχίσουν να στοκάρουν από Παρασκευή και μετά (λογικά), θα αρχίσει να φαίνεται και στα σκρουτζομάγαζα και στα υπόλοιπα καταστήματα εδώ.

https://geizhals.eu/amd-ryzen-7-7800x3d-100-100000910wof-a2872148.html

Επεξ/σία από idonthave

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το outlet Μindfactory είναι το μόνο που έχει κάποιο στοκ σε 3D και του παραγγέλνουν απ'όλη την Ευρώπη...Oλοι οι άλλοι πουλάνε απλούς 7000Χ ή Ιντελ...Στο τέλος του τριμήνου θα βγάλει την γνωστή λίστα του οτι πούλησε είκοσι χιλιάδες 7800X3D,  καμμια δεκαριά χιλιάδες 7950X3D  και  διακόσιους δέκα  13900Κ... :) Θα την τοιχοκολλούν και θα καμαρώνουν οι φανς στο Reddit..."Σάρωσαν πάλι σε πωλήσεις οι 3D - Δώσε πόνο Λίζααα..."  :) :)

6 ώρες πριν, Strategos είπε

συγνώμη αλλά θα πω τον πόνο μου.

επίσης πλέον δεν βρίσκεις πουθενά 7950x stock και σε λογική τιμή. είχε το eshop στα 599 για μερικές μέρες και τα πήρανε όλα.

Γιατί δεν το παραγγέλνεις κι εσύ απο το Mindfactory ?

Επεξ/σία από Eloy

Ναι, η αλήθεια είναι ότι το μαγαζάκι (really, όμως?) έχει μόνο σε ΑΜΔ καλές τιμές, δεν είναι να πεις ότι είναι 1ο-3ο σε τιμές ετοιμοπαράδοτων, στους 13δες, σε όλη τη Γερμανία/Αυστρία/Πολωνία και εκεί γύρω γενικότερα (μαζί και Amazon).

Ότι δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό το δείγμα για τις πωλήσεις? Ξεκάθαρα δεν είναι.

Ότι κοντεύουμε να το βγάλουμε σκρουτζομάγαζο τύπου "τσεπώνω το φπα και σε 6 μήνες δεν σας ξέρω" είναι λίιιιιγο τραβηγμένο, ε?

• Like 1

2 ώρες πριν, Eloy είπε

Το outlet Μindfactory είναι το μόνο που έχει κάποιο στοκ σε 3D και του παραγγέλνουν απ'όλη την Ευρώπη...Oλοι οι άλλοι πουλάνε απλούς 7000Χ ή Ιντελ...Στο τέλος του τριμήνου θα βγάλει την γνωστή λίστα του οτι πούλησε είκοσι χιλιάδες 7800X3D,  καμμια δεκαριά χιλιάδες 7950X3D  και  διακόσιους δέκα  13900Κ... :) Θα την τοιχοκολλούν και θα καμαρώνουν οι φανς στο Reddit..."Σάρωσαν πάλι σε πωλήσεις οι 3D - Δώσε πόνο Λίζααα..."  :) :)

Γιατί δεν το παραγγέλνεις κι εσύ απο το Mindfactory ?

Δε στέλνει το mindfactory Ελλάδα.μολις τώρα δοκίμασα.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άλλαξα το CO από -30 στο -25 με temp limit 70C και τα watt μειώθηκαν στα 100max στο CB23, αθόρυβη η a12u. Αυξήθηκε το σκορ περίπου 200 μονάδες. 

Σε μεταγλωττίσεις (compiles) τα ρολόγια τερματίζουν 5450-5500mhz, θα τρέξω phoronix test suite.

spacer.png

Επεξ/σία από nick0lis
  • Like 3

Εγώ που ήμουν ανάμεσα σε 7950x, 7950x3d και 7800x3d τελικά πήγα στην πρώτη επιλογή. 

Το σκεπτικό μου ήταν ότι το ήθελα και δουλειά και ότι δεν θα μπει ποτέ top tier gpu πάνω. Όπως επίσης ότι σύμφωνα με τα νούμερα που έχω δει αν βάλεις tuned ddr5 kit (buildzoids) η διαφορά ανάμεσα σε 7950x3d και στον απλό είναι κάτω του 10% ενώ η τιμή είναι +250 ευρώ. 

Στα περισσότερα reviews 7950x3d vs 7950x βάζουν σάπια kits τύπου 6000 CL 40.

• Like 1

1 hour ago, isaias1983 said:

Τελικά βρήκε κανείς 7800x3d ρε παιδιά να μας πει εντυπώσεις?

Δεν νομίζω να έχουν παραλάβει καν Ελλάδα ακόμα.

Για να φέρεις απ'έξω δε λέει γιατί για την ώρα μόνο scalp-ο-resellers στέλνουν με τιμές τύπου 700€,

• Like 1

1 ώρα πριν, Teddy77 είπε

Δεν νομίζω να έχουν παραλάβει καν Ελλάδα ακόμα.

Για να φέρεις απ'έξω δε λέει γιατί για την ώρα μόνο scalp-ο-resellers στέλνουν με τιμές τύπου 700€,

Αυτο που λεει ο Τεντι. Ισως μονο να προ-παραγγειλεις απο πλαισιο αλλα να δωσεις ταριφα +50€. 

3 ώρες πριν, isaias1983 είπε

Τελικά βρήκε κανείς 7800x3d ρε παιδιά να μας πει εντυπώσεις?

Χρόνια πολλά σε όλους, 

Είμαι σε ένα τελευταίο δίλημμα για το build. 

Ανάμεσα σε 7950x και 7900x με διαφορά στην τιμή 175 ευρώ ποιον θα περνάτε με την λογική ότι σε 3-4 χρόνια θα μπει σίγουρα καινούργιο CPU πάνω; 

Το PC θα γίνει χρήση κατά 90% για δουλειά (hyper v VMs). 

Σκέφτομαι ότι κατά πάτα πιθανότητα σε 3-4 χρόνια δεν θα πουλιέται ούτε ο 7950x ούτε ο 7900x οπότε η αγορά του δεύτερου θα έχει λιγότερη χασούρα. 

Από την άλλη σε θέμα gaming o 7900x είναι ουσιαστικά 2x6 cores. Οπότε αν βγουν games που θέλουν 8 cores θα έχει delay λόγο infinity fabric. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...