Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Herald είπε

Δηλαδη συμφωνείς με τον δοκτορα ας πουμε οτι τραβαει 320++ watt και τον ψυχω με μια u12a σε 28+ ambient? 

Δεν βαριέσαι να φλυαρείς ;

Τα έχουμε ξανά γράψει αυτά στα 12nm υπάρχει αρκετός χώρος απόσβεσης θερμότητας και δουλεύει μια χαρά η noctua απεναντίας στα 7 ή στα 5nm της AMD είναι λίγο πιο ζόρικα αλλά και πάλι τα καταφέρνουν οι noctua.

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Rumors προφανώς, αλλά οι τιμές φαίνονται ok για τα non X μοντέλα

https://www.notebookcheck.net/AMD-Zen-4-Ryzen-7000-to-launch-on-September-15-at-US-799-for-Ryzen-9-7950X-Ryzen-7-7800X3D-and-Ryzen-9-7950X3D-purported-3D-V-Cache-versions.637813.0.html

• Ryzen 5 7600: US$229
  • Ryzen 5 7600X: US$299
  • Ryzen 7 7700X: US$349
  • Ryzen 7 7800X: US$449
  • Ryzen 9 7900X: US$549
  • Ryzen 9 7950X: US$799
Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Herald είπε

Στα 5.2 ghz έβγαλα 30k και το hwinfo έκανε report 270w.

Μια χαρά είναι η αρχιτεκτονική στα 12nm 10nm έχει την απλα της και σε ρολόγια και σε βαττ με καλύτερη απαλοιφή θερμότητας από τα 7-5nm.

33k είχα με ανοικτό pbo και co 1.32-33v ρεύμα στον επεξεργαστή αρκετά επικίνδυνο.

30Κ κλειστό pbo.
25k τα βήτα διαλογής τσιπάκια χρησιμοποιήθηκαν ως βάση στην παρουσίαση του 12900Κ. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nick0lis είπε

Μια χαρά είναι η αρχιτεκτονική στα 12nm 10nm έχει την απλα της και σε ρολόγια και σε βαττ με καλύτερη απαλοιφή θερμότητας από τα 7-5nm.

33k είχα με ανοικτό pbo και co 1.32-33v ρεύμα στον επεξεργαστή αρκετά επικίνδυνο.

30Κ κλειστό pbo.
25k τα βήτα διαλογής τσιπάκια χρησιμοποιήθηκαν ως βάση στην παρουσίαση του 12900Κ. 

Spoiler

Ναι ρε μαν, αλλο λέω όμως. Αν το hwinfo σύμφωνα με τον δοκτορα δείχνει 90w λιγοτερα, σημαίνει ότι εψυχα 360w με u12. Η έχω καστομ λουπ και σας λεω ψέμματα η η θεωρία του δοκτορα ειναι στο ιδιο ραφι με τους flat earthers. Pick your poison ☠️

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχω εργαλεία να το τσεκάρω. Κι εγώ default την μητρική στα 142w με κλειστό το pbo μου λες τραβάει παραπάνω, πως θα το μετρήσω ; 

22 λεπτά πριν, Herald είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ναι ρε μαν, αλλο λέω όμως. Αν το hwinfo σύμφωνα με τον δοκτορα δείχνει 90w λιγοτερα, σημαίνει ότι εψυχα 360w με u12. Η έχω καστομ λουπ και σας λεω ψέμματα η η θεωρία του δοκτορα ειναι στο ιδιο ραφι με τους flat earthers. Pick your poison ☠️

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nick0lis είπε

Δεν έχω εργαλεία να το τσεκάρω. Κι εγώ default την μητρική στα 142w με κλειστό το pbo μου λες τραβάει παραπάνω, πως θα το μετρήσω ; 

Δεν νομιζω να σου ειπα καπου οτι τραβαει παραπανω. Αμα τοσα σου δειχνει το hwinfo under load τοσα τραβαει. Σε idle και light load ίσως υπάρχουν αποκλίσεις αν δεν εχεις φτιάξει τα llc, αλλα αυτα θα στα εξηγησει ο kostas, ειναι πανω απο τις γνωσεις μου το γιατι

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Δεν βλέπω να υπάρχει ποιο καινούργιο methodology στο GamersNexus από το παρακάτω.

Δεν βλέπω να λέει κάτι για μέσο όρο, απλά μετράνε τα amps μετά από 5 λεπτά που τρέχει το Blender για να έχει πέσει το CPU στο PL1. Στην περίπτωση βέβαια των AlderLake (K) το PL1 = PL2 (240W για τον 12900Κ)

https://www.gamersnexus.net/guides/3577-cpu-test-methodology-unveil-for-2020-compile-gaming-more

We’ve been doing power testing in one form or another on CPUs for a long time now, but we’ve now officially made it part of the standard benchmarking process. The charts won’t look much different in the end, but it means we won’t keep forgetting to run the tests and having to reassemble the test bench afterwards. We test using a current clamp directly over the CPU 12V power cable while running Cinebench R15 single-threaded and multi-threaded, Cinebench R20 single-threaded and multi-threaded, and F1 2019 at 1080p. We then allow Blender to render a specially-designed scene and spot-check the amperage after five minutes.

Έχεις δίκιο, I stand corrected. Άρα η ανάλυση που έκανα ήταν όλη λάθος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Herald είπε

Δεν νομιζω να σου ειπα καπου οτι τραβαει παραπανω. Αμα τοσα σου δειχνει το hwinfo under load τοσα τραβαει. Σε idle και light load ίσως υπάρχουν αποκλίσεις αν δεν εχεις φτιάξει τα llc, αλλα αυτα θα στα εξηγησει ο kostas, ειναι πανω απο τις γνωσεις μου το γιατι

Δεν είχα ρυθμίσει llc auto το είχα.

To curve optimazer -25 ή -30 all core με μαξ temp 75C.

Ο Κώστας αν έχει διάθεση και χρόνο από τον Οκτώβριο με τα καινούργια.

Επεξ/σία από nick0lis
Δημοσ.

Βλέπω τα 170w tdp του 7950 σε σχέση με τα 105w του 5950 και σκέφτομαι το εξής, στα 5nm πια ψύκτρα θα είναι ικανή να απορρόφηση την απότομη απελευθέρωση θερμότητας του θηρίου ;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Βλέπω τα 170w tdp του 7950 σε σχέση με τα 105w του 5950 και σκέφτομαι το εξής, στα 5nm πια ψύκτρα θα είναι ικανή να απορρόφηση την απότομη απελευθέρωση θερμότητας του θηρίου ;

Θα σου πώ τα ίδια που λέω τόσο καιρό και για τα intel και με κοροιδεύεις. Είναι τελείως irrelevant. Τι σε νοιάζουν τα stock settings? Βάλε τα ίδια power limits που έχεις και στον 5950x, αν ο 7950x είναι πχ. 40% πάνω στα ίδια watt, ποιός νοιάζεται τι πότε και πώς θα ψύξεις 170w? 

Αλλά για να απάντησω στο ερώτημα, FC140 στα 70€ από amazon de. Θα το κάνει αρνάκι το θηρίο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κατάλαβες τι λέω οι αποστάσεις μεταξύ 12-7-5nm διαφέρουν στην απελευθέρωση θερμότητας. Ο 12900Κ έχει πιο ήπια διάχυση θερμότητας στην ψύκτρα πάρα τον 5950 (7nm), ακόμα πιο επιθετική η απελευθέρωση στα 5nm. 

Επεξ/σία από nick0lis
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Δεν κατάλαβες τι λέω οι αποστάσεις μεταξύ 12-7-5nm διαφέρουν στην απελευθέρωση θερμότητας. Ο 12900Κ έχει πιο ήπια διάχυση θερμότητας στην ψύκτρα πάρα τον 5950 (7nm), ακόμα πιο επιθετική η απελευθέρωση στα 5nm. 

Aφού παραπάνω density έχει το Intel 7 (10nm) από τα 7nm της TSMC. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...