Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Δεν θα κερδισεις κατι αξιο λογου και θα φας την ψυχη σου για να την βγαλεις μετα απο πανω χωρις να χαλασεις τα γραμματα. Δεν αξιζει  μην το κανεις

Από τι βλέπω αξιζει. Και το κάνουν αρκετοί.

Ryzen 7950x Liquid metal? | Overclock.net

4 λεπτά πριν, duffyduck είπε

αποφύγετε το liquid metal

Μια ζωή σε όλες τις cpu, κονσολες, laptop, pc, βάζω liquid metal. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν κάποιος είναι άσχετος ή δεν το έχει με αυτά, ναι μακρυά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Για να χυθεί αποκλείεται γιατί θα είναι όλο με liquid tape σφραγισμένο. Τώρα για το τι διαφορά θα κάνει, θα δείξει. Το delid πριν λήξει η εγγύση δεν το επιχειρώ.

Πολύ πιθανό να σου αρνηθούνε την εγγύηση με liquid metal και χωρίς delid πάντως γι'αυτό το είπα, γιατί δεν έχει κανένα νόημα στους συγκεκριμένους. Το πολύ πολύ να δεις 1-2% performance, και 10-20w λιγότερη κατανάλωση σε max usage.

1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Μια ζωή σε όλες τις cpu, κονσολες, laptop, pc, βάζω liquid metal. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αν κάποιος είναι άσχετος ή δεν το έχει με αυτά, ναι μακρυά.

Εκεί αξίζει όμως(κονσόλες, laptop). Το ότι δεν είχες πρόβλημα δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις ποτέ, οπότε το ρίσκο καλύτερα εκεί που αξίζει.

Ακόμα και ps5 έχουν βγει με προβλήματα liquid metal, που ήταν εργοστασιακά.

Φιλικά το λέω πάντα, προφανώς αφού γουστάρεις κάντο, απλά θα το πρότεινα μόνο με delid σε 7950x ή Intel.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1

27 λεπτά πριν, Jts είπε

Πολύ πιθανό να σου αρνηθούνε την εγγύηση με liquid metal και χωρίς delid πάντως γι'αυτό το είπα, γιατί δεν έχει κανένα νόημα στους συγκεκριμένους. Το πολύ πολύ να δεις 1-2% performance, και 10-20w λιγότερη κατανάλωση σε max usage.

Εκεί αξίζει όμως(κονσόλες, laptop). Το ότι δεν είχες πρόβλημα δεν σημαίνει ότι δεν θα έχεις ποτέ, οπότε το ρίσκο καλύτερα εκεί που αξίζει.

Ακόμα και ps5 έχουν βγει με προβλήματα liquid metal, που ήταν εργοστασιακά.

Φιλικά το λέω πάντα, προφανώς αφού γουστάρεις κάντο, απλά θα το πρότεινα μόνο με delid σε 7950x ή Intel.

Θέλω να πω ότι είμαι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ προσεκτικός σε αυτό το θέμα. Δηλαδή θα μπει liquid tape και Kapton tape, εκτός από την βάση. Liquid tape + Kapton tape + βάση, δηλαδή εντάξει δεν μπορώ να φανταστώ πως θα γίνει ζημιά. Κανονικά θα το έκανα μόνο με liquid tape + kapton tape, αλλά επειδή θέλω να είναι όσο τον δυνατόν και πιο όμορφο και πιο ασφαλές,  περίμενα την βάση.

Όσο για το Ps5 τα έχω δει τι έχει γίνει και έφριξα με τον ερασιτεχνισμό που έδειξε η sony. Σαν μην ήξεραν πως θα τρέξει.

Σε ευχαριστώ πάντως.

44 λεπτά πριν, Herald είπε

Σε 7700x δεν θα κερδίσεις πολλά - ειναί λίγα τα watts. Κάτι θα πάρεις αλλά κλάιν. Σε κανάν 7950x εκεί στα 200-250w που τραβάει η ρουφήχτρα  θα είχε νόημα

Θα δείξει. Δεν είναι ότι θα δώσω και πολλά λεφτά. Liquid tape και Kapton tape έχω για τα ηλεκτρονικά που ασχολούμαι. Η βάση θα μου έρθει με 11 ευρώ (8 κάτι+ΦΠΑ). Για το επίκινδυνο της φάσης, νιώθω 100% σίγουρος. Οπότε δεν χάνω τίποτε να το δοκιμάσω εκτός από χρόνο. Και αν αξίζει καλό είναι και για άλλους εδώ να ξέρουν.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Θα δείξει. Δεν είναι ότι θα δώσω και πολλά λεφτά. Liquid tape και Kapton tape έχω για τα ηλεκτρονικά που ασχολούμαι. Η βάση θα μου έρθει με 11 ευρώ (8 κάτι+ΦΠΑ). Για το επίκινδυνο της φάσης, νιώθω 100% σίγουρος. Οπότε δεν χάνω τίποτε να το δοκιμάσω εκτός από χρόνο. Και αν αξίζει καλό είναι και για άλλους εδώ να ξέρουν.

Nαί ρε, και εγώ όλα με LM τα τρέχω. Μόνο η 4090 μου ξέφυγε τώρα - βαριέμαι να την ανοίγω. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό..

Απλά στα CPU θέλει διπλό πάστωμα η LM. Παστώνεις μία σήμερα - ανοίγεις σε 1 μήνα - καθαρίζεις και ξαναπαστώνεις. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Με όριο την θερμοκρασία στους 75C, Curve Optimize negative all cores 30, ram default.

spacer.png

Θα μπορούσε και λιγότερη κατανάλωση το cpu package power αν η συχνότητα του επεξεργαστή έπεφτε στo ελάχιστο αντί στα 4ghz το λιγότερο στα win11 ως best power efficiency.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Με όριο την θερμοκρασία στους 75C, Curve Optimize negative all cores 30, ram default.

spacer.png

Θα μπορούσε και λιγότερη κατανάλωση το cpu package power αν η συχνότητα του επεξεργαστή έπεφτε στo ελάχιστο αντί στα 4ghz το λιγότερο στα win11 ως best power efficiency.

ο 13600K τα παει καλυτερα στο cb στα ιδια watt λογω ecores ,για ριξε και κανα αλλο bench corona πχ απο περιεργεια

Spoiler

1548527433_.png.4bd51168dd79d8f087e280e8e75e68f7.png

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Από περιέργεια, μούφα νομίζω είναι οι μνήμες μόνο ρεύμα καίνε στο xmp profile 

ε καλα στο cb μην περιμενεις να παρεις τπτ σοβαρο ουτε στο corona ,αν τρεξεις κανενα 7zip ξερω θα δεις διαφορα καλη πιστευω

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...