Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, BabisTs είπε

παλιά είχες cpu που έσπαιρνε σε αυτές τις αναλύσεις...αν δεν σας ενοχλεί αυτό (ότι ξεμένουν απο hp τα cpu) οκ...πάω πάσο

Το πρόβλημα είναι ότι τα παιχνίδια βασίζονται ακόμα στο single-thread performance γιατί έχουν σάπιο optimization. Αν έκαναν σωστό utilize 8+ πυρήνες μια χαρά θα τάιζαν τις κάρτες και τα παλιότερα CPUs.

Το DLSS 3 τα ''λύνει'' αυτά τα θέματα σε μεγάλο βαθμό. Κατά τα άλλα βολεύει τις εταιρείες η κατάσταση για να πουλάνε νέους CPUs και ακριβές RAM.

• Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 hours ago, Herald said:

Τελικά δεν τραβαει 80w στο cyberpunk?

Γιατί τραβάει avg 70w o 7950x3d και 100w o 7950x ή μήπως είναι πιο γρήγορος ο 5950x από τον 13900k στο cp77; 

Τα νούμερα είναι από Ubuntu, το αφήνω εκεί για να μην το πάω πιο μακριά.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Γιατί τραβάει avg 70w o 7950x3d και 100w o 7950x ή μήπως είναι πιο γρήγορος ο 5950x από τον 13900k στο cp77; 

Τα νούμερα είναι από Ubuntu, το αφήνω εκεί για να μην το πάω πιο μακριά.

Από όσα είδα και ο 7950Χ φτάνει 150+, για τον 5950x δεν ξέρω. Απλα ο 3d τους καταστρέφει όλους αυτούς σε Gaming efficiency, που παίζει γύρω στα 90-100w, και μάλλον είναι το ίδιο ή και πιο γρήγορος από τον 13900 σε αυτό το παιχνίδι. 

24 λεπτά πριν, Herald είπε

Από όσα είδα και ο 7950Χ φτάνει 150+, για τον 5950x δεν ξέρω. Απλα ο 3d τους καταστρέφει όλους αυτούς σε Gaming efficiency, που παίζει γύρω στα 90-100w, και μάλλον είναι το ίδιο ή και πιο γρήγορος από τον 13900 σε αυτό το παιχνίδι. 

Στο κόσμο των windows αυτά που ισχύουν είναι:

Ο 7950x έχει ζεστά 150w+ στο cp77 και πολύ υψηλά temps, ιδίως αέρα.

Ο 7950x3d παίζει στην 100αρα σε σενάριο 3090 RT ultra dlss performance και πασχίζει για 100-110fps με cpu bound την κάρτα, από temps 65c+ με μόλις 100w σε λούπα με 2x480x60 rads.

Ο 13900Κ όντως στα ίδια σενάρια είναι στα 170w, στους 70c όμως στο 1x480 που τον έχω και δεν βγάζει μόνο 100-110fps στα ίδια σημεία, τερματίζει την 3080ti.

Ίσως με proton σε Ubuntu σε 1080p high raster να είναι πιο αργός και από τον 5950x, τώρα ποιος σοβαρός άνθρωπος ασχολείται με proton και Ubuntu για να μην πάρει 5€ κλειδί για windows 11 είναι άξιο απορίας.

• Like 1

56 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

δεν φταιει το cpu ρε ,το game ειναι τερμα γτπ

Ε ναί το ξέρω, και ο δικός μου πέφτει απτά 60, απλά περίμενα ο 3d να σώζει την κατάσταση.. Τελικά 4d θέλουμε :P 

31 λεπτά πριν, Herald είπε

Ε ναί το ξέρω, και ο δικός μου πέφτει απτά 60, απλά περίμενα ο 3d να σώζει την κατάσταση.. Τελικά 4d θέλουμε :P 

Αμα το optimization ειναι για τα σταχια οτι cpu και να βαλεις δεν σωζεται

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αμα το optimization ειναι για τα σταχια οτι cpu και να βαλεις δεν σωζεται

Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια, το AC Odyssey που λέγαμε είχε stuttering με 350€ σύστημα (mobo-cpu-ram), τώρα 350€ έχουν μόνο οι ram και τα θέματα είναι σε πολλαπλά games.

Επεξ/σία από Razor333
  • Like 1

Το Odyssey ζητούσε πολλούς πόρους γιατί εκτός απ' το Denuvo είχε και το VMProtect της Ubisoft από πάνω. Τώρα απλά είναι τελείως τεμπέληδες οι devs με αποτέλεσμα να έχεις stutters ακόμα κι αν τους πετάξεις 17900K και DDR6.

Πάντως το cpu usage που έχει ο 13900Κ στο cyberpunk δεν έχει επαφή με τον 7950x3d, οκ ναι καίει 150w αντί 100w, αλλά ανοίγεις task manager και νομίζεις τρέχεις video enconding όχι παιχνίδι.

Από fps θα το ξανατσεκάρω, ίσως και με κλειστό το δεύτερο ccd, γιατί δεν τον είδα και ιδιαίτερα ζωηρό να πιάσει, όχι 220fps που έδειξαν στο tpu, ούτε 120fps.

Spoiler

Untitled.jpg.da728ae2599d15af0aa550475e0c2dfb.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...