Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Μια χαρά να μείνει, απλά να ξέρουμε ότι μιλάμε ακριβώς για αυτό...tuned (και αρκετά, μάλιστα) αποτελέσματα.

Να σταματήσει (δεν πάει προσωπικά) η παραφιλολογία, όμως, vs random tuber/tech channel που δοκιμάζει τρέχοντας stock, ειδικά με τις ππριές που βλέπουμε συνήθως (όπως η ASUS).

Καλά η asus και στις amd αλλά και στις ιντελ μητρικές δίνει αβερτα.Ειμαστε ανοικτά και σας περιμένουμε.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Καλά η asus και στις amd αλλά και στις ιντελ μητρικές δίνει αβερτα.Ειμαστε ανοικτά και σας περιμένουμε.

Αναλογα ,σε εμενα παιζει πολυ χαμηλα σε σχεση με msi πχ.

• Like 1

Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Αναλογα ,σε εμενα παιζει πολυ χαμηλα σε σχεση με msi πχ.

Στον ιντελ?

Εμένα στον 13900 ναι μεν είχα καλύτερη απόδοση αλλά τράβαγε τα watts της αρκούδας.

Και για 4κ που παίζω δεν χρειάζεται για εμένα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, azazil1190 είπε

Στον ιντελ?

Εμένα στον 13900 ναι μεν είχα καλύτερη απόδοση αλλά τράβαγε τα watts της αρκούδας.

Και για 4κ που παίζω δεν χρειάζεται για εμένα 

Nαι ,εννοειται με κλειστο το performance enhancer ετσι.

Εκει που η msi δινει 1.3v η asua δινει 1.2v

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1

6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Nαι ,εννοειται με κλειστο το performance enhancer ετσι.

Εκει που η msi δινει 1.3v εμενα δινει 1.2v

Όχι ρε μιλάω για default bios.

Χωρίς να πειράξεις τπτ.

Ίδια συμπεριφορά είχα και στην χ570 hero αλλά και στην απεξ ζ790.

Anyway μην βγαίνουμε οφ τοπικ και κάνουμε σκ@ατα το νήμα 

• Like 1

Υπάρχουν κάποια games που hoardρουν cores χωρίς να τα χρειάζονται, το cp77 ας πούμε, λογικό να βλέπεις 150w στον 13900Κ, αλλά και στον 7950x τα ίδια βλέπεις και στον 5950x χωρίς το μαμά limit, τώρα στον x3d πιθανότατα το game mode αποκλείει το ένα ccd από την εφαρμογή (ή το κλείνει εντελώς δεν έχω καταλάβει και δεν το έχω ψάξει περαιτέρω), οπότε αυτά τα games βλέπουν μόνο 8 πυρήνες και έχουν άλλη συμπεριφορά, επιπλέον το ccd με την 3d cache έχει πιο χαμηλά ρολόγια και voltages, οπότε είναι σε πιο efficient run και ρίχνει ακόμα πιο χαμηλά την κατανάλωση, τέλος και το συνολικό pl του είναι έτσι και αλλιώς στα 140w, όπως θα έπρεπε να είναι και στον 7950x.

Υποθέτω χωρίς να το έχω δοκιμάσει κιόλας, έχει ένα mode και η intel που αποκλείει τα σαπάκια με ένα πλήκτρο, χωρίς να τα απενεργοποιεί εντελώς, ίσως αυτή να είναι μία απλή λύση, δεν το έχω δοκιμάσει, δεν με νοιάζει κιόλας, σε UH4, plague tale, HL, DL2 που έχω παίξει μέχρι τώρα και λίγο που είδα και το atomic heart και κάποια άλλα games, η κατανάλωση ήταν σε διψήφια νούμερα στο σύνολο του playthrough και οι θερμοκρασίες συνήθως πιο κάτω από υδρόψυκτη gpu.

• Like 1
  • Confused 1

εγώ τώρα να ρωτήσω κάτι χαζό? ok η κατανάλωση θα συμφωνήσουμε όλοι ότι όσο χαμηλότερη είναι τόσο το καλύτερο! όμως δεν έχω καταλάβει όλο αυτό γιατί γίνετε? για τα 50-100 ευρώ που θα βγει το χρόνο η για τις θερμοκρασίες που φαντάζομαι ότι αφού καταναλώνει περισσότερο είναι και πιο ζεστός !?! η για κάποιο άλλο λόγο?

6 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

εγώ τώρα να ρωτήσω κάτι χαζό? ok η κατανάλωση θα συμφωνήσουμε όλοι ότι όσο χαμηλότερη είναι τόσο το καλύτερο! όμως δεν έχω καταλάβει όλο αυτό γιατί γίνετε? για τα 50-100 ευρώ που θα βγει το χρόνο η για τις θερμοκρασίες που φαντάζομαι ότι αφού καταναλώνει περισσότερο είναι και πιο ζεστός !?! η για κάποιο άλλο λόγο?

Γιατί τζάμπα καίει η λάμπα. Άλλο πράμα να καις παραπάνω και να είσαι πιο γρήγορος, και άλλο να καις παραπάνω και στις περιπτώσεις που αποδίδεις το ίδιο (πχ. 4k gaming). Για τον ίδιο λόγο απεχθάνομαι το idle / low power draw των ryzen που είναι υψηλό. 

Ναι οκ το κόστος δεν είναι μεγάλο σε ρεύμα, αλλά ειναι σαν για κάθε ποτήρι coca colas που πίνεις να χυνεις και ένα ποτήρι στο νεροχύτη. Πάλι 100 ευρώ το χρόνο παραπάνω θα πληρώσεις, αλλά φαντάζομαι συμφωνούμε ότι είναι χαζό να κάνεις κάτι τετοιο

• Like 1
  • Thanks 1

μπορούμε να πούμε για 7900x3d που έχει 6 πυρήνες με 3dvcache δηλαδή σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν πολλά cores θα είναι χειρότερος από 7800x3d? 😕

1 λεπτό πριν, dreamerchris είπε

μπορούμε να πούμε για 7900x3d που έχει 6 πυρήνες με 3dvcache δηλαδή σε παιχνίδια που χρησιμοποιούν πολλά cores θα είναι χειρότερος από 7800x3d? 😕

Υπάρχει παιχνίδι που χρησιμοποιεί πάνω από 6 cores?

6 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

ναι ok το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλα από τη στιγμή που ο 13900 είναι ταχύτερος overall αυτή η διαφορα στην κατανάλωση είναι αξια αναφοράς? δηλαδή αν μου έλεγες ότι έχουν και 10-15 βαθμούς διαφορα για κάποιον enthusiast να το καταλάβω αλλα αυτός που έδωσε 700 για ένα cpu το να δώσει αλλα 50 παραπάνω για ρεύμα το χρόνο ?

Μα δεν είναι ταχυτερος, στα ίδια / πιο αργός απτον 3d είναι αν μιλάμε για games. Βασικά σε 4k - αν μιλάμε για 4k - όλοι τα ίδια fps θα βγάζουν, απλά ο 13900Κ θα συνεχίζει να καταναλωνει παραπάνω χωρίς να είναι πιο γρήγορος. Γιαυτό και ξαναγύρισα σε 12th Gen, γιατί έβγαζα τα ίδια fps στα μισά watt. 

Μόλις τώρα, isaias1983 είπε

Υπάρχει παιχνίδι που χρησιμοποιεί πάνω από 6 cores?

Πολλα

2 λεπτά πριν, dreamerchris είπε

Τι να πούμε, για ανακύκλωση ο 7900. 

Όπως σου είπαν.

3 - 9% ταχύτερος είναι ο 7950Χ3D κατά μέσο όρο ανάλογα το review που θα διαβάσεις.

Ταυτόχρονα πολύ χαμηλότερη κατανάλωση και θερμοκρασίες.

Ο καθένας κρίνει για πάρτη του.

• Like 2

36 λεπτά πριν, Herald είπε

Μα δεν είναι ταχυτερος, στα ίδια / πιο αργός απτον 3d είναι αν μιλάμε για games.

@kkatzos τα ερωτήματα μου είναι σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ 12900 και 13900 ναι ο 3d (7800) φαίνεται να είναι καλύτερος σε όλα

• Like 1

2 ώρες πριν, dreamerchris είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...