Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, Herald είπε

Τώρα τελευταία πάντως πολλά games οριακό μπουκαλάκι ρίχνει ο 12900k και σε 4k. Atomic heart / hogwarts ας πούμε 

Ε ναι γι' αυτό να δώσει κάποιος μια περιουσία σε 14900K π.χ για +5FPS..Ας αρχίσουν οι devs να κάνουν κάνα σοβαρό optimization που ακόμα βλέπουμε 2 threads να max-άρουν και τα άλλα να βαράνε μύγες..

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ανούσια τρέλα σχετικά με το bottleneck, ειδικά από χρήστες που έχουν τέτοια κάρτα σε τέτοια ανάλυση. Σίγουρα δημιουργούν ''κλίμα'' και οι εταιρείες για να πουλάνε CPUs..

Το 1080p το έχουν παρεξηγήσει πολλοί. Αυτό που σου δείχνει το 1080p testing είναι τι θα γίνει όταν πας σε  ένα βαρύ σημείο του παιχνιδιού σε 4k. Πχ. hogsmeaade στο hogwarts, toms diner / china square στο cyberpunk κλπα. 

Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Ε ναι γι' αυτό να δώσει κάποιος μια περιουσία σε 14900K π.χ για +5FPS..Ας αρχίσουν οι devs να κάνουν κάνα σοβαρό optimization που ακόμα βλέπουμε 2 threads να max-άρουν και τα άλλα να βαράνε μύγες..

Και στα 2 αυτά games όντως ακριβώς ίδια συμπεριφορά, core 6 και core 7 βαράνε 80-90% και τα υπόλοιπα τίποτα. 

Μόλις τώρα, Herald είπε

Το 1080p το έχουν παρεξηγήσει πολλοί. Αυτό που σου δείχνει το 1080p testing είναι τι θα γίνει όταν πας σε  ένα βαρύ σημείο του παιχνιδιού σε 4k. Πχ. hogsmeaade στο hogwarts, toms diner / china square στο cyberpunk κλπα. 

Δεν είναι ακριβώς έτσι, σε 4Κ η κάρτα θα 'ναι μόνιμα στο 99%..Με DLSS Quality πέφτεις σε 1440P και τα βλέπεις αυτά.

Το atomic heart ριχνει μπουκαλι γιατι ειναι πολυ χαλαρο στην gpu . Ειδαλλως φτανεις 150+fps , ας ριχνει μπουκαλι το cpu δεν σε νοιαζει. 

Το hogwarts ναι εχει θεμα δυστυχως . Προφανως δεν φταινε τα cpu αλλα το ιδιο το game. Βεβαια υπαρχει και το frame generation να βαλεις . 

Μόλις τώρα, billeiros είπε

Επειδή λέτε για μεγάλη κατανάλωση 13900 αφηνω αυτό εδω

Screenshot_20230228_101522_Gallery.jpg

Σε multithreading performance μια χαρά efficient είναι, τον είχα και ξέρω. Στα games όμως ε δεν είναι

Μόλις τώρα, Herald είπε

Σε multithreading performance μια χαρά efficient είναι, τον είχα και ξέρω. Στα games όμως ε δεν είναι

Δεν ξέρω πως τον είχες ρυθμισμένο και τι settings έπαιξες αλλά εγώ σε games πάνω από 80 watt δεν έχω δει

• Like 1

12 λεπτά πριν, kkatzos είπε

🤩

Ε αν είναι να κατεβάζεις torrents 24/7 και να μην κάνεις τίποτα άλλο μην τον πάρεις.

😆

Μα τι ερωτήσεις είναι αυτές;

Μπορεί να μην παίζει κανείς αλλά μας νοιάζει τη καθαρή CPU ίσχυς, χωρίς το παραμικρό bottleneck από τη GPU. Αυτός είναι ο λόγος που μας ενδιαφέρουν οι μετρήσεις σε 1080p και κάτω.

Αν ήταν να μετράμε σε 4Κ native ε τότε όλα τα CPUs από 12600Κ και πάνω το ίδιο θα έβγαζαν.

Για ποιο ακριβώς λόγο μας νοιάζει η καθαρή cpu ισχύς που λες σε gaming καταστάσεις?

Εγώ παίζω σε 1440p αυτή τη στιγμή κ θελω να πάω σε 4k.

Είμαι με 10850k τώρα.

Τι είναι προτιμότερο να πάρω για να παίζω τα καινούρια games όσο καλύτερα μπορώ κ χωρίς να λάβω υπόψιν την καταναλωση?Αυτή θα έπρεπε να είναι πάντα η απάντηση από τους reviewers...

Το τι κάνει το cpu στα 720p γτ να μας ενδιαφέρει?

Κ δε νομίζω ότι το cpu που έχω τώρα βγάζει τα ίδια fps σε 4κ με έναν 13900ks η έναν 7950x3d.

Αν έχεις κάποια απόδειξη ευχαρίστως να τη δω!

Οι devs μια χαρά δημιουργούν ''κλίμα'' και σπρώχνουν CPUs πάντως..Βλέπεις το Hogwarts Legacy να max-άρει ένα thread και να ρίχνει μπουκάλι και αντί το φταίξιμο να πέφτει στο game/dev, το ρίχνουμε στο CPU.

• Like 2

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν είναι ακριβώς έτσι, σε 4Κ η κάρτα θα 'ναι μόνιμα στο 99%..Με DLSS Quality πέφτεις σε 1440P και τα βλέπεις αυτά.

Ναι αλλά δεν θα παίξεις σε 4k native hogwarts. Μιλάω για settings που όντως θα κάτσεις να παίξεις με την 4090, που εκεί αρχίζει το CPU μπουκαλάκι να φαίνεται. 

Μόλις τώρα, Herald είπε

Ναι αλλά δεν θα παίξεις σε 4k native hogwarts. Μιλάω για settings που όντως θα κάτσεις να παίξεις με την 4090, που εκεί αρχίζει το CPU μπουκαλάκι να φαίνεται. 

Δεν φαίνεται CPU μπουκάλι αλλά το άθλιο optimization του game.

1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Δεν ξέρω πως τον είχες ρυθμισμένο και τι settings έπαιξες αλλά εγώ σε games πάνω από 80 watt δεν έχω δει

Eντάξει τώρα...σε CPU bound settings δεν έχεις δεί πάνω από 80w? :P 

Ε χαλασμένο κομμάτι πήρα, εγώ έβλεπα 160 σε spiderman και cyberpunk

2 λεπτά πριν, isaias1983 είπε

Το τι κάνει το cpu στα 720p γτ να μας ενδιαφέρει?

Σε ενδιαφέρει γιατί όπως κράτησες τον 10850 3 χρόνια, θα κρατήσεις άλλα τόσα ή και παραπάνω το CPU που αποδίδει καλύτερα σε 720p. Aν κοιτάς 4k αποτελέσματα θα αγοράσεις τον i3 13100 ξερώ γώ και σε 6 μήνες θα θέλει αναβάθμιση

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...