Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, billeiros είπε

Είναι αρκετοί όμως πλέον οι 8c?

Με τα περισσότερα παιχνίδια να μαξάρουν ακόμα μόνο 2 πυρήνες, ναι. Φαίνεται και στα benchmarks του 7950X3D όταν κλείνουν το 1 CCD και γίνεται σαν 7800X3D ότι αποδίδει ακόμα καλύτερα.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, isaias1983 είπε

Ρε παιδιά όλοι εσείς που γράφετε για κατανάλωση σε έναν επεξεργαστή που θα κάνει 800€+ τι νόημα έχει?

Μιλάμε για 70-80w διάφορα...αν παίζεις μο 4 ώρες την ημέρα είναι 100kwh το χρόνο διάφορα...

Μιλάμε για 30-40€...

Για αυτόν που θέλει το απόλυτο στο ΠΣ του δεν τον ενδιαφέρει καθόλου νομίζω.

Εγώ δυστυχώς θα ήθελα να είναι ένα +15% πάνω από τον 13900k  κ εκεί τον περίμενα.

Κ ας είχε την ίδια κατανάλωση.

Κ μη ξεκινάτε να μου λέτε για θερμοκρασίες κλπ...

Αυτός που παίρνει 800€ cpu παίρνει κ καλό κουτι-cooler.

Όταν τα λεφτά δε παίζουν σημασία (που νομίζω στη προκειμένη δε παίζουν),πας στο καλύτερο με βάση την απόδοση!

Οπότε για μένα θα είναι μάλλον  13900ks η επιλογή πάντα στα ίδια χρήματα.

Εννοείται ότι από ότι φαίνεται ο 7800x3d θα είναι το πιο vfm cpu για gaming όπως όλα φαίνονται....

Γι'αυτό κ αργούν να το βγάλουν μήπως κ πουλήσουν κανέναν ακριβό μέχρι τότε...

Δεν είναι σε κανένα στρατόπεδο να αναφέρω.εχω περάσει κ από τις δύο εταιρίες άπειρες φορές...

Κοιτάω πάντα το δικό μου συμφέρουν κ τι θα με εξυπηρετήσει καλύτερα!

Επίσης δεν ασχολούμαι με oc κ 100 χιλιάδες ρυθμίσεις στο bios πλέον...θέλω κάτι πιο plug and play που δε θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Αυτή είναι καθαρά η γνώμη μου.

Ας περιμένουμε 4-5 μέρες να τον πάρει κ κάποιος από εδώ για να καταλήξουμε πλήρως! Καλημέρες!

P.S.: Η μόνη περίπτωση που θα κατέληγα στον 7950x3d θα ήταν λόγω του upgradability του am4...

Εγώ πάντως λόγω κατανάλωσης (σε games) το γύρισα σε 12900k πάλι. Και λόγω εξωφρενικής κατανάλωσης σε idle / low usage δεν κοιτάω καν τα amd. Δεν μαρέσει να ρουφάει το PC 50-80-100w παραπάνω απτό πουθενά χωρίς λόγο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γνώμη σου κ σεβαστή!

Απλά η δική μου είναι ότι σε high end μηχανήματα δε θα έπρεπε να μας απασχολει η κατανάλωση κ η απόδοση σε 720 κ 1080p...

Αγοράζουμε το καλύτερο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Πάντως reviews για το 7900x3d δεν βρήκα ακόμα...δεν έχουν στείλει στους reviewers?

Επεξ/σία από isaias1983

Μόλις τώρα, isaias1983 είπε

Γνώμη σου κ σεβαστή!

Απλά η δική μου είναι ότι σε high end μηχανήματα δε θα έπρεπε να μας απασχολει η κατανάλωση κ η απόδοση σε 720 κ 1080p...

Αγοράζουμε το καλύτερο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Σκέψου ότι αν πώ στα τέτοια μου η κατανάλωση, θα αφήσω την 4090 να παίζει τέρμα oced για 3% επιδόσεις και να τραβάει 450-500w,  και άλλα 120-160 ο 13900k, και είμαστε στα 650w σε games. Τώρα με την 4090 με limits και τον 12900k είμαι γύρω στα 370w combined. Mιλάμε για τα μισά watt και ότι αυτό συνεπάγεται για θόρυβο κλπα.

• Like 4

Εγώ πάντως αν είχα 5800X3D με 32GB RAM και 4090 σε 4Κ δεν θα άλλαζα τώρα πλατφόρμα, θα περίμενα 14th gen ή Zen 5. Οι φήμες λένε ότι στο επόμενο LGA(1851) η Intel θα δώσει υποστήριξη για 3 γενιές CPU. Το LGA 1700 είναι dead socket και η AMD έχει ''θέμα'' με χαμηλά ρολόγια στις μνήμες.

• Like 2

11 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν μαρέσει να ρουφάει το PC 50-80-100w παραπάνω απτό πουθενά χωρίς λόγο.

Πού τα βρήκες πάλι αυτά τα νούμερα? Από τα ότι να'ναι της ASUS?

Τα 13-20w παραπάνω σε idle θα σου κάνουν τη ζημιά κι όχι τα όντως 50-80-100 (και 140, αν λέμε για 13900κ) σε χρήση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Πού τα βρήκες πάλι αυτά τα νούμερα? Από τα ότι να'ναι της ASUS?

Τα 13-20w παραπάνω σε idle θα σου κάνουν τη ζημιά κι όχι τα όντως 50-80-100 (και 140, αν λέμε για 13900κ) σε χρήση?

Και τα 2 δεν μαρέσουν, αυτό έγραψα. Και σίγουρα σε idle δεν πέφτει στα 13w ο 13900k αλλά πολύ πιο κάτω, στα ίδια νούμμερα με τον 12900k είναι. Εδώ απτο PC μου, όχι σε idle - το χρησιμοποιώ κανονικά εδώ και μισή ώρα, average 8w power draw

asdf.JPG.52214b284bb23f3848b2aed19e1a4698.JPG

Επεξ/σία από Herald

7 λεπτά πριν, Herald είπε

Και τα 2 δεν μαρέσουν, αυτό έγραψα. Και σίγουρα σε idle δεν πέφτει στα 13w ο 13900k αλλά πολύ πιο κάτω, στα ίδια νούμμερα με τον 12900k είναι. Εδώ απτο PC μου, όχι σε idle - το χρησιμοποιώ κανονικά εδώ και μισή ώρα, average 8w power draw

asdf.JPG.52214b284bb23f3848b2aed19e1a4698.JPG

Δεν συζητάμε για το PC σου vs stock εκεί "έξω" από τα νούμερα που είδαμε/βλέπουμε, αλλά για σύγκριση αποκλειστικά των όσων βγάζει το κάθε test.

Δες, πχ, εδώ

https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_9_7950x3d_processor_review,6.html

με συγκεκριμένη μεθοδολογία, σταθερή κάποια χρόνια.

Μπορεί να είναι όλα λάθος, αλλά η σύγκριση γίνεται μόνο με τα δικά του νούμερα.

Είδαμε τα αντίστοιχα της Ολλανδέζας, είδαμε και ότι άλλο. Μόνο εντός του ίδιου test συγκρίνονται, για όνομα...λες και δεν το ξέρεις.

1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Δεν συζητάμε για το PC σου vs stock εκεί "έξω" από τα νούμερα που είδαμε/βλέπουμε, αλλά για σύγκριση αποκλειστικά των όσων βγάζει το κάθε test.

Δες, πχ, εδώ

https://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_9_7950x3d_processor_review,6.html

με συγκεκριμένη μεθοδολογία, σταθερή κάποια χρόνια.

Μπορεί να είναι όλα λάθος, αλλά η σύγκριση γίνεται μόνο με τα δικά του νούμερα.

Είδαμε τα αντίστοιχα της Ολλανδέζας, είδαμε και ότι άλλο. Μόνο εντός του ίδιου test συγκρίνονται, για όνομα...λες και δεν το ξέρεις.

Έχεις δίκιο, απλά το γεγονός είναι ότι οι intel με balanced power plan (άλλωστε μόνο αυτό τρέχω , το cpu είνια στοκ) πέφτουν κάτω από τα 4w. Αν  το test τρέχει performance power plan φυσικά αλλάζουν τα νούμερα, αλλά το ερώτημα είναι θα αλλάξουν και για τα ρύζια? Πόσο θα τραβάει ο 3d με balanced power plan? Και δεν μιλάώ αποκλειστικά για idle, μιλάω για light χρήση. Αν είναι να βαράει 30-40-50w είναι απαγορευτικό για μένα.

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Αν είναι να

Ξέρεις πόσοι απαύτωσαν με τα "αν", ε...?

Από τη στιγμή που δεν έχεις αντίστοιχα πραγματικά σενάρια, ούτε καν υποθέσεις.

Σίγουρα, διαφορά υπέρ των ιντελ θα υπάρχει, απόλυτα. Το αν θα είναι πραγματικά άξια λόγου ή μόνο για να έχουμε να λέμε, μένει να φανεί.

1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Ξέρεις πόσοι απαύτωσαν με τα "αν", ε...?

Από τη στιγμή που δεν έχεις αντίστοιχα πραγματικά σενάρια, ούτε καν υποθέσεις.

Σίγουρα, διαφορά υπέρ των ιντελ θα υπάρχει, απόλυτα. Το αν θα είναι πραγματικά άξια λόγου ή μόνο για να έχουμε να λέμε, μένει να φανεί.

Ρε μαν συμφωνούμε - απλά με την λογική δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιό λόγο μπορεί ο 3d να τραβάει λιγότερα από τον κανονικό 7950x σε idle και light loads. Τέσπα, θα δούμε στη πράξη

• Like 1

9 ώρες πριν, Fulgore είπε

Επίσης, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά βλέπω υψηλή κατανάλωση σε idle.

🤩

Ε αν είναι να κατεβάζεις torrents 24/7 και να μην κάνεις τίποτα άλλο μην τον πάρεις.

😆

1 ώρα πριν, isaias1983 είπε

Παίζεις κανείς με τέτοια cpu + 4090 σε 1080p???

Μα τι ερωτήσεις είναι αυτές;

Μπορεί να μην παίζει κανείς αλλά μας νοιάζει τη καθαρή CPU ίσχυς, χωρίς το παραμικρό bottleneck από τη GPU. Αυτός είναι ο λόγος που μας ενδιαφέρουν οι μετρήσεις σε 1080p και κάτω.

Αν ήταν να μετράμε σε 4Κ native ε τότε όλα τα CPUs από 12600Κ και πάνω το ίδιο θα έβγαζαν.

• Like 1

Η παπάτζα είναι ότι τα μπλέξανε όλα - 3 σελίδες οδηγίες για να δουλέψει σωστά ο scheduler. Αφού τον έστρωσε τον δρόμο η Intel, γιατί πάει η amd να κάνει τα δικά της? Πέτα όλα τα games στην cache και τελείωσε. Θα χάσεις 3% επιδόσεις ξερώ γώ στα games που προτιμάνε frequency και κάτι τρέχει στα γύφτικα.

https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-9-7950x3d/5.html

8 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Αν ήταν να μετράμε σε 4Κ native ε τότε όλα τα CPUs από 12600Κ και πάνω το ίδιο θα έβγαζαν.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια ανούσια τρέλα σχετικά με το bottleneck, ειδικά από χρήστες που έχουν τέτοια κάρτα σε τέτοια ανάλυση. Σίγουρα δημιουργούν ''κλίμα'' και οι εταιρείες για να πουλάνε CPUs..

• Like 2

11 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Μπορεί να μην παίζει κανείς αλλά μας νοιάζει τη καθαρή CPU ίσχυς, χωρίς το παραμικρό bottleneck από τη GPU. Αυτός είναι ο λόγος που μας ενδιαφέρουν οι μετρήσεις σε 1080p και κάτω.

Τώρα τελευταία πάντως πολλά games οριακό μπουκαλάκι ρίχνει ο 12900k και σε 4k. Atomic heart / hogwarts ας πούμε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...