Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Fluid δεν είναι γενικά το παιχνίδι λόγω traversal stutters/asset-streaming stutters αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το CPU, είναι καθαρά λόγω game engine και η cache δεν πρόκειται να βοηθήσει σ' αυτό.

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

Aυτός εδώ τεστάρι με 7200ram, δείχνει πολύ μπροστά την Intel στα lows. Τι διάολο

Και που να δουν ορισμενοι τι γινεται με 7600+ και σφιγμενα timings.Οσον αφορα για την καταναλωση τωρα με δυο κινησεις κυριολεκτικα στον 13900 εχεις ριξει το ρευμα στα ταρταρα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Τι να αλλάξει στα low ; Όσο η κάρτα είναι στο 99% δεν αλλάζει τίποτα με καλύτερα CPU/RAM, είσαι GPU bound.

Άρα δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση η την επιλογή των 3d εκτός από την κατανάλωση που φαίνεται να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Armoral είπε

Άρα δεν υπάρχει λόγος για αναβάθμιση η την επιλογή των 3d εκτός από την κατανάλωση που φαίνεται να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Εξαρτάτε από το παιχνίδι, βλέπω μερικά και έχουν μεγάλες διαφορές και στα low fps με τον 3D.

https://www.pcgameshardware.de/Ryzen-9-7950X3D-CPU-279466/Tests/Benchmark-Review-Effizienz-AMD-Gaming-Vergleich-1414085/2/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Razor333 είπε

Είσαι ακόμα με 3080ti?

Στο village (1440p ultra RT) δεν την τερματίζει καν ο 13900Κ, βλέπω κάτι 70-80% GPU usage και έχει έντονο stuttering, όπως και χαμηλά σχετικά fps (~60). 

Αλλού έχω 90-120fps και έχει όντως ένα μικρό traversal stuttering που και που, το οποίο οκ το τρως.

Τι ψαχνεις ρε ,δεν φταιει το cpu το game ειναι unoptimized  τελειως.  Ακομα και σε 4k η 3080 δεν τερματιζεται στο χωριο. Και εγω εκει που παει καλα (κραταει το 60αρι που θελω) τσουπ ριχνει ενα drop στα 40φευγα ξερω γω χωρις λογο ,μπορει να περασω απο το ιδιο σημειο 3 φορες και να το κανει τη μια ξερω γω.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.

Αργησαν πολύ να βγουν οι συγκεκριμένοι.

Και μέχρι να πέσει η τιμή τους/φτιάξει και η διαθεσιμότητα, θα έχουν βγει οι επόμενοι intel και γενικά μπαίνουμε πάλι στην γνωστή λούπα.

Και αυτή τη φορά δεν έχουμε φθηνές μητρικές(b550)και ram(ddr4)όπως με τον 5800x3D.

Επίσης, δεν ξέρω αν ισχύει αλλά βλέπω υψηλή κατανάλωση σε idle.

image.png.ece7ac0890abcf1038923616343e06fd.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά όλοι εσείς που γράφετε για κατανάλωση σε έναν επεξεργαστή που θα κάνει 800€+ τι νόημα έχει?

Μιλάμε για 70-80w διάφορα...αν παίζεις μο 4 ώρες την ημέρα είναι 100kwh το χρόνο διάφορα...

Μιλάμε για 30-40€...

Για αυτόν που θέλει το απόλυτο στο ΠΣ του δεν τον ενδιαφέρει καθόλου νομίζω.

Εγώ δυστυχώς θα ήθελα να είναι ένα +15% πάνω από τον 13900k  κ εκεί τον περίμενα.

Κ ας είχε την ίδια κατανάλωση.

Κ μη ξεκινάτε να μου λέτε για θερμοκρασίες κλπ...

Αυτός που παίρνει 800€ cpu παίρνει κ καλό κουτι-cooler.

Όταν τα λεφτά δε παίζουν σημασία (που νομίζω στη προκειμένη δε παίζουν),πας στο καλύτερο με βάση την απόδοση!

Οπότε για μένα θα είναι μάλλον  13900ks η επιλογή πάντα στα ίδια χρήματα.

Εννοείται ότι από ότι φαίνεται ο 7800x3d θα είναι το πιο vfm cpu για gaming όπως όλα φαίνονται....

Γι'αυτό κ αργούν να το βγάλουν μήπως κ πουλήσουν κανέναν ακριβό μέχρι τότε...

Δεν είναι σε κανένα στρατόπεδο να αναφέρω.εχω περάσει κ από τις δύο εταιρίες άπειρες φορές...

Κοιτάω πάντα το δικό μου συμφέρουν κ τι θα με εξυπηρετήσει καλύτερα!

Επίσης δεν ασχολούμαι με oc κ 100 χιλιάδες ρυθμίσεις στο bios πλέον...θέλω κάτι πιο plug and play που δε θα μου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Αυτή είναι καθαρά η γνώμη μου.

Ας περιμένουμε 4-5 μέρες να τον πάρει κ κάποιος από εδώ για να καταλήξουμε πλήρως! Καλημέρες!

P.S.: Η μόνη περίπτωση που θα κατέληγα στον 7950x3d θα ήταν λόγω του upgradability του am4...

Επεξ/σία από isaias1983
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, isaias1983 είπε

Όταν τα λεφτά δε παίζουν σημασία (που νομίζω στη προκειμένη δε παίζουν),πας στο καλύτερο με βάση την απόδοση!

Οπότε για μένα θα είναι μάλλον  13900ks η επιλογή πάντα στα ίδια χρήματα.

??

7950-X3-D-12-game-avg-HWU.png

7950-X3-D-game-avg-Toms.png

7950-X3-D-99th-Percentile-Toms.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίζεις κανείς με τέτοια cpu + 4090 σε 1080p???

Εγώ έχω 4090 από τη πρώτη μέρα κ παίζω σε 1440p γτ πολύ απλά δεν έχω καταλήξει σε ποια oled 4k θα πάω ακόμα...

Επίσης αν θες το καλύτερο all around cpu κ όχι μόνο gaming πάλι πας σε 13900ks.

Ξαναλέω εγώ θα περιμένω λίγες μέρες να δούμε κ πιο σωστά reviews,πχ με καλύτερες μνήμες κ θα επιλέξω ανάλογα.

Αλλα με αυτά που είδα εγώ προσωπικά απογοητεύτηκα.

Περίμενα το θαύμα που έγινε με τον 5800x3d...

Επίσης τα reviews του 7900x3d που είναι?

Θα έχει κ αυτούς 2 ccd όπως ο 7950x3d η μόνο ένα?

Αν έχει δύο δεν θα είναι χειρότερος σε gaming θεωρητικά από το μόνο 7800x3d?

Επίσης προσωπικά μιλώντας πάλι θα τεσταρα μόνο games της τελευταίας διετίας κ όχι αρχαία πχ cs go που βγάζει 1000fps....να τα κάνω τι?

Κ αφού τεσταρω με 4090 όλα στα φουλ κ rt τέρμα...

Επεξ/σία από isaias1983
Δημοσ.

Αν είναι να πας ΤΩΡΑ σε νέα πλατφόρμα δεν αξίζει ο 13900KS με τίποτα. Καλύτερα σε AM5 + 3D μιας και του χρόνου θα μπορείς να βάλεις και Zen 5 3D λογικά ενώ με Z790 τελειώνεις με τον 13900KS.

Κατά τα άλλα και ο 7900X3D θα έχει 2 CCD ναι, μόνο ο 7800X3D που θα βγει τον Απρίλιο θα είναι με 1 και θα είναι ο καλύτερος για games.

• Like 4
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Αν είναι να πας ΤΩΡΑ σε νέα πλατφόρμα δεν αξίζει ο 13900KS με τίποτα. Καλύτερα σε AM5 + 3D μιας και του χρόνου θα μπορείς να βάλεις και Zen 5 3D λογικά ενώ με Z790 τελειώνεις με τον 13900KS.

Κατά τα άλλα και ο 7900X3D θα έχει 2 CCD ναι, μόνο ο 7800X3D που θα βγει τον Απρίλιο θα είναι με 1 και θα είναι ο καλύτερος για games.

Είναι αρκετοί όμως πλέον οι 8c?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...