Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εννοεις πιο κρυοι απο τα απλα μοντελα? Οχι πειραζω αρκετα το bios και οτι παρω με UV θα παιξω δεν θα κατσω με 90αρια βαθμους ουτε για αστειο ας χασω ενα 5% σε performance για 30% κατω θερμοκρασιες και ρευμα. 

Μόνο που όχι μόνο δεν θα χάσεις σε performance αλλά θα πάρεις και ένα 5% ;)

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, malakudi είπε

Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως ο 7600 είναι ακριβότερος.

Με τέτοια χαζοτερτίπια δε θα πάει μακριά η AMD.

Και στους μπλε ο 13900 είναι πιο ακριβός από τον 13900Κ
Και εκεί η πλάκα είναι πως είναι σημαντικότερη η μεταξύ τους διαφορά αφού κλειδώνεται το OC και κάποια voltages...

Γενικά πολλά πράγματα είναι εκτός λογικής αυτή τη στιγμή στην αγορά, κάποια στιγμή όπως θα επανέρθει η λογική;

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Grisos είπε

Δεν ισχύει τελικά. Το γράφει και το άρθρο αν δεις ότι ήταν λάθος η ημερομηνία και δεν έχει αποφασισθεί ακόμα.

Επεξ/σία από Silverage
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Κοιτάω για αναβάθμιση τους επόμενους μήνες και χαζεύω μόνο τις μητρικές για την ώρα γιατί είναι ένα από τα λίγα πράγματα που (πιστεύω) πρέπει να κάνουμε μια καλή αγορά και για μελλοντικές αναβαθμίσεις ΑΝ χρειαστούν. Έχω απογοητευτεί πλήρως με αυτά που βλέπω τουλάχιστον από τη μεριά της AMD πλατφόρμας. Για κάποιο λόγο η intel με ξενίζει λιγάκι λόγο του περιορισμένου future proof με τα σοκετς. Θέλω να περάσω σε ddr5 μνήμες. Δεν γκρινιάζω για τις μνήμες. Να πάω σε νέους και τελευταίους επεξεργαστές. Δεν γκρινιάζω για την τιμή τους. Αλλά ρε παιδιά τι πράγμα είναι αυτό με τις μητρικές?

Θα πρέπει δηλαδή να σκάσουμε >300€ για μια μητρική της προκοπής? Type c μπρος πίσω, wifi/Bluetooth ddr5  nvme, ψηφιακή έξοδο για ήχο, μνήμες ddr5 και σε όλα αυτά να είναι κάποιας καλής κατηγορίας. Να παίρνει δηλαδή και σχετικά γρήγορες μνήμες, και καλούς nvme (αν γίνεται τους τελευταίους) κτλ. Όταν σε am4 όταν είχαν βγει με τις τότε τεχνολογίες έπαιρνες και με 170-200 ευρώ. 

Με έπιασε το παράπονο τώρα...

Edit: ξέχασα να αναφέρω και λίγο την εμφάνιση. Τόσα χρήματα κοστίζουν και νομίζω ότι με τέτοιες τιμές επιβάλλεται να έχει και λίγο εμφάνιση.

Επεξ/σία από ntinos19

13 λεπτά πριν, ntinos19 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Κοιτάω για αναβάθμιση τους επόμενους μήνες και χαζεύω μόνο τις μητρικές για την ώρα γιατί είναι ένα από τα λίγα πράγματα που (πιστεύω) πρέπει να κάνουμε μια καλή αγορά και για μελλοντικές αναβαθμίσεις ΑΝ χρειαστούν. Έχω απογοητευτεί πλήρως με αυτά που βλέπω τουλάχιστον από τη μεριά της AMD πλατφόρμας. Για κάποιο λόγο η intel με ξενίζει λιγάκι λόγο του περιορισμένου future proof με τα σοκετς. Θέλω να περάσω σε ddr5 μνήμες. Δεν γκρινιάζω για τις μνήμες. Να πάω σε νέους και τελευταίους επεξεργαστές. Δεν γκρινιάζω για την τιμή τους. Αλλά ρε παιδιά τι πράγμα είναι αυτό με τις μητρικές?

Θα πρέπει δηλαδή να σκάσουμε >300€ για μια μητρική της προκοπής? Type c μπρος πίσω, wifi/Bluetooth ddr5  nvme, ψηφιακή έξοδο για ήχο, μνήμες ddr5 και σε όλα αυτά να είναι κάποιας καλής κατηγορίας. Να παίρνει δηλαδή και σχετικά γρήγορες μνήμες, και καλούς nvme (αν γίνεται τους τελευταίους) κτλ. Όταν σε am4 όταν είχαν βγει με τις τότε τεχνολογίες έπαιρνες και με 170-200 ευρώ. 

Με έπιασε το παράπονο τώρα...

Edit: ξέχασα να αναφέρω και λίγο την εμφάνιση. Τόσα χρήματα κοστίζουν και νομίζω ότι με τέτοιες τιμές επιβάλλεται να έχει και λίγο εμφάνιση.

Τα έχεις όλα αυτά που ζητάς από 200-260 ευρώ

https://www.skroutz.gr/s/38833098/Asrock-B650-PG-Lightning-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/38676002/Gigabyte-B650-Aorus-Elite-AX-rev-1-x-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/38677845/Asus-TUF-Gaming-B650-PLUS-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html

https://www.skroutz.gr/s/38675869/MSI-Mag-B650-Tomahawk-WIFI-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html

3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Καλησπέρα φίλε μου. Καλές όλες αλλά η πρώτη δεν έχει wifi/Bluetooth και οπτική έξοδο για ήχου.

Οι δύο που ακολουθούν δεν έχουν οπτική έξοδο ήχου. Η τελευταία την γλυκοκοιτουσα να σου πω την αλήθεια αλλά θα ήθελα να βρω κάτι με λευκές πινελιές. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου πάντως γιατί θα το κρατήσω το ποστ σου να το ξανά κοιτάξω από την αρχή. 

Αλλά δεν σου φαίνονται λίγο ανεβασμένες οι τιμές με βάση την προηγούμενη γενιά?

ΥΓ. Αγαπάμε msi ❤️ και η καλύτερη επιλογή από αυτές που έδωσες είναι msi.

4 λεπτά πριν, ntinos19 είπε

Καλησπέρα φίλε μου. Καλές όλες αλλά η πρώτη δεν έχει wifi/Bluetooth και οπτική έξοδο για ήχου.

Οι δύο που ακολουθούν δεν έχουν οπτική έξοδο ήχου. Η τελευταία την γλυκοκοιτουσα να σου πω την αλήθεια αλλά θα ήθελα να βρω κάτι με λευκές πινελιές. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου πάντως γιατί θα το κρατήσω το ποστ σου να το ξανά κοιτάξω από την αρχή. 

Αλλά δεν σου φαίνονται λίγο ανεβασμένες οι τιμές με βάση την προηγούμενη γενιά?

ΥΓ. Αγαπάμε msi ❤️ και η καλύτερη επιλογή από αυτές που έδωσες είναι msi.

Ναι έχουν ανέβει οι τιμές στις μητρικές, πριν 2-3 χρόνια αυτές θα είχαν 180-200 ευρώ όχι 250-260.

Πάντως η Tomahawk έχει τα πάντα και την βρίσκεις από 265 ευρώ ετοιμοπαράδοτη. Δεν νομίζω να χρειαστείς κάτι παραπάνω για τα επόμενα 3-5 χρόνια από μητρική σε σχέση με το τι παίρνεις σήμερα από τις παραπάνω μητρικές.  

2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ναι έχουν ανέβει οι τιμές στις μητρικές, πριν 2-3 χρόνια αυτές θα είχαν 180-200 ευρώ όχι 250-260.

Πάντως η Tomahawk έχει τα πάντα και την βρίσκεις από 265 ευρώ ετοιμοπαράδοτη. Δεν νομίζω να χρειαστείς κάτι παραπάνω για τα επόμενα 3-5 χρόνια από μητρική σε σχέση με το τι παίρνεις σήμερα από τις παραπάνω μητρικές.  

Αυτό πιστεύω και εγώ. Σε ευχαριστώ και πάλι.

1 ώρα πριν, ntinos19 είπε

Αυτό πιστεύω και εγώ. Σε ευχαριστώ και πάλι.

υπάρχει και η λύση του να πάρεις μια φθηνή και αρκετή μητρική με τον ryzen 7600 και μόλις βγούν οι x3d να το πουλήσεις το σύστημα όπως είναι και να δεις τότε τις επιλογές σου σε μητρική. με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βγεί καλύτερη μητρική όπως την θες και σε λογική τιμή καθώς επίσης (όπως συμβαίνει καμιά φορά με νέο σοκετ) να διορθωθούν κάποια προβλήματα με τις πρώτες μητρικές

Για όποιον τον ενδιαφέρει, AMD Q4 2022 earnings

To Client 900 εκατομμύρια κάτω σε σχέση με το Q4 21

https://ir.amd.com/news-events/press-releases/detail/1115/amd-reports-fourth-quarter-and-full-year-2022-financial#:~:text=SANTA CLARA%2C Calif.%2C Jan,earnings per share of %240.01.

qARxvX4.png

The Data Center segment primarily includes server microprocessors (CPUs) and graphics processing units (GPUs), data processing units (DPUs), Field Programmable Gate
Arrays (FPGAs) and Adaptive System-on-Chip (SoC) products for data centers.

The Client segment primarily includes CPUs, accelerated processing units that integrate microprocessors and GPUs (APUs), and chipsets for desktop and notebook personal
computers.

The Gaming segment primarily includes discrete GPUs, semi-custom SoC products and development services

The Embedded segment primarily includes embedded CPUs and GPUs, FPGAs, and Adaptive SoC products

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...