adtakhs Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Eloy είπε Mπα ? 2 μέτρα και 2 σταθμά ? Τότε την intel γιατί την ξεφωνίζαμε τόσα χρόνια για την συχνή αλλαγή μητρικών? Γιατί με την λογική που επικαλείσαι και η intel δεν σε αναγκάζει να αγοράσεις νέα μητρική... Σου δίνει το δικαίωμα να επιλέξεις... Δεν θέλεις αλλαγή μητρικής ? - υπέροχα, υπάρχουν αρκετοί 10ης κι 11ης γενιάς επεξεργαστές στα μαγαζιά εκεί έξω, να χρησιμοποιήσεις και να κάνεις την δουλειά σου άψογα. Σου δίνει το δικαίωμα να επιλέξεις αν θέλεις να μείνεις στην ίδια ή να πας στην καινούργια πλατφόρμα... Το δικαίωμα και η επιλογή έχουν νόημα όταν αυτός που σου τα προσφέρει σου ορίζει το πλαίσιο. Σου λέει πχ. "για φέτος, αυτούς τους επεξεργαστές έχουμε, διάλεξε και πάρε"... Δεν σου λέει "εμπιστεύσου με, προτίμησέ με και θα πάρεις το καλύτερο για τα λεφτά σου" και σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε δέκα σε τέσσερεις επεξεργαστές, επιλέγεις, πληρώνεις και μετά απο μιά εβδομάδα ρίχνει την τιμή (στην οποία εσύ αγόρασες) 20% κάτω και βγάζει καινούργιους καλύτερους ή/και φθηνότερους επεξεργαστές. Αν εσύ μετά απο αυτό είσαι ικανοποιημένος, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Και θα μου πεις έτσι είναι η εξέλιξη, βγαίνουν καινούργια και καλύτερα συνεχώς. Ναι - λέω - αλλά είναι και η ικανοποίηση του πελάτη και η αίσθηση που του αφήνεις. Γι'αυτό υπάρχει το time interval - να ξέρει οτι για ένα λογικό χρονικό διάστημα, πχ. ένα έτος, θα έχει το καλύτερο γι'αυτό που σου πληρώνει σήμερα - κι όχι να του το απαξιώνεις μέσα σε 1 μήνα. Εκτός κι αν τον έχεις ενημερώσει απο πριν οτι σκοπεύεις να το κάνεις - κι όχι φήμες και εικασίες ότι ίσως βγεί ή μάλλον θα βγει κάτι καλύτερο. σημ. Εχω γνωστό που αγόρασε 3600, 3600X και 3600XT, ορκιζόμενος κάθε φορά οτι έχει κλείσει για την επόμενη 5ετία... Τώρα δεν ξέρω τι έχει - μάλλον θα έχει βάλει καναν 7900Χ σε πωλητήριο... Ποιο δικαίωμα σου έδινε η intel όταν άλλαζε τα sockets σαν τα πουκάμισα; Το δικαίωμα να αγοράσω Ξανά από την αρχή καινούργιο υπολογιστή το έχω έτσι και αλλιώς. Δεν μπορεί να μου το αφαιρέσει καμία AMD και καμιά intel. Το δικαίωμα όμως να αναβαθμίσω χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα πλατφόρμα μου και την επιλογή να το κάνω αν και εφόσον με συμφέρει, εδώ παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η τιμή και ο χρόνος στον οποίο θα το κάνεις, μου το έχει αφαιρέσει intel ενώ συνεχίζει να μου το δίνει η AMD. Πουθενά λοιπόν δεν είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Eloy είπε Mπα ? 2 μέτρα και 2 σταθμά ? Τότε την intel γιατί την ξεφωνίζαμε τόσα χρόνια για την συχνή αλλαγή μητρικών? Γιατί με την λογική που επικαλείσαι και η intel δεν σε αναγκάζει να αγοράσεις νέα μητρική... Σου δίνει το δικαίωμα να επιλέξεις... Δεν θέλεις αλλαγή μητρικής ? - υπέροχα, υπάρχουν αρκετοί 10ης κι 11ης γενιάς επεξεργαστές στα μαγαζιά εκεί έξω, να χρησιμοποιήσεις και να κάνεις την δουλειά σου άψογα. Σου δίνει το δικαίωμα να επιλέξεις αν θέλεις να μείνεις στην ίδια ή να πας στην καινούργια πλατφόρμα... Το δικαίωμα και η επιλογή έχουν νόημα όταν αυτός που σου τα προσφέρει σου ορίζει το πλαίσιο. Σου λέει πχ. "για φέτος, αυτούς τους επεξεργαστές έχουμε, διάλεξε και πάρε"... Δεν σου λέει "εμπιστεύσου με, προτίμησέ με και θα πάρεις το καλύτερο για τα λεφτά σου" και σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε δέκα σε τέσσερεις επεξεργαστές, επιλέγεις, πληρώνεις και μετά απο μιά εβδομάδα ρίχνει την τιμή (στην οποία εσύ αγόρασες) 20% κάτω και βγάζει καινούργιους καλύτερους ή/και φθηνότερους επεξεργαστές. Αν εσύ μετά απο αυτό είσαι ικανοποιημένος, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Και θα μου πεις έτσι είναι η εξέλιξη, βγαίνουν καινούργια και καλύτερα συνεχώς. Ναι - λέω - αλλά είναι και η ικανοποίηση του πελάτη και η αίσθηση που του αφήνεις. Γι'αυτό υπάρχει το time interval - να ξέρει οτι για ένα λογικό χρονικό διάστημα, πχ. ένα έτος, θα έχει το καλύτερο γι'αυτό που σου πληρώνει σήμερα - κι όχι να του το απαξιώνεις μέσα σε 1 μήνα. Εκτός κι αν τον έχεις ενημερώσει απο πριν οτι σκοπεύεις να το κάνεις - κι όχι φήμες και εικασίες ότι ίσως βγεί ή μάλλον θα βγει κάτι καλύτερο. σημ. Εχω γνωστό που αγόρασε 3600, 3600X και 3600XT, ορκιζόμενος κάθε φορά οτι έχει κλείσει για την επόμενη 5ετία... Τώρα δεν ξέρω τι έχει - μάλλον θα έχει βάλει καναν 7900Χ σε πωλητήριο... Δυο πράγματα, Με την Intel αν μείνεις στην ίδια πλατφόρμα θα είσαι πάντα με παλιότερη τεχνολογία και θα πληρώσεις και παραπάνω για να έχεις χαμηλότερες επιδόσεις αν κανείς upgrade , γιατί πλέον η AMD θα έχει βγάλει ταχύτερο/ισάξιο επεξεργαστή και φτηνότερο μια δυο γενιές μπροστά. Παράδειγμα, πάρε όποιον Intel Gen 10 θέλεις να αναβαθμίσεις σήμερα από έναν Core i3 11100 και δες τι θα αγόραζες με τα ίδια λεφτά αν ήσουν σε ΑΜ4. Δεύτερον, και σε AMD και σε Intel πάντα όταν βγουν καινούργια προϊόντα οι retailers βάζουν καπέλο για τους early adopters, μετά από κάνα μηνά δυο ρίχνουν τις τιμές. Τα 800 ευρώ που ζήταγαν τον πρώτο μήνα για τον 7950Χ μέχρι να βγουν οι Intel Gen 13 δεν είναι τιμή που έβαλε η AMD αλλά τα μαγαζιά επειδή μέχρι τότε ο 7950Χ ήταν ο ταχύτερος επεξεργαστής και το εκμεταλλεύτηκαν όσο μπορούσαν. Αν κάποιος πήγε και αγόρασε με καπέλο, σε αυτό δεν φταίει η AMD/Intel αλλά ο ίδιος ο αγοραστής. Μπορεί να έριξε και λίγο την τιμή η AMD για να βοηθήσει να είναι ποιο ανταγωνιστικό το προϊόν της μετά το Launch των Raptor Lake αλλά όλοι ξέραμε ότι θα έχουμε πόλεμο στο τέλος του 22 και αρχές του 23, τα λέγαμε εδώ στο forum για μήνες, όποιος δεν μπόρεσε να κρατηθεί είναι δικό του θέμα όχι της AMD/Intel. Επίσης, με την έλευση των ZEN 3D δεν θα αντικαταστήσει η AMD τους προηγούμενους ΖΕΝ4 σε τιμή στο ράφι αλλά θα έχει παραπάνω SKUs. Έτσι όπως και στην Intel τώρα και η AMD θα έχει πάνω από 3-4 SKUs να διαλέξουμε, οπότε όποιος αγόρασε κάποιον από τους απλούς ΖΕΝ4 πριν κάνα μήνα θα συνεχίσει να έχει το ίδιο perf/$ που θα είχε και πριν. Δες το line up στο παρακάτω πίνακα, για παράδειγμα ο 7800Χ3D δεν θα αντικαταστήσει των 7700Χ αλλά είναι ποιο ακριβό μοντέλο. Είτε αγόρασες 7700Χ τον Δεκέμβριο του 22 είτε τον αγόρασες τον Φεβρουάριο του 23 στο ίδιο perf/$ θα είσαι. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Aten-Ra 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, d4ydr33m3r είπε Μονο το base clock θα διαφερει ουσιαστικα και θα εχει και χαμηλοτερο default TDP iirc, αυξηση επιδοσεων θα υπαρξει σε οποιαδηποτε σεναρια ειναι cache sensitive κυριως.. Τωρα αν ειναι καλυτερα binned και μπουσταρουν καλυτερα θα δειξει, το χαμηλοτερο TDP ειναι απο μονο του πολυ ενθαρρυντικο @Godaemon Όχι μόνο το base αλλά και το all core. Αν δούμε το review του 7950X, είχε all core από 5200 ως 5075 (όπως αναφέρει ο μαλλιάς στο Gamers Nexus). Οπότε ο νέος με το χαμηλότερο TDP και max boost 5GHz στο ένα CCD, δε θα έχει τα ίδια clocks σε all core workloads. Η διαφορά θα είναι μικρή βέβαια, 5% το πολύ, όπως είχαμε δει και σε κάποια test που έτρεχαν τον 7950X με 142W PPT (105W TDP). Οπότε στα 120W TDP ή 162W PPT και 89C Tjmax αντί για 95, θα είναι σίγουρα λίγο πιο αργός. edit: οι διαφορές φαίνονται και στο post του @Aten-Ra στη προηγούμενη σελίδα, που έχει τον 7950Χ στα 125W (δε κατάλαβα αν είναι TDP ή PPT). Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από malakudi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Eloy είπε Το δικαίωμα και η επιλογή έχουν νόημα όταν αυτός που σου τα προσφέρει σου ορίζει το πλαίσιο. Σου λέει πχ. "για φέτος, αυτούς τους επεξεργαστές έχουμε, διάλεξε και πάρε"... Δεν σου λέει "εμπιστεύσου με, προτίμησέ με και θα πάρεις το καλύτερο για τα λεφτά σου" και σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε δέκα σε τέσσερεις επεξεργαστές, επιλέγεις, πληρώνεις και μετά απο μιά εβδομάδα ρίχνει την τιμή (στην οποία εσύ αγόρασες) 20% κάτω Αναφέρεσαι στον 13900Κ που ξεκίνησε να πωλείται στα 789 ευρώ και τώρα είναι 646 ευρώ; Σε λάθος thread είσαι 😛 Μην πάμε στις gpu και μιλήσουμε για 3090 ti - 4070 ti - από τα 2000$ στα 799$ σε λίγους μήνες, πόσο % κάτω είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 18 ώρες πριν, malakudi είπε Βρε παιδιά τι γράφετε, ποιους άδειασε; Πόσοι πήραν Zen 3 τους πρώτους 3 μήνες κυκλοφορίας από εδώ μέσα και πόσοι Zen 4; Η διαφορά πρέπει να είναι 10:1. Τι να έκανε δηλαδή η AMD, αφού δε πουλάει, να μείνει εκεί χωρίς να βγάλει τίποτα για 1 χρόνο; Δεν άδειασε κανέναν η AMD, ο ανταγωνισμός (Intel) βγήκε πιο δυνατά οπότε έπρεπε να απαντήσει ή να δει να χάνεται το μερίδιο αγοράς. Θα μπορούσε ίσως να είχε βγάλει πρώτους τους 3D; Ίσως, αλλά να δούμε και τις τιμές πρώτα, δε θα είναι φθηνοί οι 3D πιστεύω. Όποιος αγόρασε συνειδητοποιημένα το έκανε γνωρίζοντας τι έρχεται και επέλεξε Amd ακριβώς για τη δυνατότητα αναβάθμισης σε x3d. Απλά πολλοί δεν αγορασαν λόγω των τιμών αλλά και λόγω της ευκολίας αναβάθμισης σε 5800x3d με πολύ μικρότερο κόστος. Επιλογή που δίνει το καλύτερο value for money και ίσως να ήταν αυτό που επεδίωκε η ίδια η Amd. 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Δυο πράγματα, Με την Intel αν μείνεις στην ίδια πλατφόρμα θα είσαι πάντα με παλιότερη τεχνολογία και θα πληρώσεις και παραπάνω για να έχεις χαμηλότερες επιδόσεις αν κανείς upgrade , γιατί πλέον η AMD θα έχει βγάλει ταχύτερο/ισάξιο επεξεργαστή και φτηνότερο μια δυο γενιές μπροστά. Παράδειγμα, πάρε όποιον Intel Gen 10 θέλεις να αναβαθμίσεις σήμερα από έναν Core i3 11100 και δες τι θα αγόραζες με τα ίδια λεφτά αν ήσουν σε ΑΜ4. Δεύτερον, και σε AMD και σε Intel πάντα όταν βγουν καινούργια προϊόντα οι retailers βάζουν καπέλο για τους early adopters, μετά από κάνα μηνά δυο ρίχνουν τις τιμές. Τα 800 ευρώ που ζήταγαν τον πρώτο μήνα για τον 7950Χ μέχρι να βγουν οι Intel Gen 13 δεν είναι τιμή που έβαλε η AMD αλλά τα μαγαζιά επειδή μέχρι τότε ο 7950Χ ήταν ο ταχύτερος επεξεργαστής και το εκμεταλλεύτηκαν όσο μπορούσαν. Αν κάποιος πήγε και αγόρασε με καπέλο, σε αυτό δεν φταίει η AMD/Intel αλλά ο ίδιος ο αγοραστής. Μπορεί να έριξε και λίγο την τιμή η AMD για να βοηθήσει να είναι ποιο ανταγωνιστικό το προϊόν της μετά το Launch των Raptor Lake αλλά όλοι ξέραμε ότι θα έχουμε πόλεμο στο τέλος του 22 και αρχές του 23, τα λέγαμε εδώ στο forum για μήνες, όποιος δεν μπόρεσε να κρατηθεί είναι δικό του θέμα όχι της AMD/Intel. Επίσης, με την έλευση των ZEN 3D δεν θα αντικαταστήσει η AMD τους προηγούμενους ΖΕΝ4 σε τιμή στο ράφι αλλά θα έχει παραπάνω SKUs. Έτσι όπως και στην Intel τώρα και η AMD θα έχει πάνω από 3-4 SKUs να διαλέξουμε, οπότε όποιος αγόρασε κάποιον από τους απλούς ΖΕΝ4 πριν κάνα μήνα θα συνεχίσει να έχει το ίδιο perf/$ που θα είχε και πριν. Δες το line up στο παρακάτω πίνακα, για παράδειγμα ο 7800Χ3D δεν θα αντικαταστήσει των 7700Χ αλλά είναι ποιο ακριβό μοντέλο. Είτε αγόρασες 7700Χ τον Δεκέμβριο του 22 είτε τον αγόρασες τον Φεβρουάριο του 23 στο ίδιο perf/$ θα είσαι. Σύμφωνοι αλλά δεν τρελαίνομαι να είμαι με chiplets μόνο και μόνο για να λέω ότι δεν έχω μονολιθικό επεξεργαστή ή κάρτα γραφικών. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Daredevil Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Έχω το τελευταίο bios με το agesa 1.0.0.4 αλλά μάλλον δεν με επηρεάζει γιατί διαλέγω το extreme timings. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 15 ώρες πριν, godslayerxp είπε Εγώ πάντως που πήρα zen4 πριν 2 μήνες ήξερα για τους 3D ότι θα βγουν πρώτο τρίμηνο του 23 και δεν με φρέναρε καθόλου. Πως γίνεται να διαμαρτύρονται κάνοντας ότι πέφτουν από τα σύννεφα με την ανακοίνωση αυτοί που ΔΕΝ θα αγοράσουν ενώ εμείς που πήραμε δεν μας καίγεται καρφί δεν το καταλαβαίνω... Βασικά εμένα μου καίγεται καρφί... χαίρομαι που θα κυλήσω πάλι στο βούρκο και θα μπω στη διαδικασία να ξαναψωνίσω 😅 Πώς το γράφουν να δεις στο νήμα των RTX4 (σε ελεύθερη απόδοση)? "Έρχεται εδώ κόσμος που δεν θέλει/μπορεί να πάρει αυτές τις κάρτες και αρχίζει τη μανούρα για θέματα που νομίζει ότι υπάρχουν και τη λέει σε όσους έδωσαν τα χρήματά τους/σε όσους σκέφτονται όντως να τα δώσουν" Τα (γ)ίδια και τα (γ)ίδια, πάντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
itanium Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Πώς το γράφουν να δεις στο νήμα των RTX4 (σε ελεύθερη απόδοση)? "Έρχεται εδώ κόσμος που δεν θέλει/μπορεί να πάρει αυτές τις κάρτες και αρχίζει τη μανούρα για θέματα που νομίζει ότι υπάρχουν και τη λέει σε όσους έδωσαν τα χρήματά τους/σε όσους σκέφτονται όντως να τα δώσουν" Τα (γ)ίδια και τα (γ)ίδια, πάντα. Αυτό είναι γενίκευση, προσωπικα πλατφόρμα νέα όπου θα είχα νέο launch επεξεργαστων σε τρεις μήνες είτε Intel είτε amd θα την είχα για σκουπίδια τουλάχιστον, ένας από τους λόγους όπου παντα προτιμω το HEDT, τώρα στο κυρίως rig είμαι με 1700 γιατί το HEDT της Intel αγνοείται Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από itanium 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, Armoral είπε τραγικος 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 56 λεπτά πριν, itanium είπε Αυτό είναι γενίκευση, προσωπικα πλατφόρμα νέα όπου θα είχα νέο launch επεξεργαστων σε τρεις μήνες είτε Intel είτε amd θα την είχα για σκουπίδια τουλάχιστον, ένας από τους λόγους όπου παντα προτιμω το HEDT, τώρα στο κυρίως rig είμαι με 1700 γιατί το HEDT της Intel αγνοείται Γενίκευση ξε-γενίκευση, αυτό έχει γραφτεί ξανά και ξανά, ενίοτε κι από κόσμο που δεν έχει πρόβλημα φυσικά να κάνει αλλλού ακριβώς αυτό που τον ενοχλεί. Έχεις γράψει αρκετές φορές τη λογική σου για HEDT και είναι κατανοητή. Εδώ έκανες μια άλλη επιλογή με αυτά που είχες στα χέρια σου, επίσης κατανοητή. Μεταξύ τους είναι αντιφατικές, αλλά αυτό αφορά εσένα και λόγος σε άλλον δεν πέφτει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 36 λεπτά πριν, akoinonitos είπε τραγικος Μετά από τα 1-2 λεπτά το έκλεισα, προσωπικά θα τον έκανα BAN εδώ με τέτοια συμπεριφορά και λεξιλόγιο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε Μετά από τα 1-2 λεπτά το έκλεισα, προσωπικά θα τον έκανα BAN εδώ με τέτοια συμπεριφορά και λεξιλόγιο. αυτο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Πουλάει κι αυτός στο κοινό του, θα 'χει κι αυτός τίποτα πάτρονες να τους βαφτίζει το κρέας ψάρι όπως κάνουν κι άλλοι απ' την άλλη πλευρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα