malakudi Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Η εταιρεία τους δίνει πλατφόρμα με upgradability και ταχύτερους επεξεργαστές σε Gaming σε φτηνότερες τιμές από τον ανταγωνισμό (7800Χ3D vs 13900K). Τώρα όσοι πήγαν σε Raptor Lake κλαίνε γιατί και πεθαμένη πλατφόρμα αγόρασαν και ακριβό επεξεργαστή και μέσα σε τρις μήνες τους πήρε και το Gaming Crown από τα χέρια και το μόνο που τους έμεινε είναι να κατηγορούν την AMD γιατί έβγαλε τους 3D πέντε μήνες μετά τους ΖΕΝ4. Αντί να χαιρόμαστε όλοι μαζί που πλέον έχουμε ανταγωνισμό και η μια εταιρεία προσπερνά την άλλη εναλλάξ και εμείς κερδίζουμε από αυτό, έχουμε κάποιους γαλαζοαίματους να τους φταίει η AMD που δεν έκατσε στα αυγά της αλλά έβγαλε καλύτερο προϊόν και έχασαν τα bragging rights. 7800Χ3D κάτω από 600 ευρώ για τον πρώτο μήνα δεν το βλέπω εφικτό στην Ελλάδα Κανείς δε κλαίει, γιατί να κλαίει κάποιος που πήρε 13900K. Super all around τσιπάκι είναι, είναι τόσο καλό που ανάγκασε την AMD να κατεβάσει τον 7950X από τα 840 ευρώ στα 590 σε λιγότερο από 4 μήνες. Αν βγει ο 7800X3D στα 600, θα πάει άπατος. 470 ευρώ MSRP βγήκε ο 7700X και πλέον πουλιέται 370. Αν έχει πάνω από 520 ευρώ (450$) ο 7800X3D, δεν αξίζει με τίποτα. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από malakudi 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, malakudi είπε Κανείς δε κλαίει, γιατί να κλαίει κάποιος που πήρε 13900K. Super all around τσιπάκι είναι, είναι τόσο καλό που ανάγκασε την AMD να κατεβάσει τον 7950X από τα 840 ευρώ στα 590 σε λιγότερο από 4 μήνες. Αν βγει ο 7800X3D στα 600, θα πάει άπατος. Ταχύτερο Gaming CPU φτηνότερο από τον ανταγωνισμό , εδώ πήγαν και έδωσαν 800 ευρώ για 7950Χ και 13900Κ για Gaming, στα 600 θα κωλώσουν ?? Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε Ταχύτερο Gaming CPU φτηνότερο από τον ανταγωνισμό , εδώ πήγαν και έδωσαν 800 ευρώ για 7950Χ και 13900Κ για Gaming, στα 600 θα κωλώσουν ?? Ε καλά τώρα, κάποιοι πάντα αγοράζουν χωρίς να νοιάζονται για την τιμή. Δε λέμε για αυτούς αλλά για μια μεγαλύτερη βάση χρηστών. Δε νομίζω πάντως να τον δούμε 600 ευρώ (δηλαδή 500$ MSRP). 450$ MSRP νομίζω θα τον βγάλει, όσο είχε βγάλει και τον 5800X3D, 520 ευρώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Η μεγάλη πλειοψηφία θα αγοράσει όταν οι τιμές γίνουν προσιτές. Στους ΖΕΝ3 υπήρχε μόνο ένας 3D τώρα όμως υπάρχουν τρεις άρα υποθέτω καλύτερο price adjustment σε βάθος χρόνου. Το θετικό είναι πως θα υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάλι τα ίδια σήμερα; Deja vu φάση. Και όλως τυχαίως πάλι από ιδιοκτήτες δυνατών 13th gen. Χαρείτε τους επεξεργαστές που αγοράσατε και αφήστε τους υπόλοιπους να κρίνουν αν αδικήθηκαν ή απαξιώθηκε η "επένδυση" τους από την AMD. Προσωπικά, για πολλούς λόγους, μόνο καλή βλέπω την κίνηση της AMD. 45 λεπτά πριν, malakudi είπε Αν βγει ο 7800X3D στα 600, θα πάει άπατος. Γιατί να βγει στα 600; Ο 5800Χ3D και ο 7700Χ έχει πέσει πολύ σε τιμή και έχει κάνει χώρο γύρω στο 500άρικο. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από kkatzos 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Ένα πολύ ωραίο άρθρο για το efficiency του ΖΕΝ4 στο anandtech, συγκρίνει τον 7950Χ σε διάφορα TDP με τον 13900Κ. Από ότι φαίνεται και από αυτό το review, ο 7950Χ στα 65W έχει τις ίδιες επιδόσεις πάνω κάτω με τον 13900Κ στα 125W https://www.anandtech.com/show/17641/lighter-touch-cpu-power-scaling-13900k-7950x 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Αλιευμένο από σελίδα του εξωτερικού. " ASRock "X600" AM5 mini-STX coming in 2023Q1 On a whim I emailed ASRock's NA sales contact (listed on their website) this morning to ask if they were planning a follow-up for Zen4. Amazingly got back a reply only two hours later: Thank you for reaching out to ASRock. Yes we will launch X600 DeskMini next year of Feb/March. Thanks While I am obviously extremely hyped, I'm also slightly regretting not being bolder about asking directly about eGPU support or what AMD has told them about the existence and release timelines of the Zen4+RDNA2 G-series APUs." Λέτε κατά τον Φεβρουάριο, Μάρτιο να έχουμε APUs στο AM5? Έχει ακουστεί κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Όλα σχετικά είναι.. Spoiler Εγώ δεν πήρα 13900k π.χ έχω 12900k από πέρυσι και για τις ανάγκες μου καλύπτομαι μια χαρά. Αν ήθελα μόνο gaming πιθανότατα 13900ks θα περίμενα λόγω του ότι δεν χρειάζεται να αναβαθμίσω όλη την πλατφόρμα, κάτι που θα κάνω αργότερα αποφασίζοντας ανάμεσα στην επόμενη γενιά AMD vs Intel, ξαναπερνοντας μητρική και νέες DDR5 μνήμες. Κάποιος όμως που αναβαθμίζει τώρα πλήρως για gaming αν τιμολογηθουν σωστά θα βρει την πρόταση της AMD πολύ ελκυστική ειδικά επειδή δεν περιορίζεται μόνο στον 7800x3D αλλά σε όλη την σειρά. Και επιπρόσθετα βοηθάει τις τιμές να πέσουν μέσω ανταγωνισμού 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Godaemon Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά σας παρακαλώ 2 ερωτήσεις 7950X3D σε σχέση με 7950Χ τα ρολόγια θα είναι τα ίδια? Εκτός απο gaming αναμένουμε καμιά σουπερ ντούπερ τρελή αύξηση επιδόσεων? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d4ydr33m3r Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Godaemon είπε Παιδιά σας παρακαλώ 2 ερωτήσεις 7950X3D σε σχέση με 7950Χ τα ρολόγια θα είναι τα ίδια? Εκτός απο gaming αναμένουμε καμιά σουπερ ντούπερ τρελή αύξηση επιδόσεων? Μονο το base clock θα διαφερει ουσιαστικα και θα εχει και χαμηλοτερο default TDP iirc, αυξηση επιδοσεων θα υπαρξει σε οποιαδηποτε σεναρια ειναι cache sensitive κυριως.. Τωρα αν ειναι καλυτερα binned και μπουσταρουν καλυτερα θα δειξει, το χαμηλοτερο TDP ειναι απο μονο του πολυ ενθαρρυντικο Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από d4ydr33m3r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godslayerxp Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως που πήρα zen4 πριν 2 μήνες ήξερα για τους 3D ότι θα βγουν πρώτο τρίμηνο του 23 και δεν με φρέναρε καθόλου. Πως γίνεται να διαμαρτύρονται κάνοντας ότι πέφτουν από τα σύννεφα με την ανακοίνωση αυτοί που ΔΕΝ θα αγοράσουν ενώ εμείς που πήραμε δεν μας καίγεται καρφί δεν το καταλαβαίνω... Βασικά εμένα μου καίγεται καρφί... χαίρομαι που θα κυλήσω πάλι στο βούρκο και θα μπω στη διαδικασία να ξαναψωνίσω 😅 Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από godslayerxp 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Strategos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Εγώ αν και ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα έπαιρνα. Σας λέω ότι ο scheduler θα είναι mess. Περιμένετε τα windows να ξέρουν για την κάθε εφαρμογή αν θα έχει καλύτερο performance με περισσότερη lvl 3 cache ή μεγαλύτερα ρολόγια; θα κάνει ότι να νε... Αυτή την στιγμή ο 7950 έχει 600 ευρώ. Αν έχει ο 7800x3d 600 ευρώ. Θα πρέπει να τα βάλεις κάτω αν χρησιμοποιείς το pc μόνο για gaming και αν τα games που παίζεις πάνε καλύτερα με vcache ή με hz. Επίσης παίζει ο 7950x3d να έχει κάνα 900ρι Ελλάδα. Πιστεύω αυτή τη στιγμή ούτε η AMD ξέρει τι τιμές θα βάλει. Ακόμα σκέφτονται πως θα κάνουν το lineup με τόσα cpu ώστε να πουλάνε Am5 αντί για am4. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, godslayerxp είπε Εγώ πάντως που πήρα zen4 πριν 2 μήνες ήξερα για τους 3D ότι θα βγουν πρώτο τρίμηνο του 23 και δεν με φρέναρε καθόλου. Πως γίνεται να διαμαρτύρονται κάνοντας ότι πέφτουν από τα σύννεφα με την ανακοίνωση αυτοί που ΔΕΝ θα αγοράσουν ενώ εμείς που πήραμε δεν μας καίγεται καρφί δεν το καταλαβαίνω... Βασικά εμένα μου καίγεται καρφί... χαίρομαι που θα κυλήσω πάλι στο βούρκο και θα μπω στη διαδικασία να ξαναψωνίσω 😅 E, ναι... Στην πορεία της κάθε γενιάς amd cpu, θα αγοράσεις όπως κάνουν πολλοί, περισσότερες απο μία cpu μέχρι να αποκτήσεις την καλύτερη στην κατηγορία που θέλεις, ενώ αυτό θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της κάθε γενιάς... Αλλά στο κάτω-κάτώ, το shopping therapy δεν έβλαψε ποτέ κανέναν... - άσε που ευτυχώς δεν θα χρειαστεί ν'αλλάξεις μητρική... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Eloy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Godaemon είπε Παιδιά σας παρακαλώ 2 ερωτήσεις 7950X3D σε σχέση με 7950Χ τα ρολόγια θα είναι τα ίδια? Εκτός απο gaming αναμένουμε καμιά σουπερ ντούπερ τρελή αύξηση επιδόσεων? Το base clock θα είναι χαμηλότερο. Το καλό είναι πως το all core boost είναι μόλις 200mhz πιο κάτω 5.0 vs 5,2Ghz Και το single core boost ίδιο. Άρα αναμένουμε μάλλον σχεδόν ίδια περίπου απόδοση σε όλα τα σενάρια που δεν είναι cache sensitive ή είναι λίγο cache sensitive και καθαρή αύξηση στα cache sensitive. 5 ώρες πριν, Eloy είπε E, ναι... Στην πορεία της κάθε γενιάς amd cpu, θα αγοράσεις όπως κάνουν πολλοί, περισσότερες απο μία cpu μέχρι να αποκτήσεις την καλύτερη στην κατηγορία που θέλεις, ενώ αυτό θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει απο την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της κάθε γενιάς... Αλλά στο κάτω-κάτώ, το shopping therapy δεν έβλαψε ποτέ κανέναν... - άσε που ευτυχώς δεν θα χρειαστεί ν'αλλάξεις μητρική... Δεν σε ανάγκάζει κανείς να αγοράσεις. Σου δίνει το δικαίωμα ΑΝ θες να αγοράσεις. Το δικαίωμα είναι πλεονέκτημα, από το να κλειδώσει το νέο προϊόν σε άλλη πχ. Πλατφόρμα ..... και να μείνεις δίχως επιλογή. Εστίασε στις λέξεις -Δικαίωμα - Επιλογή . Πες μου αν αυτές οι λέξεις μπορούν να έχουν αρνητικό πρόσημο, αξία . Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Eloy Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, adtakhs είπε Δεν σε ανάγκάζει κανείς να αγοράσεις. Σου δίνει το δικαίωμα ΑΝ θες να αγοράσεις. Το δικαίωμα είναι πλεονέκτημα, από το να κλειδώσει το νέο προϊόν σε άλλη πχ. Πλατφόρμα ..... και να μείνεις δίχως επιλογή. Εστίασε στις λέξεις -Δικαίωμα - Επιλογή . Πες μου αν αυτές οι λέξεις μπορούν να έχουν αρνητικό πρόσημο, αξία . Mπα ? 2 μέτρα και 2 σταθμά ? Τότε την intel γιατί την ξεφωνίζαμε τόσα χρόνια για την συχνή αλλαγή μητρικών? Γιατί με την λογική που επικαλείσαι και η intel δεν σε αναγκάζει να αγοράσεις νέα μητρική... Σου δίνει το δικαίωμα να επιλέξεις... Δεν θέλεις αλλαγή μητρικής ? - υπέροχα, υπάρχουν αρκετοί 10ης κι 11ης γενιάς επεξεργαστές στα μαγαζιά εκεί έξω, να χρησιμοποιήσεις και να κάνεις την δουλειά σου άψογα. Σου δίνει το δικαίωμα να επιλέξεις αν θέλεις να μείνεις στην ίδια ή να πας στην καινούργια πλατφόρμα... Το δικαίωμα και η επιλογή έχουν νόημα όταν αυτός που σου τα προσφέρει σου ορίζει το πλαίσιο. Σου λέει πχ. "για φέτος, αυτούς τους επεξεργαστές έχουμε, διάλεξε και πάρε"... Δεν σου λέει "εμπιστεύσου με, προτίμησέ με και θα πάρεις το καλύτερο για τα λεφτά σου" και σου δίνει την επιλογή να διαλέξεις ανάμεσα σε δέκα σε τέσσερεις επεξεργαστές, επιλέγεις, πληρώνεις και μετά απο μιά εβδομάδα ρίχνει την τιμή (στην οποία εσύ αγόρασες) 20% κάτω και βγάζει καινούργιους καλύτερους ή/και φθηνότερους επεξεργαστές. Αν εσύ μετά απο αυτό είσαι ικανοποιημένος, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Και θα μου πεις έτσι είναι η εξέλιξη, βγαίνουν καινούργια και καλύτερα συνεχώς. Ναι - λέω - αλλά είναι και η ικανοποίηση του πελάτη και η αίσθηση που του αφήνεις. Γι'αυτό υπάρχει το time interval - να ξέρει οτι για ένα λογικό χρονικό διάστημα, πχ. ένα έτος, θα έχει το καλύτερο γι'αυτό που σου πληρώνει σήμερα - κι όχι να του το απαξιώνεις μέσα σε 1 μήνα. Εκτός κι αν τον έχεις ενημερώσει απο πριν οτι σκοπεύεις να το κάνεις - κι όχι φήμες και εικασίες ότι ίσως βγεί ή μάλλον θα βγει κάτι καλύτερο. σημ. Εχω γνωστό που αγόρασε 3600, 3600X και 3600XT, ορκιζόμενος κάθε φορά οτι έχει κλείσει για την επόμενη 5ετία... Τώρα δεν ξέρω τι έχει - μάλλον θα έχει βάλει καναν 7900Χ σε πωλητήριο... Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Eloy 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα