Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

12 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Η AMD πήγε δύο χρόνια με τον 5950x και δύο μήνες με τον 7950x, ναι είναι κοροϊδία για όσους την στηρίζουν και οι δύο πρακτικές. 

Κάνεις πλάκα τώρα.

1ον: Υπήρχαν leaks από benchmarks με χαρακτηριστικά από μικρούς και μεγάλους 3D μήνες τώρα. Όσοι ενδιαφέρονταν, αυτό το γνώριζαν. Εσύ επέμενες ότι πάλι θα βγάλει μόνο 7800X3D.

2ον: Τα δύο χρόνια με τον 5950Χ τα πήγε γιατί απέναντι είχε τα ρετάλια με το Skylake arch. Τώρα έχει σοβαρό ανταγωνισμό, πολύ λογικό να βγάλει στους 5 μήνες νέα SKUs.

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν το launch των ZEN4 έδειξαν ΖΕΝ4 3D , το launch των ΖΕΝ4 3D στο Q1 23 ήταν μέσα στο πρόγραμμα από την αρχή αφού ήξεραν τι θα έβγαζε η Intel με τους Gen13 και δεν θα την άφηναν να πάρει κεφάλι για πολύ καιρό. Όποιος αγόρασε day 1 δεν νομίζω ότι εξεπλάγην με το launch των 3D τον Φεβρουάριο, άλλωστε οι 3D θα είναι ποιο ακριβοί και μόνο για Gaming. Ο απλός κόσμος δεν θα επηρεαστεί από το Launch και όσοι είχαν υπομονή μόνο κερδισμένοι βγαίνουν αφού και φτηνότερες μητρικές θα βγουν και φτηνότερα CPU.    

Financial Analyst Day
June 9, 2022

AMD-ZEN-ROADMAP.jpg

• Like 4

1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε

Πριν το launch των ZEN4 έδειξαν ΖΕΝ4 3D , το launch των ΖΕΝ4 3D στο Q1 23 ήταν μέσα στο πρόγραμμα από την αρχή αφού ήξεραν τι θα έβγαζε η Intel με τους Gen13 και δεν θα την άφηναν να πάρει κεφάλι για πολύ καιρό. Όποιος αγόρασε day 1 δεν νομίζω ότι εξεπλάγην με το launch των 3D τον Φεβρουάριο, άλλωστε οι 3D θα είναι ποιο ακριβοί και μόνο για Gaming. Ο απλός κόσμος δεν θα επηρεαστεί από το Launch και όσοι είχαν υπομονή μόνο κερδισμένοι βγαίνουν αφού και φτηνότερες μητρικές θα βγουν και φτηνότερα CPU.    

Financial Analyst Day
June 9, 2022

AMD-ZEN-ROADMAP.jpg

Άσχετο,

Δηλαδή τώρα περιμένουμε και Zen4C? 

Παίζει και μείγμα των παραπάνω;

🤔

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, TR-909 είπε

... Τα margins της AMD της επιτρέπουν να ορίζει εκείνη πλέον τη διαμόρφωση τιμών (πως αλλάζουν οι καιροί). Η δε INTEL μετά και την ακύρωση του Meteor Lake στο desktop αναμένεται να έχει ένα πολύ δύσκολο 2023 - σε όλα τα segments (από client έως Server).

Τα margins της amd στον πίνακα, (του minfactory - αλλά τέλος πάντων...), αφορούν τους τελευταίους am4 όχι τους am5 για τους οποίους καίγεται η amd... Oσο για την intel... δεν νομίζω να του κακοπέσει όποιου πήρε intel 12th gen να κρατήσει την μητρική του άλλη μία σαιζόν και στο τέλος να αναθμίσει κιόλας σε βελτιωμένο raptor...

Επεξ/σία από Eloy

50 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Κάνεις πλάκα τώρα.

1ον: Υπήρχαν leaks από benchmarks με χαρακτηριστικά από μικρούς και μεγάλους 3D μήνες τώρα. Όσοι ενδιαφέρονταν, αυτό το γνώριζαν. Εσύ επέμενες ότι πάλι θα βγάλει μόνο 7800X3D.

2ον: Τα δύο χρόνια με τον 5950Χ τα πήγε γιατί απέναντι είχε τα ρετάλια με το Skylake arch. Τώρα έχει σοβαρό ανταγωνισμό, πολύ λογικό να βγάλει στους 5 μήνες νέα SKUs.

Πέρσι είχε Skylake? Δεν θυμάσαι καλά μάλλον. Εγώ που αγοράζω κάθε χρόνο, τέλος του έτους ξεκάθαρα η Intel είχε και φέτος την καλύτερη επιλογή.

Leaks από κινέζικα sites δεν είναι σοβαρή πηγή, παίζουν fakes, οπότε εγώ σαν λογικός καταναλωτής δεν τα πίστευα, ούτε πίστευα θα πάρει ζεστά 900 για ένα cpu που δύο μήνες μετά θα ήταν τελειωμένο από high end και θα κατέληγε στα πανέρια μπας και πουλήσει.

• Like 1

53 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Άσχετο,

Δηλαδή τώρα περιμένουμε και Zen4C? 

Παίζει και μείγμα των παραπάνω;

🤔

Νομίζω ο ΖΕΝ4C θα είναι για servers  δεν ξέρω αν τον φέρουν και στο desktop.

4 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Πέρσι είχε Skylake? Δεν θυμάσαι καλά μάλλον. Εγώ που αγοράζω κάθε χρόνο, τέλος του έτους ξεκάθαρα η Intel είχε και φέτος την καλύτερη επιλογή.

Leaks από κινέζικα sites δεν είναι σοβαρή πηγή, παίζουν fakes, οπότε εγώ σαν λογικός καταναλωτής δεν τα πίστευα, ούτε πίστευα θα πάρει ζεστά 900 για ένα cpu που δύο μήνες μετά θα ήταν τελειωμένο από high end και θα κατέληγε στα πανέρια μπας και πουλήσει.

Μάλλον σε πείραξε που πλήρωσες τόσα για να πάρεις τον i9 σε παλιά πλατφόρμα και μέσα σε 3 μήνες θα έχεις ξεπερασμένο CPU και όχι για αυτούς που αγόρασαν day one ZEN4.

• Like 1

Παιδιά ειλικρινά μερικοί τι ζόρι τραβάτε;

Δηλαδή τώρα που βγήκε ο 3d, ό αλλος με τον 7950x έχει χρέπι; Σέρνετε; Μπαίνει ξαφνικά στα παιχνίδια και έχει 10fps;

Ειλικρινά δηλαδή. Πόσο κακία; θέλετε να πάτε και να δημιουργήσετε ντε και καλά αρνητικά συναισθήματα στους άλλους εδώ μέσα που αγόρασαν. Τόσο πολύ σας χαροποιεί αυτό; Νισάφι πια...

• Like 9

23 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Νομίζω ο ΖΕΝ4C θα είναι για servers  δεν ξέρω αν τον φέρουν και στο desktop.

Μάλλον σε πείραξε που πλήρωσες τόσα για να πάρεις τον i9 σε παλιά πλατφόρμα και μέσα σε 3 μήνες θα έχεις ξεπερασμένο CPU και όχι για αυτούς που αγόρασαν day one ZEN4.

Θα μπορούσα να αγοράσω και 7950x ξέρεις, αλλά δεν μπαίνω πλέον στο τρυπάκι να πουλάω κοψοχρονια AMD cpu που χρυσοπλήρωσα, ιδίως σε 3 μήνες.

Τα Intel cpu πιάνουν περισσότερα στην μεταπώληση.

Επίσης ποια παλιά πλατφόρμα, τραβά σύγκρινε την x670e aorus master, με την z790, καμία επαφή.

• Like 1

4 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Θα μπορούσα να αγοράσω και 7950x ξέρεις, αλλά δεν μπαίνω πλέον στο τρυπάκι να πουλάω κοψοχρονια AMD cpu που χρυσοπλήρωσα, ιδίως σε 3 μήνες.

Επίσης ποια παλιά πλατφόρμα, τραβά σύγκρινε την x670e aorus master, με την z790, καμία επαφή.

Γιατί να την πουλήσεις σε 3 μήνες; Εκτός και αν έχεις OCD να έχεις πάντα το καλύτερο.

• Like 1

8 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Και ο 13900K από 800 ευρώ έπεσε στα 650 ευρώ σήμερα,  δεν είδα κανέναν σας να λυπάται αυτούς που αγόρασαν day 1 Raptor Lake.  

Όσο για την μεταπώληση, ναι σε κάνα χρόνο που θα θέλεις να τον πουλήσεις θα έχουν πέσει οι τιμές των ΖΕΝ4 3D και εσύ θα περιμένεις να τον δόσεις ακριβότερα. 

3 ώρες πριν, kkatzos είπε

Εσύ στο ένα ποστ λες ότι σε απογοήτευσε η AMD που δεν έβγαλε ισχυρούς Ryzen 7000 και τώρα που θα βγάλει δυνατές CPUs το θεωρείς κοροϊδία για αυτούς που έχουν ήδη αγοράσει αυτούς τους ανίσχυρους 7000.

Τι ήθελες δηλαδή; Να περιμένει 2-3 χρόνια για μην "απαξιώσει" τους πελάτες της, όπως λες;

LOL

Δειξε μου που ειπα οτι δεν ειναι ισχυροι οι 7000 σε παρακαλω

1 ώρα πριν, Razor333 είπε

Η μεταπώληση εξαρτάται από το τι υπάρχει στην αγορά σαν τοπ και σε τι τιμή την στιγμή που το πουλάς.

Αν πχ η Intel/AMD βγάλουν ένα μοντέλο με 50% πάνω σε performance και άλλο ένα με 25% πάνω στα 550€ και 350€ ....

Ούτε 200€ δεν θα πάρεις στο χέρι.

Είναι τι υπάρχει, τι πουλάς εσύ. 

• Like 2

2 ώρες πριν, Razor333 είπε

Η AMD πήγε δύο χρόνια με τον 5950x και δύο μήνες με τον 7950x, ναι είναι κοροϊδία για όσους την στηρίζουν και οι δύο πρακτικές. 

Γιατί, το είχανε μυστικό ότι θα βγάλουνε και 3D skus;

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...