Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μια χαρά είναι το TPU, και στο Techspot o 5600X στο blender εχει ιδιο perf/watt με τον 12400F

Έχει 25% παραπάνω performance ένας 12600Κ στα 65W από τον 12400F ??

14500 βγάζω με 6+4 στα 65w. Εντελώς στοκ, με tuning 17k+ 

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Herald είπε

Ο kostas anes ανέβασε το δικό του run με 8 zen 3 cores στα 60w. 8gc cores στα 60w >>> 8 zen 3 cores στα 60w. Δεν ξερώ γιατί συνεχίζεις σε κάτι που είσαι ξεκάθαρα λάθος. 

Δεν ξέρω γιατί κρύβεσαι πίσω από τρίτους ενώ δεν τους έχω αναθεωρήσει σε κανένα ποστ. Ο μόνος που διαστρεβλώνει τα γεγονότα είσαι εσύ. :)

Επεξ/σία από nick0lis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ορκίζομαι δεν μπήκα στο βοθρόsite τους... απο το twiter το τσίμπησα.... 

Εικόνα

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Και πόσο με 6C μόνο  στα 65W stock ??

Τώρα είμαι στο chromebook, θα δώ αύριο.

14 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Δεν ξέρω γιατί κρύβεσαι πίσω από τρίτους ενώ δεν τους έχω αναθεωρήσει σε κανένα ποστ. Ο μόνος που διαστρεβλώνει τα γεγονότα είσαι εσύ. :)

Μπλα μπλα μπλα. 8gc cores >>> 8 zen 3 cores. Ανεβάσαμε τα run παραπίσω. Μην επιμένεις σε κάτι που είναι λάθος

8 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Ορκίζομαι δεν μπήκα στο βοθρόsite τους... απο το twiter το τσίμπησα.... 

Εικόνα

Δεν έχει άδικο. Το βλέπεις και στο νήμα. Σελίδα 24, ανεβάζει ο άλλος αποτελέσματα πoυ δείχνει τα περυσινά intel μπροστά από τα ακυκλοφορήτα zen 4 και σχολιάζει "να ετοιμάζεστε για αναβάθμιση". Θα εκπλαγώ αν αυτοί οι 2 χρήστες δεν πληρώνονται από την amd

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Αν ο 7600Χ είναι 6C 12T τότε δεν είναι ίδιο segment με τον 13600 (6+8 = 20T)

Πιστεύω στο ίδιο segment θα παίξει ο 8C 16T με τον 13600Κ.

--------------

Αν θυμάμαι καλά στον ΖΕΝ 4 το AVX 512 είναι 2χ 256FMAC

Τα segment τα ορίζουν οι τιμές και όχι πόσα cores έχουν οι επεξεργαστές.

1 ώρα πριν, Herald είπε

Tι να σου πώ, εγώ τα segment με την τιμή τα χωρίζω

Αυτό ακριβώς.

1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

O 7600X  (6C 12T) θα είναι καλύτερος σε perf/watt vs 13400 (6+4 = 16T).

O 13400 θα είναι κοντά στον 12600Κ σε επιδόσεις και perf/watt

Ο 13400 θα έχει 190 ευρώ, ο 7600X θα έχει 300.

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Ναι αλλά με σημαντικά μεγαλύτερο μέγεθος.

Φυσικά, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τα GC cores είναι και πιο efficient. Αφού είναι κυριολεκτικά τέρατα σε die size. Είναι εντελώς χαζομάρα να επιμένει ο άλλος ότι δεν ισχύει. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Φυσικά, αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που τα GC cores είναι και πιο efficient. Αφού είναι κυριολεκτικά τέρατα σε die size. Είναι εντελώς χαζομάρα να επιμένει ο άλλος ότι δεν ισχύει. 

Ποιο efficient δεν είναι, έχουμε τιμές από TPU και techspot με 6C 12T

efficiency-multithread.png

Power.png

4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Τα segment τα ορίζουν οι τιμές και όχι πόσα cores έχουν οι επεξεργαστές.

Αυτό ακριβώς.

Ο 13400 θα έχει 190 ευρώ, ο 7600X θα έχει 300.

Ναι και είπα ότι πιστεύω στο ίδιο segment με τον 13600 θα είναι ο ZEN4 8C 16T

7600X στα 300 ευρώ με μόλις 6C 12T ξεχάστε το.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Aten-Ra είπε

Ποιο efficient δεν είναι, έχουμε τιμές από TPU και techspot με 6C 12T

efficiency-multithread.png

Power.png

Ρε μαν τώρα τρέξαμε με τον kostas anes....τέσπα, οκ παραδίνομαι. Δεν παλεύεται άλλο η φάση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Ρε μαν τώρα τρέξαμε με τον kostas anes....τέσπα, οκ παραδίνομαι. Δεν παλεύεται άλλο η φάση.

Δεν ξέρω τι τρέξατε εσείς, εγώ βλέπω δυο από τα μεγαλύτερα review sites να εχουν τον 5600Χ και τον 12400F σχεδόν στο ίδιο perf/watt 

edit Και στο Gamer nexus το ίδιο βγάζει με τον 5600Χ ελάχιστα μπροστά απο τον 12400F

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Δεν ξέρω τι τρέξατε εσείς, εγώ βλέπω δυο από τα μεγαλύτερα review sites να εχουν τον 5600Χ και τον 12400F σχεδόν στο ίδιο perf/watt

Nαι, το πολύ αξιόπιστο tpup που έβγαζε τον 12600k στα 125w να ματσάρι τον 12900k στα επίσης 125w. Πιο αξιόπιστο είναι το userbenchmark.

Τέσπα, αμά αμφισβητείς αυτά που τρέξαμε ok, **** it.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Nαι, το πολύ αξιόπιστο tpup που έβγαζε τον 12600k στα 125w να ματσάρι τον 12900k στα επίσης 125w. Πιο αξιόπιστο είναι το userbenchmark.

Τέσπα, αμά αμφισβητείς αυτά που τρέξαμε ok, **** it.

Τρία από τα μεγαλύτερα site βγάζουν άλλα πράγματα από ότι λέτε εσείς οι δυο.

Επίσης μάλλον δεν θυμάσαι καλά, το TPU έβγαλε ποιο γρήγορο τον 12900Κ στα 125W από τον 12600Κ.

relative-performance-cpu.png

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

Θα είναι πίσω σε ST αλλά δεν είναι εκεί το πρόβλημα, γιατί η διαφορά δεν θα είναι μεγάλη. Στο mt είναι που θα τα βρεί μπαστούνια η amd

Για το ST συμφωνώ, στο MT απλά θα αλλάξουν segments

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Τρία από τα μεγαλύτερα site βγάζουν άλλα πράγματα από ότι λέτε εσείς οι δυο.

Επίσης μάλλον δεν θυμάσαι καλά, το TPU έβγαλε ποιο γρήγορο τον 12900Κ στα 125W από τον 12600Κ.

relative-performance-cpu.png

Ρε μαν τώρα τρολλάρις απλά ή δεν καταλαβαίνεις τι βλέπεις στο γράφημα. Μιλάμε για MT performance οπου μας δείχνει στο cbr23 6+4 να βγάζει το ίδιο score με 8+8 στα ίδια watt. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι έχει κάνει κάποια χοντρή πατάτα, ε τι να σου πώ. 3 άτομα με 12900k βγάλαμε 24k cbr23 στα 125w. Τώρα αν θες να πιστέψεις το tpup go for it

Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει τι βγάζουν τα reviewing sites, έχουμε κόσμο εδώ με zen 3. Ζήτα τους να τεστάρουν οτι εφαρμογή θέλουν σε ότι watt θέλουν - δεν υπάρχει καμία ελπίδα να πλησιάσουν το perf / watt των GC cores. Είτε σε στοκ είτε tuned είτε ότι άλλο θες. Ε δεν ξέρω τι περαιτέρω να σου πω για να σε πείσω. Πριν λίγο καιρό είδαμε 8 zen 3 cores να θέλουν 150w για να πλησιάσουν 8 GC cores στα 65w. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...