Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 AMD Phoenix APU 4nm, 178mm2, 25B Transistors 8C 16T, iGPU 780M @ 3GHz https://www.amd.com/en/product/13036 Phoenix die shot 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Armoral είπε Είπες για 13900k ότι θα χάνει σε gaming και σε ρωταω σε ποιο σενάριο; Άρα αναφέρεσαι στην ανάλυση των 1080p η οποία χρησιμοποιείται ενδεικτικά για να καταδείξει τις διαφορές των επεξεργαστών εκεί που οι gpu επηρεάζουν το λιγοτερο δυνατό. Οκ να ξέρουμε για τι μιλάμε. καλό είναι να θυμόμαστε πάντως ότι την Intel την κράζανε επειδή τσέκαραν σε 1080p και σε 720p. Σε εμένα ας πούμε δε θα κάνει διαφορα η νέα cpu εκτός αν ανεβάζει δραματικά τα lows και πάλι όμως θα χάνω αλλού, σε τομείς που με καλύπτει μόνο η Intel αυτή τη στιγμή. Εκτός αν θεωρείς ότι θα παρει 4090 και 7950x3d ο άλλος για να παίζει σε 1080p. Δεν ξέρω αν υπάρχει κόσμος που παίζει στα 1080p με 4090 (ελπίζω όχι, εκτός και αν πρόκειτα για esports...) αλλά με τις 3080 έπαιζε πολύ αυτός ο τραγικός συνδυασμός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Armoral είπε Είπες για 13900k ότι θα χάνει σε gaming και σε ρωταω σε ποιο σενάριο; Άρα αναφέρεσαι στην ανάλυση των 1080p η οποία χρησιμοποιείται ενδεικτικά για να καταδείξει τις διαφορές των επεξεργαστών εκεί που οι gpu επηρεάζουν το λιγοτερο δυνατό. Οκ να ξέρουμε για τι μιλάμε. καλό είναι να θυμόμαστε πάντως ότι την Intel την κράζανε επειδή τσέκαραν σε 1080p και σε 720p. Σε εμένα ας πούμε δε θα κάνει διαφορα η νέα cpu εκτός αν ανεβάζει δραματικά τα lows και πάλι όμως θα χάνω αλλού, σε τομείς που με καλύπτει μόνο η Intel αυτή τη στιγμή. Εκτός αν θεωρείς ότι θα παρει 4090 και 7950x3d ο άλλος για να παίζει σε 1080p. Για τα 720p το λέγαμε γιατί κανείς δεν παίζει σε αυτήν την ανάλυση. Στα 1080p όμως σήμερα έχουμε Monitor που φτάνουν τα 240Hz αλλά και 360Hz. Επίσης τα 1080p τα χρησιμοποιούμε για να δούμε το CPU performance, αλλιώς τα περισσότερα CPU βγάζουν πάνω κάτω τα ίδια fps στα 4Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε AMD Phoenix APU 4nm, 178mm2, 25B Transistors 8C 16T, iGPU 780M @ 3GHz https://www.amd.com/en/product/13036 Phoenix die shot Πολύ ωραίο το mobile. Περιμένω να δω τι θα κάνει ο 7950X3D και πόσο μπροστά θα ξεφύγει από τον ανταγωνισμό. Λογικά θα είναι το απόλυτο για κάθε σενάριο χρήσης στην midrange πλατφόρμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, adtakhs είπε Πολύ ωραίο το mobile. Περιμένω να δω τι θα κάνει ο 7950X3D και πόσο μπροστά θα ξεφύγει από τον ανταγωνισμό. Λογικά θα είναι το απόλυτο για κάθε σενάριο χρήσης στην midrange πλατφόρμα. Θα είναι πανάκριβος δεν νομίζω να αξίζει απλά οποίος θέλει το απόλυτο και δεν τον νοιάζει το κόστος. Προσωπικά ακόμα και ο 7800X3D πιστεύω θα είναι πεταμένα λεφτά στην αρχή για την συντριπτική πλειοψηφία των Gamers. Τον κόβω να έχει 499MSRP απλά θα είναι γρηγορότερος και φτηνότερος από τον 13900Κ όπως ο 5800X3D σε σχέση με τον 12900Κ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Για τα 720p το λέγαμε γιατί κανείς δεν παίζει σε αυτήν την ανάλυση. Στα 1080p όμως σήμερα έχουμε Monitor που φτάνουν τα 240Hz αλλά και 360Hz. Επίσης τα 1080p τα χρησιμοποιούμε για να δούμε το CPU performance, αλλιώς τα περισσότερα CPU βγάζουν πάνω κάτω τα ίδια fps στα 4Κ. Εμ αυτό λέμε να συζητάμε για use case. το στέμμα άλλωστε της καλύτερης gaming cpu έχει αλλάξει αρκετές φορές και θα αλλάξει αρκετές φορές ακόμη, αλλά έχει λίγη σημασία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Armoral είπε Εμ αυτό λέμε να συζητάμε για use case. το στέμμα άλλωστε της καλύτερης gaming cpu έχει αλλάξει αρκετές φορές και θα αλλάξει αρκετές φορές ακόμη, αλλά έχει λίγη σημασία Δεν ξέρω αν έχει λίγη σημασία αλλά με το που θα βγει ο 7800X3D η Intel θα χάσει το στέμμα στο Gaming performance για όλο το 2023. Επίσης θα χάσει και το καλύτερο vfm που έχει σήμερα αφού και φτηνότερες μητρικές θα βγουν και φτηνότερα CPU στο ΑΜ5. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από Aten-Ra Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Δεν ξέρω αν έχει λίγη σημασία αλλά με το που θα βγει ο 7800X3D η Intel θα χάσει το στέμμα στο Gaming performance για όλο το 2023. Επίσης θα χάσει και το καλύτερο vfm που έχει σήμερα αφού και φτηνότερες μητρικές θα βγουν και φτηνότερα CPU στο ΑΜ5. Από θα χορτάσαμε. Πάμε να δούμε τι θα γίνει και μακάρι να γίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolisrx8 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, akoinonitos είπε Με λιγα λογια αυτος που πηρε zen4 day one και δεν περιμενε χαμενος θα βγει. με την ιδια λογικη και αυτος που θα παρει day one zen43d ,οταν δε σε ενα χρονο, βγουνε οι zen5 χαμενος θα βγει... Στα pc γενικα ισχυει ο κανονας οτι παντα, οτι και να παρεις(κυριως τα high end parts) μετα απο λιγο διαστημα χαμενος βγαινεις... Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από tolisrx8 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, tolisrx8 είπε με την ιδια λογικη και αυτος που θα παρει day one zen43d ,οταν δε σε ενα χρονο, βγουνε οι zen5 χαμενος θα βγει... Στα pc γενικα ισχυει ο κανονας οτι παντα, οτι και να παρεις(κυριως τα high end parts) μετα απο λιγο διαστημα χαμενος βγαινεις... Γιαυτο λεω καλυτερα καποιος να περιμενει κατα το πασχα για αγορα που λογικα θα εχουν πεσει και οι πρωτες τιμες των 3d Οποιος τα εχει και του περισσευουν προφανως και αγοραζει οποτε θελει και οτι θελει Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2023 από akoinonitos 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
billeiros Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, tolisrx8 είπε με την ιδια λογικη και αυτος που θα παρει day one zen43d ,οταν δε σε ενα χρονο, βγουνε οι zen5 χαμενος θα βγει... Στα pc γενικα ισχυει ο κανονας οτι παντα, οτι και να παρεις(κυριως τα high end parts) μετα απο λιγο διαστημα χαμενος βγαινεις... H amd παραδοσιακά την τελευταία δεκαετία και βάλε βγάζει νέους επεξεργαστές μετά την παρέλευση διετίας. Μάλιστα για ένα μεγάλο διάστημα μετά τους fx απείχε. Τώρα δεν πέρασαν καλά καλά 6 μήνες και κυκλοφόρησε στο καπάκι απαξιωνοντας τους πελάτες της. Εγω προσωπικά το θεωρώ κοροιδια 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Εμένα αυτός ο συνδυασμός με το ένα CCD με 3D v-cache αλλά 5GHz clock και το άλλο CCD χωρίς 3D v-cache αλλά με clocks 5,7GHz μου κάνει για μεγάλους μπελάδες. Και OK λένε πως το κανόνισαν με τη Microsoft και θα υποστηρίζεται από το scheduler αλλά δε το πολυπιστεύω, αν κρίνω από την ιστορία της Microsoft και πόσες φορές χαντάκωσε τις AMD cpus με διάφορα update. Θα περιμένω να δω τα reviews για να κρίνω. Και ειδικά με παλαιότερα αλλά δημοφιλή παιχνίδια που λογικά δε θα δουν κάποιο update ειδικά για Zen4 3D. 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TR-909 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Πολύ ενδιαφέρον αν επιβεβαιωθεί και από ανεξάρτητα reviews. @Xoroxronis https://wccftech.com/amd-ryzen-7000-x3d-cpus-dont-feature-overclocking-microsoft-to-deliver-optimizations-in-windows-11/ 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Θα είναι πανάκριβος δεν νομίζω να αξίζει απλά οποίος θέλει το απόλυτο και δεν τον νοιάζει το κόστος. Προσωπικά ακόμα και ο 7800X3D πιστεύω θα είναι πεταμένα λεφτά στην αρχή για την συντριπτική πλειοψηφία των Gamers. Τον κόβω να έχει 499MSRP απλά θα είναι γρηγορότερος και φτηνότερος από τον 13900Κ όπως ο 5800X3D σε σχέση με τον 12900Κ. 550 ειχε ξεκινήσει ο 5800x3d. θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν παιξει κάτω από 600 ευρώ ο 7800x3d Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, Armoral είπε 550 ειχε ξεκινήσει ο 5800x3d. θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν παιξει κάτω από 600 ευρώ ο 7800x3d Καλά τις πρώτες μέρες Ελλάδα κάπου εκεί θα είναι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα