Προς το περιεχόμενο

AMD Zen 4 (Raphael/Genoa) AM5 - Ryzen/Threadripper/Epyc

Aten-Ra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 31/12/2022 στις 8:29 ΠΜ, akoinonitos είπε

Απενεργοποιεις το memory context restore ωστε να μην κανει training σε καθε boot και ειναι νορμαλ

Βασικά το ενεργοποιείς αλλιώς κάνει retraining κάθε φορά. 

26 λεπτά πριν, DionGR είπε

Κάπου είχα διαβάσει οτι γενικά βοηθάει αρκετά να κανει re-train. Don't quote me on that όμως. 

Αποτελέσματα με μερικά τεστ που έκανα στον 7600Χ με Χ670 Aorus Elite AX και stock TUF 3080 OC, DDR5 32gb @ 5600Mhz C28. Διαφορές δεν ειδα στις θερμοκρασίες σε gaming loads, συνεπώς θα κρατήσω τα settings με τα περισσότερα πράσινα κουτάκια. 

Αποδέχτηκα οτι ο CPU ειναι φτιαγμένος να τρέχει hot, δεν εχει νοημα το κυνήγι χαμηλών θερμοκρασιών.

Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για άλλες δοκιμές/ρυθμίσεις.

image.png.1c8f7b082464a0bb603803b5556ee3b3.png

Η CPU κάνει report την θερμοκρασία με το offset, την ψεύτικη. Αυτοί δείχνουν τα benchmarks. Εκτός και αν την πήρες από το hwinfo. Όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία τόσο πιο μεγάλη η απόκλιση. πχ αν η CPU είναι 26βαθμους θα αναφέρει 40. Αν είναι 90 βαθμοί τοτε 90 είναι και η πραγματική. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία δηλαδή μικραίνει το offset. Οπότε όταν βλέπεις 78 μπορεί να είναι λίγο χαμηλότερη. Πάντως οι θερμοκρασίες σου με το PBO είναι μια χαρά για 24/7. Πόσο έχεις idle τελικά και το cooler έχεις;

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 8,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

43 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Βασικά το ενεργοποιείς αλλιώς κάνει retraining κάθε φορά. 

Η CPU κάνει report την θερμοκρασία με το offset, την ψεύτικη. Αυτοί δείχνουν τα benchmarks. Εκτός και αν την πήρες από το hwinfo. Όσο πιο χαμηλή η θερμοκρασία τόσο πιο μεγάλη η απόκλιση. πχ αν η CPU είναι 26βαθμους θα αναφέρει 40. Αν είναι 90 βαθμοί τοτε 90 είναι και η πραγματική. Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία δηλαδή μικραίνει το offset. Οπότε όταν βλέπεις 78 μπορεί να είναι λίγο χαμηλότερη. Πάντως οι θερμοκρασίες σου με το PBO είναι μια χαρά για 24/7. Πόσο έχεις idle τελικά και το cooler έχεις;

Με HWInfo σε τετοιες θερμοκρασιες η διαφορα ειναι μηδαμινη. 78c κανονικα, πες 80c με offset. Οποτε απλά έβαλα ότι ελεγε το 3DMark, και εφόσον όλα έχουν τις ίδιες μετρήσεις περιπου, ειναι κανονικοποιημένο. 

Idle 45-55 χωρις offset.

Είχα Noctua NHD15 και πήρα Arctic Freezer II 240, που εν τέλει δεν ξέρω καν αν άξιζε; Ακούγεται ελάχιστα σε idle ενω η noctua καθολου (ναι, έχω φτιαξει fan curves για να ειναι οσο αθόρυβο όσο γινεται).

21 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Δυστυχως για εμας τους καταναλωτες η ιντελ ειναι πιο πισω απο ποτε, που να ερθουν και τα zen 4c

Ρε μην βάζετε τέτοια, μέρες που είναι :P 

22 λεπτά πριν, DionGR είπε

Με HWInfo σε τετοιες θερμοκρασιες η διαφορα ειναι μηδαμινη. 78c κανονικα, πες 80c με offset. Οποτε απλά έβαλα ότι ελεγε το 3DMark, και εφόσον όλα έχουν τις ίδιες μετρήσεις περιπου, ειναι κανονικοποιημένο. 

Idle 45-55 χωρις offset.

Είχα Noctua NHD15 και πήρα Arctic Freezer II 240, που εν τέλει δεν ξέρω καν αν άξιζε; Ακούγεται ελάχιστα σε idle ενω η noctua καθολου (ναι, έχω φτιαξει fan curves για να ειναι οσο αθόρυβο όσο γινεται).

Πολύ είναι το idle σου. Έχεις σφίξει καλά την ψυχτρα;

Καλημερα Ειμαι για αμεση αγορα μνημης Ειδα στο qlv τις corsair dominator αυτες CMT32GX5M2D6000C36 1.3volt (samsung chip) 280ευρω και συμφωνα με την corsair εχουν profile AMD EXPO, και αυτες CMT32GX5M2X6000C36 1.2 volt (hynix)  280ευρω χωρις AMD EXPO και αυτες εκτος qlv που δεν ξερω για ποιο λογο ειναι ποιο φθηνες CMT32GX5M2X6200C36

2 ώρες πριν, giannis22k είπε

Καλημερα Ειμαι για αμεση αγορα μνημης Ειδα στο qlv τις corsair dominator αυτες CMT32GX5M2D6000C36 1.3volt (samsung chip) 280ευρω και συμφωνα με την corsair εχουν profile AMD EXPO, και αυτες CMT32GX5M2X6000C36 1.2 volt (hynix)  280ευρω χωρις AMD EXPO και αυτες εκτος qlv που δεν ξερω για ποιο λογο ειναι ποιο φθηνες CMT32GX5M2X6200C36

Δες και αυτές

https://www.skroutz.gr/s/38350552/Kingston-Fury-Beast-RGB-32GB-DDR5-RAM-με-2-Modules-2x16GB-και-Ταχύτητα-6000-για-Desktop-KF560C36BBEAK2-32.html

https://www.kingston.com/datasheets/KF560C36BBEAK2-32.pdf

15 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Πολύ είναι το idle σου. Έχεις σφίξει καλά την ψυχτρα;

Nαι η ψυκτρα είναι κομπλε, απλα μόλις ανέβει 1 φορα (benchmark/gaming) μετά κάνει idle στους 50. 

Μετα απο boot αράζει στους 45.

Ίσως έχω λούσει με το fan curve.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, DionGR είπε

Nαι η ψυκτρα είναι κομπλε, απλα μόλις ανέβει 1 φορα (benchmark/gaming) μετά κάνει idle στους 50. 

Μετα απο boot αράζει στους 45.

Ίσως έχω λούσει με το fan curve.

Πολλοί δεν είναι οι 45 για idle με αυτόν τον καιρό;
Συγνώμη δεν έχω δει όλη τη συζήτηση... με τι ψύκτρα/ρυθμίσεις είσαι;

Επεξ/σία από godslayerxp

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, godslayerxp είπε

Πολλοί δεν είναι οι 45 για idle με αυτόν τον καιρό;
Συγνώμη δεν έχω δει όλη τη συζήτηση... με τι ψύκτρα/ρυθμίσεις είσαι;

Είμαι σε κλειστό δωμάτιο με θέρμανση 25-30 βαθμούς, άρα ο καιρός είναι καλοκαιρινός εδώ!

7600X, CPB/PBO On, -30 Curve και Arctic Freezer II 240 σε beQuiet purebase 500DX. Η ψύκτρα είναι outtake πάνω, μπροστά έχω 2x140mm intake fans και πίσω 1x140mm outtake fan.

Νορμάλ μου φαίνεται για τις συνθήκες το 45-50 που πραγματικά παίζει.

Επεξ/σία από DionGR

Να υποθέσω ότι η θερμοκρασία δωματίου παίζει κάπου στους 20, και ότι το 25-30 είναι ρυθμισμένη η θέρμανση.

Σε εντελώς στοκ που βρίσκεται το idle;

6 ώρες πριν, giannis22k είπε

3 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Μόλις έπεσαν στα 190. Εγώ έχω τις ίδιες σε 5600@36-38-38 και πάνε στα 6000@30-36-36. Φαντάζομαι αυτές θα πηγαίνουν ακόμη καλύτερα.

Kingston 32GB FURY Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 Kit of 2 KF560C36BBEAK2-32 | Μνήμες DDR5 | Msystems

25 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Μόλις έπεσαν στα 190. Εγώ έχω τις ίδιες σε 5600@36-38-38 και πάνε στα 6000@30-36-36. Φαντάζομαι αυτές θα πηγαίνουν ακόμη καλύτερα.

Kingston 32GB FURY Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 Kit of 2 KF560C36BBEAK2-32 | Μνήμες DDR5 | Msystems

H αληθεια ειναι οτι μου αρεσουν οι gksill και θα εχω επτωση 50ευρω οποτε ειδα και αυτες https://www.bestprice.gr/item/2157984363/gskill-trident-z5-neo-rgb-32gb-ddr5-6000mhz-c30-expo-black.html

• Like 1

1 λεπτό πριν, giannis22k είπε

H αληθεια ειναι οτι μου αρεσουν οι gksill και θα εχω επτωση 50ευρω οποτε ειδα και αυτες https://www.bestprice.gr/item/2157984363/gskill-trident-z5-neo-rgb-32gb-ddr5-6000mhz-c30-expo-black.html

Έχεις έκπτωση σε κάποιο μαγαζί συγκεκριμένο; Πάντως και αυτές 6000 στα 36 είναι.. Μέσα στα μαγαζιά λέει 36. Δεν ξέρω αν το γράφει λάθος το best price ή τα μαγαζιά μέσα. Αλλιώς οι άλλες με έκπτωση θα σου έρθουν 140.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...