adtakhs Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Herald είπε Και εγώ πιστεύω το ποντίκι φταίει για αυτές τις διαφορές στο efficiency Το x570, για να δώσει τα pci express v4 lanes και τα USB λέγεται ότι θέλει 11 με 15 watt. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο εντός του ζεν 4 package παίζει να έρχεται και από κει μία μόνιμη αυξημένη κατανάλωση που σε άλλες πλατφόρμες υπάρχει εξωτερικά στο promontory. Για αυτό το λόγο μία πιο ορθή μέθοδος για την ένδειξη της κατανάλωσης θα ήταν η μέτρηση με ίδια περιφερειακά ίδιο τροφοδοτικό και ίδια όσο το δυνατόν γίνεται vrm μητρικής στο σύνολο της πλατφόρμας. Γιατί αν βάλουμε μέσα τις απώλειες που έχει ένα πολύ ισχυρό VRM σε χαμηλά φορτία, διάφορες περιφερειακών συσκευών, διάφορες τροφοδοτικών, σαφή εικόνα δεν μπορούμε να έχουμε. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, adtakhs είπε Το x570, για να δώσει τα pci express v4 lanes και τα USB λέγεται ότι θέλει 11 με 15 watt. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο εντός του ζεν 4 package παίζει να έρχεται και από κει μία μόνιμη αυξημένη κατανάλωση που σε άλλες πλατφόρμες υπάρχει εξωτερικά στο promontory. Για αυτό το λόγο μία πιο ορθή μέθοδος για την ένδειξη της κατανάλωσης θα ήταν η μέτρηση με ίδια περιφερειακά ίδιο τροφοδοτικό και ίδια όσο το δυνατόν γίνεται vrm μητρικής στο σύνολο της πλατφόρμας. Μα και να αφαιρέσεις 15w απο τα amd παλι στο πατο θα ειναι στη καταναλωση. Ρε παιδια καταλαβαινω οτι δε γουστάρουμε ιντελ και λοιπα αλλα μην κανουμε το ασπρο μαυρο τωρα. Ειναι καλύτερα τα intel σε performance per watt, δεν πειραζει, μπορεις να συνεχίζεις να αγοραζεις amd, δεν εγινε κατι. Στην τελικη υπαρχουν χρηστες που δεν τους ενδιαφερει καν το efficiency, οποτε... 9 λεπτά πριν, adtakhs είπε Γιατί αν βάλουμε μέσα τις απώλειες που έχει ένα πολύ ισχυρό VRM σε χαμηλά φορτία, διάφορες περιφερειακών συσκευών, διάφορες τροφοδοτικών, σαφή εικόνα δεν μπορούμε να έχουμε. Στον 7950x ειχε βαλει plat τροφοδοτικό ενω στον 13900k gold. Παραυτα έφαγε τα μουτρα του ο 7950x στην μετρηση απο πρίζα. Οπου εκει μετραει ολο το σύστημά μαζί με τα usb που λες. Εγω πιστεύω αν βγαιναν μπροστα τα amd δεν θα συζηταγαμε για ποντικια και undervolt 😂 Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, adtakhs είπε Όταν λέει CPU only τι εννοεί; Δεν εννοεί απλά το προσπερνά με ότι αυτό συνεπάγεται γιατί τον βολεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 15 ώρες πριν, Armoral είπε Μόλις ετοιμαζόμουν να το ανεβάσω. Ωραίος, πολύ καλός ο τύπος. Λιγο amdακιας αλλα νταξει, κανει καλη δουλεια, και το συγκεκριμένο πρεπει να τον πηρε πολλες ώρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 52 λεπτά πριν, Herald είπε Λιγο amdακιας αλλα νταξει, κανει καλη δουλεια, και το συγκεκριμένο πρεπει να τον πηρε πολλες ώρες. Όχι καθόλου AMD. Του τη λένε κιόλας ότι είναι με την Intel. Με τη σειρά 5000 μιλούσε κυρίως για AMD, από Alder και ειδικά από Raptor και μετά προτείνει μόνο Intel. Παντού πρώτη είναι. Εναλλάξ με την AMD σε κάποιους άλλους τομείς. Η Igpu είναι που της δίνει μεγάλο προβάδισμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nick0lis Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, Armoral είπε Παντού πρώτη είναι. Εναλλάξ με την AMD σε κάποιους άλλους τομείς. Η Πουθενά δεν είναι πρώτη η ιντελ εγκλωβισμένη σε μια απαρχαιωμένη αρχιτεκτονική του overclock και της υψηλής κατανάλωσης είναι και μερικών παιχνιδιών με μερικά fps. Στον τομέα workstation, server δεν υπάρχει. Δεν νομίζω ότι την σώζει ο ατομ που της δίνει την πρωτιά όταν δεν κάνει τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, Armoral είπε Όχι καθόλου AMD. Του τη λένε κιόλας ότι είναι με την Intel. Με τη σειρά 5000 μιλούσε κυρίως για AMD, από Alder και ειδικά από Raptor και μετά προτείνει μόνο Intel. Παντού πρώτη είναι. Εναλλάξ με την AMD σε κάποιους άλλους τομείς. Η Igpu είναι που της δίνει μεγάλο προβάδισμα. Τα μεγαλα μοντέλα εχουν ενα μικρο προβαδισμα σε full usage workloads, 10% περίπου, αλλα χανουν κατα κράτος σε mixed usage. Τα μικρότερα μοντέλα χανουν κατα κρατος σε όλα τα workloads λογω λιγότερων πυρήνων. 3 λεπτά πριν, nick0lis είπε Πουθενά δεν είναι πρώτη η ιντελ εγκλωβισμένη σε μια απαρχαιωμένη αρχιτεκτονική του overclock και της υψηλής κατανάλωσης είναι και μερικών παιχνιδιών με μερικά fps. Στον τομέα workstation, server δεν υπάρχει. Δεν νομίζω ότι την σώζει ο ατομ που της δίνει την πρωτιά όταν δεν κάνει τίποτα. Αυτα ελεγες και περυσι οταν ο 12900 τραβαγε 240w. Τωρα που τοσα τραβαει και ο 7950x άλλαξε το τραγουδι 😝 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 25 λεπτά πριν, Armoral είπε Παντού πρώτη είναι. Εναλλάξ με την AMD σε κάποιους άλλους τομείς. Η Igpu είναι που της δίνει μεγάλο προβάδισμα. Really ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Armoral Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, nick0lis είπε Πουθενά δεν είναι πρώτη η ιντελ εγκλωβισμένη σε μια απαρχαιωμένη αρχιτεκτονική του overclock και της υψηλής κατανάλωσης είναι και μερικών παιχνιδιών με μερικά fps. Στον τομέα workstation, server δεν υπάρχει. Δεν νομίζω ότι την σώζει ο ατομ που της δίνει την πρωτιά όταν δεν κάνει τίποτα. Δεν υπάρχει απαρχαιωμένη αρχιτεκτονική. Μιλάμε για φανταστικά chip και από τις δύο πλευρές, αλλά της Intel σε συνολική χρήση είναι καλύτερα. Τα chiplets έχουν θέματα για αυτό βλέπεις σε παιχνίδια είναι κάτω ο 7950x από 7700x. Έλα να ξεκολλάμε λίγο. Είπαμε πολύ δυνατοί οι νέοι επεγεργαστές των δύο εταιριών αλλά ανά σενάριο προηγείται ο ένας ή ο άλλος με την καλύτερη λύση πάντα σε συνολική χρήση να είναι οι Intel κατά τη γνώμη μου ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Όχι μετά από ένα μήνα ή δύο με τους 3d στην αγορά. 12 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Really ?? Γιατί τα metrics τι δείχνουν τόσο καιρό; Θέματα με τον scheduler, θέματα με dips και με το latency στα chiplets και υψηλή κατανάλωση σε idle. Δηλαδή όταν ήταν αντίστροφα τα πράγματα όπως με τη σειρά 5000 απέναντι στη σειρά 11 τότε όλοι ήταν δίκαιοι και αντικειμενικοί; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 24 λεπτά πριν, Armoral είπε Γιατί τα metrics τι δείχνουν τόσο καιρό; Θέματα με τον scheduler, θέματα με dips και με το latency στα chiplets και υψηλή κατανάλωση σε idle. Δηλαδή όταν ήταν αντίστροφα τα πράγματα όπως με τη σειρά 5000 απέναντι στη σειρά 11 τότε όλοι ήταν δίκαιοι και αντικειμενικοί; Το παντού είναι πρώτη η Intel είναι λάθος, εγώ δεν έχω πει ποτέ ότι είναι παντού καλύτερος ο ένας η ο άλλος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nick0lis είπε Δεν νομίζω ότι την σώζει ο ατομ που της δίνει την πρωτιά όταν δεν κάνει τίποτα. Δεν έχω κάποιον καινούριο ryzen για να συγκρίνω, αλλά αυτή τη στιγμή που σερφάρω και γράφω στον Edge, ενώ ταυτόχρονα παίζει στο youtube ένα 1080p/60fps video και έχω και ένα ανοιχτό excel, βλέπω από 14 έως 48 Watt. Με αναπαραγωγή 4k/60fps σε παράθυρο και ανοιχτά όλα τα παραπάνω, κυμαίνεται από 30 (όταν δεν κάνω απολύτως τίποτα, απλά παίζει το 4k βίντεο) έως 60 W (στιγμιαία, όταν ανοίξω μια βαριά σελίδα). Δεν ξέρω, δεν έχω τις γνώσεις και την εμπειρία σας, αλλά εμένα μου φαίνεται εξαιρετικό όλο αυτό. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από kirileman Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DiaperCh@nger101 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, Armoral είπε Γιατί τα metrics τι δείχνουν τόσο καιρό; Θέματα με τον scheduler, θέματα με dips και με το latency στα chiplets και υψηλή κατανάλωση σε idle. Δηλαδή όταν ήταν αντίστροφα τα πράγματα όπως με τη σειρά 5000 απέναντι στη σειρά 11 τότε όλοι ήταν δίκαιοι και αντικειμενικοί; +1, με μία μικρή επισήμανση, στο λανσάρισμα των zen3 ήταν απέναντι οι 10th gen. Οι 11th gen ακολούθησαν κάποιους μήνες μετά τους zen3. Ήταν εντελώς ξεκάθαρη η επιλογή ανάμεσα σε zen3 και cometlake. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Retromaniac Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μερικές δοκιμές με τις μνήμες, συχνότητες, timings, fabric clock κτλ 7700x Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από Retromaniac 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Herald είπε Μα και να αφαιρέσεις 15w απο τα amd παλι στο πατο θα ειναι στη καταναλωση. Ρε παιδια καταλαβαινω οτι δε γουστάρουμε ιντελ και λοιπα αλλα μην κανουμε το ασπρο μαυρο τωρα. Ειναι καλύτερα τα intel σε performance per watt, δεν πειραζει, μπορεις να συνεχίζεις να αγοραζεις amd, δεν εγινε κατι. Στην τελικη υπαρχουν χρηστες που δεν τους ενδιαφερει καν το efficiency, οποτε... Στον 7950x ειχε βαλει plat τροφοδοτικό ενω στον 13900k gold. Παραυτα έφαγε τα μουτρα του ο 7950x στην μετρηση απο πρίζα. Οπου εκει μετραει ολο το σύστημά μαζί με τα usb που λες. Εγω πιστεύω αν βγαιναν μπροστα τα amd δεν θα συζηταγαμε για ποντικια και undervolt 😂 1) Κοιτάμε να δούμε από που προέρχεται η αυξημένη κατανάλωση. 2) Κοιτάμε να δούμε σε ποια σενάρια παρουσιάζουν αυξημένη κατανάλωση οι πλατφόρμες. Τα σενάρια που αναρτώνται παραπάνω είναι μιας συγκεκριμένης σουΐτας, όχι και τόσο φίλης προς AMD προϊοντα, ενώ όλες οι εφαρμογές είναι Single ή Light thread. Για να υπάρξει σαφές συμπέρασμα πρέπει να τεσταριστούν πολλαπλά σενάρια χρήσης , από Single, lightthread, έως και βαριά πολυνηματικα. 3) Πρέπει για όλες τις πλατφόρμες να τεσταριστούν πάνω από μια μητρικές . Υπάρχει reiview στο youtube με Zen 3 όπου απλή B450 μητρική έχει τρομερά καλύτερη ενεργειακή συμπεριφορά σε Idle σε σχέση με βαρβάτη X570, λόγω των VRM. Για να αποκλειστούν λοιπόν όλα τα ανώτερο σφάλματα, πρέπει το όποιο review να περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω. Υ.γ. Και εγώ πιστεύω πως τα Intel σε Idle έχουν ελαφρά καλύτερη επίδοση στην κατανάλωση , η οποία αντιστρέφεται όσο πάμε σε βαριά πολυνηματική χρήση. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DionGR Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 31/12/2022 στις 8:29 ΠΜ, akoinonitos είπε Απενεργοποιεις το memory context restore ωστε να μην κανει training σε καθε boot και ειναι νορμαλ Κάπου είχα διαβάσει οτι γενικά βοηθάει αρκετά να κανει re-train. Don't quote me on that όμως. Αποτελέσματα με μερικά τεστ που έκανα στον 7600Χ με Χ670 Aorus Elite AX και stock TUF 3080 OC, DDR5 32gb @ 5600Mhz C28. Διαφορές δεν ειδα στις θερμοκρασίες σε gaming loads, συνεπώς θα κρατήσω τα settings με τα περισσότερα πράσινα κουτάκια. Αποδέχτηκα οτι ο CPU ειναι φτιαγμένος να τρέχει hot, δεν εχει νοημα το κυνήγι χαμηλών θερμοκρασιών. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για άλλες δοκιμές/ρυθμίσεις. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2023 από DionGR 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα